Esmu tikusi pie veca slaidu projektora- ЭТЮД СТЕРЕО ТУ 1-01-0794-87, bet man nav skaidrs cik ilgi tādu drīkst turēt ieslēgtu? Pavisam mazo ЭТЮД -2c var darbināt tikai stundu! Man vajag 4 stundas! Varbūt kāds ir zinošs šajā sakarā!?
Darbināt jau var kamēr tik karsts ka rokas var klāt noturēt , problēma tā ka tas sāk bojāt BILDES ko tur liec iekšā. Kam tev viņu vaig ? Īstenībā ja tas ir kas vērtīgāks par kaut kādām lētām dipu dublikātiem kopijām tados vispar labāk nebāzt . Viņam nav dzesēšanas un arī siltuma avits visai tuvu oriģinālam bez kāda termo stikla utt. Ja kas nopietnāks reālāk izīret normālu modernu projektoru. Ja man slinkums stiept smago Gobo es šito izmantoju fonu projicēšanai utt vajadzībām
Man vajag gaismu no projektora. Slaids ir -vēl nezinu no kā, bet ir ideja projicēt gaismas stabu bišķiņ iedūmotā telpā. Teorētiski tas var būt melns slaids ar nelieli šķēlumu pa vidu. Pašlaik eksperimentēju. Man vienk. bail, ka šitais projektors neizvilks 4 h pasākumu !
Tādām vajadzībām izmanto Prožektoru ar Gobo , tādu speciālu lēcu bloku JĀ un tie oriģināli ko projicē parasti ir METĀLA Reku piemēram tā tas darbojās www.youtube.com... brekāds vēl www.youtube.com... Projektors neizturēs 4h no vietas neviens.
maijasaulite:Jā, smuki, bet ja irr 10Ls budžets un ir jāuztaisa brīnumi no nekā, tad arī nonāk līdz slaidu projektoriem, kurus var vienk. no bēniņiem paņemt.
Pieļauju ka IZĪRĒT nebūs daudzo dārgak par 10Ls. Pameklēšu kur var Pat ietaupīsi 7Ls prasa par krutāko un 4 par mazāko www.produce.lv... Jā tas gan Jelgavā bet Rīgā ir nekaitami kantorīši kas piedāvā īri. Taka meklē tev vaig GOBO , vienīgi ja tev vajadzēs specifisku to zīmējumu tad gan būs jāmeklē un tādu kas konkrētā GOBO iet iekšā.
Nu nav šitais tāds, kads 80-tajos bija man lielais briesmonis (jau aizmirsu kā saucās no četriem burtiem), kurš karsa ne tikai no 27v 400w lampas, bet vēl arī no zvērīga transformatora. Tajā Etjudā ir kaut kāda mašīnas stopsignāla ļampiņa, ja rāmītī ieliks bleķa gabalu ar šķirbu, to jau varēs darbināt līdz pastardienai.
Paeksperimentē. Te klusās dabas fans gaismoja ar šauro staru (dipja vietā - no kolas bundžas izgriezti taisnstūrīši ar vajadzīgo izmēru urbumiem, šķēlums kutkā nedeva vajadzīgo efektu) dažādas kompozīcijas. Slīpi no apakšas/aizmugures, otrā pusē spogulis, novirzot staru uz citu priekšmetu. Par karšanu ir, kā Schneider saka - bildējām, kamēr (Etīde-2) no metāla kājiņām sāka ķeblis gruzdēt. Palikām asbesta loksni, un uz priekšu. Jā, noteikti der Haralda ieteikums pas ventilatoru. Veiksmi!
Viss atkarīgs no kuras puses šo jautājumu apskata.
haralds:
Schneider:Tajā Etjudā ir kaut kāda mašīnas stopsignāla ļampiņa ...
ņe hrena, vāģī nav 220 V!
Vismaz viens variants atradās: "Диапроектор (фильмоскоп) "Экран" детский - кажется самый дешевый из выпускавшихся проекторов для диафильмов. Его цена составляла всего 5 руб. 70 коп.
Даже внешне - это самый аскетичный диапроектор.
Интересно, что доэкономились до того, что у него отсутствует даже зеркало позади лампочки для направленного светового потока. Также отсутствуют ножки на корпусе. Кроме того аппарат имеет очень небольшие габариты.
Зато довольно удобно смотреть диафильмы лежа и демонстрируя их на потолок!
maijasaulite:Man vajag gaismu no projektora. Slaids ir -vēl nezinu no kā, bet ir ideja projicēt gaismas stabu bišķiņ iedūmotā telpā. Teorētiski tas var būt melns slaids ar nelieli šķēlumu pa vidu. Pašlaik eksperimentēju. Man vienk. bail, ka šitais projektors neizvilks 4 h pasākumu !
Nav īsti skaidrs gala mērķis. Bet iedomājos, ka varētu noderēt disko gaismas. Es, kā piemēram, šādos gadījumos ņemu zig-zag prožektoriņu, šo: www.gstehnika.lv... palaižu dūmu mašīnu un bildēju. Ja vajag izmainīt starus un to krāsas, atliek tik skaļi sasist plaukstas. Kā piemēram, šeit: www.fotoblog.lv... 4, 5, 6, 7. attēli (nu labi nav nekas super, bet kā ideja... šis bija ekspromtom pārāk tumšā zālē, individuāli gatavojoties var salikt gaismas kā vajag)
maijasaulite:Man vajag gaismu no projektora. Slaids ir -vēl nezinu no kā, bet ir ideja projicēt gaismas stabu bišķiņ iedūmotā telpā. Teorētiski tas var būt melns slaids ar nelieli šķēlumu pa vidu. Pašlaik eksperimentēju. Man vienk. bail, ka šitais projektors neizvilks 4 h pasākumu !
Nav īsti skaidrs gala mērķis. Bet iedomājos, ka varētu noderēt disko gaismas. Es, kā piemēram, šādos gadījumos ņemu zig-zag prožektoriņu, šo: www.gstehnika.lv... palaižu dūmu mašīnu un bildēju. Ja vajag izmainīt starus un to krāsas, atliek tik skaļi sasist plaukstas. Kā piemēram, šeit: www.fotoblog.lv... 4, 5, 6, 7. attēli (nu labi nav nekas super, bet kā ideja... šis bija ekspromtom pārāk tumšā zālē, individuāli gatavojoties var salikt gaismas kā vajag)
Gluži disko efekti nederēs. Man ir vajadzīga šaura bet augsta gaismas siena, gaismai ir jānāk no divām pretējām pusēm, lai tai ejot cauri, tā kristu no abām pusēm- neizbeigtos.
Ja kādam ir kontakti ar kādu gaismu speciālistu, būšu priecīga iegūt viņa koordinātas. To projektoru tomēr lietot nevarēšu, jo apmēram pēc 3h un 40min projektora ventilators sāka ar tādu skaņu darboties, ka izrāvu štefseli.
"Man ir vajadzīga šaura bet augsta gaismas siena, gaismai ir jānāk no divām pretējām pusēm, lai tai ejot cauri, tā kristu no abām pusēm- neizbeigtos"
Man šķiet, ka sapratu šo kalumburu. Tev vajadzīgas 2 pistoles (tāds slengs ir piemērojams tiem teātra prožektoriem). Un, cik atceros Discomania viskautko arī izīrēja, piezvani šiem.
maijasaulite:Tev vajadzīgas 2 pistoles (tāds slengs ir piemērojams tiem teātra prožektoriem).
Guglā jāmeklē prožektori? Vai tomēr tās "pistoles" nav žargona valodā? Galīgs ķīselis.
Jā, nu mēs tā senāk, 70-jos tā saucām, varbūt tagad kā savādāk tajā kārkluangļu mēlē tos sauc. Izskatās kā klucis popkorna kastes lielumā ar galā pusmetrīgu trubu apmēram abiem sprīžiem apņemamu diametrā. Klucī lampa bet trubas galā lēca, bīdāma stara resnuma regulēšanai. Strādā dienām ilgi, kamēr lampa neizbeidzas. Man tādu dauz bija savulaik, tagad nezinu kam vēl varētu būt. Tagad, vēlreiz saku, Discomania (šo vārdu ieraxti Gūglē!) visvisko tirgo un īrē. Kā arī čaļi speciālisti, izstāstīs kā gaismu dabūt, lai nebūtu pašai visādas blēņas jāizdomā ar Eķūdām. Kā arī Discomaniai ir ciešs sakars ar šo Fotoblogu, tā kā pareizi vien esi ielogojusies šeit. Veiksmi!