Labdien. Meklēju uz ātro un lēto ne-canon-branda zibspuldzi, lietojamu ar Canon DSLR. Tātad jāatbalsta E-TTL I vai II. Ebay, ieklikšķinot Speedlite, tiek piedāvāts tik daudz klonu. Varbūt kāds tāds tiek lietots, un varat ieteikt, vai vismaz apstiprināt kā funkcionējošu? Vispārīgi ieteikumi lētākiem risinājumiem, nekā canon branda zibeņi? Liels paldies.
------
Vivitar DF-383, Nissin Di466, Metz Mecablitz sērija. Kāds lieto?
Metz. Vēlams 58. Ā, pardon, nepamanīju prasību par lētumu. Foto.ru canonisti ekonomiskajā klasē čurā karstu par Nissiniem. Sevišķi par 866. Liels pluss ir sinhronizācija ar parasto "svetolovušku", kad blici var uzlikt A režīmā, bet palaist kaut vai ar dajepkuru veco Braunu.
metz 58 af-1 (nevis jaunākais 2) vecā kontinenta ebajos min var atrast ~300 eiriki canon speedlite 580ex pa ~350 eiriki canon speedlite 580ex ii pa ~400 eiriki man tā sāk nešķist kā lētāka alternatīva, bet vienkārši kā alternatīva
tad ir arī "pa vidu" piedāvājums metz 50 af-1 ~220 eiriki
ja atkal skatītos speedlite 430ex "jaudas klasē" (~240 eiriki) tad metz alternatīvas sanāk ir 48 AF-1 ... ~210 eiriki
speedlite 220 ex alternatīva (metz 24) gan īsti neinteresē, āmurs vajadzīgs.
vai nepiekrītat, ka metz "dārgajā galā" cenās pielīdzinās speedlite. vai arī ir, ka metz maksā nedaudz mazāk, bet patiesībā ieliek speedlitam tehniskajos? lai nu kā, šobrīd dārgo galu tāpat nepacelšu, skatos 430ex klases alternatīvas.
VIVITAR
Un te uzpeld manā pirmajā postā minētais Vivitar DF-383, kas arī ir "430ex klasē". No štatu jēbaja ar visu šipingu pa 100 LVL. Izskatās pēc darbojošas padarīšanas un netā atsauksmes ir patiešām pozitīvas. Ir arī gan ettl, gan pilnīgs manuālais. Kāds šo komentēt caur personīgās, "draugam tāds ir" pieredzes nevar? www.amazon.com...
Schneider, nissin esmu pieminējis pirmajā postā (466 modeli gan, 866 bija kaut kā paslīdējis garām), bet pirmās atbildes šito firmu neieteca. ja saki, ka ekonomiskajā klasē čurā karstu, tad būs jāpaskatās
lesang:vai nepiekrītat, ka metz "dārgajā galā" cenās pielīdzinās speedlite. vai arī ir, ka metz maksā nedaudz mazāk, bet patiesībā ieliek speedlitam tehniskajos? ...āmurs vajadzīgs.
Piekrītu. Man pašam ir gan Metz 58 AF-1 gan 580 EXII. Tad nu pastāvīgi lietoju Metzu, bet 580-tā stāv plauktā kā rezerves. Par āmuru gan tu nebūsi riktīgi iebraucis, tas ir šitāds: www.metz.de...
Par āmuru gan tu nebūsi riktīgi iebraucis, tas ir šitāds
eh, katrs piedod nosaukumu lietām pa savam, kļūdījos, ar āmuru domāju lokāmo galvu. bet vai jūs zinat kas ir pipstiķis? esmu salasījies palagus par tām alternatīvām. arī kaut kādi video vivitar df383 www.youtube.com... nissin di866 www.youtube.com... it kā jau izskatās, ka nissin ir funkcijām bagātāks (un maksā ~1.6x vairāk kā vivitar). wireless ir, ja domā par nākotni. extriņas tādas un šitādas. bet lielais BET ir, ka "kas der visam...". piekļūšana uzstādījumiem vivitar gadījumā šķiet krietni vienkāršāka, kā krāsaino displeju navigācija nissin gadījumā. vispār, vivitar IR lētāks, vienkāršāks, bet pārliecinošāks "pa savam", jo neslēpj to "kāds ir patiesībā". ceru, sapratāt domu. dalītas jūtas. bet principā jau varat noprast, ka "budžeta risinājumu" esmu atradis šajos divos variantos, metz naudu nekasīšu. tad nu varbūt kāds par šiem 2iem kko varētu pēc pieredzes pakomentēt?
metz 58 af-2 ir daudz krutāka blice par 580 II Canonieci , pirmkart jau iespeju zinja un darbibas preciziātē arīdzan. Man kolēģi nemaz Canon 580 blices nelietoja tās tika man atstātas paši sapirka sev privātās metz 58 af-1 un jutās laimīgi.
Paklau, kad atnāks un būsi iemēģinājis, paplāties, kā tad ir. Otrai acij var regulēt jaudu kā Metzam? Kā piegaismo AF, ar vienu lukturi vai ar diviem priekš platās zonas, ja galīgā tumsā uz dullo? Parastais remote, bez TTL, ja pareizi sapratu no instrukcijas, darbojas gan uz vienu zibsni, gan uz iebūvētās blices, izlaižot preflešu.