forum.gif
Kamera ceļojumiem ?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Kamera ceļojumiem ?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 22.10.10 15:23
 citēt
Labprāt uzklausu viedokļus par kameru ceļojumiem ! Ne - ''ziepi''! Lietošanā ir D300, vazāt līdzi veselu somu kaut kā negribas.
Publicēts: 22.10.10 15:24
 citēt
Vazā tikai kameru.
Publicēts: 22.10.10 15:28
 citēt
kāpēc tad pirki D300
Publicēts: 22.10.10 15:29
 citēt
Leica M9 :)
Publicēts: 22.10.10 15:30
 citēt
ja ceļošana ir saistīta ar aktīvām nodarbēm tad ziepis ir vienīgais risinājums. Ja tā ceļošana ir pārvietošanās ar mašīnu, kuģi, lidmašīnu, trolejbusu un pastaigāšanās par apbrīnes vietām ne vairāk kā 2 km dienā, tad ir pilnīgi vienalga ko stibī līdzi, tāpat nepiekusīsi ;)
Publicēts: 22.10.10 15:32
 citēt
Jolan:kāpēc tad pirki D300

D300 - pamatā sporta fotogrāfijai.
Publicēts: 22.10.10 15:35
 citēt
www.sigmaphoto.com... Sigma matricas praktiski "netrokšņo"
Publicēts: 22.10.10 15:37 labots
 citēt
Man ceļojumā bez lielās somas līdzi ir vecais labais Canon Powershot S70. Pietiekami izturīgs metāla korpuss, relatīvi plats leņķis, RAW, ja labi grib, var iestūķēt bikšu kabatā.
Bet "skaistos" ceļojumos tomēr ir vērts arī spoguleni ņemt līdzi. Diezgan ērta ir LowePro Sling Shot "pusmugursomu" sērija- var pat pilsētas drūzmā pārvilkt uz vēderu un dabūt visu, ko vajag.
www.youtube.com...
Agrāk ņēmu līdzi kā universāli Sigma 18-200, bet smukākiem skatiem plato Sigma 12-24 un tālumam Canon EF 70-200/4L (+1,5 konverters), bet tagad mana skepse pret hiperzūmu palielinājusies- tomēr daudz tehniski pašvaku bilžu. Šoreiz ņemšu kā universālo 17-40/4L
Publicēts: 22.10.10 15:38
 citēt
Lumix ?
Publicēts: 22.10.10 15:38
 citēt
Mikro 4/3 aparātiņi ar maināmiem objektīviem(Panasonic,Olympus).Tikai...Kādas problēmas staipīt spoguleni?Faktiski vairumā gājienu Dabā nocilpoju 10-15 km,E3 + tele+ monopods=3 kg.Mugurenē spectērps,ūdens.Vienīgais izņēmums varētu būt nopietni kalni!;)
Publicēts: 22.10.10 15:41
 citēt
forelljjanka - kad kāpu kalnos man pat ziepis likās par smagu :D pēc pāris km :D
Publicēts: 22.10.10 15:49
 citēt
Laikam jau tas visvairāk atkarīgs no ceļošanas veida. Mans knipsētāja ceļojuma komplekts – vecs Oly E 330 ar ZD 11-22 + ZD 18-180 un sīkumi – bačas, CP priekš garā, pults, tīrāmie... Staipu tālu un daudz, pagaidām vēl dzīvs.
Manuprāt, ceļošanai ne mazāk par fotokomplektu svarīga soma. Līdz šim lietoju lielas pleca somas (karstumā vismaz 1l ūdens, maza plastmasas pudelīte ar kaut ko grādīgu, kāds ceļvedis vai/un kartes, bieži arī komiski švaks, bet derīgs statīvs), bet pēc pēdējām pastaigām domāju pāriet uz mugureni. No foto mantām – pārliecinājos ka garajā galā 18-180 (priekš FF tas būtu kā 360) nepietiek, a tas jau kā nu kuram.
Publicēts: 22.10.10 15:51
 citēt
gribēsi labas bildes uzņemt tad arī stiepsi kameru un visu pārējo un nečīkstēsi! :)
Publicēts: 22.10.10 16:45
 citēt
ja vnk mirkļu fiksēšanai,tad var padomāt par lumix lx-3,vai ts-2 (var arī peldināt).
vai ja nopietnāk,tad par gf-1 EVIL>
Publicēts: 22.10.10 16:50
 citēt
acolade:gribēsi labas bildes uzņemt tad arī stiepsi kameru un visu pārējo un nečīkstēsi! :)

Laikam Tev būs taisnība :)
Publicēts: 22.10.10 17:38
 citēt
acolade:gribēsi labas bildes uzņemt tad arī stiepsi kameru un visu pārējo un nečīkstēsi! :)

Taisnība gan. Es arī pa kalniem, lādēdams konstruktorus par katru lieko gramu, staipu 30D ar čuguna Tokinu 16-50.
Publicēts: 22.10.10 17:44 labots
 citēt
www.goprocamera.com...

kamera kura pārdzīvoja šito vimeo.com...
Publicēts: 22.10.10 17:52
 citēt
forelljjanka:Mikro 4/3 aparātiņi ar maināmiem objektīviem(Panasonic,Olympus).Tikai...Kādas problēmas staipīt spoguleni?Faktiski vairumā gājienu Dabā nocilpoju 10-15 km,E3 + tele+ monopods=3 kg.Mugurenē spectērps,ūdens.Vienīgais izņēmums varētu būt nopietni kalni!;)

+++mūsu cilvēks.Ja patīk bildēt,tad jāstaipa līdz un ar baudu.šovasar dienā nogāju pa 20-30km pa Tatriem ar D700+24mm+50mm+105mm+300mm+monopods.
Publicēts: 22.10.10 17:59
 citēt
Viss atkarīgs no tā, kāpēc dodies ceļojumos un ko vēlies fotografēt. Ja foto no ceļojuma vajadzīgs "par piemiņu" no sērijas "es un lielais ūdenskritums", "es un alus kauss un vēl mazais japānis", tad ņem kādu mazo kompaktkameru un esi laimīgs un bez muguras sāpēm. Bet, piemēram, ja patīk dabas foto un speciāli dzenies līdz, teiksim, Patagonijas pašam dienvidu galam, tad tak būtu muļķīgi ierasties tur ar tādu komplektu, uzrauties uz smukajām gaismām un žēli apcerēt, kā mājās Latvijā klājas statīvam, filtriem un pārējiem grabuļiem..
Publicēts: 22.10.10 18:06 labots
 citēt
Neesmu tāds aktīvists kā forelljjanka un tik garus gabalus parasti braucu ar auto - vairāk par kādiem 3-4km reizē nemēdzu noiet. 15km dabas bildēšanā nostaigaju varbūt reizi gadā, jo parasti tiek atrasta vieta un tur gaidīts - nav jēgas tālu staigāt, jo bildējama gaisma parasti ir ~1-2h no rīta un 1-2h vakarā atkarībā no gadalaika. Pārējā laikā var ko citu darīt, jo fotografēt dabu nav lielas jēgas. Ziemā ir nedaudz labāk, jo no novembra beigām līdz janvāra sākumam var bildēt visu dienu.

Un nesamais arī man sanāk ~20-30 kg atkarībā no tā uz cik ilgu laiku dodos bildēt un ko. Tāpēc par gariem gabaliem nepriecājos un esmu ieguldījis laiku izpētē, lai noskaidrotu labu mazu un vieglu kameru.:

1) telefons. piemēram, jaunais iPhone ir pārsteidzoši labs. digiziepjiem jēgas vairs nav
2) kaut kāda mikro 4/3 kamera - pats dažreiz paņemu līdzi Panasonic GF1, ja nav vēlme pēc kvalitātes vai plānojas video iespēja
3) Mamiya 7 ar dažiem objektīviem, ja ir zināms, ka būs jēgas no kvalitātes - būs gaisma, vieta un laiks. tādu komplektu var iebāzt kabatā un sver tāds komplekts < 2kg
Publicēts: 22.10.10 18:08 labots
 citēt
veezais_gr:Viss atkarīgs no tā, kāpēc dodies ceļojumos un ko vēlies fotografēt. Ja foto no ceļojuma vajadzīgs "par piemiņu" no sērijas "es un lielais ūdenskritums", "es un alus kauss un vēl mazais japānis", tad ņem kādu mazo kompaktkameru un esi laimīgs un bez muguras sāpēm. Bet, piemēram, ja patīk dabas foto un speciāli dzenies līdz, teiksim, Patagonijas pašam dienvidu galam, tad tak būtu muļķīgi ierasties tur ar tādu komplektu, uzrauties uz smukajām gaismām un žēli apcerēt, kā mājās Latvijā klājas statīvam, filtriem un pārējiem grabuļiem..

tikai piekrist viedoklim
ja brauc atpūstes - pietiks ar kompaktu/ērtu ziepi vai kādu jaunākās paaudzes telefonu
ja brauc bildēt, tad bildēt ar visu no tā izrietošo!
Publicēts: 22.10.10 18:31
 citēt
palaidniex:
tikai piekrist viedoklim
ja brauc atpūstes - pietiks ar kompaktu/ērtu ziepi vai kādu jaunākās paaudzes telefonu
ja brauc bildēt, tad bildēt ar visu no tā izrietošo!

Labi jau būtu, ja tā varētu iepriekš klasificēt- braucu atpūsties jebšu bildēt.
Man visbiežāk sanāk apvienot. Tātad dubultslogs- gan ziepis (fototelefons), gan mēreni smagā pusmugursoma...:)
Publicēts: 22.10.10 18:40
 citēt
"3) Mamiya 7 ar dažiem objektīviem, ja ir zināms, ka būs jēgas no kvalitātes - būs gaisma, vieta un laiks. tādu komplektu var iebāzt kabatā un sver tāds komplekts < 2kg"

Sestā Mamiya ir imo perfektā dabas pārgājienu kamera.
Publicēts: 22.10.10 19:10
 citēt
Esi lietojis Mamiya 6 vai tikai lasījis? Salīdzinot ar 7 tai ir slikta objektīvu izvēle - tikai 3 un personīgi man nepatīk kadra izmērs. To arī vairs neražo
Publicēts: 22.10.10 20:03
 citēt

Man visbiežāk sanāk apvienot. Tātad dubultslogs- gan ziepis (fototelefons), gan mēreni smagā pusmugursoma...:)

To taču varētu vajadzēt spēt izdomāt pirms ceļojuma. Citādi ko Tu iesāksi, nonācis Grenlandē tikai ar peldbiksēm un puķaino kreklu somā? :)
Turklāt var jau apvienot gan slinkošanu, gan fotografēšanu - no rītiem bildē saullēkta gaismas, pēcpusdien brauc uz vakara gaismām, bet pa dienas vidu guli un cepinies saulē pie baseina vai jūras, ja nevajag meklēt nākamās bildējamās vietas.
Publicēts: 22.10.10 20:16
 citēt
veezais_gr:

To taču varētu vajadzēt spēt izdomāt pirms ceļojuma. Citādi ko Tu iesāksi, nonācis Grenlandē tikai ar peldbiksēm un puķaino kreklu somā? :)
Turklāt var jau apvienot gan slinkošanu, gan fotografēšanu - no rītiem bildē saullēkta gaismas, pēcpusdien brauc uz vakara gaismām, bet pa dienas vidu guli un cepinies saulē pie baseina vai jūras, ja nevajag meklēt nākamās bildējamās vietas.

Nu takš tā i daru...:face-wink:
Visa tehnika ir autobusā (vai viesnīcā). Paņemu līdz to, kas dotajā situācijā piemērotākais.
Publicēts: 22.10.10 22:23
 citēt
shvaboc:ja vnk mirkļu fiksēšanai,tad var padomāt par lumix lx-3,vai ts-2 (var arī peldināt).

ir uz vietas Panasonic GF1 body ,galīgi jauns jauns, protams iepakojumā, cena 220LS. imho salda. Olympus ,Leicas, un Panasonic stikli autofokusējas ;)
Publicēts: 22.10.10 22:33
 citēt
"Esi lietojis Mamiya 6 vai tikai lasījis? Salīdzinot ar 7 tai ir slikta objektīvu izvēle - tikai 3 un personīgi man nepatīk kadra izmērs. To arī vairs neražo"

Esmu septīto turējis rokās. Sesto domāju vnk kā budžeta variantu, jo tai stikli lētāki. Un 43mm stikla iztrūkums var būt un var nebūt kritisks. Neražo, tiesa.
Publicēts: 22.10.10 22:36 labots
 citēt
reaktors:
shvaboc:ja vnk mirkļu fiksēšanai,tad var padomāt par lumix lx-3,vai ts-2 (var arī peldināt).

ir uz vietas Panasonic GF1 body ,galīgi jauns jauns, protams iepakojumā, cena 220LS. imho salda. Olympus ,Leicas, un Panasonic stikli autofokusējas ;)

Cena laikam nav slikta. Sorry, es pilnīgi neorientējos šajā formātā, bet kāds ir un apmēram cik varētu maksāt mēreni labs/lēts "kita" objektīvs šādam aparātam (es domāju 1,6 cropa 18-70 (vai pat 18-105) analogs). Vārdu sakot, cik tāds aparāts maksās vidusmēra lietošanas gatavībā?
Publicēts: 22.10.10 23:34 labots
 citēt
Friidi, vasarā tādu ar 14-45mm objektīvu lietotu pa ~300 Ls nopirku. Bet jāierēķina vēl nedaudz virs 100 Ls priekš EVF, jo savādāk dīvaina bildēšana ar LCD
Publicēts: 23.10.10 13:16
 citēt
Parasti braucu gan atpūsties, gan bildēt. Lielākoties fotografējamie objekti ir lielizmēra vai ainavas, tāpēc izvēlos universālu variantu: spoguļkameru ar platleņķa objektīvu un "gudrāku" kompaktkameru (CanonSX100) ar pamatīgu zoom. Objektīvi nav jāmaina, cilvēkus un ātros momentuzņēmumus labāk fočēt ar neuzkrītoshāku tehniku. Ja vairāk laika, tad lieti noder platleņķis un filtri, bet parasti tā brīvā laika pamaz un daudz jāstaigā. Statīva vietā var kādu citu stabilu objektu izmantot.... Tas viss aizņem maz vietas un nav pārāk smags.
Publicēts: 23.10.10 13:45
 citēt
GH1+ 14-140HD ir ļoti universāla, ērta un kvalitatīva neliela kamera. +20 1.7 kļūst arī par low light ierīci.
GF1 tomēr ir diezgan nelietojams (nekontrolējams) video.

Ziemā slēpošanai- Panasonic FT1 vai 2, Sony TX5. Otrajam platāks skata leņķis, labāka stabilizācija, ērtāka spaidīšana ar cimdiem (touchscreen), pirmajam nedaudz plašāks dinamiskais diapazons, reālistiskākas krāsas.
Publicēts: 23.10.10 13:47
 citēt
johans:Labprāt uzklausu viedokļus par kameru ceļojumiem ! Ne - ''ziepi''! Lietošanā ir D300, vazāt līdzi veselu somu kaut kā negribas.

P.S. Apskatīju tavas bildes- pārsvarā ainavas ar platu leņķi, lielu asuma dziļumu. No spoguļkameras nav jēgas, tādas bildes var jebkurš ziepis ar "platu" objektīvu.
Publicēts: 23.10.10 17:37
 citēt
135L:
johans:Labprāt uzklausu viedokļus par kameru ceļojumiem ! Ne - ''ziepi''! Lietošanā ir D300, vazāt līdzi veselu somu kaut kā negribas.

P.S. Apskatīju tavas bildes- pārsvarā ainavas ar platu leņķi, lielu asuma dziļumu. No spoguļkameras nav jēgas, tādas bildes var jebkurš ziepis ar "platu" objektīvu.
Nu jau samuldējies. Kur tad, te var redzēt visas bildes. kuras autors bildē? Ha . Tikai nevajadzīgās šeit nonāk.:face-glasses:
Publicēts: 23.10.10 18:03
 citēt
Tucha: Kur tad, te var redzēt visas bildes. kuras autors bildē? Ha . Tikai nevajadzīgās šeit nonāk.:face-glasses:

Tu domāji- kur var redzēt viņa mīļākās meitenes plikbildes pēc akta? :)
Publicēts: 23.10.10 18:10
 citēt
135L:

Nu gan galīgi garām ..........
Daudz lietoju 70-200 , tieši ainavai.

Tēmas cēlonis ir plāns braucienam uz US, tapēc nav vēlme ņemt līdzi visu komplektu.
Laikam ir 2 varianti -
- esošā komple;tācija - 17-55 , 70-200, macro, statīvs
- D300 + 18-200
Publicēts: 24.10.10 10:45
 citēt
Es ne tik daudz par skata leņķi, kā par asuma dziļumu. Un ja to nevajag mazu, tad tiešām der jebkurš ziepis! Nu, un ja jau saki, ka fočē ainavas ar 200mm, tad paņem ar garāku zūmu, un tik bliez vaļā! ;)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):