Reportāžai pilnīgi pietiek ar 16-35 un 70-200(f 2,8),vairāk arī neko nevajag.Reportāžā svarīgi parādīt notikumu,asuma dziļums,izšķirtspēja un gaismspēja tur spēlē ļoti mazu lomu.Tur tiešām vairāk vajag orientēties uz saturu.
ekoists:Reportāžai pilnīgi pietiek ar 16-35 un 70-200(f 2,8),vairāk arī neko nevajag.Reportāžā svarīgi parādīt notikumu,asuma dziļums,izšķirtspēja un gaismspēja tur spēlē ļoti mazu lomu.Tur tiešām vairāk vajag orientēties uz saturu.
Cik cilvēku tik viedokļu Es gan domāju, ka arī gaismspējai ir nozīme, jo sliktas gaismas apstākļos būs vieglāk iegūt labu/derīgu attēlu...
Un arī ļoti viegli kļūdīties.Asuma dzilums ir ļoti mazs ar vaļējām f,ierobežots skata leņķis.Bet tad tiešām Tev jāpērk tikai L fiksi,jo pat tie nav pietiekoši asi ar vaļēju f.Tavi pieminētie fixi arī būs daudzmaz lietojami tikai pie f2,5-2,8
Piekritīšu ekoistam - ideāls reportiera komplekts būtu ar divām kamerām, kur uz vienas 16-35, bet uz otras 70-200. Ar tādu komplektu var nobildēt pilnīgi visu, kas apkārt notiek. Un tagad jau kamerām ISO jau var droši griezt uz 1600 un vairāk līdz ar to tos pāris stopus var mierīgi kompensēt un tāpat iegūt derīgu attēlu.
ekoists:Un arī ļoti viegli kļūdīties.Asuma dzilums ir ļoti mazs ar vaļējām f,ierobežots skata leņķis.Bet tad tiešām Tev jāpērk tikai L fiksi,jo pat tie nav pietiekoši asi ar vaļēju f.Tavi pieminētie fixi arī būs daudzmaz lietojami tikai pie f2,5-2,8
tu tak zini, ka stiklam ar iespējamo gaismspēju 1.8/1.2/1.4 utt. vairāk gaismas būs pieejamas nekā piemēram 2.8 pie F2.8
CerambyX:Piekritīšu ekoistam - ideāls reportiera komplekts būtu ar divām kamerām, kur uz vienas 16-35, bet uz otras 70-200. Ar tādu komplektu var nobildēt pilnīgi visu, kas apkārt notiek. Un tagad jau kamerām ISO jau var droši griezt uz 1600 un vairāk līdz ar to tos pāris stopus var mierīgi kompensēt un tāpat iegūt derīgu attēlu.
mēģināju uz sava 40D ISO 800 un vairāk, beigais grauds parādās tā kā pagaidām vairāk par 400 negriežu... laikam jau arī zibeni vēl vajadzētu, bet nuuuu... var iztikt, kad ļoti vajag, tad aizņemos...
ekoists:Un arī ļoti viegli kļūdīties.Asuma dzilums ir ļoti mazs ar vaļējām f,ierobežots skata leņķis.Bet tad tiešām Tev jāpērk tikai L fiksi,jo pat tie nav pietiekoši asi ar vaļēju f.Tavi pieminētie fixi arī būs daudzmaz lietojami tikai pie f2,5-2,8
tu tak zini, ka stiklam ar iespējamo gaismspēju 1.8/1.2/1.4 utt. vairāk gaismas būs pieejamas nekā piemēram 2.8 pie F2.8
Un DOFs no Tavas reportāžas "MĀXLU" uztaisīs... Pie f1,2 noteikti.
Man izskatās tā, ka, ja vien reportāža neprasa striktu bezblicenes disciplīnu, tad platāk par 2.8 reti kad vērsies vaļā. Un šaurais dof tiešām var nozagt kādu subjektu.
Es pirms biju nopircis 50mm f/1.8 domāju, ka tā ir "Teh" lēca un atrisinās pilnīgi visas iso problēmas, tomēr kungi šeit pareizi saka, ka nefokuss drīzāk izjauks tavus kadrus. Ja attēls tik tiešām būs sensācija, tad trokšņus var apkarot ar manuālu trokšņa redukciju bēdīgākajām vietām. Kā bezfokusu iekš post-pro apkarot, man skaidrs vēl nav. Plus vēl uz kropa nifty-fifty nebūs Bresons- bieži vien ar muguru nāksies kaut kur atdurties.
P.S. Runā, ka Leica Jēzus- Bresons ar piecdesmitnieku staigājis apkārt tieši finansiālu iemeslu dēļ. Man pašam 50mm@FF perspektīva liekas brīžiem diezgan neinteresanta. Kāpēc man rādīt tā, kā mūsu acis rāda? Man tak ir visādi citi pribambasi, kas pārspīlē perspektīvu un tā piesaista skatienu. Protams, ja kadra saturs ir uzdevumu augstumos.
CerambyX:Piekritīšu ekoistam - ideāls reportiera komplekts būtu ar divām kamerām, kur uz vienas 16-35, bet uz otras 70-200. Ar tādu komplektu var nobildēt pilnīgi visu, kas apkārt notiek. Un tagad jau kamerām ISO jau var droši griezt uz 1600 un vairāk līdz ar to tos pāris stopus var mierīgi kompensēt un tāpat iegūt derīgu attēlu.
mēģināju uz sava 40D ISO 800 un vairāk, beigais grauds parādās tā kā pagaidām vairāk par 400 negriežu... laikam jau arī zibeni vēl vajadzētu, bet nuuuu... var iztikt, kad ļoti vajag, tad aizņemos...
Lightroom 3 feina proga. Tur iespejams kvalitativi un viegli nonjemt liekos trokshnjus. Pameegjini, buusi paarsteigts. un tad Tev derees arii ISO 800 mieriigi
Bildēm, kuras paredzētas publicēšanai internetā, iso mierīgi var līdz 3200 griezt (7D vismaz var, nedomāju, ka 40D ļoti atpaliek), tā vismaz es basketbolu fotografēju un nav problēmu...
g3:Bildēm, kuras paredzētas publicēšanai internetā, iso mierīgi var līdz 3200 griezt (7D vismaz var, nedomāju, ka 40D ļoti atpaliek), tā vismaz es basketbolu fotografēju un nav problēmu...
nu nu.... biku paarspiilee. 40D ir kaadus 2 gadus vecaaks modelis ar tikpat vecaaku matricu. Ar to izrietoshajaam sekaam un ISO jautaajumu.
Mans čoms un cīņu biedrs putnufotofrontē uzskata ka ISO 800 priekš 40D ir griesti,bet putnu foto jau tāda specifiska lieta,sīko spalvu detalizācija,pieļauju ka reportāzā var atļauties arī ISO 1600
ISO 3200 uz 40D būs gan kapi... 1600 ir griesti.Bet piekrītu,ka reportāžai tas nav pats svarīgākais.A ja kādu no reportāžas bildēm vajadzēs reiz kaut kur atkārtoti likt,tad vienmēr var trokšņus un citu figņu pielabot rūpīgāk.
No kā izriet jautājums: a kāpēc tērēt naudu "asu, gaišu un skaidru" objektīvu iegādei, garlaicīgu bilžu producēšanai, kurs nevienu neinteresē? Cik tev mājās ir fotoalbumu ar pasaules labāko fotogrāfu darbiem? Cik no tiem esi izskatījis? Vai esi spējīgs atšķirt labu bildi no sliktas? Varbūt ir vērts investēt vizuālajā izglītībā?
Mani pārsteidz cits - kā var neapnikt gadiem malt vienu un to pašu, tikai mainot virtuālos upurus?
Man mājās ir daudz fotoalbūmu. Internātā vēl bišči ik pa laikam sagōglēju. Bet stāsts ir pavisam par kaut ko citu. Piemēram, uzklikšķināju uz mums visiem pazīstamās fototrio.lv lapas, Imanta bildēm, portretu sadaļu un pirmo maziņo bildīti atverot: www.fototrio.lv... Labprāt uzprasītu - vari ko tādu nobildēt ar ziepīti? Ok, ar 350D+18-55mm?
Lūk tev arī atbilde. Fikss nepieciešams, lai uztiasītu maziņu kartiņu, ko ielikt draugiem.lv albūmiņā. Par cik šeit fotogrāfija VISIEM ir tikai HOBIJS, tad attiecīgi nav nozīmes vai tas fikss ir Helios 44, vai 50/1.8 vai 85/1.2. Hobijā cilvēks savu sapelnīto naudu tērē pēc sava tīras patikas. Tamdēļ hobija lietiņas maksā DĀRGI - vai tas ir špinings, retro autiņš, vecmeistara glezna, vai arī L fikss.
Tas, ka man ar darba turbodīzeli patīk ievērojami pārsniegt braukšanas ātrumu, nebūt nenozīmē, ka mani būtu jāsalīdzina ar šūmaheru (kurš arī regulāri uz ielām pārkāpj ātrumu).
Par to troksni ļoti atkarīgs no tā, kas kadrā. Gaišajās vietās nav tik traki. Bet, ja pusēnas, tad gan ir traki. Jo tuvāk 50% pelēkajam, jo tas troksnis būs labāk redzams.
es atkal nesaprotu, kāpēc tik gudrs un seksīgs vīrs kā foto tērē savu laiku netā mācot lūzerus. Nopietni onkas ar kursiem vismaz pelna naudu un neuzbāžas garāmgājējiem ar bezmaksas pamācībām....
Es jau nu neko par kanoniem un fotogrāfiju kā tādu nejēdzu, taču cilvēks, kas katru dienu bildē reportāžas ar to 70-200 sigmu kad uzlika canona ražojumu teica - oho...njaaa...un žēlīgi nopūtās par sigmu
imgfoto:Es jau nu neko par kanoniem un fotogrāfiju kā tādu nejēdzu, taču cilvēks, kas katru dienu bildē reportāžas ar to 70-200 sigmu kad uzlika canona ražojumu teica - oho...njaaa...un žēlīgi nopūtās par sigmu
Uggga:Pēc brīža nebūs tā, ka "Pērku Canon 70-200 2.8, jo Sigma netaisa šedevrus"?
tu nezinājim, ka stikli netaisa šedefrus, arī body to nedara?
p.s. atļaušos citēt Luni ,tb pārfrāzēt viņa teikto - naudu maksā par komerciālu sūdu, neviss šedevriem un augsto mākslu, tapēc nedz šedevri, nedz māksla mani īpaši neaizrauj... varu paskatīties kā citi taisa mākslu un par to priecāties, bet tas nav priekš manis... nav man mākslinieciska redze, kā arī man absolūti neinteresē bildēt to, kur nav nekāda action... parastajam mirstīgajam manuprāt ir vajadzīgas asas, skaidras, košas un gaišas fotogrāfijas vai pat drīzāk attēli, kas atspoguļo viņam svarīgās dzīves situācijas ne tā?
...principā,katrs sava prieka pēc bildē ko un kā grib(tas pats attiecās arī uz pirkšanu).Ja nauda atļauj,tad kāpēc man nepirkt Nikon 500mm fix un nebildēt ar viņiem baložus Jūrmala.
Jolan:...principā,katrs sava prieka pēc bildē ko un kā grib(tas pats attiecās arī uz pirkšanu).Ja nauda atļauj,tad kāpēc man nepirkt Nikon 500mm fix un nebildēt ar viņiem baložus Jūrmala.
protams! neredzu pamatu strīdam... prieks, ka cilvēki kko dara... tev patīk putniņi man tusiņi, citam pliki pupiņi
pašlaik man mērķis ir - laba tehnika (atbilstoši manam maciņam un iespējām) un iemācīties nekļūdīgi 90% asasas, skaidras, košas bildes (ne fotogrāfijas) taisīt... kad to mācēšu,tad iešu tālāk...nevar iemācīties pataloģiju, ja nezin anatomiju
ir teorētiska iespēja smainīt manu 40D (nepilni 8000 kadri) pret 1D Mk2 (80000kadri) cik būtu adekvāta piemaksa no manas puses, ja cilvēks par viņu prasa 550LVL? ko tauta runā?
viņš to lūzni cenšas notirgot jau vairāk kā pus gadu, atceros, ka biju vēl nikonists, un viņš par šo pašu cenu tirgoja. neviens nepērk (droši vien ir iemesls), bet šamais cenu arī nost nemet. bez maz vai sāk jau palikt interesanti.
ja pa 550ls tas aparāts stāv gadu,tad tiešām ir pamatots iemesls,kapēc neviens nepērk. bet nu vari sarunāt tikšanos un pēc tam noziņot,cik lieli kapi tur ir.
shvaboc:ja pa 550ls tas aparāts stāv gadu,tad tiešām ir pamatots iemesls,kapēc neviens nepērk. bet nu vari sarunāt tikšanos un pēc tam noziņot,cik lieli kapi tur ir.
nesanāks, manis piedāvātā piemaksa cilvēkam neinteresēja...
Kaut kur te teici, ka gribi labāko tehniku, lai nekvalitāti tikai uz sevi varētu norakstīt. Nopirki Sigmu, nebūs gaidītais rezultāts, pirksi Canonu un mēģināsi vēlreiz?