forum.gif
Ko nu darīt!?!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Ko nu darīt!?!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 03.11.10 14:23
 citēt
Saprotu, ka varu uzsākt starpacionālo naidu vai ko tamlīdzīgu, bet tomēr gribētos ieklausīties arī citu viedokļos.
Tā pa nopietnam beidzot esmu ķēries klāt fototehnikas iegādei un esmu atdūries pret brendu izvēli. Līdz šim esmu ilgadēji esmu lietojis olympusu ražojumus. Doma protams ķerties pie PLATĀ gala Nikona vai Canona, bet tā kā skatos arī cenu ziņā ne ikdienas lietotāja tehniku, tad pats īsti netieku skaidrībā, kas būtu labāks. Vienmēr simpatizējis Canons, bet no iegūtas informācijas sliecos uz Nikonu.

Ceru, ka objektīvi varēsiet palīdzēt, ipaši jau tie, kuri ir abu firmu ražojumus.
Publicēts: 03.11.10 14:25
 citēt
nikons un canons nav platais gals ;)

Labāk ņem Sony ;) derēs Minoltas objektīvi, kuri ir labāki par canon un krietni lētāki....
Publicēts: 03.11.10 14:28
 citēt
nuuuuuuuuuuuuuu, sony..... pataustiiju, ta ari nesapratu, kas cilvekus motive iegadaties.
nikon d300s ar labiem stiklinjiem bus super.
Publicēts: 03.11.10 14:29 labots
 citēt
Tādu iespēju nebiju pat apdomājis pašlaik, jo savulaik,kad ņēmu pirmo olimpusu, tad atceros, ka nožēloju, jo objektīvi un citi pričindāļi bija tik dārgi, un lietotās lietas vispār nebija dabūjamas Latvijā, kā tas bija ar canonu un nikonu. Nedaudz esmu ar alfu 700 senāk, kad iznāca bildējis nu ta... Lai arī joprojām sliecos uz vienu no šīm divām firmām, aplūkošu Tavu ietikumu.
Publicēts: 03.11.10 14:29
 citēt
neviens tev neko neieteiks - katram savs!!!! es piemeram dariiju taa - skatiijos bildes, kas patikaas - apsaktiijos ar ko bildeets. Un taa kaa manai gaumei paarsvaraa patikaas NIKON bildeetaas, tad to arii iegaadaajos ;_)
Publicēts: 03.11.10 14:32
 citēt
dansiga:neviens tev neko neieteiks - katram savs!!!! es piemeram dariiju taa - skatiijos bildes, kas patikaas - apsaktiijos ar ko bildeets. Un taa kaa manai gaumei paarsvaraa patikaas NIKON bildeetaas, tad to arii iegaadaajos ;_)

Nav slikts ieteikums, bet tas tomēr der vairāk auto iegādei, kad nevar izvēlēties kuru, jo bildes var pie noteiktiem apstākļiem kā jau zināms uztjūnēt šopā, ka pat neatšķirsi vai ar ziepinieku, vai nokia telefonu.
Publicēts: 03.11.10 14:40
 citēt
Nu, ar tiem lētajiem Minoltas objektīviem, uzmanīgi. Savā beigu galā Minolta saražoja lētučus kiteniekus, kurus atzina par sliktākajiem zūmiem pasaulē. Pats toreiz biju Minoltists, ieprovēju kādus no šiem lētučiem, diez kas nebija. Toties vecie objektīvi - labi un runā, ka arī dārgais gals - G sērija esot baigi labie, bet pie tiem toreiz netiku.
Publicēts: 03.11.10 14:45
 citēt
ja no augstākajiem plauktiem, tad Nikon D3x vai vismaz D3 ;)
Publicēts: 03.11.10 15:04
 citēt
Ja no šitiem diviem - met gaisā monētu, drošākais padomdevējs.
Publicēts: 03.11.10 15:12
 citēt
AA-EVO:ja no augstākajiem plauktiem, tad Nikon D3x vai vismaz D3 ;)

Ja jau bārsties ar cietiem apgalvojumiem, esi tik mīļš un pastāsti par objektīvām priekšrocībām D3x attiecībā pret D3 un D700! :)
Publicēts: 03.11.10 15:13
 citēt
alvils:

Ja jau bārsties ar cietiem apgalvojumiem, esi tik mīļš un pastāsti par objektīvām priekšrocībām D3x attiecībā pret D3 un D700! :)
jaunākais, dārgākais, māk filmēt :D :grimace:
Publicēts: 03.11.10 15:13
 citēt
ņem D90 :)
Publicēts: 03.11.10 15:14
 citēt
grabeklis:Saprotu, ka varu uzsākt starpacionālo naidu vai ko tamlīdzīgu, bet tomēr gribētos ieklausīties arī citu viedokļos.
Tā pa nopietnam beidzot esmu ķēries klāt fototehnikas iegādei un esmu atdūries pret brendu izvēli. Līdz šim esmu ilgadēji esmu lietojis olympusu ražojumus. Doma protams ķerties pie PLATĀ gala Nikona vai Canona, bet tā kā skatos arī cenu ziņā ne ikdienas lietotāja tehniku, tad pats īsti netieku skaidrībā, kas būtu labāks. Vienmēr simpatizējis Canons, bet no iegūtas informācijas sliecos uz Nikonu.

Ceru, ka objektīvi varēsiet palīdzēt, ipaši jau tie, kuri ir abu firmu ražojumus.
Nekāp uz grābekļa, nedabon zilu aci:face-smile: Tas ka patīk Canon tā ir Tava izvēle, bet tā informācija, kuru esi izlasījis ir reklāma, Tev jau ir izvēle un pie tās arī turies.
Publicēts: 03.11.10 15:14
 citēt
AA-EVO:jaunākais, dārgākais, māk filmēt :D :grimace:

izsmeļoši! vērā ņemami argumenti. :D :face-crying:
Publicēts: 03.11.10 15:18
 citēt
alvils:
AA-EVO:jaunākais, dārgākais, māk filmēt :D :grimace:

nu pamatā es minētu filmēšanu... kā galvenais Nikonists prezentācijā stāstīja par vienu EE fotogrāfu, nopirka jaunu tehniku par daudz, daudz naudām un pēc neilga laika viņu atlaida nodarba, tad nu viņam bija iespēja tikt strādāt TV, jo bija arī ar ko... nu kkā tā...
Publicēts: 03.11.10 15:21
 citēt

augstajos plauktos nav neviena Nikona vai Canona :D tas tā zināšanai
Publicēts: 03.11.10 15:25
 citēt
AA-EVO:
alvils:
nu pamatā es minētu filmēšanu... kā galvenais Nikonists prezentācijā stāstīja par vienu EE fotogrāfu, nopirka jaunu tehniku par daudz, daudz naudām un pēc neilga laika viņu atlaida nodarba, tad nu viņam bija iespēja tikt strādāt TV, jo bija arī ar ko... nu kkā tā...

jaa, jaa, šitas stōrijs dzirdēts!
Publicēts: 03.11.10 15:27 labots
 citēt
"jaunākais, dārgākais, māk filmēt :D :grimace:"

A kapejas automāts ter iekšā ir? Ak tad nav?..
Tad TFŪ uz tādu!!!

Aļō-ō-ō, administrācija! Jūs kādreiz izskaidrosit, ko nozīmē pastāvīgie
"Kļūdiņa...
Tiešām tik daudz cilvēki jācitē?!."
Kādi ir kritēriji tam jādzienam "daudz"?!
Publicēts: 03.11.10 15:29
 citēt
Fotoaparāts ir instruments,un instrumentu parasti izvēlas konkrētam mērķim piemērotāko.Tobiš prasības studijā!
Publicēts: 03.11.10 15:29 labots
 citēt
Oliss:

augstajos plauktos nav neviena Nikona vai Canona :D tas tā zināšanai

te man arī prasās uzdot jautājumu, pēc kādiem mistiskiem parametriem tiek noteikts, kas ir tas AUKSTAIS galds! :) ja ar to domāts midformāts, tad, protams, nikonam un canonam tādu nav. bet vai vajag, un kādās kategorijās tas ir tas augstais plaukts?! diskutabli, pārāk diskutabli. fakts, ka visas pasaules top klases reportieri dažus gadus atpakaļ kā viens strādāja ar canon 1DmkIII, bet pēdējos gados ar nikon D3. viela pārdomām ir, bet nekas vairāk. :)

pentaksis ražo bodijus ar nekam nederīgām (ar nosirmojušu tehnoloģiju apveltītām) matricām, kam ISO 800 jau ir nāvīgi liels cipars, bet tajā pašā laikā ražo arī midformātu (drīz laidīšot arā arī digitālo), kas kanonam un nikonam nav un nekad nav bijis, un kas to lai zin vai jebkad būs. studijās top klase strādā tieši ar midformātiem, pārsvarā jau ar roļikiem, haseļiem un māmijām.

a ko, ja man patīk leica, kas izskatās pēc ziepja, neksatoties uz to, ka maksā divreiz vairāk, nekā tas pats sūda nikon D3? ko tad? skaitīsim, ka man līdz AUKSTAJAM galdam nepavelk?! :face-devil-grin:
Publicēts: 03.11.10 15:35
 citēt
"pentaksis ražo bodijus ar nekam nederīgām (ar nosirmojušu tehnoloģiju apveltītām) matricām, kam ISO 800 jau ir nāvīgi liels cipars..."

Rekur entry-level Pentaksis K-r uz ISO 6400. forums.dpreview.com...
Publicēts: 03.11.10 15:37
 citēt
60uz5komats6:Fotoaparāts ir instruments,un instrumentu parasti izvēlas konkrētam mērķim piemērotāko.Tobiš prasības studijā!
Canonam var iemācīt spēlēt spēlītes, esot noderīgi fotografēšanas starplaikos, derētu fotoaparātam telefona funkcija, GPS jau ir.:face-glasses:
Publicēts: 03.11.10 15:39 labots
 citēt
Schneider:
Rekur entry-level Pentaksis K-r

oho! tas ir kaut kas jauns... :shame:
Publicēts: 03.11.10 15:39
 citēt
alvil - fotoreportieriem ir pofig kāda kamera, jo neviens regulārasi prese izdevums neprasa no reportiera kvalitāti.
Publicēts: 03.11.10 15:40
 citēt
Tucha:
60uz5komats6:Fotoaparāts ir instruments,un instrumentu parasti izvēlas konkrētam mērķim piemērotāko.Tobiš prasības studijā!
Canonam var iemācīt spēlēt spēlītes, esot noderīgi fotografēšanas starplaikos, derētu fotoaparātam telefona funkcija, GPS jau ir.:face-glasses:
:D
Publicēts: 03.11.10 15:47
 citēt
Publicēts: 03.11.10 15:56
 citēt
"oho! tas ir kaut kas jauns... :shame:"

...un tikai par ~400Ls bodī.
Publicēts: 03.11.10 16:03
 citēt
Schneider:"oho! tas ir kaut kas jauns... :shame:"

...un tikai par ~400Ls bodī.

no comment. :amazing: kad kāds uz kādu tusiņu atvilks, būs jānotestē, tad arī varēs kaut kādus iespaidus paust. pagaidām (pēc apraksta un preview bildēm) izskatās daudzsološi. :)
Publicēts: 03.11.10 18:28
 citēt
grābekli, tiešām pasaki vajadzības/vēlmes/intereses. Citādi te patukša pļāpa nesas.
Publicēts: 03.11.10 19:07 labots
 citēt
ja ceri uzkalpoties līdz krutākajai FF kamerai, tās arī salīdzini. katrai sistēmai savas priekš- un pakaļrocības. vairums pakaļrocību сводится к нулю, ja naudas хоть жопой тратишь!:grimace:
Publicēts: 03.11.10 19:08
 citēt
Izvēlies pie viena cenu līmeņa līdzīgas kameras Canon un Nikon un paņem rokā, kura labāk patīk no erganomijas viedokļa , to ņem. :)
Publicēts: 03.11.10 19:57
 citēt
grabeklis:Vienmēr simpatizējis Canons
Pats arī atbildēji uz savu jautājumu, kādu marku pirkt :)
Publicēts: 04.11.10 09:03
 citēt
Ergonomikā Nikons ir stipri tuvāks Oly,manuprāt arī tas nav mazsvarīgi. ;) Paņēmu rokā D80 un ātri sapratu kas ,kur ,ar ko un kā,no Canona joprojām neko nesaprotu! :D Be kā jau te daudzi rakstīja-ko tad pārsvarā bildē??? Piemēram Nikon garais gals naudiski būs sāpīgāk kā Canon...
Publicēts: 10.11.10 18:35
 citēt
forelljjanka:Ergonomikā Nikons ir stipri tuvāks Oly,manuprāt arī tas nav mazsvarīgi. ;) Paņēmu rokā D80 un ātri sapratu kas ,kur ,ar ko un kā,no Canona joprojām neko nesaprotu! :D Be kā jau te daudzi rakstīja-ko tad pārsvarā bildē??? Piemēram Nikon garais gals naudiski būs sāpīgāk kā Canon...

Tieši arī man ir tādas domas, jo ja ņem kādu standartu, tad Nikons ir parocīgāks skatoties no tēriņiem, bet lielais gals jau lētāks sanāk kanonam. Dillema liela, jo gatavs no liela cipara šķirties, bet pārliecības īsti nav... būs labāk jāaizbrauc uz ārzemēm atpūsties par to naudu :D :D :D
Publicēts: 10.11.10 18:53
 citēt
AA-EVO:
alvils:

ja joks,tad smieklīgi,bet ja nopietni domāji tad tā ir diagnoze
Publicēts: 10.11.10 20:32
 citēt
Par tiem objektiviem - OM-4/3 paareja tak maksaa smiekla nauda, taapat vecie 50mm 1.4 un 135mm 2.8 fiksi. Uz mazaa e500 skatumekleetaaja noshausies fokuseejot, tas gan. Olympam labums, ka pietiek ar 2 ljoti labiem stikliem 12-60 un 50-200mm.

Labaak saki ko no olympa tirgosi un pa cik, man patiik visaadas novecojushas lietas pirkt, piem Om-10 :).
Publicēts: 10.11.10 20:37
 citēt
grabeklis: ... būs labāk jāaizbrauc uz ārzemēm atpūsties par to naudu :D :D :D
a saguri izvēloties?:face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):