Sveiki. Jautājums šoreiz par 50mm stiklu ar F1,8 vai F1,4. Tātad, jau kādu laiku uz tādu skatos, bet gribēju zināt Jūsu viedokli, vai vispār ir vērts ieguldīt, kā viņam ar asumu un vai liela atšķirība praksē ar F1,8 vai F1,4? Paldies.
Naudas ziņā ir atšķirība, bet šajā gadījumā tas nespēlē baigo lomu. Vairā interesē kāda ir tā atšķirība un kas darās ar asumu viņiem. Tas ka fragma atšķiras skaitļos, to es saprotu, bet tā starpība nav tik liela lai kaut ko būtiski ietekmētu, bet varbūt kļūdos, tāpēc arī interesē Jūsu domas.
JaanisM:Naudas ziņā ir atšķirība, bet šajā gadījumā tas nespēlē baigo lomu. Vairā interesē kāda ir tā atšķirība un kas darās ar asumu viņiem. Tas ka fragma atšķiras skaitļos, to es saprotu, bet tā starpība nav tik liela lai kaut ko būtiski ietekmētu, bet varbūt kļūdos, tāpēc arī interesē Jūsu domas.
manas domas ka ir jeega, bija 1.8 tad nopirku 1.4 1.8 vairs neprasas roka nemt laigan varetu 100 ls uzvarit pardodot 1.4 un noperkot 1.8
ja shaubies panem noire uz kadu nedelu 1.4 vai 1.8 canonam man liekas ka 1.8 vel sudiigaks ir neka nikonam!
Lieoju Sigma 30/1,4, tolaik vēl nebija izlaists Nikkkor 35/1,8. Zvērīgi labs, runas par dzeltenumu Nikonam - mīts. Kameras presetos (D40) varu uzlikt līķu ziluo... Iegādājos lai strādātu bez z/spuldzes (nemīlu plakanas bildes). Gaisma rada bildi!
imgfoto:Nu man baigi liekas, ka man varētu pietikt ar to 1.8D....hvz...
Man bija iespēja sākt ar D un pēc vienām kāzām, apskatot bildes un palasot apskatus, nomainīju uz G. Bet kā teica kāds viedz vīrs, tad kāzenieki nemaz nezin par aberācijām un kur viņas meklēt Tā kā domā pats!
Tikai nem vera, ka 1.4 tads ka ista "caca" - AF motorinam tieksme beigties, daudziem ta slimiba ir parslimota. Par laimi man izdevas lietot bez remontiem!
Domāju, ka jūtamākā atšķirība būs tajā, pie kādas blendes objektīvs būs optiski patīkams. Runā, ka f1.8D patīkams sāk kļūt pie f/4, kamēr f/1.4G jau pie f/2. Bet tas tā- subjektīvi.
Nedomāju, ka tā gaišuma atšķirība pie pilnīgi atvērtas blendes būs noteicošais. Ja nauda ir, tad ņem f/1.4.