Uz D3000 AI-S darbosies M režīmā, fokusu un fragmu ar ar roku jāiestāda būs. Ja baigi vajag to diapazonu tad labāk ņemt AF-D 70-300 tam vismaz gaismu mērīs un ar roku būt tikai fokuss jāiestāda. cena lietotiem noteikti vienāda +/- 55 - 65 Ls Lai gan tas ar nav pats labākais variants. imho
Nu man viens kolēģis ietaupija piķi paņēma 70-300 AF-D uz D3000 un tagad tas objektīvs stāv plauktā - neesot rocīgi fokusēties ut.t., a ka es teicu, ka priekš D3000 "ze best" būs tas pats 55-200mm AF-S šis mani lamāja.
No nodokļu maksājumiem tiek atbrīvoti nelielas vērtības komerciāli preču sūtījumi, ko no trešās valsts sūta saņēmējam Latvijā un kuru vērtība nepārsniedz 150 EUR (~ 105,42 Ls).
No nodokļu maksājumiem tiek atbrīvoti nelielas vērtības komerciāli preču sūtījumi, ko no trešās valsts sūta saņēmējam Latvijā un kuru vērtība nepārsniedz 150 EUR (~ 105,42 Ls).
patlaban gaiteņos apgrozās likumprojekts, kas paredz neapliekamo summu samazināt līdz 10 eur, paredzēts, ka izmaiņas stāsies spēkā ar pirmo janvāri un kas vel smieklīgāk - prognozēts, ka valsts budžets šīs izmaiņas dēļ papildināsies par EUR 7 704 000 gadā
tātad, pirmajā lasījumā jau pieņemts, vēl var iesniegt priekšlikumus, bet visticamāk tāds tiks pieņemts arī otrajā lasījumā. tātad, no pirmā janvāra, ja preces vērtība pārsniedz 10 eur - klāt nāk pvn. Muitas nodevas paliek kā līdz šim - no 150 eur. ja privātpersona sūta privātpersonai (tobiš nekomerciāls sūtījums), tad nodokļus sāk maksāt no 45 eur...