forum.gif
AKKA strikes again!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / AKKA strikes again!
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 29.11.10 13:11
 citēt
Man liekas, ka es pie eglītes skaitot pantiņu maksāšu atlīdzību par intelektuālā īpašuma nesankcionētu publisku izplatīšanu. Un bez pantiņa man vecītis Leica S2 toč nedos.
Publicēts: 29.11.10 13:14
 citēt
varu saderēt, ka vecītis Leica S2 nedos arī ja skaitīsi da kaut vai visu "Lāčplēsi" no galvas. :bad_smile:
Publicēts: 29.11.10 13:14
 citēt
Nez, kaapeec par xD karteem nebuutu jaamaksaa nodoklis?
Publicēts: 29.11.10 13:18
 citēt
"Nez, kaapeec par xD karteem nebuutu jaamaksaa nodoklis?"

To karšu lietotājiem jau tā ir grūti. Kaut gan tā nodeva neko daudz tai cenai nepieliktu.

"varu saderēt, ka vecītis Leica S2 nedos arī ja skaitīsi da kaut vai visu "Lāčplēsi" no galvas."

Kā nē? Es vēstulē teicu, ka gribu S2. Un lieldienu zaķis nesīs stiklus.
Publicēts: 29.11.10 13:22
 citēt
RudeWolf, tad ju toč nenesīs... Jo vnk nevarēs panest (vecītim celtspēja nav tik liela)! :D

Publicēts: 29.11.10 13:37
 citēt
Ka datu nesēja nodoklis jāuzliek rakstāmpapīram, piezīmju blokiem, darba kalendāriem un visa veida rakstāmpiederumiem, tas, cerams, vairs netiks apšaubīts. Pagaidām neskaidrības palikušas par fiksētajiem telefoniem (pa tiem var gan pantiņu noskaitīt gan, ak šausmas, sircpuķītei serenādi nodziedāt) un visu veidu sienu apdares materiāliem - ko vien tur nevar sarakstīt. Jautājums par nodokli brillēm pagaidām atlikts.
Publicēts: 29.11.10 13:43
 citēt
RudeWolf:Man liekas, ka es pie eglītes skaitot pantiņu maksāšu atlīdzību par intelektuālā īpašuma nesankcionētu publisku izplatīšanu. Un bez pantiņa man vecītis Leica S2 toč nedos.
Salavecim gara bārda, vairāk neteikšu ne vārda. Ka man ar nepieprasa nodokli :)
Publicēts: 29.11.10 13:48
 citēt
smartins:
RudeWolf:Man liekas, ka es pie eglītes skaitot pantiņu maksāšu atlīdzību par intelektuālā īpašuma nesankcionētu publisku izplatīšanu. Un bez pantiņa man vecītis Leica S2 toč nedos.
Salavecim gara bārda, vairāk neteikšu ne vārda. Ka man ar nepieprasa nodokli :)

Par pirmo teikumu gaidi rēķinu. Par otro - ja pierādīsi, ka paša orģināldarbs, iespējama 50% atlaide.
Publicēts: 29.11.10 13:50
 citēt
Es jau gaidīju, kad audi parādīsies. Lai nu kā- ja man liek maksāt nodevas par datu nesēju iespējamu izmantošanu autordarbu izplatīšanā, tad es ar vieglu sirdi nodarbošos ar to, par ko esmu godīgi samaksājis.
Publicēts: 29.11.10 14:16
 citēt
Kapēc man būtu jāmaksā kautkādiem mūziķiem un AKKA(aldziņās) par to, ka es fotogrāfēju Compactflash kartē un pats esmu autors savām bildēm? Varbūt visiem fotogrāfiem arī vajadzētu pieteikties autortiesībām, jo tak viņu darbus arī var sakopēt... Pietam kaut kad atpakaļ bija raksts, ka AKKA vairāk kā puse ieņēmumi tiek izmaksāti algās...
Publicēts: 29.11.10 14:37
 citēt
Fotogrāfiem vajadzētu maksāt nodevas par bildēm, jo tās tak ir reālu objektu reprodukcijas! Nevar tak nofoķēt to, kā nav!
Publicēts: 29.11.10 14:40
 citēt
RudeWolf:Fotogrāfiem vajadzētu maksāt nodevas par bildēm, jo tās tak ir reālu objektu reprodukcijas! Nevar tak nofoķēt to, kā nav!

Tad jau vienkāršāk uzlikt jebkuram redzīgajam Latvijas iedzīvotājam redzes nodokli ;)
Publicēts: 29.11.10 15:00
 citēt
Drīzāk katram, kam ir atmiņa.
Publicēts: 29.11.10 15:03
 citēt
RudeWolf:Drīzāk katram, kam ir atmiņa.
Atmiņas nesēja nodoklis :bad_smile:
Publicēts: 29.11.10 15:06
 citēt
RudeWolf:Es jau gaidīju, kad audi parādīsies. Lai nu kā- ja man liek maksāt nodevas par datu nesēju iespējamu izmantošanu autordarbu izplatīšanā, tad es ar vieglu sirdi nodarbošos ar to, par ko esmu godīgi samaksājis.

IMHO, nesaprati. tu maksaa nodevas par to, ka esi nopircis laura reinika disku un nokoee vinju, jo ja nu pidari no mashiinas izzog... varu kljudities, neesmu lasijis konkreto likumu, bet no kakkas komunikacijas ta iznak.
Publicēts: 29.11.10 15:11
 citēt
pidari tāpēc, ka izzog vai tāpēc, ka laura reinika disku? :bad_smile:
Publicēts: 29.11.10 15:29
 citēt
Tādu cilvēku dēļ es Putnu Balli turu zem sēdekļa pārvalka...
Publicēts: 29.11.10 15:31
 citēt
RudeWolf:Tādu cilvēku dēļ es Putnu Balli turu zem sēdekļa pārvalka...

un lai tur taa ari paliek...
Publicēts: 29.11.10 15:37
 citēt
zem pakaļas viņu i Reiniku turpat
Publicēts: 29.11.10 15:49
 citēt
Reiniku zem pakaļas...drosmīgi...
Publicēts: 29.11.10 15:50
 citēt
nu diskā tak un starpā putnu balle :bad_smile:
Publicēts: 29.11.10 15:51
 citēt
Kad AKKA izdomās,ka datu nesēja nodoklis jāuzliek patronām,tas var gadīties pēdejais AKKAs izdomātais nodoklis. :)
Publicēts: 29.11.10 16:13
 citēt
Vispār šis AKKA/LAA nodoklis ir dīvains... jo ja jau pērkot datu nesējus cilvēks nomaksā autortiesību organizācijai, tad viņš idejiski var nodarboties ar pirātismu!
Publicēts: 29.11.10 16:15
 citēt
Luxferre:Vispār šis AKKA/LAA nodoklis ir dīvains... jo ja jau pērkot datu nesējus cilvēks nomaksā autortiesību organizācijai, tad viņš idejiski var nodarboties ar pirātismu!

Tas jau vairs nav pirātisms, ja esi jau nomaksājis :face-glasses:
Publicēts: 29.11.10 17:09 labots
 citēt
Kas ir tiesību īpašnieki un kā īsti tiek aprēķināti tie zaudējumi un kā sadalīts piedzītais, nekad neesmu to sapratusi....Hey bet lai samazina diskiem, ir taču blu ray diski, kamēr tiesājās tikmēr pasaule attīstījas.
Publicēts: 29.11.10 17:09
 citēt
Luxferre:Vispār šis AKKA/LAA nodoklis ir dīvains... jo ja jau pērkot datu nesējus cilvēks nomaksā autortiesību organizācijai, tad viņš idejiski var nodarboties ar pirātismu!

tā arī būtu jāuzskata mūzikas un filmu sakarā, jo tās ir tās jomas, kuras teorētiski saņem atlīdzību no šīs organizācijas no konkrētā maksājuma. Ja jau ir samaksāts vienreiz - kāpēc maksāt vēl?
Publicēts: 29.11.10 17:13
 citēt
ak34:

tā arī būtu jāuzskata mūzikas un filmu sakarā, jo tās ir tās jomas, kuras teorētiski saņem atlīdzību no šīs organizācijas no konkrētā maksājuma. Ja jau ir samaksāts vienreiz - kāpēc maksāt vēl?

bingo!

bet nošu burtnīvas momentā jāaplieik ar nodokli, jo tur kā reizi tiek pierakstīa mūzika... :D
Publicēts: 29.11.10 19:05
 citēt
Schnircks:Un vispār, jāuzliek nodoklis striķiem, jo principā "0" & "1" sistēmā jebko digitālu var arī mezglos ierakstīt..... TIkai daudz striķu vajadzēs.

Te arī kāds no deputātiem :) Tīri intereses pēc - kad tika pieņemts autortiesību likums, kā balsojāt ;)
Publicēts: 29.11.10 19:31 labots
 citēt
nu, es jau pierakstīju, ka matricās kopēju savas bildes un ka man lētāk savāk sev pa taisno maksāt autōratlīdzību! :face-grin:
Schnircks:Pamatojoties uz KL 159. pantu uzlikt izvarošanas nodokli..... Aparāti ta ir...

nu, izvarošanu var piešūt tikai post factum, gatavošanos izvarošanai gan. kuram valdībā kāds bija šo jociņu pastāstījis - kādu gadu daudzi dažādos kontekstos atkārtoja.:face-sad:
tak neaizdomājās, ka ar TO aparātu var stāties dzimumattiecībās arī ar partnera akceptu un galu galos, čurāt, bet ar naudas viltojamo aparātu var tikai naudu viltot. :grimace:
Publicēts: 29.11.10 20:53
 citēt
Schnircks, Vai tad ko sliktu rakstīju senajās politiķu diskusijās?

Bet saprotu, ka maz ko varam darīt autortiesību kā arī citu tiesību sakarā - esam iztirgojuši savu neatkarību dažādām konvencijām. Un turpinam to darīt. Autortiesībās skrienam pakaļ naudas maisiem no Amerikas, kas diskreditē intelektuālā īpašuma ideju.

Vārda brīvības ar mums vairs nav - visādas miniritāšu un valsts organizācijas cenšas to apkarot dažādos veidos. daudz kur jau tas ir izdevies un ir tēmas, par kurām ir labāk paklusēt. Izpratne par demokrātiju daudziem arī ir 19.gadsimta komunistu līmenī
Publicēts: 29.11.10 21:58
 citēt
Schnircks:ak34, vnk neatceros no tās reizes nekādu ieinteresētību ne no viena fotoblog iemītnieka, nemaz nerunājot par iepriekšminētajām "dāvanām".....
bet par pārprasto vārda brīvību- tur Tev pilnīga taisnība. Arī par minoritātēm... diemžēl.
bet autortiesību jomā nav tik traki- tikai akka-kaka jānoliek pie vietas- jāliek spēcīgs lobijs pretī.

Nebūs AKKA, būs citi. Gan jau kādam tur normāls bizness, jo pārsteidzoši izdevīgs monopols šai. Visa autortiesību sistēma ir iepuvusi un nekalpo tādam mērķim, kam sākotnēji tika ieviesta. intelektuālā īpašuma jādziens tika ieviests, lai izgudrotājs 3-5 gadus varētu baudīt sava intelektuālā darba augļus. Tik īss laiks bija paredzēts, lai no izgudrošanas būtu labums, bet lieki aizliegumi nekavētu progresu. Autortiesības uz grāmatām, mūziku, filmām un fotogrāfijām ir diezgan nedabisks veidojums pašreizējā izpildījumā. Tās neveicina progresu, bet gan ir spēcīgi ielobēts naudas kāšana un biznesa aizsardzības mehānisms.

Visādā ziņā šāda sistēma nevar pastāvēt ilgi pie esošajām tehnoloģijām un cilvēku attieksmes pret to
Publicēts: 30.11.10 01:36
 citēt
Agrāk mūziķi pelnīja ar koncertiem, aktieri ar izrādēm, tagad pietiek vienreiz ierakstīt un peļņa uz vairākiem gadiem.
Pirātismam zaļo gaismu! :super_man:
Publicēts: 30.11.10 07:18
 citēt
Schnircks:ak34- Bingo!:)
Atliek vien nodibināt biedrību- alternatīvu akai-kakai... un caur Eiropas tiesu pieprasīt tās atzīšanu.

Ko tas dotu? Tev šķiet ka mūziķi bariem stāsies jaunajā biedrībā, kura nepaģērēs iekasēt/izmaksāt autoratlīdzību par 25 gadus vecām dziesmām? Protams, AKA-KAKA, šajā gadījumā sasparosies un neturēs iekasēto naudu pie sevis ~ gadu, bet izmaksās autoriem mazlietiņ ātrāk, tā sacīt - konkurence liks sarosīties...:)
Publicēts: 30.11.10 08:36
 citēt
imgfoto:
Schnircks:ak34- Bingo!:)
Atliek vien nodibināt biedrību- alternatīvu akai-kakai... un caur Eiropas tiesu pieprasīt tās atzīšanu.

Ko tas dotu? Tev šķiet ka mūziķi bariem stāsies jaunajā biedrībā, kura nepaģērēs iekasēt/izmaksāt autoratlīdzību par 25 gadus vecām dziesmām? Protams, AKA-KAKA, šajā gadījumā sasparosies un neturēs iekasēto naudu pie sevis ~ gadu, bet izmaksās autoriem mazlietiņ ātrāk, tā sacīt - konkurence liks sarosīties...:)

Izskatās, ka neesi sapratis autortiesību garu. Diezgan daudzās jomās nevienam nekur nav jāstājas, jo ir paredzēta tikai kolektīva autortiesību pārvaldība caur nozīmētu organizāciju. Turklāt viena no jomām ir foto. Neviens Tev nav jautājis - gribi vai nē, bet AKKA pārvalda licenču atsevišķos gadījumos un visi maksājumi jāveic caur to. Iesaku izlasīt likumu ;)
Publicēts: 30.11.10 08:56
 citēt
labs sarkasms par kl159.p. no mārtiņa puses. :) es vēl paralēles varētu vilkt ar transporta nodokli valsts amatpersonām, kurām patiesībā ar likumu ir aizliegts dienesta transportu izmantot personiskām vajadzībām.
Publicēts: 30.11.10 09:44
 citēt
AK, es jau saprotu...bet ja uzradītu šādas AKAKAKA organizācijas divas vai trīs...visticamak, ka autoriem būtu jāizvēlas - kurš kantoris viņa tiesības aizstāvēs/ievāks meslus vai tad ne?
Publicēts: 30.11.10 09:47
 citēt
alvils:labs sarkasms par kl159.p. no mārtiņa puses. :) es vēl paralēles varētu vilkt ar transporta nodokli valsts amatpersonām, kurām patiesībā ar likumu ir aizliegts dienesta transportu izmantot personiskām vajadzībām.

Nu šitas vispār ir Uber Allez!

Strādājot par pavaru skolas ēdnīcā nedrīkst zagt produktus un stiept mājās, taču samaksājot nodokli - 0.5% no nozagtā vērtības tas legalizējas...:D
Publicēts: 30.11.10 13:18
 citēt
Gabiz:Agrāk mūziķi pelnīja ar koncertiem, aktieri ar izrādēm, tagad pietiek vienreiz ierakstīt un peļņa uz vairākiem gadiem.
Pirātismam zaļo gaismu! :super_man:

Redzi, pirms gadiem 50-100, kad radās pašreizējā autortiesību sistēma (mūzikā) situācija bija daudz savādāka. Bija tādas publishing kompānijas, kas algoja autorus un kam bija dziesmu arhīvi. Ierakstu kompānijas un muzikanti gāja pie mūzikas publicētājiem, izvēlējās dziesmas, ierakstīja un pelnīja naudu no ierakstu pārdošanas. tad šī sistēma ar autortiesībām darbojās labi, jo, lai arī autors bija firmas maizē, viņš veiksmīgas dziesmas gadījumā varēja atļauties biezāku desas šķēli, jo saņēma arī kādu kapeiku kā autortiesību maksājumu. Mūziķis, kas bija šo dziesmu ierakstījis, savukārt, daudz koncertēja un plus vēl saņēma 0.5-1% no tirdzniecības ieņēmumiem.

Bet tad nāca sešdesmitie, The Beatles, Bob Dylan un visi pārēji un notika izmaiņas - paši mūziķi kļuva par autoriem un bizness ieguva pavisam citu vērienu. Un industrija šos autorus appisa visos iespējamos veidos, nav brīnums, ka daudzi mūziķi dabon vizināties pa klubiem savos pensijas gados lai viņiem būtu ko ēst. Jo vieni nemaz nav sevis spēlētās mūzikas autori, citi savas mantiskās tiesības pirms 40 gadiem ir bijuši spiesti pārdot, utt. utjpr. Pašlaik ir grūti pateikt ar ko kurš nopelna vairāk - ar koncertiem vai autortiesībām. Cik nu es saprotu no ierakstu biznesa - jaunam un talantīgam ārpus esošās ierakstu un autortiesību sistēmas būs grūti pelnīt naudu. Ja peļņa nav viņa mērķis ir tāds creative commons un neviens viņam nesitīs pa galvu, ja viņš savus darbus publicēs ar šo licenci un ļaus dalīties bez atlīdzības visiem un vienmēr. Tikai tā dara reti kurš.

Laba vai slikta, šī sistēma darbojas. Balstīta tā uz Šveices autortiesību konvenciju, kas stāv pāri nacionālajiem likumiem. Līdz ar to vēlme dibināt otro vai trešo autortiesību organizāciju un vākt autorus zem sava spārna ir aizraujoša, bet neproduktīva, jo tai savā darbībā būs jāpakļaujas starptautiskajai autortiesību konvencijai.

Bet man ir interesanti lasīt, ka fotogrāfs, kas pats ir autors, pasludina zaļo gaismu pirātismam. Te uzprasās godīga atbilde uz jautājumu - kāda būtu tava reakcija sekojošā situācijā: tu nobildē ūberkrutu bildi, saņem starptautiskas balvas un vienā jaukā dienā uzzini, ka šī bilde, bez tavas ziņas un akcepta ir nodrukāta kalendāros Bolīvijā, Slampē, Kalifornijā un vēl nezin kur. Tagad pateic godīgi - pirātismam zaļo vai sarkano gaismu?
Publicēts: 30.11.10 13:28
 citēt
imgfoto:AK, es jau saprotu...bet ja uzradītu šādas AKAKAKA organizācijas divas vai trīs...visticamak, ka autoriem būtu jāizvēlas - kurš kantoris viņa tiesības aizstāvēs/ievāks meslus vai tad ne?

kaut kas man liek domāt, ka autortiesību administrēšanas izdevumi uz autoru, ko veiks trīs kantori paralēli būs lielāki nekā ja to veic viens kantoris.
Publicēts: 30.11.10 13:48
 citēt
zbmono,
vienmēr ir risinājums atteikties no pašreizējās likumdošanas un uztaisīt jaunu - kas nav balstīts uz Šveices vienošanos. Vienīgi mums vairs nav neatkarīga valsts. Savukārt runājot par to vai kolektīvā administrēšana 1 vai 10 kantoros. Vislabāk nevienā. Mani neapmierina situācija, kad valsts man ir atņēmusi kādas tiesības un nodevusi tās nesaprotamai organizācijai, kas nav caurspīdīga.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas