forum.gif
Kā var ģenerēt idejas??? Vajag literāro stāstu!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kā var ģenerēt idejas??? Vajag literāro stāstu!
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >
IerakstsAutors
Publicēts: 17.11.10 14:13
 citēt
versatile:gara aciim redzu kadru. Seezh Riebiiga ar skumju sejas izteiksmi kkur ljauzhu pilnaa Vecrigas ielinjaa, blakus nikons ar kaut kadu 70-200/1.4 stiklu (jo lielaks, jo labaks) un prieksha plakats: "will work(vai clean/f**k/code/whatever) for ideas"
:haha:
Publicēts: 17.11.10 14:15
 citēt
versatile:gara aciim redzu kadru. Seezh Riebiiga ar skumju sejas izteiksmi kkur ljauzhu pilnaa Vecrigas ielinjaa, blakus nikons ar kaut kadu 70-200/1.4 stiklu (jo lielaks, jo labaks) un prieksha plakats: "will work(vai clean/f**k/code/whatever) for ideas"

... no aizmugures SCREAM maskā viņai zogas klāt stingrais kursu pasniedzējs, viena ļaužu grupiņa no tās pilnās Vecrīgas ar plakātu "Fotoblog.lv" virs tās smejas un rāda ar pirkstiem šīs meičas virzienā, satumsušajās debesīs riņķo maitas putni...
Publicēts: 17.11.10 14:16 labots
 citēt
Riebiga:Problēma visticamāk ir manā taisnvirziena domāšanā - man literārais stāsts saistās ar kaut ko izdomātu un speciāli uztaisītu, nevis reāli dzīvē nobildētu ainavu, kur teiksim bērns tipina pie mammas raudot par sasitu celi!
Protams, katras bildes pamatā ir savs stāsts, bet vai tas ir literaars? da fig vinju zin! :D

Par to TAISNO virzienu tu neskumsti tā ir vairumam mūsdienu "Sapieensu" kas par laba foto pazīmi uzskata 5 nosacījumus "Taisns horizonts , zvērīgs asums , Ideāla ekspozīcija , perfekts krāsu balanss , atbilstība paraugam"

Njem smadzenes "Ieslēdz" un tālāk izmanto to kas tur "Rodas" :)

Vislabāk šai gadijumā iesniegt 6 baltas A4 formāta LAPAS un sākt diskusiju HORIZONTS TAISNS ir !!! Asumss IR !!! Ekspozīcija IR cauri tak nespid!!! Krāsu balans IDEALS pilnīgi BALTS !!! Un paraugus ar var atras ATBILSTOŠI jebkuras valsts GOSTie DINiem , ISO , tas arī būs LABA STĀSTA paraugs IDEĀLS no FOTO viedokļa VAIRUMPRĀT !:):)
Publicēts: 17.11.10 14:19
 citēt
Eltons:

... no aizmugures SCREAM maskā viņai zogas klāt stingrais kursu pasniedzējs, viena ļaužu grupiņa no tās pilnās Vecrīgas ar plakātu "Fotoblog.lv" virs tās smejas un rāda ar pirkstiem šīs meičas virzienā, satumsušajās debesīs riņķo maitas putni...

..... un žēli ķērc nav vērts nav vērts...........
Publicēts: 17.11.10 14:21
 citēt
Jā, nepajokam mājas darbi tajos kursos... labi ka es jau pavasarī metu viņiem mieru :( Man droši vien būtu tādas pašas problēmas.
Publicēts: 17.11.10 14:26
 citēt
Oliss:
Eltons:

..... un žēli ķērc nav vērts nav vērts...........

Super, labasi! JAu gara acīm to visu redzu, vēl tik žēl, ka nevar nofokjeet! :haha:
Publicēts: 17.11.10 14:29 labots
 citēt
Njem smadzenes "Ieslēdz" un tālāk izmanto to kas tur "Rodas" :)

Vislabāk šai gadijumā iesniegt 6 baltas A4 formāta LAPAS un sākt diskusiju HORIZONTS TAISNS ir !!! Asumss IR !!! Ekspozīcija IR cauri tak nespid!!! Krāsu balans IDEALS pilnīgi BALTS !!! Un paraugus ar var atras ATBILSTOŠI jebkuras valsts GOSTie DINiem , ISO , tas arī būs LABA STĀSTA paraugs IDEĀLS no FOTO viedokļa VAIRUMPRĀT !:)

Luni, idjealjnjiks doma! :)))
Publicēts: 17.11.10 14:51
 citēt
Smadzenes neieslēdz, tās sēž tavā paurītī, kā tāds datoriņš. paņem paintu un sāc tik zīmēt ainiņas.
Un vsp jāsaprots vārds ''literārs'' tad var spert nākamo soli!
Izmanto asociācijas,atmiņu,fantāziju,krāsas un varbūt pat loģiku...
Pati tagad nezinu ko īsti te runāju, bet ja es nezinu kā sākt darbu es skatos uz baltu,tukšu lapu un klausos mūziku :D
P.S. varbūt ne gluži padoms, bet domas gan.
Publicēts: 17.11.10 15:20
 citēt
KĀ VAR APTURĒT IDEJU ĢENERĀCIJU??????????????????????????????????????????????????????????
Publicēts: 17.11.10 15:21
 citēt
labs jautājums :D:D
Publicēts: 17.11.10 15:23
 citēt
Rolands66:KĀ VAR APTURĒT IDEJU ĢENERĀCIJU??????????????????????????????????????????????????????????

Ar giljotīnu :)
Publicēts: 17.11.10 15:24
 citēt
Bzh:
Rolands66:KĀ VAR APTURĒT IDEJU ĢENERĀCIJU??????????????????????????????????????????????????????????

Ar giljotīnu :)
Tikai konkrētā indivīda! :grimace:
Publicēts: 17.11.10 16:01 labots
 citēt

REALIZEJOT šādus nosacijumus.

# Детализация.
# Фокусировка.
# Шумы.
# Артефакты.
# Повышение резкости изображения.
# Освещение.
# Хроматические аберрации.
# Артефакты сжатия.
# Пятна на матрице, грязь и микронеровности на объектах.
# Постеризация изображения.
# Муар.
# Антиалиасинг.
# Ретушь изображения.
# Излишняя или грубая компьютерная обработка.
# Виньетирование.
# Отклонение вертикалей.
# Завал горизонта.

Ši saraksta IDEĀLAIS rezultāts ir BALTA A4 lapa vai standarta KRĀSU / PELĒKĀ SKALA :):) Kam pec šo prasību aprakta ģenerētāju domām jābūt IDEĀLAM komerciāli ejošam produktam :D :D Latvijā un arī pasaulē ir NENORMĀLI daudz cilvēku kuri DOMĀ ka šo visu nosacijumu IDEALA izpilde arī ir VEIKSMĪGAS FOTOGRĀFIJAS formula un vienīgā pazīme :face-grin::face-wink:

Jā brīnāties KĀ vesels bars ar eksemplāriem spēj cept tik vienādi garlaicīgas bildītes , PAPĒTIET www.zastavkin.com... sapratīsies ka viņu "Bībelē" vienkārši nekas cits izņemot "Tehnisko" nav minēts pie LABAS bildes nosacījumiem , ATDARINA piemērus un izpilda nosacījumus PUNKTS , par etalonu izmantojot tur minētās PARAUGU BILDES , vienreizēji līdzīgas vane :face-grin::face-grin::face-wink:
Publicēts: 17.11.10 16:15 labots
 citēt
Nu labi.
Ņemam par piemēru Antuāna de Sent Ekzeperī piemēru (to par tā jēriņa zīmēšanu... tad viņš par tievu sanāk, tad par resnu, tad pārāk bēdīgs... atceries?).
Nobildē kasti.
Lai katrs izdomā savu stāstu, kas tur iekšā un kādi notikumi tur risinās...
Starp citu, tiešā sakarība ar literatūru...
Publicēts: 17.11.10 20:13
 citēt
nekas nav labāks par kailfoto...
Publicēts: 17.11.10 20:18
 citēt
oms:nekas nav labāks par kailfoto...

Ojaa , tieši uz šiem pasākumiem atgriezos mājss:) Ikurāt uz svētkiem daži tādu būs jāražo , taka IDEJAS kā vienmēr nav trūkumā , trūkumā ir laiks un reziēm klientēm DROSME:D :D
Publicēts: 17.11.10 20:40
 citēt
Riebiga:Lieta tāda un apstākļi sekojoši - ir dots mājasdarbs fotokursos izdomāt literāro stāstu! Problēma - kā lai izdomā kaut ko par neko, jo tēma tak vispār nav dota - izvēleis ko vēleis! Un tas mani mulsina, jo izklausās pēc aizej tur, nezinu kur un atnes to - nezin ko! Galva pilnīgi tukša kā izslaucīta. :(
Varbūt kādam ir ieteikumi, ko šados gadījumos darīt un kā vispār radošās krīzes pārvarēt???? :face-crying:
Ieteikums iedzert neder - ir jau izmēģināts! :face-grin:

Vai Tu to tēmu no Portretiem vai SunDew saņēmi? Nu tak fočē to "kas uz sirds" - ir taču, kas tāds par ko tu visvairāk prātuļo šajā laikā? Tad nu padomā kā to ielikt bildītē(s). :face-smile:
Publicēts: 17.11.10 20:43
 citēt
Ed, mini veel 2x ;-)))
Publicēts: 17.11.10 20:57 labots
 citēt
Vai Tu to tēmu no Portretiem vai SunDew saņēmi? Nu tak fočē to "kas uz sirds" - ir taču, kas tāds par ko tu visvairāk prātuļo šajā laikā? Tad nu padomā kā to ielikt bildītē(s). :face-smile:

Ed, es parasti nefokjeeju baigaas teemas! Un dotajaa mirklii pratuljoju par staro riiga - ko riit vai pariit ari iiessu sabidleet... JA kas par to visu patrapiisies, taps iemuuzzinaats. Bet lai es plaanotu - nu neplaanoju tadas lietas... :) Un speciaali mani neinteresee nekaadu sizzetu likt bildee. Parasti kaut ko nejaussi ieraugu sabidleetajaa materiaalaa, vai nu ir kas sanacis, vai nav. Un vispaar, man dabu patiik bildeet, ne cilveekus! :face-grin:
Publicēts: 17.11.10 21:17
 citēt
Lunis:
oms:nekas nav labāks par kailfoto...

Ojaa , tieši uz šiem pasākumiem atgriezos mājss:) Ikurāt uz svētkiem daži tādu būs jāražo , taka IDEJAS kā vienmēr nav trūkumā , trūkumā ir laiks un reziēm klientēm DROSME:D :D

Jūtat kā Lunim balsī intonācija mainās :D:D īpaši ''Ojaa'' vārdiņā :D
Publicēts: 17.11.10 21:27 labots
 citēt
Riebiga:Lieta tāda un apstākļi sekojoši - ir dots mājasdarbs fotokursos izdomāt literāro stāstu! Problēma - kā lai izdomā kaut ko par neko, jo tēma tak vispār nav dota - izvēleis ko vēleis! Un tas mani mulsina, jo izklausās pēc aizej tur, nezinu kur un atnes to - nezin ko! Galva pilnīgi tukša kā izslaucīta. :(
Varbūt kādam ir ieteikumi, ko šados gadījumos darīt un kā vispār radošās krīzes pārvarēt???? :face-crying:
Ieteikums iedzert neder - ir jau izmēģināts! :face-grin:

Piedod - izlasīju vien pirmo lapu ... Par tēmu būtu jāpriecājas, ne jābēdājas - iesākumam vari paķert ideju no fotoreportāžām (principā tas, kas Tev vajadzīgs vien savā izpildījumā) ... Dōh - alkohols nedeva iedvesmu, bet kur bija fotoaparāts? Labu tēmu par atpūšanās kultūru varētu uztaisīt un tā tik vien uz priekšu ... Traki gari sanāktu, bet nu pat visu tēmu varētu izstāstīt, tik vien, kā kur un ko aprakstu no Tevis ... :)

p.s. Ja ir nepieciešams literārais pārstāsts, tad ļauj svabadu garu savām domām! :)

p.p.s. Ja jau fotokursi, iesaku spiest tomēr uz kompozīciju ne snap ...
Publicēts: 17.11.10 21:43
 citēt
feLIne, tur jau probleema, ka ar kompoziicijaam nestradaju - cik nu cilveeku portretus esmu bildeejusi, bet dabaa un ar to kas ir pie rokas... Pie tam man galvenais cilveeku labi paraadiit vai nokjert, kaa sanaak... IR arii iepozeetass pozas kadreiz ari pareizo skatienu baigi kokei.. :)
Bet iestudējumi - nu kaut ko aakstoties, bet taa arii parasti sanaak aakstiibas... :)
Publicēts: 17.11.10 21:56
 citēt
Riebiigaa!?!!?! KO noziimee - nestraadaa ar kompoziiciju!?!??! nakamreiz, kad naaksi pie manis (ceru ka tas jau buus aatri) - ausis noraushu!!! tas iar pamat pamat princips .. kopene un gaisamas!!!!
Publicēts: 17.11.10 21:59
 citēt
dansiga: - ausis noraushu!!!
jums abiem ar Mari tik vardarbība prātā! :D
viens sola ar lineālu pa pirkstiem, lai domas raisās, otrs ausis apraut, ja nav kompozīcija! :bad_smile:
Publicēts: 17.11.10 22:00
 citēt
tusne, normaala pedagogjiska pieeja .. savadaak nesaprot ..... proejtkeetjaama TRISS reizes SKALJI saku ko gribu redet raseejumaa ... domaa ka dabuuju? mhm ..........
Publicēts: 17.11.10 22:01
 citēt
dansiga noliec nost cigareti,!!!!! kad raxti textu - lai kads ari saprot tevis uzraxtiito ;_))))
Publicēts: 17.11.10 22:06
 citēt
dansiga:dansiga noliec nost cigareti,!!!!! kad raxti textu - lai kads ari saprot tevis uzraxtiito ;_))))

Nu jau stadija - pati ar sevi sarunaajas! :face-devil-grin:
Bet kaada ausu raussana - ko peiseejies, tak stradaa ar to, kas ir.. :) Nu nemaaku es kaut ko speciaali veidot, nu nemaaku!!!! :bad_egg:
Publicēts: 17.11.10 22:09
 citēt
tusne:
dansiga: - ausis noraushu!!!
jums abiem ar Mari tik vardarbība prātā! :D
viens sola ar lineālu pa pirkstiem, lai domas raisās, otrs ausis apraut, ja nav kompozīcija! :bad_smile:

Burkāna un pātagas motivācija esot viena no motivējošākajām motivācijām... Vienīgi ilgtermiņā neefektīva :)
Publicēts: 17.11.10 22:10
 citēt
riebiga, nebubini - iesaki t opiku - tad paciet VISUS muus ;-))))))
Publicēts: 17.11.10 22:13
 citēt
dansiga:riebiga, nebubini - iesaki t opiku - tad paciet VISUS muus ;-))))))

A tu te nebrēc uz mani, ja???? :face-grin: LAi gan šajā gadījumā - jums visiem mani jāpacies! :face-devil-grin:
Publicēts: 17.11.10 22:15
 citēt
Otrais jautājums;kā pēc iespējas efektīgāk un ātrāk nožmiegt paša radītu topiku,kurš kļūst nekontrolējams :grimace:
Publicēts: 17.11.10 22:16
 citēt
Rolands66:Otrais jautājums;kā pēc iespējas efektīgāk un ātrāk nožmiegt paša radītu topiku,kurš kļūst nekontrolējams :grimace:

????
Publicēts: 17.11.10 22:20
 citēt
Rolands66:Otrais jautājums;kā pēc iespējas efektīgāk un ātrāk nožmiegt paša radītu topiku,kurš kļūst nekontrolējams :grimace:

Kaapēe nekontroleejams un vispar, tak ir interseanti, kapee jaazzmiedz???? :))
Publicēts: 17.11.10 22:21
 citēt
neko nevajaga žmiegt, šo topiku vajaga uzturēt pie dzīvības un pirmajā lapā :haha:
Publicēts: 17.11.10 22:28
 citēt
Oliss:neko nevajaga žmiegt, šo topiku vajaga uzturēt pie dzīvības un pirmajā lapā :haha:

Oliss, nu tad jau tik turpini, kur veel idejas? :grimace:
Publicēts: 17.11.10 22:34
 citēt
es tikai uzturu topiku augšpusē :grimace:
Publicēts: 17.11.10 22:38
 citēt
riebigaa, ja tu shitaa uzvediisies .... neaizniaashu ciemos un nemaaciishu shopu ;-ppppppp;-)))))))
Publicēts: 17.11.10 22:39
 citēt
Baigā jēga no šopa, ja nav idejas :D
Publicēts: 17.11.10 22:39
 citēt
dansiga:riebigaa, ja tu shitaa uzvediisies .... neaizniaashu ciemos un nemaaciishu shopu ;-ppppppp;-)))))))

shops - ir tirgošanās, tu domā ka Riebīgā nemāk tirgoties?????
p.s. un tu jau nevienu ciemos neaicini :grimace:
Publicēts: 17.11.10 22:43
 citēt
dansiga:riebigaa, ja tu shitaa uzvediisies .... neaizniaashu ciemos un nemaaciishu shopu ;-ppppppp;-)))))))
jā riebīgā.. būs kā ar mani! mani viņa nekad nav aicinājusi šopu mācīties, tik saka "mācies, meit, mācies"! :bad_smile:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt