forum.gif
Studijas gaismas - Bowens?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Studijas gaismas - Bowens?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 27.10.10 14:58
 citēt
Nepieciešams iegādāties aprīkojumu nelielai studijai, bet naudas kā parasti daudz nav.
Uzmetu acis uz Bowens 400/400 kit [url=www.mdfoto.lv/?product=913
Ir]www.mdfoto.lv/?product=913
Ir[/url] kādam bijusi darīšana ar tādu? Jeb cenās ap 500 LVL var ieteikt ko citu?
Publicēts: 27.10.10 18:12
 citēt
Tādai "studijai", kurā dabūt drēbītes no meičas nost, :face-grin::face-grin::face-grin: būs pietiekoši!
Publicēts: 27.10.10 18:46
 citēt
135L:Tādai "studijai", kurā dabūt drēbītes no meičas nost, :face-grin::face-grin::face-grin: būs pietiekoši!

Ideāli es teikšu :)
Publicēts: 27.10.10 19:06
 citēt
to var izdarīt bez foto aprīkojuma .......
Publicēts: 27.10.10 19:41 labots
 citēt
negatIvs:to var izdarīt bez foto aprīkojuma .......

Tas nav smalki , smalki ja liels melns fočiks un liela balta rore 2 lukturi baltā istabā salikti "Reprodukciju stilā" tas ir 45* leņķis pret modeli abās pusēs un tad tik "Bildēt bildēt un bildēt!" reziēm pamaiņot pozas , nu lai roka nenotirpst un meitenei nespiež! Jā neaizmirst ieslēgt AF lai asumu stāda citādi nebūs ko Traukos ielikt ka "Fotogrāfs" tad var uzreiz piedāvāt SESIJAS reku www.youtube.com...
Publicēts: 28.10.10 11:08
 citēt
No atbildēm jāsecina, ka 400w tomēr būs par maz lai kadrā sabāztu vairāk par 3 apģērbtiem cilvēkiem? Jeb ir kādi konkrēti argumenti tieši pret minēto ierīci? Varbūt labāk sakumā iegādāties vienu kārtīgāku zibspuldzi (piem. Bowens 500dx) un izlīdzēties ar atstarotājiem, kad nepieciešams, un tad vēlāk jau skatīties par otras iegādi? Pie kam, kā otru zibeni varētu izmantot stacionāri novietotu esošo Canona 580EX?
Publicēts: 28.10.10 11:45
 citēt
a kāds var pateikt kāda atšķirība piemēram tam Bowensam no tā paša interfit, protams pie nosacījuma ka interfits netiek lietots katru dienu no rīta līdz vēlam vakaram ? Cenu atšķirība ir milzīga, bet vai rezultāts... ?
Publicēts: 28.10.10 12:14
 citēt
Zars:No atbildēm jāsecina, ka 400w tomēr būs par maz lai kadrā sabāztu vairāk par 3 apģērbtiem cilvēkiem? Jeb ir kādi konkrēti argumenti tieši pret minēto ierīci? Varbūt labāk sakumā iegādāties vienu kārtīgāku zibspuldzi (piem. Bowens 500dx) un izlīdzēties ar atstarotājiem, kad nepieciešams, un tad vēlāk jau skatīties par otras iegādi? Pie kam, kā otru zibeni varētu izmantot stacionāri novietotu esošo Canona 580EX?

Nu, vispār šis topiks nav par zibspuldžu jaudu, patiesībā arī ne par marku, un patiesībā tas nav par zibspuldzēm vispār...
Publicēts: 28.10.10 16:57 labots
 citēt
meduspods:a kāds var pateikt kāda atšķirība piemēram tam Bowensam no tā paša interfit, protams pie nosacījuma ka interfits netiek lietots katru dienu no rīta līdz vēlam vakaram ? Cenu atšķirība ir milzīga, bet vai rezultāts... ?

Bowens ir bišķi brendīgāki ķīnieši par Interfit , ar labāku kvalitātes kontroli un augstāku ražošanas kultūru , TĀPĒC arī dārgāki. Ķīnieši ir ļoti dažādi , lētie ir tādi kur montāžas plašu vietā izmanto vadu mudžekļus un lodē ar roku ar noķepušu analogo lodāmuru , dārgie ir tādi kuri visu montē uz kārtīgām montāžās platēm , lodē ar lodēšanas automātiem. VISA ATŠĶIRĪBA , pašas shēmas lielākoties ir pat ļoti identiskas atšķirīgs IZPILDĪJUMS :):) Zini tādu Čehu Fomei , viņi ieved no Ķīnas vidēji lētus ķīniešu "Grabuļus" jauc laukā un vienkārši "Regulē" , pārlodē kur vaig uzdrukā savu logo un TIRGO jau kā EU ražotu produktu pa 3x augstāku cenu nekā iepērk tos "Pusfabrikātus" no Ķīnas :face-wink::face-grin: Man piemēram ir viena lēto ķīniešu blice , paņemu es viņu pilnīgi par sviestmaizi par daždesmit Ls viņa tipa "Niķojās" un bija bijusi itkā garntijā bet joprojām jocīgi "Skaneja". Man viņa iepatīkas deļ kompaktajiem gabarītiem. Nopirku no nelaimīgā saimnieka IZJAUCU , pārlodēju visus aukstos lodējumus , notīrīju pastiprināju un pāralvoju līnijas , nomainīju pāris "Drātis" uz vadiem , kārtīgi sapinu vadus kuļos , visu nostiprināju UN SALIKU . Kopš tā laika man viņa kalpo kā tanks jebkuros klimatiskos apstakļos un pie jebkuras slodzes kad mani DARBA "Elinchrom" Šveices izstrādājumi sen ir atrubijušies vairs nestrādā dēl paaugštināta mitruma vai pārslodzes , mans ĶĪNIETIS strādā kā Šveices pulkstenis jo ir ļoti vienkaršs arhaisks un "Uz skrūvēm" klikstopu vietā :face-grin::face-grin::face-wink:
Publicēts: 28.10.10 17:07
 citēt
Lunis:
meduspods:a kāds var pateikt kāda atšķirība piemēram tam Bowensam no tā paša interfit, protams pie nosacījuma ka interfits netiek lietots katru dienu no rīta līdz vēlam vakaram ? Cenu atšķirība ir milzīga, bet vai rezultāts... ?

Bowens ir bišķi brendīgāki ķīnieši par Interfit , ar labāku kvalitātes kontroli un augstāku ražošanas kultūru , TĀPĒC arī dārgāki. Ķīnieši ir ļoti dažādi , lētie ir tādi kur montāžas plašu vietā izmanto vadu mudžekļus un lodē ar roku ar noķepušu analogo lodāmuru , dārgie ir tādi kuri visu montē uz kārtīgām montāžās platēm , lodē ar lodēšanas automātiem. VISA ATŠĶIRĪBA , pašas shēmas lielākoties ir pat ļoti identiskas atšķirīgs IZPILDĪJUMS :):) Zini tādu Čehu Fomei , viņi ieved no Ķīnas vidēji lētus ķīniešu "Grabuļus" jauc laukā un vienkārši "Regulē" , pārlodē kur vaig uzdrukā savu logo un TIRGO jau kā EU ražotu produktu pa 3x augstāku cenu nekā iepērk tos "Pusfabrikātus" no Ķīnas :face-wink::face-grin:

mja, tāa jau i, es ar runāju brieža ielā 3 BFS ar Aivaru, šis jau ar jaucot ārā Interfitus, kautko tur pārlodē, un saka ka esot labāk kā oriģināls :)
Runājot par Fomei.. man ir viņu lietussargs :D
Publicēts: 28.10.10 17:12 labots
 citēt
meduspods:mja, tāa jau i, es ar runāju brieža ielā 3 BFS ar Aivaru, šis jau ar jaucot ārā Interfitus, kautko tur pārlodē, un saka ka esot labāk kā oriģināls :)
Runājot par Fomei.. man ir viņu lietussargs :D

Viņš dara to pašu ko dara Čehi savā Fomei rūpnīcā PĀRLODĒ / REGULĒ / SKARTO tas ir tas uz ko ietaupa ĶĪNIEŠI savā saper lētajā ražošanā , neticami zemas darbaspēka izmaksas uz NEKVALIFICĒTA DARBASPĒKA rēķina :):)
Publicēts: 28.10.10 17:17
 citēt
Ķīnieši ir ļoti dažādi , lētie ir tādi kur montāžas plašu vietā izmanto vadu mudžekļus un lodē ar roku ar noķepušu analogo lodāmuru , dārgie ir tādi kuri visu montē uz kārtīgām montāžās platēm , lodē ar lodēšanas automātiem.

Vai tad roku darbs neskaitās augstākā vērtē :) Kā automašīnām un lampu pastiprinātājiem :)

Bet vispār pati par sevi zibspuldze jau nav nekāda sarežģītā iekārta, ja kāds ķīniešu vadiņš atlodējas, var taču pielikt atpakaļ? Galvenais kreņķis, kas var gadīties cik saprotu ir lampu (gan zibens, gan modelēšanas) ātra nobeigšanās un karšana. Lai gan tas jau atkal atkarīgs no lietošanas intensitātes. Moš toč skatīties uz lielāku jaudu, bet Interfit? Kas ir ar Wallimex, izskatās baigasi lētucis. Nedaudz dārgāks, bet lētāks par Bowens izskatās Aurora.
Publicēts: 28.10.10 17:52
 citēt
nu nez man i divi interfiti pagaidaam viss OK lietoju diezgan biezzi un ilgi...
bowens jau drossvien ka kautkur labaaks bet nu cena nosaka visu!
Publicēts: 28.10.10 18:00 labots
 citēt
Zars:No atbildēm jāsecina, ka 400w tomēr būs par maz ...
monitōrlampiņas, ja to domā, 60 vai 80 W. nu, sarunas karstumā J reizēm nodēvē par W.s. :grimace: atšķirība līdzīga, kā mājsaimnieču piekoptā - kW un kWh.:face-sad:
Publicēts: 28.10.10 18:11
 citēt
Turklaat kad es pirku zibennus vadiijos peec ssaadas domas... skatos ka te daudzi ir taadi kas zipenes jauc aaraa un zin kas pat kaa salodeets tas i lloti jauki un feini es to veel nemaaku bet mana doma bij taada... kas tad ir zipene taa taccu ir tikai gaisma un nevar buut taa ka kautkaadam dargajam brendam taa gaisma ir tik ssausmiig labaaka ne ? Nu nebuus taa ka tam leetajam 5500 K vietaa buus 3000 K protams gan jau ka daargajiem kelvini i nemaoniigi +- visu laiku bet man nav bijis taa ka sso kelvinu lietu buutu kautkaa izjutis par lodeejumiem nemaaku spriest bet te cilveeks rakstiija ka iekssas ar var paarlodeet paartiit utt...
vai es klluudos ? :amazing:
Publicēts: 28.10.10 19:36 labots
 citēt
meduspods:un zina kas pat kaa salodeets ... iekssas ar var paarlodeet paartiit utt... :amazing:

tīt var impulsa trafu, bet nav vaidzības. izstarotājs jau parasti uz tādu P, kāda nāk no C, vienīgais rezōns ielodēt izžuvušu C vietā jaunus. ja lielākus, ātrāk izkurēsies izstarotājs. veco C jāmet ugunskurā vai caur elektrisko plītiņu jāiesprauž tīklā ~ 2220 V - neaizmirstams pārdzīvojums! :face-grin:
P.S. ar P skolā apzīmē jaudu, ar C elektrolīķa kapacitāti! :grimace:
Publicēts: 28.10.10 21:26
 citēt
Zars:Bet vispār pati par sevi zibspuldze jau nav nekāda sarežģītā iekārta, ja kāds ķīniešu vadiņš atlodējas, var taču pielikt atpakaļ? Galvenais kreņķis, kas var gadīties cik saprotu ir lampu (gan zibens, gan modelēšanas) ātra nobeigšanās un karšana. Lai gan tas jau atkal atkarīgs no lietošanas intensitātes. Moš toč skatīties uz lielāku jaudu, bet Interfit? Kas ir ar Wallimex, izskatās baigasi lētucis. Nedaudz dārgāks, bet lētāks par Bowens izskatās Aurora.

Aurora ir mūsdienīgāka augstākas pielietojuma klases tehnika nekā Bowens . Būtībā tas ir jauns un agresīvs Korejiešu ražotājs kurš ar vairāk iespējām par lētāku naudu piesaista lietotājus. Būtībā Eiropā ir tikai 3-4 nopietni konkurent spējīgi brendi. Pēc brendiem augstākā klase ir Profoto , Broncolor , Balcar , Elinchrom , tie ir tādi zināmākie profesionālu gaismu ražotāju brendi EIROPĀ , vēl ir viens Vacu ražotājs gandrīz vai mans iecienītākais kaut tik vienreiz esmu lietojis BET to maz kas lieto tapēc nemaz nepieminēšu. USA līdzīgi kā Eiropā pro variantos pamatā tiek lietoti Profoto , Broncolor pro gals , taču par "Lēto galu" ir ievērojamas atšķirība , USA pāri visam ir viens "Lētais" pie kam vietējais ražotājs tas ir AlienBees ar savām lētajām mazajām lameru blicītēm , tādas pat Ķīniešiem nav pa spēkam , PIE KAM viņi strādā tikai uz USA tirgu ar 110v un pārējai pasaulei uzliek. Visa pārējā pasaule strādā ar neskaitāmiem desmitiem un desmitiem LĒTO ķīniešu korejiešu ražotāju krutākais no kuriem ir AURORA un Bowens , pārējo nosaukumiem vienkārši nav nozīmes jo katrā valstī VIENS UN TAS PATS tiek tirgots zem citādākām markām. Vācijā zināmākās TIRDZNIECĪBAS markas ir Walimex , Fomei , Interfit . Krievijā visādi Lingo , Polo , FALCON EYES un vēl viskas XVZ tas viss ir VIENS UN TAS PATS tik ar dažādiem nosaukumiem. Līdzīgi kā Čehu Fomei ir Poļu Elfo , taka ja jūs nepērkat pieminētos "Profoto , Broncolor , Elinchrom " ja grasāties daudz un dikti urbt PROFESIONĀLI , ja esat taupīgāks tad izvēle principā ir Aurora , Bowens , ja grib paniekoties tad PARĒJIEM brendam nav nekādas nozīmes skaties lai turot rokā nejūk lauka jo SHĒMAS ir vienādas atšķīrās tikai IZPILDĪJUMA KVALITĀTE :):)
Publicēts: 28.10.10 21:43
 citēt
vispār jau Profoto skandinavi pārcēla ražotni pie slāviem....LV montēt kopā bija pa dārgu.... krieviņi ir biki šokā, shēma, kā shēma, a nestrādā kā vajag...nn reizes pie LV licējiem brauca uz konsultāciju, bet...tā kā latvietis lepns putns, nekā, nekādas konsultācijas...cīnaties paši...ja kas ir vairāki džeki, kas montēja, lodēja Profoto, ir problēma ar studija sblicenēm PM.
Publicēts: 28.10.10 21:56
 citēt
nu ko atliek secināt ka vismaz pusei no LV fotograafiem kurus zinu tai skaitaa arii man maajaas i peedeejie suudi :face-crying:

skarbi bet fakts :exciting:
Publicēts: 29.10.10 09:04
 citēt
meduspods:nu nez man i divi interfiti pagaidaam viss OK lietoju diezgan biezzi un ilgi...
bowens jau drossvien ka kautkur labaaks bet nu cena nosaka visu!

Ja drīkst vaicāt - kuru interfita modeli izmanto?

Paldies visiem par apgaismību par šo tēmu.
Publicēts: 29.10.10 09:26
 citēt
stellar 300
Publicēts: 29.10.10 10:39
 citēt
meduspods:nu ko atliek secināt ka vismaz pusei no LV fotograafiem kurus zinu tai skaitaa arii man maajaas i peedeejie suudi :face-crying:

skarbi bet fakts :exciting:

Vairums "fotogrāfu" tās zibspuldzes lieto labi ja reizi mēnesī vai trijos...
Publicēts: 29.10.10 10:54 labots
 citēt
:face-sad:
Publicēts: 29.10.10 11:11
 citēt
a kaadam nu Jums te ir kaads ritiigi daargais pro gals ? proFoto vai broncolor ? kas tur ir tik ļoti ļoti labāks ?
Publicēts: 29.10.10 11:23
 citēt
meduspods:a kaadam nu Jums te ir kaads ritiigi daargais pro gals ? proFoto vai broncolor ? kas tur ir tik ļoti ļoti labāks ?

Tev nepielec pats galvenais- ne jau brends nozīmē māku likt gaismas un fotogrāfēt vispār, bet gan sajūtas, galva un prāts!
Publicēts: 29.10.10 11:25
 citēt
Un jā- par studijas zibspuldzēm ir jēga spriest tiem, kuriem kļūst par īsu fotogrāfēšana ar parastajām. Cilvēks, kuram galerijā nav neviena mēģinājuma ar parastajām zibspuldzēm, nesāks fotogrāfēt arī ar studijniecēm!
Publicēts: 29.10.10 11:29
 citēt
latvju sakāmvārds : nespried par vīru pēc cepures.. (latviešiem, ka tik apdirst) un jautājums jau nebij par maaku vai nemaaku bildeet...
Publicēts: 29.10.10 11:53
 citēt
meduspods:a kaadam nu Jums te ir kaads ritiigi daargais pro gals ? proFoto vai broncolor ? kas tur ir tik ļoti ļoti labāks ?

Līdz šim biju aizņēmies no paziņas Hensel Contra E-500, kad bija nepieciešams. Taču nemācēšu salīdzināt ne ar ko citu, jo nav nācies neko citu lietot :)
Bet nu mūsdienu Henseļiem cenas drausmīgas...
Publicēts: 29.10.10 12:05 labots
 citēt
nav jau nemaz tik daargi... saliidzinossi..i
cgi.ebay.com...
Publicēts: 29.10.10 12:38
 citēt
meduspods:latvju sakāmvārds : nespried par vīru pēc cepures.. (latviešiem, ka tik apdirst) un jautājums jau nebij par maaku vai nemaaku bildeet...

Nu ja, jautājums bija par vēlēšanos to darīt! Un ja līdz šim neesi vēlējies to darīt, tad ko tu domā, lielākas zibspuldzes uzreiz palīdzēs?

Nu jā, meitenes jau uz mazajām nereaģēs tik nopietni, tu domā? :face-devil-grin:
Publicēts: 29.10.10 14:03
 citēt
nu ja, lai taa ar paliek!
Publicēts: 29.10.10 17:35 labots
 citēt

PIRMKĀRT kārtīgi profesionāli intensīvi strādājošs bildētājs vai kantoris neizmanto MONOBLOKUS , bet gan zibspuldžu ģeneratorus. Monobloki ātras izbraukuma gaismiņas "Pa ātro" kaut ko bišķi piegaismot , pat pats krutākais monobloks ilgi neturēs nopietnu darba slodzi kādas ir intensīvi kārtīgi strādājošā kantorī. Pro ražotāji tieši galvenokārt orientējās uz Ģeneratoru gaismām , monobloki tas tā sava veida "Papildus" viņu ražošanā. Tādi atraktīvākie ražo arī "Ātrajiem" variantiem ražo kompaktas ģeneratoru gaismas , piemēram gan ProFoto gan Elinchrom ražo mazus kompaktus uz akumulatoriem barojamus ģeneratorus ātriem darbiņiem piegaismošanai izbraukuma vai lauka apstakļiem. Īstenībā der paklausīties www.youtube.com... , lai saprast KĀPĒC pro variantam pamatā lieto ģeneratorus , viss pārējais jau kā ar mono blokiem www.youtube.com... , www.youtube.com... , vai vimeo.com... ,www.youtube.com... , . Divi galvenie iemesli , ĢENERĀTORS ir daudz stabilāks iztur daudz lielākas nepārtrauktas slodzes kādas ir tiem kas dragā DAUDZ , man piemēram viņi patika tāpēc ka ĒRTI VADĀMI , nekur nav jālēkā noliec ģeneratoru blakus , vadi no viņa visas galvas vienlaicīgi kas ļoti būtiski ja nepieciešams un vēlās smalki strādāt , man joprojām skaitās ka ir Broncolor vecais Pulso 4 , kam 4 galvas var pieslēgt , man gan ejošas laikam palika 2 , BET jau daudzus gadus neizmantoju , mētājās VĀCIJĀ pie bijušās laulenes garāžā , viņa reizēm lietojot vai vecākā meita . Es pats jau sen lietoju gabarītos mazus monoblikus , 90% gadījumā tikai 1 Gaismu mugurenē kopā ar tehniku saliekumu + atstarotājus , kopa man kādas 4-5 vai pat 6 liekas , tik daudz gan lieto tik mana laulene savām klusenēm , reizēm draugi aizņemas. Piemēram ŠĀDI www.youtube.com... , jūs nevienu monobloku nevarēsit drāzt , lai cik kruts tā ražotājs ar nebūtu , viņš vienkārši drīz sadegs. Ja nestrādā intensīvi , katru dienu ar lielām slodzēm un daudz , ģeneratori nav nepieciešami , firmas krutumam šai gadījumā arī nav nozīmes. Mājas vajadzībām vai nelieliem darbiņiem mierīgi noder jebkurš pats lētākais ķīnietis kurš vien tik spēj kā puslīdz stabili strādā un nejūk uzreiz mehāniski laukā, tas ar viss. KATRAI TEHNIKAI sava mērķauditorija un pielietojums
Publicēts: 29.10.10 19:25
 citēt
Vo tas i skaidrojums :) Pilnīg visam piekrītu itsevišķi pēdējām 4 rindām...
Publicēts: 29.10.10 23:06
 citēt
Ķīnieši, starp citu, daudz ātrāk nojūk elektroniski, nekā mehāniski (kondiķi)!
Publicēts: 30.10.10 07:47
 citēt
Galvenais nevajag iedomāties, ka obligāti vajag šausmīgi daudzos ws... 300ws lampas jau nelielai telpai būs više kriši
Publicēts: 05.11.10 13:26
 citēt

Ir vairākiem...

Bet kā jau Lunis teica, ka katrai tehnikai sava mērķaudetorija...
Publicēts: 05.11.10 16:28
 citēt
man regulāri sanāk šancēt ar Visatec - varu teikt tikai to labāko........neviena čaiņiku draza tādu slodzi nevilktu ilgi.
Publicēts: 06.11.10 20:36
 citēt
NilsS:man regulāri sanāk šancēt ar Visatec - varu teikt tikai to labāko........neviena čaiņiku draza tādu slodzi nevilktu ilgi.

Aurora, vecīt, velk! Iet gadiem, dien- dienā, n- stundas no vietas!
Publicēts: 07.11.10 09:56 labots
 citēt
135L:
NilsS:man regulāri sanāk šancēt ar Visatec - varu teikt tikai to labāko........neviena čaiņiku draza tādu slodzi nevilktu ilgi.

tā ko nopirku no tevis izkūpēja pēc gada. Turklāt reti lietojot.....elektronika, konkrēti
Nu neticu es tai aurorai nez kāpēc :face-sad:
Publicēts: 07.11.10 11:05
 citēt
NilsS:
135L:

tā ko nopirku no tevis izkūpēja pēc gada. Turklāt reti lietojot.....elektronika, konkrēti
Nu neticu es tai aurorai nez kāpēc :face-sad:

Subjektīvi - salīdzinam tehniku ar cilvēkiem - mirst gan jauni, gan veci un pagaidām minimāla ietekme ir ārstēšanai, vienalga no kādas "šķiras" nāk cilvēks ...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):