Esmu šodien jau tik daudz interneta veikalus atskatījusies un tik daudz dažādas variācijas veidojusi, ka galva vairs īsti nestrādā. Beigās nonācu pie jautājuma, jeb drīzāk gribu dzirdēt jūsu domas - vai Nikon D90 + DX 18-105mm f/3.5-5.6G VR ir teju 600 ls vērts pirkums vai tomēr nepārmaksāt un palikt pie D5000 + kāds piepirktais objektīvs? Un es te negribu par video funkcijām vsp domas dzirdēt, tā man ir bijusi nebijusi, vnk neko prātīgāku interneta veikalos nemanīju (vsmz tajos, kam uzticos).
stikla šobrīd vsp nav... nu labi, vecais Zenit-e Iepriekš bija vecs ziepju trauks, kuru pat vairs neatceros. Bet ļoti bieži manās rokās nonāca Canon 450D, so pilnīga nulle neesmu. Bildēt man patīk un interesē tieši cilvēkus - gan portretus, gan vnk ķert kadrus no ikdienas dzīves. Zinu, ka prātīgāk pirmo personīgo spoguļkameru būtu pirkt lētāku, bet man situācija tāda, ka beidzot ir parādījusies iespēja vsp kādu nopirkt un zinu, kapēc tam ilgi vairs tādas iespējas nebūs, tāpēc kaut kā šķiet, ka gudrāk būtu jau sākumā nopirkt saprātīgu kameru un tad, ja kādā brīdī maks atļaus ko vairāk - ar objektīviem paspēlēties.
Jau piedāvāju savu stiklu.Ja es būtu pircēja vietā nogaidītu visu svētku beigas, baigi visi grib tikt vaļā no D90 kā nekā aizvietotājs ir vietā un manuprāt aktuālās cenas ir pa dārgu...
ja D5000 varētu pagriezt 50 f/1,8 fiksu,tad teiktu ka ņem to... cilvēkiem kā reizi. Bet tā kā AF nespīd,tad neko darīt. DX 35 f/1,8 ir labs,bet portretiem par īsu sanāks..
bet vispār... ja paņem D90 body,no bebiites 18-105 (par saldu cenu) un klāt vēl jaunu vai lietotu 50 f/1,8 varētu tajos pašos 600ls ielīst un būtu ļoti ok variants.
shvaboc:bet vispār... ja paņem D90 body,no bebiites 18-105 (par saldu cenu) un klāt vēl jaunu vai lietotu 50 f/1,8 varētu tajos pašos 600ls ielīst un būtu ļoti ok variants.
vispār ja godīgi man nav ne miņas cik par to stiklu prasīt, cenas internetvekalos ir mjā smukas, bet skatoties, cik kopā ar kit iet jauns, no otras puses labāk pārdot(piedāvājiet cenu ) nekā vnk mājās lai stāv
kaut viņiem abiem sensori vienādi, labāk jau ņemtu (un arī paņēmu) d90 - plašākas iespējas izvēlēties objektīvus, ko jau pieminēja. 18-105 man tomēr neliekas tik labs (kaut citi gan to slavina), dažas neslavinošās atsauksmes paklausījos, skatījos bildes un galīgi neuzrunāja (mans subjektīvais vērtējums), bet fiksētais 50mm f/1.8 patika, noteikti ir asāks un arī lētāks un gaišs. es drīzāk ņemtu 18-55 kit objektīvu (var lietoto paņemt par simbolisku naudām) nevis 18-105, ja būtu jāizvēlās starp šiem diviem.
Veerotaaja:Esmu šodien jau tik daudz interneta veikalus atskatījusies un tik daudz dažādas variācijas veidojusi, ka galva vairs īsti nestrādā. Beigās nonācu pie jautājuma, jeb drīzāk gribu dzirdēt jūsu domas - vai Nikon D90 + DX 18-105mm f/3.5-5.6G VR ir teju 600 ls vērts pirkums vai tomēr nepārmaksāt un palikt pie D5000 + kāds piepirktais objektīvs? Un es te negribu par video funkcijām vsp domas dzirdēt, tā man ir bijusi nebijusi, vnk neko prātīgāku interneta veikalos nemanīju (vsmz tajos, kam uzticos).
uzskatu ka noteikt 600 Ls par šadu komplektu nevajag maksāt, tad labāk jāņem tikai body un pa Ls 200 var dabūt gaišo tamronu 28 -70mm
eltoro:Piekrītu meduspodam, jo 90 tūlīt sakritīsies cenā! Visi gadžetisti metīsies pirkt 7000 un kratīsies vaļā no 90
Visticamāk tas notiks janvārī/februārī (ziemassvētku laikā cenas nemaz ar tā nekrītas) - var jau paciesties un gaidīt, bet vai ir tā vērts un nav jau zvanīts par cik nokritīsies mazumtirdzniecības cena! Tālāk arī paskaties, kas nodrošina garantiju! Var jau dabūt nedaudz lētāk un ar kaut kādu veikala garantiju, kur pie SIA bankrota garantiju varēs izmantot bārbekjū iekuram vai mazliet dārgāk officiālo servisa garantiju!
eltoro:Piekrītu meduspodam, jo 90 tūlīt sakritīsies cenā! Visi gadžetisti metīsies pirkt 7000 un kratīsies vaļā no 90
Visticamāk tas notiks janvārī/februārī (ziemassvētku laikā cenas nemaz ar tā nekrītas) - var jau paciesties un gaidīt, bet vai ir tā vērts un nav jau zvanīts par cik nokritīsies mazumtirdzniecības cena! Tālāk arī paskaties, kas nodrošina garantiju! Var jau dabūt nedaudz lētāk un ar kaut kādu veikala garantiju, kur pie SIA bankrota garantiju varēs izmantot bārbekjū iekuram vai mazliet dārgāk officiālo servisa garantiju!
A nafig NIKONam garantiju? Daudz bijusi vajadzība tādu izmantot?
Teikšu Tev skaistu piemēru - nav taču svarīgi kādas dzimtas asinis rit Tevī - ja ir lemts mirt, tad mirsi ...
Ir gadījies pa laikam saskarties ar dārgu tehniku, kurai mūža garantija, bet kura, nu tā vienkārši, nomira - ja privātpersona, tad samainīsi pret līdzvērtīgu vai to pašu - ja juridiska, tad Latvijas likumdošana Tev neparedz pilnīgi nekādu garantiju (tik vien cik līgumā noteikts) ...
Droperidol:dzejnieka cienīga atbilde mani tiešām interesē, cik te ir tādu lietotāju, kam bijusi vajadzība izmantot NIKON garantiju
Nepateikšu nevienu no fotoblog.lv lietotājiem, bet paziņu lokā ir nācies saskarties ... Ir jau vēl tāda lieta, kad speciāli pārdod brāķi, lai no tā atkratītos - lai nav liekas galvassāpes ... Par piemēru Latvijā 4ciparu vērtu aparatūru pārsvarā pērk juridiskas, ne privātpersonas ... tad nu domā ... Nav jau šis variants, bet ir vērts aizdomāties ...
p.s. Principā dēļ tā arī pirku tehniku no Elkor dīlera ar Elkor garantiju par dažiem latiem virs vairumtirdzniecības cenas ...
Droperidol:dzejnieka cienīga atbilde mani tiešām interesē, cik te ir tādu lietotāju, kam bijusi vajadzība izmantot NIKON garantiju
par šito vajadzētu atsevišķu tēmu pacelt , jo mani arī interesē, tāpēc, ka kā reiz daudzi canon izvēlas pirkt, jo Latvijā labs Canon serviss
Nu ar Canon gan ir tā, ka Canon Latvijā dod vien 12 mēnešu garantiju - otri 12 mēneši ir uz pārdevēja sirdsapziņas ... Ja pārdevējs bankrotē, tad Tev ir vien 12 mēneši ... Nikon arī tā bija, bet pēdējo 2 gadu laikā pacēla to garanntiju daži vairumtirgotāji ...
Sveiki. Ir doma iegaadaaties pirmo spoguleni. Tagad vajadzeetu juusu padomu. Izveele ir kritusi uz Niko D90 vai Pentax K20D. (nav svariigs video rezims) Tiks fotograafets viss-kas kust un nekust. Kuru juus ieteiktu???
cuba101:Sveiki. Ir doma iegaadaaties pirmo spoguleni. Tagad vajadzeetu juusu padomu. Izveele ir kritusi uz Niko D90 vai Pentax K20D. (nav svariigs video rezims) Tiks fotograafets viss-kas kust un nekust. Kuru juus ieteiktu???
Sakarīgu atbildi uz šo šeit nedabūsi, katram savi plusi. No savas puses varu ieteikt Pentax k20 www.fotoblog.lv...