Topika autoram diezgan kategoriskas prasības pret padomu sniedzējiem...
Manuprāt, vienkāršākais padoms- nopirkt sākumlīmeņa Canon bliceni (430, 420 EX). Ja kļūs "pa īsu" un atļauj līdzekļi, piepirkt arī "vecāko" (550, 580 EX). Būs saderīgu bliceņu "mini studijas" komplekts. Vismaz pats tā darīju. Par Metz diemžēl nemāku teikt- mana vienīgā pieredze ar tiem bija negatīva - vēl filmu laikos nopirku Metz 44AF-3C (ja nemaldos). Pārejot uz dSLR tā nederēja un nācās ar zaudējumu mainīt uz oriģinālo 420 EX.
Man filmām bija 540EZ, to nācās ar zaudējumu nomainīt pret Metz 44MZ-2, kurai smuki strādāja A režīms. Spīdlaitus vai kādus biezākus Metzus uzreiz nevarēju atļauties.
ok, prieks par to visu, bet varat lūdzu man izskaidrot, ko es zaudēju Nikon kamerai liekot virsū canon zibspuldzi? ttl? piemēram, d200 ar 430ex? Tikai nekliedziet!
dancits:ok, prieks par to visu, bet varat lūdzu man izskaidrot, ko es zaudēju Nikon kamerai liekot virsū canon zibspuldzi? ttl? piemēram, d200 ar 430ex? Tikai nekliedziet!
TTL režīmu Ja piemēram izmantotu kādu vecākas paaudzes Metz tad tev arī pati blice strādātu BEZ KAMERAS "Mērīšanas" režīmā , rēķinātu gaismu kas atnāk no objekta. Bet visādās jaunās paaudzes FOTO APARĀTU firmas blicēs nav iespejas tā strādāt jo viņu DEVĒJS sensors ir KAMERAS TTL sistēma nevis ZIBSPULDZES sensors Tādas blices kuras strdā pašas reķina gaismu ar savu sensoru ir piemēram veco sēriju Mets 32 , Mets 45 , Metz 60 utt , viņām ir arī iespēja darboties ar KAMERAS TTL un pat E-TTL rezīmā bet var arī bez kameras pati reķināt "Gaismas plūsmu" , kīniešiem ar tādas ir piemēram reku www.dealextreme.com... , nieka 26Ls un blice tev pati reķinās cik viņai gaismas vaig uzspidināt uz "Objekta" piekam uzlikta uz jebkuras kameras kam klasikā karstā pēda vai VISPĀR bez kameras vienkarši ar trigeri vai roku palaista
Lunis: ...pašas reķina gaismu ar savu sensoru ir piemēram veco sēriju Mets 32 , Mets 45 , Metz 60 utt , viņām ir arī iespēja darboties ar KAMERAS TTL un pat E-TTL rezīmā bet var arī bez kameras pati reķināt "Gaismas plūsmu"...
Nu vispār jau ar savu sensoru māk mērīt arī pašu jaunāko sēriju Metz 54 MZ-4i un 58 AF-2.
Lunis: ...pašas reķina gaismu ar savu sensoru ir piemēram veco sēriju Mets 32 , Mets 45 , Metz 60 utt , viņām ir arī iespēja darboties ar KAMERAS TTL un pat E-TTL rezīmā bet var arī bez kameras pati reķināt "Gaismas plūsmu"...
Nu vispār jau ar savu sensoru māk mērīt arī pašu jaunāko sēriju Metz 54 MZ-4i un 58 AF-2.