forum.gif
D90 Nikon video.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / D90 Nikon video.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 29.10.10 21:37
 citēt
Atkal jāvēršas pie gudriem ļaudīm.
Vai ir iespējams kaut kā nokonvertēt uz Nikon D90 standartu. Pamēģināju www.any-video-converter.com.... Konkrēti ar šo man nesanāk dabūt, lai fočiks saprastu. Stipri iespējams, ka vienkārši nezinu ko un kā saķeksēt.
Publicēts: 29.10.10 23:01 labots
 citēt
Te būs D90 video faili www.dpreview.com...

Nokačā vienu, un kādā videoapstrādes programmā apskaties- kādu tieši kodēšanas formātu izmanto mjpgeg! Skaidrs, ka konteineris ir kviktaima .mov, bet mjpeg var būt kodēts jpeg a vai b vai photo jpeg kodekos. Drīzāk tas būs photo jpeg, bet slinkums pārbaudīt! Iespējams, protams, ka fočiks iet ar visiem šiem kodekiem, patiesībā!

Protams, tev jāsaprot, ka fočiks NEVARĒS parādīt atšķirīgu framerati un attēla izmēru, nekā to, ko pats ražo- nu, to mēs redzam- 1280x720, 24 fps, progressive, droši ka square pixel ratio (1,0).

Ja tu visu šo izlasīji, un saprati, vari mēģināt! Tomēr tā kā es paredzu, ka nesaprati, tad labāk nemēģini, jo visu šo apgūt, lai tikai iebāztu fočikā kaut kādu video neredzu absolūti nekādas jēgas!!
Publicēts: 29.10.10 23:04
 citēt
Ak jā, un vēl- fočiks nevarēs parādīt video, kurš ir konvertēts stipri lielākā bitreitā, nekā pats ražo! Un, kad konvertēsi, labāk lieto konstantu, nevis variējošu bitreitu, pietiks ar kādiem 10-15 mbps!
Publicēts: 29.10.10 23:30
 citēt
135L:Te būs D90 video faili www.dpreview.com...

Šo man dara arī pats dzelzis. :)
Problēma vairāk gan tāda, ka negribu melno tūkstoti softu mēģināt. Nevari ieteikt kādu nopietnāku vido progu?
Publicēts: 29.10.10 23:36 labots
 citēt
135L:lai tikai iebāztu fočikā kaut kādu video neredzu absolūti nekādas jēgas!!

Bieži slaidus uz tv laižu. Video par skādi nenāktu zināt kā konvertēt. Pielietojumu jau tagad redzu.
Publicēts: 30.10.10 00:11
 citēt
jons:
135L:Te būs D90 video faili www.dpreview.com...

Šo man dara arī pats dzelzis. :)
Problēma vairāk gan tāda, ka negribu melno tūkstoti softu mēģināt. Nevari ieteikt kādu nopietnāku vido progu?

Ko tu iesāksi ar nopietnu video progu? Mācīsies? Ilgi būs jāmācās...

www.adobe.com... (iet tikai uz 64 bit os)
Publicēts: 30.10.10 00:13 labots
 citēt
Šī ir vienkāršāka www.sonycreativesoftware.com...

Šī ir daudz lētāka, bet arī tavam mērķim derēs, un ies uz 32 bit kompja www.sonycreativesoftware.com...
Publicēts: 30.10.10 13:06
 citēt
Ko tu iesāksi ar nopietnu video progu? Mācīsies? Ilgi būs jāmācās...

Vispār jau video apstrāde īsti neinteresē. Tik reizēm prasās ko apgraizīt vai izgraizīt. Pabakstījos ar Vegas Pro. Neesmu par viņu sajūsmā. Tīri intuitīva, bet kaut kas klemmējas vienkāršās lietās. Un kompis sāka dīvaini uzvesties.
Šī ir daudz lētāka
tāpat jau uz zālītēm dzīvojam.
Dēļ CS5 laikam būs win7 jāuzkrāmē. Pirmo reiz redzu ko, kas neiet uz 32.

Cik paeksperimentēju, pašlaik paliek sajūta, ka pro softs nederēs. D90 nav domāts kā pleijeris. Un cik papētīju notepadā klipiņus. Nikon oriģināls tieši sākumā satur kādu info ko nespēj izdot pro softs. Stipri pieļauju, ka Nikon to video tur zem stingri nospiesta standarta. Un tā kā spoguļiem tirgū ir stipri ierobežota tirāža, tad programmētāji pat nedomā ko izdarīt, lai realizētu manu domu :)
Publicēts: 30.10.10 14:47
 citēt
jons: Nikon oriģināls tieši sākumā satur kādu info ko nespēj izdot pro softs. Stipri pieļauju, ka Nikon to video tur zem stingri nospiesta standarta.

Ai, nu ko var muldēt- pat bezmaksas Vlc pleijeris uzrāda!

Streams
Video: 00:00:05,000, 24,000 fps, 1280x720x24, Sony Motion JPEG

Tad ieraksti gūglē, un lūk, ko iegūsti: esupport.sony.com...

Man tas prasīja 2 minūtes, ieskaitot nokačāt D90 klipu...atkārtošu vēlreiz- nevajag sākt tādas lietas no vidus, bez jebkādām zināšanām, vispirms kādu gadiņu pamācīties derētu!
Publicēts: 30.10.10 18:31 labots
 citēt
135L:Tad ieraksti gūglē, un lūk, ko iegūsti: esupport.sony.com...

neļauj viņš likt uz XP. Vismaz uz mana.
Nepiekrītu par to gadiņu. Man vajag tikai noteiktu lietu un neko citu. Kam man mācīties visas video apstrādes fīčas?Gribu primitīvi pārkonvertēt video. Pilns nets ir ar konvertēšanas tūļiem, kuros iekļauti dažnedažādi pleijeri un kurus varētu caur piezīmju blociņu iemācīt lietot pat opīti.
135L:Man tas prasīja 2 minūtes

Cik tu prasi par 30 :D
Publicēts: 30.10.10 23:12
 citēt
jons:Gribu primitīvi pārkonvertēt video.

Vienmēr no viena un tā paša formāta, izmēra, konteinera, freimreita, vai no dažādiem?
Publicēts: 31.10.10 00:57 labots
 citēt
135L:Vienmēr no viena un tā paša formāta, izmēra, konteinera, freimreita, vai no dažādiem?

Vispār no dažādiem, bet pašlaik nesanāk pat oriģinālu saglabāt, lai nikons pēc tam saprastu. Ja atradīšu veidu, tad jau var domāt par konvertāciju no citiem avotiem. Iekš Vegas vismaz man nesanāk. Nu kaut kā taču tas video tiek veidots! Pēc kaut kāda stingri noteikta algoritma. Protams visu algoritmu studēt netaisos :D Bet netaisos arī tuvākos 3 gadus mainīt Nikonu. Interesanti vēl tas, ja izmaina datorā oriģinālo faila nosaukumu, tad Nikons viņu vairs neredz. Tas vedināja uz domām, ka Nikons izvēlējies ļoti šauru ceļu.
Kāpēc tas viss. Prieka pēc. Nepelnu ar foto naudu. Draugu lokā safočēju. Tad slaidus palaižam naktī. Šādus tādus video arī nebūtu slikti palaist. Protams jau sagatavotus.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):