forum.gif
Noteicošie faktori zibspuldzes izvēlē
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Noteicošie faktori zibspuldzes izvēlē
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 14.11.10 00:03
 citēt
Labvakar!

Ir pavīdējusi doma galvā, ka vajadzētu iegadāties zibspuldzi, jo nepietiek ar iebūvētās zibspuldzes apgaismojumu reizēm, vai arī nedod vēlamo efektu, tādēļ griežos pie jums pēc lūguma palīdzēt. Kādi tad ir noteicoši faktori zibspuldzē, pārlādes laiks vai dimensija, vai kādi citi???

Jau iepriekš paldies!
Publicēts: 14.11.10 00:07
 citēt
pērc vien 430EX un būs labi.
Publicēts: 14.11.10 00:48
 citēt
shvaboc:pērc vien 430EX un būs labi.

Argumentē? Es gan vairāk gribu dzirdēt par tiem faktoriem, nevis par modeļiem.
Publicēts: 14.11.10 00:50
 citēt
canon ir 2 modeļi - 430EXII un 580EXII pieejami,no alternatīvām ir Metz 48 un Metz 58.
Pirmie divi ir mazāki,vājāki un nevar vadīt citas zibspuldzes,toties maksā zem 200ls.
Otrie (580 un 58) var visu ko (no kā lielāko daļu tāpat nekad neizmanto) un ir jaudīgāki,bet maksā virs 250ls.
Ja neesi domājis bliezt reportāžas uz ātrumu vai baznīcās,tad pilnīgi mierīgi vari iztikt ar pirmajiem.
Publicēts: 14.11.10 00:57 labots
 citēt
forshais:...vai dimensija...

A kas tas tāc?
Visā pārējā piekrītu švabokam, ja tev nav nojēgas par noteicošajiem faktoriem, pilnīgi pietiks ar lētākajiem modeļiem, kuri var gandrīz visu (pietiekama jauda, grozāma galva). Jo par PILNĪGI VISU tu būsi samaksājis 2x lielāku summu, bet izmantot to diez vai mācēsi.
Publicēts: 14.11.10 01:10 labots
 citēt
Noteicošais faktors uz zibspuldzes piedāvāto IESPĒJU atbilstība lietotāja vajadzībām. Canon ražojumi šai ziņā ir nabadzīgi ar iespējām un neadekvāti dārgi. Piemēram Metz ražotā Metz 58 AF-2C paspēj iespēju ziņā 2x Canona krutāko ražojumu un maksā vismaz par 30% lētāk , priekam Metz ir senāka un pieredzējušā profesionālu Zibspuldžu ražotāja nekā Canon arhaiskie ražojumi ar ierobežotajām iespejām:face-smile::):) Gribi pirkt Metz reku var nopirkt www.computeruniverse.net... , palasi arakstu un salīdzini ar Canon 580EX II tam nav ne puses no lietotajām būtiskaj`ma īapšibām toties ir GŖĒDA tādu kuras ikdienas lietotājs nekad nelieto :)
Publicēts: 14.11.10 01:13 labots
 citēt
shvaboc:canon ir 2 modeļi - 430EXII un 580EXII pieejami,no alternatīvām ir Metz 48 un Metz 58.
Pirmie divi ir mazāki,vājāki un nevar vadīt citas zibspuldzes,toties maksā zem 200ls.
Otrie (580 un 58) var visu ko (no kā lielāko daļu tāpat nekad neizmanto) un ir jaudīgāki,bet maksā virs 250ls.
Ja neesi domājis bliezt reportāžas uz ātrumu vai baznīcās,tad pilnīgi mierīgi vari iztikt ar pirmajiem.

Pats Nikonam skatos un vairāk par SB 600 pagaidām nevajadzēs, bet ir viena ķeza ar ko saskāros agrāk - kurpes saskarsme - attiecīgi skatos uz Metz, bet 48 atmetu momentā un skatos 10ls dārgāku 50. modeli - plastmasa vs metāls .... Uh - ja vēl zibenis stāv piestiprināts somā, tad traki ātri izļurkājas ...

p.s. www.metz.de... paskaties un palasi, gan iesaku pagooglēt un paskatīties pilnīgākas atsauksmes, kaut vai tajā pat dpreview forumā ... ;)
Publicēts: 14.11.10 01:23
 citēt
Schneider:
forshais:...vai dimensija...

A kas tas tāc?
Visā pārējā piekrītu švabokam, ja tev nav nojēgas par noteicošajiem faktoriem, pilnīgi pietiks ar lētākajiem modeļiem, kuri var gandrīz visu (pietiekama jauda, grozāma galva). Jo par PILNĪGI VISU tu būsi samaksājis 2x lielāku summu, bet izmantot to diez vai mācēsi.

Attiecīgi paļaujies uz to, ka cilvēks ir debīls un neko neiemācīsies, līdz ar to lietot tehniku ar kuru nav bijusi pietiekami ilga saskarsme nav jēgas?!?

Orģināli - pielikšu plauktiņā - atcerēšos, ka nospiest pogu fotoaparātā drīkst vien tas, kurš pirms tam ir aparatūru testējis ... Lai arī cik absurdi tas izklausītos ... :)
Publicēts: 14.11.10 01:29
 citēt
Jā pilnīgi vienalga ko pirkt KA TIK LETĀK var pirkt šito www.dealextreme.com... , 45Ls un laime pilnīga :) pāris reizes gadā pazibināties pietiks.
Publicēts: 14.11.10 01:37
 citēt
Lunis:Jā pilnīgi vienalga ko pirkt KA TIK LETĀK var pirkt šito www.dealextreme.com... , 45Ls un laime pilnīga :) pāris reizes gadā pazibināties pietiks.

YN-460 jebkurai firmai ss.lv iet par 35 ls ar bezmaksas piegādi Rīgas robežās - arī pietiks lai cēli pasmaidītu un nozibinātu pret griestiem ... :)
Publicēts: 14.11.10 01:42 labots
 citēt
feLIne:
Lunis:Jā pilnīgi vienalga ko pirkt KA TIK LETĀK var pirkt šito www.dealextreme.com... , 45Ls un laime pilnīga :) pāris reizes gadā pazibināties pietiks.

YN-460 jebkurai firmai ss.lv iet par 35 ls ar bezmaksas piegādi Rīgas robežās - arī pietiks lai cēli pasmaidītu un nozibinātu pret griestiem ... :)

PASKATIES uzmņaigi uz ŠO blici , tā ir PILNĪGI cita blice ar TTL un displeju:):) Tā kas Rīgā pa 35Ls istenībā nemaksā knapi 30 USD :):) Reku visas un 2x lētāk kā Rīgā www.dealextreme.com... Flash , Reku tevis piedāvātā 460 blice www.dealextreme.com... , maksā viņa 20Ls ar visu piegādi uz tavu tuvāko mājai pastu ~5 nedēļu laikā bēz kādām muitām un papildus maksājumiem:face-grin::face-wink::):)
Publicēts: 14.11.10 02:14
 citēt
forshais:. Kādi tad ir noteicoši faktori zibspuldzē, pārlādes laiks vai dimensija, vai kādi citi???

leņķis kura centrs ir bildējamais objekts
Publicēts: 14.11.10 02:57 labots
 citēt
Lunis:
feLIne:

PASKATIES uzmņaigi uz ŠO blici , tā ir PILNĪGI cita blice ar TTL un displeju:):) Tā kas Rīgā pa 35Ls istenībā nemaksā knapi 30 USD :):) Reku visas un 2x lētāk kā Rīgā www.dealextreme.com... Flash , Reku tevis piedāvātā 460 blice www.dealextreme.com... , maksā viņa 20Ls ar visu piegādi uz tavu tuvāko mājai pastu ~5 nedēļu laikā bēz kādām muitām un papildus maksājumiem:face-grin::face-wink::):)

Tas bija ar sarkasmu - neņem par pilnu (btw fotoblog ar ir kāds no šiem "biznesmeņiem") .. Es pagaidām abas rokas par Metz, bet budžetā 50. modeli, ja naudiņš atļauj, tad 58.! :)
Publicēts: 14.11.10 09:46
 citēt
"Attiecīgi paļaujies uz to, ka cilvēks ir debīls un neko neiemācīsies..."

Līdz tam, kas ir vajadzīgs, cilvēkam ir jānonāk pašam nevis pēc padomiem forumos, palasi sākumu, viņš TIKKO sapratis, ka iebūvētās ir par maz. 90% fotografējošās tautas objektīvu ziņā iztiek ar kitenieku vai superzūmu, vai tad uz jautājumu "Sapratu, ka ziepja nepietiek, iesakiet spoguļa komplektu" atbildēsiet ar 1Ds MarkVI+24-70/2,8L+70-200/2,8L? Pēc tavas loģikas, lai brauktu uz ciema veikalu pēc maizes, jāpērk Maserati, jo dzird, ka caur ciemu būvēs autobāni. Sarkasmu par pašu lētāko saprotu, bet tik nesakiet, ka PINĪGI VISS, kas nav topmodelis, ir sūc priekš iesācēja. Par ķīnīzeru štruntiem es vispār nerunāju. Par to, par ko būs samaksāts, bet netiks lietots - pats fotografēju no 5.klases, jau vairāk kā 40 gadus, man ir gan 580EX II gan Metz-58, no tām reportāžās lietojamākais parametrs ir jauda, bliežot kultūras namu un baznīcu griestos, bet vēl līdz šim neesmu izdomājis priekš sevis pielietojumu tādām pribludām kā 2nd curtain sync, stroboskops un distances vadība.
Par brendiem pilnīgi piekrītu Lunim, jo pats somā vazāju līdzi Metzu, bet 580 stāv plauktā par rezerves.

Kārtējais jautājums - vai kāds vispār zina, ko tas nozīmāe:
"Kļūdiņa...
Tiešām tik daudz cilvēki jācitē?!."
Šodien citēju pirmo reizi. Vai te blogā apkopēja lapu ir veidojusi, ka tādi gļuki:anger:???!!!
Publicēts: 14.11.10 11:13
 citēt
Iespamošu gandrīz par tēmu.

Metz zibspuldzes arī vienu brīdi skatījos, bet kā ir ar to mazo pogu daudzumu? vai ir pietiekami ērti?
Publicēts: 14.11.10 12:00
 citēt
Tas ir vienīgais mīnuss. Bet, ja tiec galā ar mobīļa meņū, tiksi arī ar šo. Galu galā, tik bieži tie parametri nav jāmaina. Man galvenais ir ieslēgt/izslēgt otro aci, kad jābildē pa visu zāli, no liela attāluma tā jau var uztaisīt vampīrus.
Publicēts: 14.11.10 18:39
 citēt
Schneider:
Līdz tam, kas ir vajadzīgs, cilvēkam ir jānonāk pašam nevis pēc padomiem forumos, palasi sākumu, viņš TIKKO sapratis, ka iebūvētās ir par maz.

Paldies, ka tu mani saproti :)

Divi cilvēki pateica, kas tad ir tie ietekmējošie faktori, pārējie man piedāvā modeļus, tā vien liekās, ka ietekmējošais faktors ir modelis :D Mani interesēja parametri, kuri tad ietekmē to, ka šie modeļi ir labāki vai tieši otrādi- sliktāki par citiām zibspuldzēm
Publicēts: 14.11.10 20:27
 citēt
forshais:
Schneider:
Līdz tam, kas ir vajadzīgs, cilvēkam ir jānonāk pašam nevis pēc padomiem forumos, palasi sākumu, viņš TIKKO sapratis, ka iebūvētās ir par maz.

Paldies, ka tu mani saproti :)

Divi cilvēki pateica, kas tad ir tie ietekmējošie faktori, pārējie man piedāvā modeļus, tā vien liekās, ka ietekmējošais faktors ir modelis :D Mani interesēja parametri, kuri tad ietekmē to, ka šie modeļi ir labāki vai tieši otrādi- sliktāki par citiām zibspuldzēm

Nu redz te visi tik gudri daiļdirsēji ir, bet reāli pat jautājuma būtību nav izpratuši lielākā daļa :exciting::haha:
Publicēts: 14.11.10 21:05
 citēt
Palasīju, gandrīz apvainojos ... :)

Metz 50. paņem - es arī paņemšu ... Kā single izskatās smuki + esot labs kā slave + mana izvēle dēļ metāla ķepas, kas būs daudz labāk par plastmasu (ir papildus fīčas, ko iemācīsies palasot manuāli un visticamāk izmēģināsi parādot draņķīgas un smukas bildes blogā) ... 137 Ls ar visu piegādi no Izraēlas - sūta ar gaisa pastu, būs ātri ...

p.s. Es nesaprotu, kapēc cilvēki jābaida prom - eliks tak par to Jums nemaksā! Pats varbūt par šerpu ieliku, bet paralēli tika noniecināts jautājuma uzdevējs kā personība - var jau pēc tam atvainoties un par sekām neatbildēt, bet kā tas ir patiesībā?
Publicēts: 15.11.10 09:36
 citēt
"Divi cilvēki pateica, kas tad ir tie ietekmējošie faktori... Mani interesēja parametri..."

Ja tu pats neko neesi pateicis, ko esi paradis bildēt, ne arī naudas, kuras vari tam atvēlēt, tad jau pat tie divi ir daudz. Dažādiem uzņemšanas mērķiem parametri atšķirīgi, pēc "Ir pavīdējusi doma galvā, ka vajadzētu iegadāties zibspuldzi" tos neviens neuzminēs. Tādēļ arī pateica vidusmēra modeļus, kuriem ir tādi parametri, kuri varētu apmierināt jebkuru vidusmēra iesācēju vairākumā gadījumu par pieņemamu cenu.

Kārtējo reizi:
"Kļūdiņa...
Tiešām tik daudz cilvēki jācitē?!."

BĻĀVIENS, NU PASAKIET, KO ES NEPAREIZI DARU???????
Publicēts: 15.11.10 10:52 labots
 citēt
Atbildod uz jautājumu pēc būtības -
Paramteri, kas jāizvērtē -

1) Jauda (to raksturo vadošais skaitlis - kas tas par zvēru - iegooglē) parasti to ciparu ietver arī modeļa nosaukumā. Jo lielāka jauda - jo labāk. Katrs kurš pietiekami daudz bildē tomēr nonāk situācijā, kad ar mazo zibsni (430to) ir par īsu.
2) Pamatfunkciju piedāvājums, jo tam kurš bildē tikai manuāli varbūt nemaz nevajag TTL. vēl ir HSS, Master-Slave (optiski vai kā citādi), stroboskops, 2nd curtain, utt. utjp.
3) Uzlādes ātrums - ir situācijas, kad zaudē kadru, jo blice nav pārlādējusies,
4) Papildlietas - piem. Metzam ir papildus zibsnis priekšā "ūsu" piegaismošanai (Nissin arī laikam ir)
5) Lietošanas ērtums - lai nav jālien dziļi izvēlnē, elamentāru iestatījumu izmaiņai.

Neskaitīju tādas lietas, kā uz visām pusēm grozāma galva - liekas pašaprotami.
Ir vēl citas lietas - iebūvēta baltā atstarojošā kartīte, metāla pēda, filtri baltā toņa korekcijai, papildus sinhhorinizācijas ligzda, aizsardzība pret mitrumu, papildus barošanas pieslēgumvieta, USB ports jaunākai firmware.

Kamēr nav skaidrības savā galvā par augsatāk minēto neiesaku neko pirkt - ka nesnāk pirkt divreiz.
Publicēts: 15.11.10 16:19
 citēt
Schneider:"Divi cilvēki pateica, kas tad ir tie ietekmējošie faktori... Mani interesēja parametri..."

Ja tu pats neko neesi pateicis, ko esi paradis bildēt, ne arī naudas, kuras vari tam atvēlēt

Kāds te sakars naudai, es nelūdzu man konkrētus modeļus saukt ar konkrētām cenām, un nauda nav faktors, kas parada cik labs ir modelis :p
Es varētu nopirkt teiksim par 600ls 430ex (protams pārspīlēju, bet pieņemsim, ka mani apvārdoja un teica, ka nu šis modelis ir nr.1., jo redziet šis modelis ir dargāks) vai pa 300ls 580ex. Vai cena parādīs to, ka 430ex ir labāka? So neiet runa par naudas līdzekļiem.
Jā to ko mēdzu bildēt gan nepieminēju, mana kļūda, bet pamat funkcijām pieļauju ka tas nav tik būtiski.
Publicēts: 15.11.10 16:22
 citēt
nezale:Atbildod uz jautājumu pēc būtības -
Paramteri, kas jāizvērtē -

1) Jauda (to raksturo vadošais skaitlis - kas tas par zvēru - iegooglē) parasti to ciparu ietver arī modeļa nosaukumā. Jo lielāka jauda - jo labāk. Katrs kurš pietiekami daudz bildē tomēr nonāk situācijā, kad ar mazo zibsni (430to) ir par īsu.
2) Pamatfunkciju piedāvājums, jo tam kurš bildē tikai manuāli varbūt nemaz nevajag TTL. vēl ir HSS, Master-Slave (optiski vai kā citādi), stroboskops, 2nd curtain, utt. utjp.
3) Uzlādes ātrums - ir situācijas, kad zaudē kadru, jo blice nav pārlādējusies,
4) Papildlietas - piem. Metzam ir papildus zibsnis priekšā "ūsu" piegaismošanai (Nissin arī laikam ir)
5) Lietošanas ērtums - lai nav jālien dziļi izvēlnē, elamentāru iestatījumu izmaiņai.

Neskaitīju tādas lietas, kā uz visām pusēm grozāma galva - liekas pašaprotami.
Ir vēl citas lietas - iebūvēta baltā atstarojošā kartīte, metāla pēda, filtri baltā toņa korekcijai, papildus sinhhorinizācijas ligzda, aizsardzība pret mitrumu, papildus barošanas pieslēgumvieta, USB ports jaunākai firmware.

Kamēr nav skaidrības savā galvā par augsatāk minēto neiesaku neko pirkt - ka nesnāk pirkt divreiz.

Paldies, tas ir tas, ko vēlējos dzirdēt.
Un nissin ir priekša viena zibspuldze.
Pagaidām vēlos saprast, kas ir vajadzīgs utt. tādēļ lēnam centīšos visu iebraukt :)
Publicēts: 15.11.10 17:02
 citēt
forshais:
Jā to ko mēdzu bildēt gan nepieminēju, mana kļūda, bet pamat funkcijām pieļauju ka tas nav tik būtiski.

Pārliecināts? Šito ar spiedienu 10 m augstos griestos ar 430 diez vai dabūsi gatavu.

Publicēts: 15.11.10 17:03
 citēt
Autor, Tava pieeja pēc būtības apsveicama, pēc prakses - var iegāzt. Jo konkrētiem modeļiem ir arī konkrēti gļuki, kas atklājas prakistakā lietošanā. Sigma 500 SUPER, piemēram, bieži nepareizi nostrādāja TTL režīmā + lauza fotoaparātam pēdu ārā.
Publicēts: 15.11.10 17:28
 citēt
...bet Sigma 500 ST pēc pusotra gada diezgan saudzīgas ekspluatācjas vispār sāka nostrādāt tikai uz katru otro reizi...
Publicēts: 15.11.10 17:56
 citēt
vēl var piemetināt-ja strādā ar lieliem iso un gaišiem stikliem,tad varbūt zibspuldze vajadzīga tikai ēnu piegaismošanai.ne vienmēr vajag visu telpu piebliezt ar zibspuldzi.
Publicēts: 15.11.10 18:07
 citēt
ekoists:ne vienmēr vajag visu telpu piebliezt ar zibspuldzi.

...bet, ja aizlietu skatuves apgaismojumu, tas būtu pat noziegums...

Publicēts: 15.11.10 19:51
 citēt
Schneider:
forshais:

Pārliecināts? Šito ar spiedienu 10 m augstos griestos ar 430 diez vai dabūsi gatavu.

Labi tu mani pārliecināji, bet tie jau gandrīz vai ekstremāli apstākļi :D kam gan mājās( ja vien nedzīvo kaut kādā pilī) ir tik augsti griesti :)
Publicēts: 15.11.10 20:08 labots
 citēt
Schneider:
forshais:

Ta neko ieblieztss:):) Es jau nu teiktu ka tur ir 1000w studijniece ja ne divas , ar kārtīgu lietusargu :D:D
Publicēts: 15.11.10 20:27
 citēt
>forshais
Nu redz, te tev viens no parametriem, saistīts ar modeli. Ja nebildē baznīcās, istabā pietiek ar GN ap 40, no kā arī var sākt dancot.

>Lunis
Reportāžas kadrs pirms garīgās mūzikas koncerta, kādas studijnieces? :face-devil-grin: Tas ir Metz-58 ar abām acīm.
Publicēts: 15.11.10 20:56 labots
 citēt
Schneider:Reportāžas kadrs pirms garīgās mūzikas koncerta, kādas studijnieces? :face-devil-grin: Tas ir Metz-58 ar abām acīm.

Ne pa jokam , to es brinijos ka jokains "Ne viens" gaismas avotss:):) Bet ar kautko priekaja pilnig noteikti kadu bonceri vai izkliedetaju:):) Algsvins savadi ēnas liecina par kādu loti plasju uzn AUGSTĀK esosju gaismu :):)
Publicēts: 15.11.10 21:04
 citēt
P (Jauda), režīmi, ātrums, snuķa grozīgums.
Publicēts: 15.11.10 21:05
 citēt
bet tā ome gan labi skatas :D... ar tādu izteiksmi :D
Publicēts: 15.11.10 21:05
 citēt
Nekādu baunseru, kam tie vajadzīgi, ja ir otra acs?
Vēl viens kadrs kultūras nams, 550EX ap 7-8 m griestos:

Atšķirībā no baznīcas piemēra, priekšplānā nav tiešā piegaismojuma.
Publicēts: 15.11.10 21:08 labots
 citēt
Reāls extrēmists :face-wink::face-glasses:
Publicēts: 15.11.10 21:11
 citēt
Kāds tur extrēmists, es blici vispār ļoti reti lietoju.
Publicēts: 15.11.10 22:51 labots
 citēt

bez zipenes
Publicēts: 15.11.10 23:17
 citēt
Bebiite:bet tā ome gan labi skatas :D... ar tādu izteiksmi :D

Taa iebliezhot ar zibeni, ome varbuut ar to pashu izteiksmi veel pusstundu peec beigaam skatijaas... :D
Publicēts: 16.11.10 08:29
 citēt
ekoists:vēl var piemetināt-ja strādā ar lieliem iso un gaišiem stikliem,tad varbūt zibspuldze vajadzīga tikai ēnu piegaismošanai.ne vienmēr vajag visu telpu piebliezt ar zibspuldzi.
Lai ko tādu izdarītu vēl ~1.5t - 3t. nepieciešami latos.:face-sad:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas