Eltonam, un visiem to pieredzējušiem. Ir iespēja izteikt savu redzējumu, publicējot tekstu/bildes par konkrētu kādas republikas redzējumu. Dokumentālistes , novinnējušas Eirokonkursu, izved projektu www. madsheep.com Sirsnīgi/korekti stāstiņi par 15 aitām (bij.republikām). Te taču tik daudz rakstām, varbūt ir sulīgas atmiņas/bildes? Padalieties!
Pirmkārt jau apsveicu visus ar tās valsts sabrukuma jubileju,kurā visi dzīvojām.Urrā tovarišči!Bildes jau kaut kādas ir.Varbūt pa dienu sameklēs.Vispirms jāaizlaiž līdz bodei un jāpatērē brīvās Latvijas naudiņa.Viens tāds moments,kas uzreiz nāk prātā ir ka man tad nebija pat sajēgas par valsts uzbūvi,par pārvalsi.Ar visām augstskolām es nezināju,kas ir parlaments,kas valdība,kurš tur kuru ievēl un kam ir pakļauts.Nu bija CK,bija augst.padome,bija min.padome...vieni un tie paši ģīmji.Bet ko tur viņi darīja mārrutks vien sajēdza.Avīzēs visi lasīja tikai divas pēdējās lappuses.Visu to apjēdzu tikai līdz ar atmodas iestāšanos.Es tik zināju,ka būt komjaunatnē vai partijā nav labi un īsta rokenrollera necienīgi.Man bija ļoti skaidrs nodalījums-mūsējie un viņējie tobiš aktīvisti.Vārdus sakot-matainie un šlipsainie.Un jāteic,ka lielā mērā cilvēkus dalu šādā stilā vēl šodien,kas varbūt arī nav īsti pareizi.Mantojums,neko darīt...
Paldies, padomāšu ko var līdzēt. Bet... Vieča "Es tik zināju,ka būt komjaunatnē vai partijā nav labi un īsta rokenrollera necienīgi.Man bija ļoti skaidrs nodalījums-mūsējie un viņējie tobiš aktīvisti.".... tad jau tevi varēja pieskaitīt... www.youtube.com...
Vai tad tu nebiji?Tur jau tas funktieris,ka visi,nu vismaz 95%,bija tie stiļagas.Un tā masa,kas tur atbalsta partijas līniju,ja arī pastāvēja ,tad tīri ārišķīgi un paši viņi štukoja,kur dabūt džinsu bikses.Padomju patriotisms manuprāt tāds jēdziens Latvijā īsti nepastāvēja.Nu tā pa īsto,ar pārliecību un no sirds.Karjeristi tēloja un muldēja samācītas frāzes-jā tas bija.Bet ka tā patiešām kāds domātu....tad tas bija milzu retums latviešu vidē.
Eltons:Paldies, padomāšu ko var līdzēt. Bet... Vieča "Es tik zināju,ka būt komjaunatnē vai partijā nav labi un īsta rokenrollera necienīgi.Man bija ļoti skaidrs nodalījums-mūsējie un viņējie tobiš aktīvisti.".... tad jau tevi varēja pieskaitīt... [url=http://www.youtube.com/watch?v=0Mt0--JSe88
]http://www.youtube.com/watch?v=0Mt0--JSe88[/url]
nja... prot krievi kustīgu bildi māsterēt..
rokenrols gan dzīvo traki dažādos veidos - lai arī labi nomāsterēts:
viecha:Vai tad tu nebiji?Tur jau tas funktieris,ka visi,nu vismaz 95%,bija tie stiļagas.Un tā masa,kas tur atbalsta partijas līniju,ja arī pastāvēja ,tad tīri ārišķīgi un paši viņi štukoja,kur dabūt džinsu bikses.Padomju patriotisms manuprāt tāds jēdziens Latvijā īsti nepastāvēja.Nu tā pa īsto,ar pārliecību un no sirds.Karjeristi tēloja un muldēja samācītas frāzes-jā tas bija.Bet ka tā patiešām kāds domātu....tad tas bija milzu retums latviešu vidē.
Nuuu TAPEC jau mums te nekadu skandalu nav JO liela dalja ari to kas nav gluzji Latviesji PSRS dzilji pie pakaljas BIJA ir un BUSS Tapec sjie diezgan liela skaita uz sejien vilkas VIENS no iemesliem
Es?! Nu tu ko jautā? 68-jā gadā skolā sasuca ārkārtas līniju (nu tas ir kad visas klases ar visiem skolotājiem sastāda aktu zālē) manis dēļ... izveda mani priekšā (pirmās kļošenes skolā (pats uzšuvu, sanāca lieliski!), mati gari, liekas vēl kādi tur aksesuāri bija)... un precīzi, kā tajā filmā attēlots, mēģināja mani strostēt un pārējo pelēko pūli iebaidīt... Bet jau 70-jā vispār atskaitīja par "pretpadomju propogandu"... tais laikos tas bija liels notikums... dzirdēju rezonansi no visas Latvijas, tiesa gan ar krietniem izpušķojumiem...
Mani publiski kaunināja un draudēja par sarkanbaltsarkanu kaklasaiti... viena skolotāja uzvārdā Molčānova, teica kaismīgus vārdos vai es apzinoties kādu fašismu tas nozīmējot....bet tagad nekas traks, godājamā kundze vada Liepājas pilsētas skolu valdi un pieļauju, pa naktīm guļ mierīgi un nemētājas murgos par kalpošanu zem svastikas
imgfoto:Mani publiski kaunināja un draudēja par sarkanbaltsarkanu kaklasaiti... viena skolotāja uzvārdā Molčānova, teica kaismīgus vārdos vai es apzinoties kādu fašismu tas nozīmējot....bet tagad nekas traks, godājamā kundze vada Liepājas pilsētas skolu valdi un pieļauju, pa naktīm guļ mierīgi un nemētājas murgos par kalpošanu zem svastikas
Vo, vo! Man RPI Uldis Augstkalns borēja zinātnisko komunismu un pēc gadiem TF priekšsēdētājs bija...
Tādu piemēru mums katram ir desmitiem.Tas tikai apstiprina manis teikto,ka tā ideoloģija patiesībā visiem bija pie kājas.Viens vīrs reiz teica-žēl,ka tas pučs 1991.gadā bija tik īss.Būtu vilcies kādas nedēļas,tad jau redzētu,kurš atkal izracis partijas biedra karti.Bet pats galvenais-vai tik tagad arī nav tas pats?Un ja nāktu atkal sarkanie,tad Dievs vien zin,kurš sēdētu pie prezidija galda?
viecha:Tādu piemēru mums katram ir desmitiem.Tas tikai apstiprina manis teikto,ka tā ideoloģija patiesībā visiem bija pie kājas.Viens vīrs reiz teica-žēl,ka tas pučs 1991.gadā bija tik īss.Būtu vilcies kādas nedēļas,tad jau redzētu,kurš atkal izracis partijas biedra karti.Bet pats galvenais-vai tik tagad arī nav tas pats?Un ja nāktu atkal sarkanie,tad Dievs vien zin,kurš sēdētu pie prezidija galda?
imgfoto:Mani publiski kaunināja un draudēja par sarkanbaltsarkanu kaklasaiti... viena skolotāja uzvārdā Molčānova, teica kaismīgus vārdos vai es apzinoties kādu fašismu tas nozīmējot....bet tagad nekas traks, godājamā kundze vada Liepājas pilsētas skolu valdi un pieļauju, pa naktīm guļ mierīgi un nemētājas murgos par kalpošanu zem svastikas
Vo, vo! Man RPI Uldis Augstkalns borēja zinātnisko komunismu un pēc gadiem TF priekšsēdētājs bija...
Man pie Augstkalna zinātniskajā komūnismā vispār leģendārs stāsts. Iemanījos NE VIENU REIZI nekonspektēt ļēņina darbus, kas pirms katras lekcijas bija jāuzrāda. Vienmēr paņēmu no kāda censoņa un uzrādīju par savējo... Bet šis palika gudrs, zem konspekta lika savu parakstu. Es vēl gudrāks- izplēšu pēdējo lapu un grūžu šim parakstīt. Viss OK... līdz pavasarī gatavo konspetu sagatavojuši tikai 3 tirliņi... Es skatos, ka tavu māti! Konspektam tika 2 lapas... izplēšu pēdējo un fiksi pasvītroju pāris virsrakstus... Iesniedzu... pārējie biedri ņirdz durvīs... kas nu būs... Bet notiek šādi: pasniedzējs kadu laiku pēta konspektu, kuro tikko jau parakstījis... pēta, pēta... Līdz paraksta ar šādiem vārdiem: "Redzat, student Krebs (tas no kā es izņēmos) šim studentam arī ļoti slikts rokraksts un īss konspekts, bet toties viņam viss sistematizēts un galvenais pasvītrots, jums jāņem piemērs no viņa...." Visi bija gar zemi...
negatIvs:~ 1977 gadā tapis <<< darbs >>> , Burtnieku 2a kojās - jaunās PSRS konstitūcijas apspriešana/kodiens/ākstīšanās ...... www.fotoblog.lv... .......
kura istabinja, neatceries? esmu tur diezgan meitaas gaajis
negatIvs:~ 1977 gadā tapis <<< darbs >>> , Burtnieku 2a kojās - jaunās PSRS konstitūcijas apspriešana/kodiens/ākstīšanās ...... www.fotoblog.lv... .......
kura istabinja, neatceries? esmu tur diezgan meitaas gaajis
meitās tājā laikā gāja uz Tālivalžā ielu ......., ja nebija vēlēšanās, kur tālāk laist ....
Zin veči mēs tikpat kā radinieki sanākam!321.-ajā es pats esmu mitinājies,ja pareizi atceros,5-ajā stāvā bija meitenes 100 punkti tur katru mīļu vakariņu spietojām,ja nebija kārtis jāspēlē un vēl pie samaņas atradāmies.Nu a sievu es atradu tieši leģendārajā Tālivalža ielā.Komendants bija Bobis-uh,agresīva vecene!
Hehe tad jau mosh te bus ari kads kam origjinaali piedereeja tas 321. istabas ledusskapis? Tā meiča, kad pārvācās, teica, ka pa naktīm pietrūkstot, grūti iemigt - nu nereāli skaļš tas kompresors bija...
Eltons:Snobi! Es gan tikai pa radiotehniķu un ķīmiķu kojām esmu vandījies... Pa retai reizei tikai meitenēs bijis pie juristiem, Burtnieku un Tālivalža.
ķīmiķu kojas bija pašā labākā vietā Rīgā pie bastejkalna, kā patstāvošā vara tādu kļūdu varēja pieļaut, nezinu
Atļaušos būt izmelēti rupjš! Tekstiņi - daudzviet infaltīvi. Aizprauciet, pabildējiet tur/ tagad, kur šīs divas dāmas bija, un nopublicējiet reportu/ tekstiņu.Profi hujev. Pēdēejo Aļik,vari dzēst, ja nepatīk. Nu savādāk izteikties esu aizmirsis.. Ja kādu aizviainoju - piedodiet...
versatile:Hehe tad jau mosh te bus ari kads kam origjinaali piedereeja tas 321. istabas ledusskapis? Tā meiča, kad pārvācās, teica, ka pa naktīm pietrūkstot, grūti iemigt - nu nereāli skaļš tas kompresors bija...
Ui,nē.Ledusskapis -tādas ērtības mums nebija!Tas būs vēlāk uzradies.Virtuvē liekas bija gan kopīgais.Bet nu ko tur glabāsi,ja visiem brīvi pieejams?Takš ne jau alu no Purčika bočkodroma!
Atļaušos būt izmelēti rupjš! Tekstiņi - daudzviet infaltīvi. Aizprauciet, pabildējiet tur/ tagad, kur šīs divas dāmas bija, un nopublicējiet reportu/ tekstiņu.Profi hujev. Pēdēejo Aļik,vari dzēst, ja nepatīk. Nu savādāk izteikties esu aizmirsis.. Ja kādu aizviainoju - piedodiet.. P.s. visskaistākās atmiņas man - Raimonds , nu tas, kurš Pauls. Atgriežas no pirmā ārzemju komandējuma/ brauciena . Jauniņa žurnāliste- mūsu tolaik jauno slengā - kucīte - uzdod Maestro jautājumu par matieim. Bija videnes, arī Rīgā. kur direktors/ mācību pārzinis pašrocīgsamazināja Bītlu standartus! Maestro atbilde bija šokējoši tieša, precīza un vienkārša, kā viss kam viņš ir pieskāries:tur/rietumos/problēmas ir tiem,kuriem mati neaug - iedzimts, vai kā. Pārējie - pēc gaumes - Isākus/garākus...Uzskatu par gadsimta citātu Latvijai....
He, he, tas par augumā raženajiem basketbolistiem bija labs... Be, jā! Kamēr mūmija nebūs apglabāta tikmēr miera nebūs (to visu savu apzinīgo mūžu apgalvoju)! Paši krievi izsakās, ka zvaigznes, kā komūnistu lāsta simbols jāzāģē no Kremļa spicēm nost. (Cerams vismaz tagad, kad to caru lužkovu nometa tos kroplīgos Cerateli veidojumus novāks)
Eltons:He, he, tas par augumā raženajiem basketbolistiem bija labs... Be, jā! Kamēr mūmija nebūs apglabāta tikmēr miera nebūs (to visu savu apzinīgo mūžu apgalvoju)! Paši krievi izsakās, ka zvaigznes, kā komūnistu lāsta simbols jāzāģē no Kremļa spicēm nost. (Cerams vismaz tagad, kad to caru lužkovu nometa tos kroplīgos Cerateli veidojumus novāks)
Tikai nemīziet! Gena Boikovs, - kopā dienējam 64/67. Ļigovka. Pēterburga. Teica - celšous kritīsu parLatviju!!! Toreiz - abiem bija 18 - smīt. Vīņa senči bija kuģu kaptaiņi, kad Pēteris I sita Zviedrus. krustmāte - ar cara papīriem - Grāfiene. . Nekad neaizmirsīšu - grāfienes un mana 't/ēva - Birzga les zemnieka teiktais. Mēs, pims atnāca LIELINIEKI, ( nekad nejauciet ar krievski runājošiem - visrupjākā kļūda!) mums bija sudraba galda piederumi!
"pims atnāca LIELINIEKI, mums bija sudraba galda piederumi!"
Austroungārijā arī viss pirms moskaļiem bija. Kad Šveiku sūtīja sameklēt ko ēdamu, visās mājās teica: nav, nav mums vairs nekā, moskaļi visu atņēma... Kad prasīja: uz ateju var pie jums? Atbildē bija: nē, nē, nav vairs, moskaļi visu paņēma...
Eltons:"pims atnāca LIELINIEKI, mums bija sudraba galda piederumi!"
Austroungārijā arī viss pirms moskaļiem bija. Kad Šveiku sūtīja sameklēt ko ēdamu, visās mājās teica: nav, nav mums vairs nekā, moskaļi visu atņēma... Kad prasīja: uz ateju var pie jums? Atbildē bija: nē, nē, nav vairs, moskaļi visu paņēma...
vispār jau viņi nebija īpaši ar to, ka visi liela auguma, viņu bija vairāk, pie tam iznačaļno ne vispār, bet kādā tur kongresā, kad konkurentiem pļutkas zāles dagrūda pie zakusoniem - es viņus saucu par vairākumniekiem.
Sveiciens visiem, kas toreiz bija barikādēs, arī tiem kas juta līdzi mājās esot...piemiņa bojā gājušajiem !
Aicinu apmeklēt 1991.g. Janvāra barikāžu muzeju Krāmu ielā (šķērsiela no Jaunielas). Šodien aizkāpu apskatīties un pakavēties atmiņās.
Kko no tā laika bildēm biju jau te ielicis (centīšos pārlukot archīvu un papildināt)...1991.g.Jan. fotofilmu pamatarchīvu uzdāvināju LR fotomuzeja fondiem (neparedzēju digitalizācijas ēru).
Voldemorts: - uzdod Maestro jautājumu par matiem. ... tur/rietumos/problēmas ir tiem, kuriem mati neaug - iedzimts, vai kā. Pārējie - pēc gaumes - Isākus/garākus...
vienā Arsenālā Jaunielā, toreiz vēl neprofessionālo kinomotogrāfistu klubā rādīja filmas par inakomisljušķajiem. 1 manu un vēl dažas. tajā skaitā vienu Laureāta (Ivara Selecka - red. piez.) filmu ar ielenēm (ielu intervijām - red. piez.) piesienās cilvēkiem uz ielas un jautā "visādi mataini tipi te vōģitsja. ko jūs par to varat bilst?". pilnīgi visi izgāzās kā vecas sētas un visa zāle zviedza par viņu stulbumu! izņemot aktieri Juri Lejaskalnu (nevis viņš nezviedza, bet viņš neizgāzās kā veca sēta). tautas mīlulis Pāvuls teica, ka ja citādi nesaprot, tad jāsadod pa purnu.
Voldemorts:LIELINIEKI, (nekad nejauciet ar krievski runājošiem - visrupjākā kļūda!)
man gadījies, ka bezmaz vai klope sanāk aiz tam, ka nepiekrītu "īstenajam letiņam", ka krievi jāsit! не в семье без урода! bet stingri pastāvēju uz to, ka jāsit kretīni, neatkarīgi no tautības!