Es domātum, ka vienīgā atšķirība varētu būt tikai polikarbonātam, pēc svara. Ja alumīnija, man ir Manfrotto 679B+234 par ~40Ls, bet nu praktiskā lietojumā to cenu kā priekšrocību - nu nemaz nejūtu.
AA-EVO:Ir vēlme iegādāties monopodu, priekš sporta bildēšanas... Lūk atradu mdfoto.lv šādu - mdfoto.lv...
bet ir jāutājums - vai ir vērts pirkt šādu summu maksājošu, vai tomēr ir jāskatās uz kko dārgāku? un ar ko tie dārgākie būtu, labāki?
sportam šis ir diezgan bezjēdzīgs. turklāt visticamāk, tev monopodu nemaz nevajag, ja skaties uz šādiem modeļiem
es pagaidām neskatos neuzkādiem konkrētiem, bet vnk skatos, kas tirgū pieejams... neko no viņiem vēl nesaprotu un nejēdzu... bet viens ir skaidrs 400x1.6mm noteikti rokās nenoturēšu
Amatierim der - Manfrotto 680B, ja atbilst auguma parametriem. Nedaudz dārgāks, bet nu vismaz kaut cik ticama manta. Vasarā bij dabonams pa kādiem 20 Ls.
Schneider:"bet viens ir skaidrs 400x1.6mm noteikti rokās nenoturēšu "
Skrūvē ISO. lai slēdža ātrums būtu virs 1/640. Jo ar to mietu jau arī var tikai tur, kur citiem pa kājām nemaisās.
"Kļūdiņa... Tiešām tik daudz cilvēki jācitē?!." Pī-pī-pī, perematj!!! Blogs, jums kāda lapas administrators vai kā tas saucas, vispār ir???
Nu tas gļuks metas tad, kad tu spied citēt, un tad tajā tekstā veic korekcijas, izmetot kādu no [ /quote] vai kaut kā. Katram atverošajam tagam ([ ]) jābūt vienam aizverošajam ([/ ])
visām foto lietām ir kāds pielietojums un tā pat vien parasti tās nepērk. cik esmu novērojis, tad parasti monopodus sportā izmanto smagiem objektīviem. Smagi šajā gadījumā nozīmē > 6-7kg ar visu fotoaparātu. Ja ilgi jātur bildēšanas pozīcijā vidēji smags 300/2.8, tad ar dažreiz lieto monopodu. Līdz ar to minimālais svars, kāds būtu jānotur monopodam sporta bildēšanā ir kādi 10kg. Lētajā galā tam atbilst Manfrotto 680 un 681.
Nevaru iedomāties kāpēc sportam būtu jāpērk monopods, kuru lietos ar maziem objektīviem. Tos parasti var viegli rokās noturēt, ņemot vērā slēdža ātrumu. Kā saprotu 400 par kuru raksti ir f/5.6 nevis f/2.8.
Pārējās īpašības: kompakts, kad salikts vai svars ir ekstras, kas gan var būt noderīgas. Ja runā apr konkrētiem modeļiem, tad esmu lietojis Manfrotto 680. Lielākais trūkums ir, ka līdzi jānēsā speciālā atslēga kāju skrūvju pievilkšanai. Tās mēdz palikt vaļīgas. Otra problēma - diezgan liels, kad salikts kopā un ari pasmags. Arī stabilitāti varētu vēlēties labāku, bet ir ok.
Schneider:"bet viens ir skaidrs 400x1.6mm noteikti rokās nenoturēšu "
Skrūvē ISO. lai slēdža ātrums būtu virs 1/640. Jo ar to mietu jau arī var tikai tur, kur citiem pa kājām nemaisās.
"Kļūdiņa... Tiešām tik daudz cilvēki jācitē?!." Pī-pī-pī, perematj!!! Blogs, jums kāda lapas administrators vai kā tas saucas, vispār ir???
Nu tas gļuks metas tad, kad tu spied citēt, un tad tajā tekstā veic korekcijas, izmetot kādu no [ /quote] vai kaut kā. Katram atverošajam tagam ([ ]) jābūt vienam aizverošajam ([/ ])
Tas nav jālasa, tikai pārbaudīšu. Nākamo arī, jo no tā izmetīšu savu citātu.
Izmetu - uzreiz parādījas. Tātad: AŪ, ADMINISTRĀCIJA, KUR PILNĪGI NEŅEM PIERĒ SAVUS LIETOTĀJUS! Nomainiet šajā "Kļūdiņa... Tiešām tik daudz cilvēki jācitē?!." pret "tik maz", jo garu divu cilvēku citātu ļauj ielikt, bet saīsinātu līdz vienam - neļauj.
man patīk vienkājis - lietoju rupji sakot ekspozīciju paildzināšanai - mierīgi var bildēt 1/30sek ar 200mm un līdz 1/4sek, ļoti noder arī pie īsākiem laikiem midiformāta tankus noturēt
lētie tievie neder - vibrē jau pie 1-1,5kg tehnikas
lietoju kārtīgu bomi - Manfrotto 479-4B
ak34:aa-evo,
Lielākais trūkums ir, ka līdzi jānēsā speciālā atslēga kāju skrūvju pievilkšanai. Tās mēdz palikt vaļīgas. .
jebkuru Manfrotto var izārstēt ar uzgriežņiem kam neilona gabals iekšā
Schneider:Es domātum, ka vienīgā atšķirība varētu būt tikai polikarbonātam, pēc svara. Ja alumīnija, man ir Manfrotto 679B+234 par ~40Ls, bet nu praktiskā lietojumā to cenu kā priekšrocību - nu nemaz nejūtu.
Man liekas identisks komplekts(3 posmu ļumīņijs un vienkārša bet stingra galva).Lietoju baisi ekstrēmos apstākļos,dubļi,smiltis.Pa šo laiku esu pazaudējis gumijas pēdu(palika dziļā zampā)un pārs reizes pievilcis klipšu skrūves jo vairs neturēja,apdilis no tām smiltīm nabags bija.Funkcijas turpina pildīt nevainojami! Uz tiem lētajiem sū gan neskatītos!
optimāls mono-pods ir Manfrotto 334B. ērti var mainīt augstumu pietiekoši lielā diapazonā ar vienu roku neatejot no kases. protams, ja patīk izbaudīt karbona maigo pieskārienu, tad nederēs. bet topika autoram tāpat nav vajadzīgs ne mono ne stereo pods kamēr nebūs atbilstoši smags objektīvs. un arī tad ērtāks būs trīskājis, ja vien nav jācilpo šurpu turpu vai arī apkārt mega daudz fotogrāfi vai publika.
bet arī trīskāji var izmantot kā monopodu sakļaujot kājas kopā, ja nu iestājas tie 0.1% gadījumu, kad tiešām apkārt tik daudz fotogrāfu, ka nevar pat pakustēt karoče, nesporta fotogrāfiem nevajag to monopodu !
Lachux:karoče, nesporta fotogrāfiem nevajag to monopodu !
kā ta ne, vaig gan!
Slēdža ātrums 1/80, fokusa attālums - 200 mm uz kropa, bez monopoda būtu neglābjami izsmērējies:
Bieži vien ir IS, ja nav IS, tad monopods asu bildi tā vai tā nenodrošinās. Tā ka tādu varētu mierīgi arī no rokas ar 200mm stiklu bildēt un cerēt, ka asums būs OK priekš pielietojuma.
ar IS vai VR būtu tik pat neizsmērējies, kamēr vien soliste kustās pietiekoši lēni. doma ir ka nafig pirkt monopodu, ja statīvs to pašu nodrošina + var izvērst statīva kājas+ taimeris un iespējams kādu mākslas foto uzbliezt ar nofiksētu fonu un izsmērētiem varoņiem.
1/60 vai 1/80 ir pat ļoti ok uz 200mm,var izlīdzēties ar vairākiem šāvieniem pēc kārtas.Piekrītu AK34,ka tas vairāk vajadzīgs lai smagie stobri visu laiku kaklā nekarātos,nu vēl kalnu pārgājienos,kā nūju var izmantot un pavilkt garākus laikus ar platleņķi. Cik saprotu,tad EVO jau būs tikai 70-200 + 2x converteris,nevis 400mm objektīvs.
Vot tur jau tā zapte - par solistes kustēšanos. Ja nekustas, ar vienu monopodu par 40 Ls to var nostabilizēt ar visiem objektīviem, bet IS un VR domāti pieminekļu bildēšanai uz pohām. IS gandrīz dubulto katra objektīva cenu, man koncertos ir ļoti daudz deju kolektīvu, tur labuma no tā nav. Par statīvu, man no mājām līdz estrādei jāiet bišķi vairāk par kilometru, statīvam somas nav (zinu, pats vainīgs), vienkārši monopodu vieglāk staipīt līdzi. Bet nu labi, katram sava pieredze.
ekoists:1/60 vai 1/80 ir pat ļoti ok uz 200mm,var izlīdzēties ar vairākiem šāvieniem pēc kārtas.Piekrītu AK34,ka tas vairāk vajadzīgs lai smagie stobri visu laiku kaklā nekarātos,nu vēl kalnu pārgājienos,kā nūju var izmantot un pavilkt garākus laikus ar platleņķi. Cik saprotu,tad EVO jau būs tikai 70-200 + 2x converteris,nevis 400mm objektīvs.