forum.gif
Melnbaltais foto
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Melnbaltais foto
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 02.11.10 19:45
 citēt
Gan jau ka te vēl ir kāds, kas bildē ar analogās sistēmas fočukiem.
Gribas paniekoties ar melnbaltajām filmiņām, bet nezinu ar kādu :amazing:
Izvēle ir diezgan liela.....
Ir Fujifilm Acros
Ilford - Delta, FP4, HP5, PANF, XP2
Kodak PX, T-MAX
un vēl vesels bars ar lētajām, ko ieteiksiet?
Publicēts: 02.11.10 21:31
 citēt
Ilford XP2 ir diezgan labs un lēts variants, jo attīstīšana ar krāsu negatīvu žļurgu. Man pašam arī ļoti patīk Agfa APX. Starp Kodak T-max un Ilford līdzīga jūtīguma ražojumiem vēl atšķirību saskatīt nemāku. T-max izskatās diezgan bargs un kontrastains. Bet tas laikam vairāk no žļuras atkarīgs.

Runājot par ātrumiem- 400 ir pats vispusīgakais variants, jo ļauj šaut dienā un arī pievakarē. 100 un 50 der jau augstākai mākslai. Pie brieža man arī stāstīja leģendas par kaut kādām reti labām Rollei filmiņām, tomēr tās atrast ir grūti. Lielākā daļa būs rebrandota Agfa APX.
Publicēts: 02.11.10 22:14
 citēt
Rollei jau vispār ir tikai mazie iso25 iso 32...... ar tik mazu iso nekad neesmu bildējis un uzreiz mēģināt kāut kā negribās:(
Publicēts: 02.11.10 22:34
 citēt
RudeWolf:attīstīšana ar krāsu negatīvu žļurgu.

vandālisms!:grimace:
Publicēts: 02.11.10 23:01
 citēt
nu man patīk Delta, FP4 un T-max

xp2 itkā ērti, bet nu nez - nekontrastainā dienā ar 6x6 forši, bet ja labs kadrs sanāk, tad vienalga žēl - tomēr nav tā diapazona un izšķirtspējas kas īstajām

uz šaurā xp2 tik atvērtām fragmām - filmas fīlings viņai ir, bet norij tas kontrasts detaļas
Publicēts: 02.11.10 23:09
 citēt
Mari - man bija doma ar 100 vai 200 paniekoties, kādu tu ieteiktu?
Publicēts: 02.11.10 23:50
 citēt
Domāju, ka ar Agfa APX 100 par 1.61Ls kļūdīties būs grūti.
Publicēts: 02.11.10 23:53
 citēt
RudeWolf:Domāju, ka ar Agfa APX 100 par 1.61Ls kļūdīties būs grūti.

krāsainā Agfa man šausmīgi nepatīk, krāsas kaut kādas kreisās :D bet MB būs jāpamēģina ;)
Publicēts: 03.11.10 00:04
 citēt
Oliss:
RudeWolf:Domāju, ka ar Agfa APX 100 par 1.61Ls kļūdīties būs grūti.

krāsainā Agfa man šausmīgi nepatīk, krāsas kaut kādas kreisās :D bet MB būs jāpamēģina ;)

nu man bij baigā bēda, kad Agfa optima iso 100 kaštele beidzās - nu traki patika tas krāsu negatīvs:

www.fotoblog.lv...

bet tās portra agfas tok der tikai apmākušamies laikā portretu tuvplāniem, ādas toņiem

mb 100 vai 200... nezinu - uz šaurā kadra drošvien 100 - ar pievērtākām fragmām uz šaurā kadra ... nu pret FF cipariem, izšķirtspējas ziņā ... bieži ir vilšanās
Publicēts: 03.11.10 00:38
 citēt
Viss atkarīgs no tā, cik milzīgu drukā. Smalkā filma prasa smalku optiku.
Publicēts: 03.11.10 09:07
 citēt
ilfordi labi praktiski visi, rolleijs ar ok, tik platajām bik lažu šamie nolaiduši, neprecīzas atzīmes pie ietīšanas, pirmais kadrs sanāk uz koča...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):