Kādēļ neizskati vēl vienu alternatīvu- Sigma 12-24? www.dpreview.com... www.fotoblog.lv... Kad daži gadi atpakaļ meklēju platleņķa zūmu, paklausīju daudzajiem ieteikumiem un joprojām nenožēloju. Toreiz nopirku mazlietotu pa 350 Ls pie Elkora cenas ap 600. Tagad neesmu interesējies. Plusi- ja nemaldos, vienīgais no šī diapazona zūmiem, kas derēs arī FF. Pats diemžēl tik tālu netiku (un laikam arī vairs netikšu), taču biju pamēģinājiis gan ar aizlienētu 5D, gan ar savu filmu EOS-100- platleņķa efekts ļoti labs. Cik sapratu no atsauksmēm, viņš salīdzinājumā ar citiem līdzīgiem it-kā mazāk ģeometriski kropļo. Bet tas no aģentūras VTT sērijas (viena tante teica)- pats neesmu salīdzinājis, tādēļ galvot nevaru. Mīnuss- esot salīdzinoši dārgāks.
shvaboc: pilnkadra stikls tomēr nebūs vairs tas... turklāt,crop platleņķus vienmēr var notirgot.
Diezgan strīdīgs apgalvojums... Pilnkadra platleņķi bez problēmām var lietot uz crop, otrādi gan diemžēl nevar! Ja sagribēsies (un savarēsies) pilnkadra aparātu, nāksies to cropinieku tirgot un lieki zaudēt naudu...
shvaboc:ja platajā galā katrs milimetrs nebūtu tik jūtams,es neko neiebilstu.
Piekrītu, taču toreiz biju jaunāks un naivi cerēju, ka treknie gadi turpināsies un būšu veiksmīgi nopircis kārtējo objektīvu cerētai pilnformāta kamerai. Cerības nepiepildījās, bet apziņa, ka mana optika der arī FF, silda sirdi...))
Savulaik ari gribēju Sigmu 12-24, taču uz FF stūrī pārāk mīksti, tā kā, manuprāt, viņš daudz maz normāli lietojams tikai uz crop. Ja vajag ko interjeram, tad gan jāskatās kas tāds, kur pēc iespējas mazāki kropļojumi, ideālākajā variantā kāds no TS-E
backspin:Savulaik ari gribēju Sigmu 12-24, taču uz FF stūrī pārāk mīksti, tā kā, manuprāt, viņš daudz maz normāli lietojams tikai uz crop. Ja vajag ko interjeram, tad gan jāskatās kas tāds, kur pēc iespējas mazāki kropļojumi, ideālākajā variantā kāds no TS-E
Var jau būt (par 12-24 stūru mīkstumu uz FF). Es toreiz, kad testēju uz FF, to neievēroju. Sigma jau vispār slavena ar to, ka viena tipa dažādu objektīvu kvalitāte bieži nav vienāda, tā kā iespējams arī, ka man paveicās, bet Tev nē.... Bet, manuprāt, topiks jau vairāk par daudzmaz budžeta līmeņa optiku. Vai TS-E epizodiskām amatiera vajadzībām nebūs pa dārgu un pārāk "šauri speciālu"?
Friidis: Bet, manuprāt, topiks jau vairāk par daudzmaz budžeta līmeņa optiku. Vai TS-E epizodiskām amatiera vajadzībām nebūs pa dārgu un pārāk "šauri speciālu"?
Tas gan , TS-E būtu labākais interjeram, bet ja budžets ierobežots, tad balsoju par Canon 10-22
Lietoju Sigmu 10-20, sūdzēties īpaši pamata nav, jo bija iespēja pērkot atlasīt no 4 stikliem to, kas likās labākais. Par price/performance +PuikaKriss, par kanona produktu jāpiekrīt Negativam, pašam bija iespēja pāris dienas salīdzināt, tak jau nezinu, vai cenas starpība ir tās jaukās sajūtas vērta, ka Tev ir Canon... tilt/shift nav gadījies lietot
Varu savu nepropisjonālo viedokli piemest? Visi zūmi distortēs, bet fiksi var būt dārgāki un parasti tie būs [ultra] plati tikai uz pilnā kadra. Domāju, ka šajā variantā var derēt zūms, kam nepiemīt sarežģīta ģeometriskā kropļošana. Tā, lai varētu vajadzības gadienā iekš veikala izlabot.