sigmas, tokinas, tamronus, sevišķi diapazonā 70-200mm, un taml. var pirkt tikai finansiālu apsverumu , un mazāku prasību gadījumā.labāk lietotu, bet savu brendu. izņēmums varētu būt Sigma 70-200mmf2,8 [subjekt.]
Šito tokinu priekš nikona pirkt ir teju vai idiotisms,veco modeļu dzimtie objektīvi maksā aptuveni to pašu,bet optiski ir nesalīdzinami labāki.Tiesa ar tokinas metāla korpusu ir ērtāk nagliņas dzīt,kad šedevrus rāmē izstādei,bet šedevru bildēšanai nikkors būs labāks.
nu zin man ir 2 ned atpalaļ atnāca no DE cik esmu bildējis varu teikt tikai to labāko man ir arī tamrons gaišais 28 75 bet tokainai krāsas savādākas uz labo pusi zīmē tas stikls savādāk tā dzīvāk dabīgāk man baigi patīk.... un cena vismaz par kādu es dabūju ļoti pieņemama.. ja tikšu 21. uz jumta tad paņemšu līdz
shvaboc:uz nikon liekas ka nevienam nav... viens zinams lieto uz sony un nesudzas,tikai af ne tas fiksaakais
mani patreizējie vērojumi ir tādi ka autofokus ilgāk bakstās ja lien pārāķ tuvu min fokusešanās attālumam bet tas drošien visiem stikliem ja pakāpjas atpakaļ tad jau ir OK par ātrumu varu teikt ka apm tāds pats kā tamronam !