forum.gif
Adobe Lightroom
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Adobe Lightroom
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 02.11.10 18:28 labots
 citēt
Tie kuri lieto (lietojuši) šo progu, var pateikt, ar ko tā īpaša un kāpēc lietot. Es izmantoju PS un Digital Photo Professional.
Atradu pie saviem CD, tagad domāju, vai ir jēga instalēt un bakstīties, lai saprastu, vai man to vajag.
Paldies!
Publicēts: 02.11.10 18:47 labots
 citēt
Es šito lietoju Lightroom 3.2 RAW pakešu apstradei. Šancē tikpat jaudīgi kā PS bet RAW daudz precīzāk var nodefinēt korekcijas ko pēctam pielieto visai paketei. Par cik man šis lēgals apgreidi baigais lētucis. PS tiek kas vairāk "Makslu" taisa šitais tikpat jaudīgs bet taka uz "Ikdienas rutīnu darbu" orentēts manā gadijumā.
Publicēts: 02.11.10 18:55
 citēt
lightroom ir vairāk reportāžu apstrādei un kataloģizācijai,nevis smagām manipulācijām...
Publicēts: 02.11.10 18:57
 citēt
tjipa, lielaajai māXlai neder ......... :bad_smile:
Publicēts: 02.11.10 19:05 labots
 citēt
99% izmantoju lightroom. Un laitrūms nav tikai apstrādes programma, bet arī failu pārvaldes programma, un diez vai kāda cita iespēju ziņā stāv blakus pārvaldes ziņā. Ja pārsvarā nedrukā lielāku par a4 un bildes liek tikai internetā, tad šopam tradicionālajam īpaši jēgu neredzu, izņemot kolāžas, HDR-i, citāda vairāku kadru apvienošana, liela apjoma selektīvā apstrāde u.tml, kas ikdienai īpaši nav vajadzīgs. Un arī, ja izmanto citas programmas, tad tas jaunizveidotais failiņs smuki stāv blakus oriģinālam un pārvaldes nodrošināsanai laitrūmā citu progu izmantošana netraucē.
Un kas svarīgi - netiek aizņemta lieka vieta cietajā diskā, tādēļ, ka visas apstrādes, kas notiek tikai iekš laitrūma, jaunus failus neveido, bet ja vajag ievietot internetā vai izdrukāt kaut ko, tad ar attiecīgajiem settingiem eksportē failu, izdari, ko vajag un izdzēs to eksportēto jepegu nafig. :)
Un vēl - katram failam var uztaisīt kaut 100 virtuālās kopijas, kas arī vietu neaizņem, jo reālus fauilus jaunus nerada, un katrai virtuālajai kopijai taisīt savādāku apstrādi, respektīvi, vienu failu uztaisīt dažādās apstrādēs, neradot jaunus reālus failus, kas aizņemtu vietu cietajā diskā.
Publicēts: 02.11.10 19:12
 citēt
negatIvs:tjipa, lielaajai māXlai neder ......... :bad_smile:

:) der arī mākslai, jo laitrūms jau sen vairs nav tikai raw konvertēšanas programma, bet ir pietiekami lielas iespējas selektīvajā apstrādē.
Publicēts: 02.11.10 19:14
 citēt
Lunis: PS tiek kas vairāk "Makslu" taisa šitais tikpat jaudīgs bet taka uz "Ikdienas rutīnu darbu" orentēts manā gadijumā.

Principā tam der arī Digital Photo Professional?
Publicēts: 02.11.10 19:22
 citēt
Te pāris linki noderīgi:
www.jkost.com...
lightroomkillertips.com
Publicēts: 02.11.10 19:36
 citēt
Vil:
Lunis: PS tiek kas vairāk "Makslu" taisa šitais tikpat jaudīgs bet taka uz "Ikdienas rutīnu darbu" orentēts manā gadijumā.

Principā tam der arī Digital Photo Professional?

Iespējams , taču es kautkā esmu pasācis ar Lightroom un labi tiek galā. Pie maniem apjomiem DPP agrāk bieži kārās un bija zināma atšķirība vēlāk kaut ko atverot PS. Mums tā kautkā iegājies visiem izmantot Lightroom un ja šancēju uz cita kompja zinu ka tur ar būs Lightroom un ezultāts būs praktiski vienads.
Publicēts: 03.11.10 10:08
 citēt
Konvertoru lietoju no fotošļopa, bet visus šķībumus, un sīkās apgaismojuma nianses man vieglāk labot ir ACDSee Pro3. Mākslas darbus neradu, ar layeriem darīšanu nav, liela apjoma reportāžām, t.i. bilžu rūpnieciskai ražošanai tas ir visērtākais.
Publicēts: 03.11.10 10:52
 citēt
Schneider:Konvertoru lietoju no fotošļopa, bet visus šķībumus, un sīkās apgaismojuma nianses man vieglāk labot ir ACDSee Pro3. Mākslas darbus neradu, ar layeriem darīšanu nav, liela apjoma reportāžām, t.i. bilžu rūpnieciskai ražošanai tas ir visērtākais.

Kādreiz arī tā domāju, bet Laitrūms tomēr ir guvis virsroku. Atruna par ACDSee ir tikai tikmēr, kamēr neizproti Laitrūma darbību:)
Publicēts: 03.11.10 10:57
 citēt
Lunis: Pie maniem apjomiem DPP agrāk bieži kārās un bija zināma atšķirība vēlāk kaut ko atverot PS.

šitas varētu būt būtiski! Kā nekā vienas Adobe produkti tak. Arī pamanīju, ka kaut kas neštimmē PS-ā pēc darbībām DPP. Varbūt pirksti tik līki...
Publicēts: 03.11.10 10:59
 citēt
Schneider:ar layeriem darīšanu nav, liela apjoma reportāžām, t.i. bilžu rūpnieciskai ražošanai tas ir visērtākais.

Nepiekritīšu, ērtāks te būs laitrūms, jo nav jāizmanto atsevišķs konverteris un atsevišķa programma apstrādei, un rūpnieciskai ražošanai laitrūms tieši ir domāts, kaut 1000 bildes koriģē vienlaicīgi - gan lietas, kas pierasts darīt konvertējot rawus, gan visas pārējās - un visus reizē arī eksportē vienlaga vai kā jepegus vai tifus. Un arī sasortēt tajā part laitrūmā tās bildes vari uztaisot kaut tūkstots dažādas kolekcijas pēc dažādiem parametriem vai pēc kādiem saviem uzstādījumiem, piem, šīs jāartdod Anniņai, šīs Pēterim. Un pats galvenais, tās bildes laitrūmā stāv ar visu apstrādi, bet papildus vietu neaizņem, papildus faili nav jārada. Tikai tad, ja grib kaut ko ar tiem failiem darīt - atdot kādam ierakstot CD/DVD, uzmest uz kāda servera, izdrukāt - tad ar attiecīgiem settingiem eksportē formātā kādā vajag, tad attiecīgi ieraksti diskā, vai uzliec uz servera vai izdrukā, un tad eksportētos jepegus vai tiffus izdzēs, lai neaizņem uz kompja vietu.
Publicēts: 03.11.10 11:06
 citēt
tik neaizmirstam pašu katalogu laiku pa laikam backupot un kad iet pie 10k bildēm,varbūt taisīt jaunu,jo esošais sāk piebremzēt...
Publicēts: 03.11.10 11:07 labots
 citēt
Programma paredzēta PROFESIONĀLIEM fotogrāfiem, kuriem jāievieš (pamatā baltā balansa un ekspozīcijas) korekcijas LIELĀ BILŽU DAUDZUMĀ (gan raw, gan jpeg, bet pamatā jau paredzēta lielam raw bilžu daudzumam) kā arī vēlākam eksportam, katalogizēšanai, vienlaicīgai samazināšanai.

Ja nofočē vienu pliku meiču stroikā reizi nedēļā, un pēc tam ilgi knibinās ap to bildi laitrūms nederēs. Tā pamatā ir piemērota reportāžu fotogrāfiem. Piemēram- ideāla kāzu fotoreportieriem.

Runājot par DPP+šops versus Laitrūms+šops, otrajam komplektam ir ērtāks tilts starp abām programmām, ja vajag veikt kādas smagākas korekcijas attēlā, neizejot no kataloga.
Publicēts: 03.11.10 11:10
 citēt
shvaboc:tik neaizmirstam pašu katalogu laiku pa laikam backupot un kad iet pie 10k bildēm,varbūt taisīt jaunu,jo esošais sāk piebremzēt...

Nu backups jau jebkam jātaisa. Bet par tiem 10000 taisnība. Es katalogus pagaidām dalu pa gadiem - katram gadam jaunu kartalogu, man pietiek, jo nebliežu vairāk kā 10000 kadrus gadā. Bet ja foto ir bizness, tad vari kaut vai taisīt atsevišķus katalogus katram pakalpojuma veidam katru gadu - studija 2010, kāzas 2010, citas reportāžas 2010, privātās bildes 2010 u.t.t.
Publicēts: 03.11.10 11:12
 citēt
Man nav tādu problēmu, ar klientiem vienojos, ka bildes glabāju pusgadu, pēc tam dzēšu ārā. Humors bija reiz pagājušogad, kad pamanīju, ka man gada sākumā vairs nav NEVIENAS kāzu reportāžas, ko parādīt klientam kā paraugu. :D
Publicēts: 03.11.10 11:14
 citēt
135L:Man nav tādu problēmu, ar klientiem vienojos, ka bildes glabāju pusgadu, pēc tam dzēšu ārā. Humors bija reiz pagājušogad, kad pamanīju, ka man gada sākumā vairs nav NEVIENAS kāzu reportāžas, ko parādīt klientam kā paraugu. :D

vajag biežāk kāzas bildēt, ne tikai video uzņemt ;)
Publicēts: 03.11.10 12:19
 citēt
Vai Laitruumaa var izmantot shopa pluginus?
Noise ninja, Portrature, piemeeram...
Publicēts: 03.11.10 12:28
 citēt
waldis:Vai Laitruumaa var izmantot shopa pluginus?
Noise ninja, Portrature, piemeeram...

cik papētīju, nē, taču LR viegli pārslēdzas uz PS, un lieto savus pluginus :)
Publicēts: 03.11.10 13:16
 citēt
Nu nezinu, WB pačkām piedzenu jau konvertorā, bet smalkā piestrāde tomēr man sanāk pa vienai, bet par to, ka bildi jebkurā brīdī atgriezt us esošo - tak arī ACSee aizej uz Develope un visas izmaiņas tiek noņemtas, paliek kā taisni no konvertora.
Bet nu vajadzēs pamēģināt izkost arī to LR, kazi netraucēs.
Publicēts: 03.11.10 16:43
 citēt
Nopumpēju traiel versiju, uz to apstrādi čupām skatos visai skeptiski, iekš Lens corrections Transform Vertical/Horizontal ir štruntīgāks par ACDSee Perspective correction. Ir gan CA noņemšana, bet tā ir diezgan mazsvarīga un ACDSee Pro4 jau arī tāda esot.
Publicēts: 03.11.10 18:42
 citēt
piekriitu, ka lens corrections vareja but labakas. vismaz tie profili man kaut ka isti nepaliidz, lai gan stikli meginati tieshi tie, kam domati.
bet vispar, riks specigs. reti kuru vel veru valjaa shopaa.
Publicēts: 03.11.10 19:00
 citēt
Jā, šķībuma korekcijas, liekas, pat bezmaksas fotošerifā gudrāk uztaisītas.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):