forum.gif
autortiesību pārkāpums
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / autortiesību pārkāpums
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 24.10.10 12:11
 citēt
Vai ir precedenti Latvijā par konkrēti piedzītām summām, ja pierādīts autortiesību pārkāpums komerciālos nolūkos.
Ja jā, tad par kādām summām iet runa un vai vispār ir vērts ķēpāties
Publicēts: 24.10.10 12:19
 citēt
mans viedoklis, ka nē... Ja jūti, ka pietiesājamais ir izmantojis komercnolūkos, tad vērts, citādi domāju nav ko beigt nervus..
Publicēts: 24.10.10 12:29
 citēt
NilsS:Vai ir precedenti Latvijā par konkrēti piedzītām summām, ja pierādīts autortiesību pārkāpums komerciālos nolūkos.
Ja jā, tad par kādām summām iet runa un vai vispār ir vērts ķēpāties

Ko saproti ar komerciāliem nolūkiem?
Publicēts: 24.10.10 12:44
 citēt
Gļeizers?
Publicēts: 24.10.10 14:20 labots
 citēt
Piedzīts ir daudz un cipari ir gana iespaidīgi , 10 un 15 T Ls , Pirmajā gadijumā 10 t Ls dabūja samāksāt Krievu populistu partija fotogrāfam Armandam Lācim un otrajā gadījumā kāds Krievu izdevniecību nams tiesas diena pārskaitīja fotogrāfam Meisejam Gleizeram , ja pirmajā gadījumā tas bija izcili stulbs variants VIENKARŠI nospēra , tad otrajā jau bija jautrāk cilvēki bija vienkārši čakarējuši fotogrāfu par Rīgas skatu ar motīvu "Tādu daudz" pierādi ka tavējais , viņš ar piedādija jo muļķiem parasti liekas ka visas panorāmas vienādas , Gelizeram bija unikāls uzņemšanas punkts + vēl tur bija citi viņa darbi tam pašam kantorim , tie ar bija visa savdabīgi "Iegūti" tad nu nomaksāja pēc pilnas programmas. TAČU tas bija sen , mūsdienās autortiesību kantori viltīgi ar REKLĀMU neņemas , ja gribi plēsties nāksies pašam privāti sūdzēt un tas ir gana dārgi , tieši to ar izmanto visi spērāji .
Publicēts: 24.10.10 14:49
 citēt
Lunis:Piedzīts ir daudz un cipari ir gana iespaidīgi , 10 un 15 T Ls , Pirmajā gadijumā 10 t Ls dabūja samāksāt Krievu populistu partija fotogrāfam Armandam Lācim un otrajā gadījumā kāds Krievu izdevniecību nams tiesas diena pārskaitīja fotogrāfam Meisejam Gleizeram , ja pirmajā gadījumā tas bija izcili stulbs variants VIENKARŠI nospēra , tad otrajā jau bija jautrāk cilvēki bija vienkārši čakarējuši fotogrāfu par Rīgas skatu ar motīvu "Tādu daudz" pierādi ka tavējais , viņš ar piedādija jo muļķiem parasti liekas ka visas panorāmas vienādas , Gelizeram bija unikāls uzņemšanas punkts + vēl tur bija citi viņa darbi tam pašam kantorim , tie ar bija visa savdabīgi "Iegūti" tad nu nomaksāja pēc pilnas programmas. TAČU tas bija sen , mūsdienās autortiesību kantori viltīgi ar REKLĀMU neņemas , ja gribi plēsties nāksies pašam privāti sūdzēt un tas ir gana dārgi , tieši to ar izmanto visi spērāji .

Jā es ar kko esmu dzirdējis par to otro gadījumu, kur bij panorāmu bildējis no kāda īpaša punkta, mazliet jau gan dīvaini bet nezinu kā tas beidzās :) Aizbrauc ceļojumā nobildē panorāmu un beigās Tev jamaksā autortiesības :D
Publicēts: 24.10.10 14:51
 citēt
Viesturs Links, man shkjiet, arii kaut ko ir attiesaajis ......
Publicēts: 24.10.10 14:59
 citēt
Ja kāds vēlas pacīnīties varu nodot viņam savas tiesības uz bildēm un lai cīnās kaut par 10k ls.
īsumā, manas bildes, laikam 5 gab, publicētas privātajā dzīvē ar bez manas piekrišanas un kā autors norādīts cits fotogrāfs.
ja kas tad PM
Publicēts: 24.10.10 15:15
 citēt
kasparsf: manas bildes, laikam 5 gab, publicētas privātajā dzīvē ar bez manas piekrišanas un kā autors norādīts cits fotogrāfs.

apsveicu. varbut panaksi nakamaja avize 14.lpp kreisaja apakseja sturi uzrakstiitu ka tas tomer biji tu.
Publicēts: 24.10.10 16:41
 citēt
Pats interesantākais, ka manas bildes arī bez atļaujas „Privātā dzīve” nopublicēja un vēl kalendāra „Astes” veidotāji piešmauca, bet kasījies neesmu, nezinu vai ir vērts. Vai tik manis minētie abi izdevumi izdevniecībai „Santa’ nepieder.
Publicēts: 24.10.10 17:32
 citēt
Marchello:
Lunis:Piedzīts ir daudz un cipari ir gana iespaidīgi , 10 un 15 T Ls , Pirmajā gadijumā 10 t Ls dabūja samāksāt Krievu populistu partija fotogrāfam Armandam Lācim un otrajā gadījumā kāds Krievu izdevniecību nams tiesas diena pārskaitīja fotogrāfam Meisejam Gleizeram , ja pirmajā gadījumā tas bija izcili stulbs variants VIENKARŠI nospēra , tad otrajā jau bija jautrāk cilvēki bija vienkārši čakarējuši fotogrāfu par Rīgas skatu ar motīvu "Tādu daudz" pierādi ka tavējais , viņš ar piedādija jo muļķiem parasti liekas ka visas panorāmas vienādas , Gelizeram bija unikāls uzņemšanas punkts + vēl tur bija citi viņa darbi tam pašam kantorim , tie ar bija visa savdabīgi "Iegūti" tad nu nomaksāja pēc pilnas programmas. TAČU tas bija sen , mūsdienās autortiesību kantori viltīgi ar REKLĀMU neņemas , ja gribi plēsties nāksies pašam privāti sūdzēt un tas ir gana dārgi , tieši to ar izmanto visi spērāji .

Jā es ar kko esmu dzirdējis par to otro gadījumu, kur bij panorāmu bildējis no kāda īpaša punkta, mazliet jau gan dīvaini bet nezinu kā tas beidzās :) Aizbrauc ceļojumā nobildē panorāmu un beigās Tev jamaksā autortiesības :D

Nop - pašreizējais regulējums ideju neaizsargā, t.i. nebūs pārkāpums, ja kāds nobildēs bildi no tā paša leņķa un tās pašas vietas. Aizsargāts ir konkrēti Tavs darbs. Ja to kāds izmanto, bez tavas atļaujas, rediģē, komercializē utt.
Publicēts: 24.10.10 17:38
 citēt
Nu vēl jau Normunds Priedītis šķiet tīri normālu kāpostu no "Dienas" pietiesāja par to, ka šie bija normālu čupu viņa puķīšu bildes bez atļaujas izmantojuši.
Publicēts: 24.10.10 17:44
 citēt
Nū veči!Privātā dzīve nav joks.Jums tak jālepojas-pie smalkajām aprindām pielaiž tikai smalkus amatniekus!:face-wink:Es ar varu palielīties-Pad.Jaunatnē savā laikā zem manas kartiņas bija parakstīts Uldis Briedis.Protams,ka ne jau zagšana.Man māsa tur kādreiz šancēja un dažreiz paņēma kādu bildiņu no manis,Atmodas laikos.Nu un tīri cilvēcīgi kāds tur nokļūdījies-vai tad nu traci celšu dēļ 3 rubļiem?Bet vienreiz atkal bija ielikts Rubiku Fredis (nu tā brangi tendenciozi biju šo uzknipsējis)un māsa godīgi pateica-nelikām apakšā tavu vārdu lai muterei nervus nebojātu.Tad vēl bija Gorbačovs uz plakāta Budapeštā-tas pats variants.:face-grin:Galvenais jau piedalīties,ne?:face-glasses:
Publicēts: 24.10.10 19:02
 citēt
a manas bildes neviens nezog un es gulju naktiis mieriigi ... toties visaadus briinumus sapnjoju ;-)))
Publicēts: 24.10.10 19:03
 citēt
CerambyX:Nu vēl jau Normunds Priedītis šķiet tīri normālu kāpostu no "Dienas" pietiesāja par to, ka šie bija normālu čupu viņa puķīšu bildes bez atļaujas izmantojuši.

Jā Priedīti piemirsu , nezināju kā tur beigās finišēja. Atceros šos kā baigi klusu biologu kas fantastikas Briežu buļļa bildes saullēktā bija uztaisījis , pārspļāvis visus tā laika meistarus!:)
Publicēts: 24.10.10 19:05
 citēt
Lunis, vispar es tevi noshaushu .... ;-pppppp (tad kad beidzot vienreiz kafiju dzersim)
Publicēts: 24.10.10 19:11 labots
 citēt
Marchello:Jā es ar kko esmu dzirdējis par to otro gadījumu, kur bij panorāmu bildējis no kāda īpaša punkta, mazliet jau gan dīvaini bet nezinu kā tas beidzās :) Aizbrauc ceļojumā nobildē panorāmu un beigās Tev jamaksā autortiesības :D

Fiška tāda ka viņa panorāma bija ļoti specifiska , no tādas vietas kur ne agrāk ne tagad neviens nevar tikt . Viņš krievlaikos pinās ar krievu militāristiem , vēl visu ko , tie viņam sagādāja iespēju bildēt no pilnīga "Nāvinieku punkta" kur pat ja šodien varētu gribētāji labprātīgi līst diez vai būtu , taču no turienes bildējot var dabūt interesantu priekšplānu un neparastu aizmugurējo plānu , tāda nav NEVIENAM , nu bet Šeiņīnam @ Ko bija licis ka "Rīga visa vienāda" paņēmuši to kas pie rokas bijis savēja bijušā Fotokora Geizera bildi nu un vēlāk stulbi muldēja lai PIERĀDA ka tā vispār ir viņa un citiem nav tādas pašas , šis arī pierādīja ,

Es tā padomāju un atcerējos vēl vairākas citas tādas prāvas kur figurēja pieklājīgi piķi. Tas ir tādas kur runa nav par "Kļūdām" kas ar mūsdienās nav retums , bet tieši par banālu speršanu. Kļudas parasti top nokārtotas samaksājot kāutkādu vidējo honorāru par bildi parasti cipars novērtēts ar nodokļiem utt ~35-50Ls robežās. Protams ir arī tīras krāpniecības shēmas kā nemaksat autoriem principā NEKĀDIEM , bet nu tas jau ir pārāk kruta un nav izplatīti , kādreiz Turiskma ceļvežus tā izdeva firmas viendienītes IZDEVĒJS , ražotājs cits un izplatītājs pārdevējs vēl cits , gali ūdenī un nekādu problēmu ar autortiesībām , :) Gleizeram ir bijis kašķis vēl arī ar NATO samita Logo autoru BET tad viņu atšuva , jo tas tocno nebija nekas unikals. Ir ari nirdzigi gadījumi , piemēram zināma latvju māksliniece Maija Tabaka savus turpat fotoreālism darbus glezno pec focenem , kā izrādās ne vienmēr pec savam , reiz viņu iesūdzēja tiesā bars ar foto vecmeistariem par veselas virknes savu darbu pārgleznošanu , sen biju neatceros kā beidzās , Balodis , Deinats , Ozoliņš utt Vēl izdevniecības kādreiz mēdza pārkāpt līguma nosacījumus izmantojot bildes visur kur ienāk prātā :) Istenībā vairums šo skandālu nav saistīti ar $$$$ bet gan ar kadām citām lietām , PIEMĒRAM , Žuravļova populisti bija izmantojuši Armanda Lāča bildi ar slaveno Daugavmalas mītiņa karogu jūru , patriotisku bildi izmantoja Krievu populisti, par to ar atrāvās:):)
Publicēts: 24.10.10 19:30 labots
 citēt
oms:mans viedoklis, ka nē... Ja jūti, ka pietiesājamais ir izmantojis komercnolūkos, tad vērts, citādi domāju nav ko beigt nervus..

pāris žurčikos ieraudzīju savējās, izmantotas reklāmai.
Publicēts: 24.10.10 19:33 labots
 citēt
NilsS:
oms:mans viedoklis, ka nē... Ja jūti, ka pietiesājamais ir izmantojis komercnolūkos, tad vērts, citādi domāju nav ko beigt nervus..

pāris žurčikos ieraudzīju savējās, izmantotas reklāmai

Nāksies sniegt civilprasību , sāc gan ar "Sarunām" par honorāru :) Komrcreklāmās izmantotās nevieni autortiesību aizstāvji Latvijā neņemas "Neesot izdevīgi" :):) Žurčiki paši reklāmas neražo , reklāmas iesniedz vai nu ražotājs vai kāda reklāmas aģentūra kas to pārstāv :)
Publicēts: 24.10.10 19:35
 citēt
Lunis:

Jā Priedīti piemirsu , nezināju kā tur beigās finišēja. Atceros šos kā baigi klusu biologu kas fantastikas Briežu buļļa bildes saullēktā bija uztaisījis , pārspļāvis visus tā laika meistarus!:)

It kā tādu oficiālu infu par to rezultātu nevar atrast, bet nu kkas man ko tādu stāstīja, ka beigās kādu piķi bija iztiesājis. Vai arī varbūt ja ne iztiesājis, tad kkā savādāk dabūjis piķi no "Dienas" - konkrēti neatceros.
Publicēts: 24.10.10 19:42 labots
 citēt
dansiga:Lunis, vispar es tevi noshaushu .... ;-pppppp (tad kad beidzot vienreiz kafiju dzersim)

Tu tač zini , man galīgi neprognozējams darbu grafiks , RĪGA man ļot reti pa ceļam tā nav aktuāla no biznessa viedokļa , lielie klienti vienmēr orentējušies uz vietām arpus Rīgas , Jūrmala , Ventspils , Liepāja , Jelgava , Daugavpils , Rezekne , Valmiera , Sigulda , :):) Rīgā izmantoju Lidostu , Ostu , Staciju ja kaimiņzemēs nesanāk tuvāk:)
Publicēts: 24.10.10 19:47
 citēt
Lunis, nekas nekas - tik un taa tikshu pie tavaam ausim .........tas sakaraa ar to liimpleevi - tagad es tev lekciju varu nolasiit KAAA jaadara;-pppp

P.S> riitvakar dzeram kafiju Ventspilii?;-)
Publicēts: 27.10.10 00:49
 citēt
Tikko pamanīju, ka LETA izmanotjusi manu video kā savējo. Vismaz puse reportāžas sastāv no manis filmētā. :D Nu, malači, ko lai saka! :) Paši jau diez vai tik forši būtu spējīgi bijuši safilmēt, tas arī fakts!:)
Publicēts: 27.10.10 12:44
 citēt
135L:Tikko pamanīju, ka LETA izmanotjusi manu video kā savējo. Vismaz puse reportāžas sastāv no manis filmētā. :D Nu, malači, ko lai saka! :) Paši jau diez vai tik forši būtu spējīgi bijuši safilmēt, tas arī fakts!:)

Priecājies :D tas vien liecina ka esi labs filmētājs, ne katra video rāda LETA :D
Publicēts: 27.10.10 13:10
 citēt
135L:Tikko pamanīju, ka LETA izmanotjusi manu video kā savējo. Vismaz puse reportāžas sastāv no manis filmētā. :D Nu, malači, ko lai saka! :) Paši jau diez vai tik forši būtu spējīgi bijuši safilmēt, tas arī fakts!:)

kurš tad ir tas labais video?
Publicēts: 27.10.10 15:44
 citēt
zināma latvju māksliniece Maija Tabaka savus turpat fotoreālism darbus glezno pec focenem , kā izrādās ne vienmēr pec savam , reiz viņu iesūdzēja tiesā bars ar foto vecmeistariem par veselas virknes savu darbu pārgleznošanu...

nu tas man ir riktīgs pārsteigums !:amazing:
tad var nemācīties Akadēmijā gleznošanu... :face-grin:
Publicēts: 27.10.10 15:54 labots
 citēt
ImkaSm:zināma latvju māksliniece Maija Tabaka savus turpat fotoreālism darbus glezno pec focenem , kā izrādās ne vienmēr pec savam , reiz viņu iesūdzēja tiesā bars ar foto vecmeistariem par veselas virknes savu darbu pārgleznošanu...

nu tas man ir riktīgs pārsteigums !:amazing:
tad var nemācīties Akadēmijā gleznošanu... :face-grin:

KAPĒC ? Uzgleznots jau bija izcili , burtiski 1:1 , par to jau šie ar kašķējās :D :D Man personīgi tas bija kārtīgs pārsteigums kad rokā turēju Leopolda Ozoliņa oriģinālo 6x6 diapozitīvu un priekšā uz molberta stāvēja GLEZNA vismaz 1,5m2 , burtiski 1:1 dzīva un apjomīga kopija tikpat zaļa un gaismas interesanta kā Leopolda dips:):) Neviens jau neapstrīd ka "Geleznu viltotāji" ir savā vairumā ļoti izcili gleznotāji , tik vien kā taisa kopijas no citu slavenāku MĀKSLINIEKU slaveniem darbiem tas ir ĻOTI JĀMĀK :):) Piemēram ir ļoti izcila Latviešu māksliniece Rīgas zemētāja kura PĀRDOD vienīgi savu darbu KOPIJAS , pati sev patur orģinālus un pārglezno burtiski 1;1 niansēs kopijas , cilvēks kurš to nezin PAT EKSPERTS neatšķirs to no oriģināla , jo tas arī ir ORIĢINĀLS paša mākslinieka gleznots pēc sava paša "Parauga" :):) Tas pats piemēram ar manu skolotāju Balodi , manā īpašumā ir simtiem viņa slaveno darbu DIA , un pašam autoram ir burtiski 1:1 tādi paši :):) VISI ORIĢINĀLI , jo piemēram klasiskiem komercdarbība Balodim 1 Kadrs tas nozīmēja 1 Filma , jeb 8 praktiski identiski kadri !:):)
Publicēts: 27.10.10 16:11
 citēt
Oliss:

Priecājies :D tas vien liecina ka esi labs filmētājs, ne katra video rāda LETA :D

gluži pretēji - nav daudz mediju pat pēc LV ne pārāk augstajiem standartiem, kuru video būtu tik štruntīgi, kā LETAs
Publicēts: 27.10.10 18:03 labots
 citēt
ak34:

kurš tad ir tas labais video?

Kvalitātes ziņā nekā laba tur nav, filmēju pasen, ar pašvaku kameru, tomēr viņi paši tādu nofilmēt nevarētu, tīri saturiski, acīmredzot. Smieklīgākais tas, ka viņi ir paņēmuši to no jutūbes! :D
Publicēts: 29.10.10 13:08
 citēt
Par labu Moisejam Gļeizeram piedzen autoratlīdzību un kompensāciju 7010 latu apmērā www.at.gov.lv...
Izbeidz tiesvedību lietā par autoratlīdzības un kompensācijas piedziņu 46 800 latu apmērā 28.12.2005. www.at.gov.lv...
Skatīs lietu par autoratlīdzības un kompensācijas piedziņu 46 800 latu apmērā 23.12.2005. www.at.gov.lv...
SIA „Fenster” būs jāmaksā autoratlīdzība un kompensācija fotogrāfam M. Gļeizeram 25.05.2005. www.at.gov.lv...
Tēze: Fotogrāfijas saturs un darba pastāvēšana apstiprina radošu darbību darba tapšanā, iegūstot fotogrāfijas autoram personiskās un mantiskās tiesības, kuras aizsargā Autortiesību likums
www.at.gov.lv...

www.lursoft.lv... te var mēģināt meklēt tiesu nolēmumus
Publicēts: 01.11.10 03:36
 citēt
Autortiesību pārkāpēji ir jāaudzina ar tiesu nolēmumiem, ja tie labprātīgi nevēlās maksāt atlīdzību fotogrāfiem par to fotogrāfiju izmantošanu. Žurnālu un laikrakstu izdevēji vienmēr agri vai vēlu sāk "ietaupīt aizņemoties" fotogrāfu publiski pieejamās fotogrāfijas. Šādos gadījumos ir nepieciešams pārmācīt izdevējus, jo no šādas negodprātīgas izdevēju prakses cieš Latvijas fotogrāfi - īpaši jau tie, kuriem fotografēšana ir profesija un vienīgais iztikas avots.

Esmu pārstāvējis vairākus fotogrāfus civillietās sakarā ar autortiesību pārkāpumiem un nevarētu teikt, ka tiesvedības būtu bijušas veltīgas. Tādēļ iesaku vērsties tiesā pret savu tiesību aizskārējiem, ja tiesību aizskārēji labprātīgi nevēlās samaksāt fotogrāfam atlīdzību par fotogrāfiju izmantošanu.
Publicēts: 01.11.10 12:37 labots
 citēt
Pffff, tač pofig, lai jau izmanto! Nav jau sieva! :)
Publicēts: 01.11.10 12:46
 citēt
135L:Pffff, tač pofig, lai jau izmanto! Nav jau sieva! :)

ir kam patīk, ka izmanto sievu ar....
Publicēts: 01.11.10 14:04
 citēt
Tev? :face-wink:
Publicēts: 01.11.10 14:40 labots
 citēt
135L:Tev? :face-wink:

Nē, paldies, Tev smuka, bet atteikšos :face-kiss:
Vot to 24 vai 50nieku gan nebūtu pretī palietot....
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):

Sol