forum.gif
Statīvu izvēle
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Statīvu izvēle
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 30.11.10 20:06
 citēt
motivs.lv...
motivs.lv...

Kurš no šiem būtu labāka izvēle? Tie 10 cm saliktā veidā man nav nozīmīgi, vairāk jautājums būtu par stabilitāti. Kuru tad ņemtu Jūs?
Publicēts: 30.11.10 20:10
 citēt
Es neņemtu ne vienu ne otru. statīva garumam ir jābūt tādam lai uz tā uztupināts fotoaparāts būtu acu augstumā. 152cm statīvi ir domāti punduriem.
Publicēts: 30.11.10 20:58 labots
 citēt
Es jau pāris gadus lietoju šitādu te -
pasuti.lv...
www.cullmann-foto.de...
Es neesmu basketbolists, 156 cm+galva+kamera ar gripu, manam 1,71 m augumam pat centrālā štanga nav jāvelk ārā līdz galam.
Jā, aizdomīga liekas kravnesība, ja līdzīgiem Kulmaņiem un Manfrotto ir 5-6 kg, tad te - divreiz vairāk... Vai tik biš nevelk uz mazo dzelteno brāļu Super-Standard/Ultra-PRO.
Publicēts: 30.11.10 21:05
 citēt
cilvēks te jautāja par stabilitāti. tad lūk - izvilkta centrālā kolonna stabilitāti nepalielina, gluži otrādi - jo vairāk izvelk, jo vairāk samazina.
Publicēts: 30.11.10 21:10
 citēt
Bet tad lai uzraksta savus datus un tehniku, kuru taisās likt virsū. Ja kādu 600/1,4 struņķi un bildēs no Everesta pie vēja ātruma 50 m/s, tad jau jāsper no zemessargiem ložmetēja trijkāju balsts, citādi nekas nebūs.
Publicēts: 30.11.10 21:16
 citēt
Schneider:Es jau pāris gadus lietoju šitādu te -
pasuti.lv...
www.cullmann-foto.de...
Es neesmu basketbolists, 156 cm+galva+kamera ar gripu, manam 1,71 m augumam pat centrālā štanga nav jāvelk ārā līdz galam.
Jā, aizdomīga liekas kravnesība, ja līdzīgiem Kulmaņiem un Manfrotto ir 5-6 kg, tad te - divreiz vairāk... Vai tik biš nevelk uz mazo dzelteno brāļu Super-Standard/Ultra-PRO.

Šitam statīvam manfrotto galvu var uzkrūvēt?
Publicēts: 30.11.10 21:20
 citēt
nu vajadzētu tā kā būt standarta skrūvei :)
Publicēts: 30.11.10 21:51 labots
 citēt
laaaciss:nu vajadzētu tā kā būt standarta skrūvei :)

Kas ir "Standarta" skrūve? Cik zinu pasaulē plaši lieto vismaz 2 dažādu diametru skrūves 3/8 un 1/4 , piemēram SLIK daudziem modeļiem ir LIELĀS bet Manfrotto mazas galvas pievienošanas vītnes pie kājām :):)
Publicēts: 30.11.10 22:35
 citēt
Lunis:
laaaciss:nu vajadzētu tā kā būt standarta skrūvei :)

Kas ir "Standarta" skrūve? Cik zinu pasaulē plaši lieto vismaz 2 dažādu diametru skrūves 3/8 un 1/4 , piemēram SLIK daudziem modeļiem ir LIELĀS bet Manfrotto mazas galvas pievienošanas vītnes pie kājām :):)

vis kaut kur izmeklējos,bet neatrodu kāda šitam skrūve.
Publicēts: 30.11.10 22:48 labots
 citēt
nu sliktākajā gadījumā tač ir pārejas pa kapeikām :)
Publicēts: 30.11.10 22:52
 citēt
man ir shiis firmas statiivs (ciparinju neatceros u npaskatiites nevaru, jo staav mashiinas bagaazhniekaa shobriid) .... nezinu kaada veidaaa, bet saluuza uz puseem viens klipsis ... Kopumaa iisti apmierinaata ar sho neesmu un domajau par jauna statiiva iegaadi.
Publicēts: 30.11.10 23:04
 citēt
rrreinisss:motivs.lv...
motivs.lv...

Kurš no šiem būtu labāka izvēle? Tie 10 cm saliktā veidā man nav nozīmīgi, vairāk jautājums būtu par stabilitāti. Kuru tad ņemtu Jūs?

stabilāks būs tas, kas ar 3 posmiem. Turklāt abi ir ne pārāk stabili visticamāk. Turklāt centrālajai kolonnai ir vairāk trūkumu nekā ieguvumu. Vienīgi nezinu vai lētos satīvus maz var dabūt bez tās.

zbmono:Es neņemtu ne vienu ne otru. statīva garumam ir jābūt tādam lai uz tā uztupināts fotoaparāts būtu acu augstumā. 152cm statīvi ir domāti punduriem.

152cm ir diezgan ok - maksimālais augstums sanāks kādi ~170 cm skatu meklētājam. Neizprotu kāpēc statīvs jāizvēlas pēc paša garuma - vai tad fotografējot neizvēlas bildēšanas augstumu pēc vajadzības? Monopodam gan dēļ lietošanas īpatnībām tas ir svarīgi. Bet statīvam svarīgāk par augstumu ir cik zemu to var nolaist.
Publicēts: 30.11.10 23:20 labots
 citēt
laaaciss:nu sliktākajā gadījumā tač ir pārejas pa kapeikām :)

Aha sevišķi kad grībēsi lielās SLIC pro kājas ar lielo vītni dabūt klāt lētajām Manfrotto galvām , nevis izmantot 3x dargākās SLIC oriģinālās , tad lieti noderēs kāda ļumīga "Pāreja" :D
Publicēts: 30.11.10 23:47
 citēt
Es gribēju zināt tieši par šiem diviem statīviem, kuru labāk ņemt. Citu variantu man pagaidām nav un diez vai būs, jo statīvu ir jādabū ātri. Virsū būs Manfrotto 700rc2 galva ar 550d + reili ar follow focusu un ekrānu kaut kad. Galvai ir 2,5 kg max. svars, un tas viss, kas tur būs virsū, kopā nesastāda tik daudz. Kājām jau it kā 10kg.
Jautājums drīzāk bija par to posmu skaitu - labāk ar četriem vai trijiem? Milzīgu objektīvu, kādu šīs kājas netur, arī neplānoju likt. Par garumu arī nebēdāju - 1,5m ir pat ļoti pietiekami manām vajadzībām.
Publicēts: 30.11.10 23:52
 citēt
NOTEIKTI ar 3 ..... es to ceturto praktiski nevelku laukaa - baigi jau nu ljurkains .....
Publicēts: 01.12.10 00:01 labots
 citēt
rrreinisss:Es gribēju zināt tieši par šiem diviem statīviem, kuru labāk ņemt. Citu variantu man pagaidām nav un diez vai būs, jo statīvu ir jādabū ātri. Virsū būs Manfrotto 700rc2 galva ar 550d + reili ar follow focusu un ekrānu kaut kad. Galvai ir 2,5 kg max. svars, un tas viss, kas tur būs virsū, kopā nesastāda tik daudz. Kājām jau it kā 10kg.
Jautājums drīzāk bija par to posmu skaitu - labāk ar četriem vai trijiem? Milzīgu objektīvu, kādu šīs kājas netur, arī neplānoju likt. Par garumu arī nebēdāju - 1,5m ir pat ļoti pietiekami manām vajadzībām.

ja priekš video, tad gan kājas gan galva ir galīgi garām, ja nefilmēsi runājošas galvas. cik esmu interesējies, tad manfrotto vispār nav normālu video galvu. arī statīvi priekš video ir vajadzīgi stipri stabilāki kā foto. un tas nozīmē dārgāki. Vienīgais izņēmums ir runājošu galvu filmēšana. un pat tad nedrīkst pieskarties ne kamerai ne statīvam.

Video galvas tādā BH Photo sākas no kādiem 1k usd. statīvi ar no kādiem 800. tas varētu būt minimums. ja gribas no rokas filmēt, tad jāskatās īpašas uzpariktes, kas kā saprotu arī maksā vismaz sākot no 500 usd
Publicēts: 01.12.10 00:08
 citēt
Jā, it kā jau tā ir. Bet man budžets neļauj neko dārgāku nopirkt, un tas, kas man ir tagad... par to nav jēgas runāt. Kāda vaina galvai priekš video? Kustības ir pietiekami plūstošas. Vienīgi nav tās regulācijas, kad uzliek statīvu šķībi un tad vnk pieregulē galvu atsevišķi. Bet tas atkal visu ļoti sadārdzina.
Publicēts: 01.12.10 03:48
 citēt
dansiga:bet saluuza uz puseem viens klipsis ...
bet var uztaisīt vietā.:face-grin:
Publicēts: 01.12.10 06:42
 citēt
rrreinisss:Jā, it kā jau tā ir. Bet man budžets neļauj neko dārgāku nopirkt, un tas, kas man ir tagad... par to nav jēgas runāt. Kāda vaina galvai priekš video? Kustības ir pietiekami plūstošas. Vienīgi nav tās regulācijas, kad uzliek statīvu šķībi un tad vnk pieregulē galvu atsevišķi. Bet tas atkal visu ļoti sadārdzina.

kustības tai galvai ir diezgan raustīgas, galva ir ļurīga, nav iespējams izsvarot un nolīmeņot kameru
Publicēts: 01.12.10 08:23
 citēt
haralds, nemaaku :-(((
Publicēts: 01.12.10 09:56
 citēt
klausi Agri - tas nav video statīvs un tā nav video galva. es saprotu, ka vajadzības gadījumā naglu var arī ar zābaka papēdi iesist, bet tad ir dirsā darbs un materiāli. es tev iesaku paņemt video galvu, uzlikt kameru un paskatīties kā tā funkcionē, uzbildē kādu panning panorāmu. un pēc tam pamēģini to pašu izdarīt ar foto galvu uz foto statīva.

tas ka statīvs var turēt 10kg neko nenozīmē. tas tikai liecina, ka tu uz tā vari statiski uzkabināt rimi iepirkumu maisiņu un tas nesalūzīs. video lietām svarīgāka ir dinamiskā stabilitāte, lai statīvs neļurkājas. ne velti video statīviem katra kāja sastāv no trim stieņiem, lai griežot kameru statīvs nevērptos. lai vai cik tu brīvi neatlaistu galvas skrūves, griežot kameru statīvs vērpsies, jo tam ir trīs posmi, katrs no šiem savienojumiem ir nestabils.
Publicēts: 01.12.10 10:40
 citēt
emzurka:Šitam statīvam manfrotto galvu var uzkrūvēt?

Man Manfrotto 486 RC2 arī ir virsū. Statīva skrūvei ir divi gali - 1/4 un 3/8, to var iestiprināt ar sāna fikstoru. Kurš gals būs uz augšu, tādu galvu varēs likt. Manfrotto galvām ir 3/8, pašam kulmanim, ja nemaldos, 1/4.
Publicēts: 01.12.10 11:05
 citēt
dansiga:man ir shiis firmas statiivs (ciparinju neatceros u npaskatiites nevaru, jo staav mashiinas bagaazhniekaa shobriid) .... nezinu kaada veidaaa, bet saluuza uz puseem viens klipsis ... Kopumaa iisti apmierinaata ar sho neesmu un domajau par jauna statiiva iegaadi.
:face-crying: Esi saudzīgāka.:face-smile:
Publicēts: 01.12.10 13:16
 citēt
Ko speči teiks par manu izvēli? Individuāli izgatavots (pats autors un izgatavotājs) . Tiitāna monods, divi posmi. Kalniem, zirgiem...varbūt Dakāras vīriem - ja nokārtosies... Tikai vienā eksemplārā... tikai sev... Darba skices uz PM,dāvinu, ja kādu interesē. Problēma - caurules nu Ukrainas - jautāja - cik vagonus, kungs, pasūtīsit...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):