SIGMA AF 12-24 mm F/4.5-5.6 EX DG ASPHERICAL HSM CANON ir viena būtiska problēma , viņš gan ir ievērojami kvalitativitātes pat par Canon 10-22 bet viņam ir izvirzīta priekšējā lēca "Ola" kas neļau viņam lietot jebkādus filtrus utt kas Panorāmu stiklam var būt kritiski lai viņu nepirktu. Uz FF viņu tāpat neviens nelietos uz FF lietos Canon EF 16-35/2.8L II USM Lens vai nu sevišķi kvalitātes fani Zeiss ZE Distagon T* 18mm f/3.5 (Canon EOS)
Priekš platleņķa 12-24 ir diezgan ok. Luņa pieminētie 16 un 18 nav tik plati. Visādā ziņā tiem, kuri grib lai šādiem platleņķiem nebūtu problēmas stūros, nevajag lietot spoguļkameras, jo tām platleņķi vienmēr būs slikti. Ja vajag labu platleņķi digitālajam, tad lētākā sistēma ir Leica M.
Lunis: Uz FF viņu tāpat neviens nelietos uz FF lietos Canon EF 16-35/2.8L II USM
starp 12mm un 16mm ir ui kada starpība! lietos gan, un kā vēl! turklāt šitā sigma ir lētāka par c16-35/2.8L2.
Vaig lasīt ko cilvēks PRASA , es saku ka 10-22 un 12-24 ir TĪRI UZ CROPA!! Kautgan 12-24 sedz arī FF. BET TUR NODER TIKAI IZKLAIDEM!! Tas ko publika intresējās par FF platleņķiem LĒTĀKAIS risinājums ir tikai un vienīgi Canon EF 16-35/2.8L II USM ja grib biški kvalitatīvāk tad uz FF ir Zeiss ZE Distagon T* 18mm f/3.5 , viss vairāk risinājumu LIETOJAMU betz kropļieem utt NAV Uz Cropa jā tur 12-24 ir KVALITATĪVĀKS par 10-22 Canonu PAT bet uz FF tas ir MURGS ne stikls , piekam OLA LĒCA prieksējā viņam
a visas trīs uz vienas un tās pašas kameras ar vienu un to pašu 12-24...
nubettak viss uz aci redzams - tas (12-24) ir, uz šitās lodes, visplatākais FF zooms ever - slinkums rēķināt, pet par 16-35 kādu 1/3 platāks minimāli ..... PLUS neloka ģeometriju - značit cilvēku tuvplāniem drausmīgs (diagonālais fiš būs vēl neko salīdzinoši)... man ļoti mīļš stikls par spīti tam, ka nav nekāds pucnazis stūros... otra tāda vnk NAV
"Ja vajag labu platleņķi digitālajam, tad lētākā sistēma ir Leica M."
Palabo mani, ja kļūdos, tomēr platāka par 16mm no WATE uz M9 neies? 12mm Voigtlander taisīs kropļojumus dēļ tā, ka gaismas stari no pakaļējā elementa pārāk slīpi pret sensoru kritīs.
alvils:Maris, Tu tak ar pentaxi, ne canonu... tā vilcienbilde ir ar canon 16-35/2.8 bildēta?
nē ar 12-24
tad jau sanāk, ka Tu tomēr šamo reklamē, nevis kritizē... bet nu jā, pentax jau Tev nav FF... uz cropa man diezgan ļoti patika tokina 12-24/4, bet tā ir paredzēta tikai kropam...
es paspēlējos vienreiz un pa lielam piekrītu lunim - 12-24 diez vai derēs darbam, izklaidei un jautrām bildītēm gan. Pa stūriem smērē, krāsas ir pajokainas + ir putekļusūcējs pēc konstrukcijas un vēl tā lēca, kurai neko neuzskrūvēt. Arhitektūrai būs labi TS un vēl jau ir 14 mm C S un T fiksi ar