forum.gif
zenit objektīvi
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / zenit objektīvi
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 14.03.07 16:49
 citēt
paokšķerēju pa skapjiem un uzraku 3 objektīvus
varbūt kāds var pateikt ko labu vai sliktu par šitiem
1. MIR-1; 2,8/37
2. HELIOS-44-2; 2/58
3. JUPITER-37A; 3,5/135
Publicēts: 14.03.07 16:56
 citēt
1. MIR-1; 2,8/37
2. HELIOS-44-2; 2/58
3. JUPITER-37A; 3,5/135
padomju laiku fotomīļa džentelmeņa komplekts :lol:
Publicēts: 14.03.07 17:46
 citēt
aha labs mm diapazons noklaats
Publicēts: 14.03.07 17:54
 citēt
MIP-1A, jaadomaa. Grand Prix Briselee 1959. Padzeltens, citaadi labs.
Publicēts: 14.03.07 19:39
 citēt
ko plāno ieskākt ar šamiem stikliem, piemēram, jupīteru? :roll:
Publicēts: 14.03.07 20:26
 citēt
ko plāno ieskākt ar šamiem stikliem, piemēram, jupīteru? :roll:

štukoju vai ir vērts ņemt pāreju uz Canon
Publicēts: 14.03.07 20:28
 citēt
MIP-1A, jaadomaa. Grand Prix Briselee 1959. Padzeltens, citaadi labs.

nee
MIP-1, Grand Prix Brussels 1958
Publicēts: 14.03.07 22:24
 citēt
Ralliju bildeeja, ij neslikti pat sanaaca. Naacaas gan paiet bik taalaak uz atpakalju nekaa paareejiem bildeetaajiem, bet taa ne vainas. :))

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Publicēts: 14.03.07 22:57
 citēt
helios un jupiters shausmonji peedeejie a mir normaals
Publicēts: 14.03.07 23:32
 citēt
a tas MIP uz platlenķi pavelkās biki
vai arī man tā liekas
Publicēts: 15.03.07 09:17
 citēt
1. MIR-1; 2,8/37
2. HELIOS-44-2; 2/58
3. JUPITER-37A; 3,5/135

man arii ir taads pat komplekts tikai veel klaat jupiters (9?) uz 80mm - mans miilaakais tajaa sarakstaa. domaaju ka paardot nav jeegas jo no paar10it ls bagats taapat nekljuusi, bet varbuut peec kaadiem gadiem veel 20it taa buus _taada_ veertiiba ... :)

protams ka ir cilveeki kuri skruuvee shamos uz dslr'iem iipashi kanoniem un lai vinji taa dara. ar nikoniem gan ir 2as probleemas - nav iespejams nofokuseet uz bezgaliibu kaa arii leetie modelji taadi kaa d50/d70 nemeera expoziiciju caur non-cpu stikliem t.i. ne tikai asums ir manuaals, bet arii expoziicijas noteikshanai nepiecieshams atsevishkji exponometrs.

, bet nedomaaju ka tam ir liela jeega.
Publicēts: 15.03.07 14:55
 citēt
ar nikoniem gan ir 2as probleemas - nav iespejams nofokuseet uz bezgaliibu kaa arii leetie modelji taadi kaa d50/d70 nemeera expoziiciju caur non-cpu stikliem t.i. ne tikai asums ir manuaals, bet arii expoziicijas noteikshanai nepiecieshams atsevishkji exponometrs.

nesix, shie tavi vari, iespejams, pieliek punktu manai nikon vs canon ciinjai...
Publicēts: 15.03.07 16:10
 citēt
Kas ir non-cpu stikli? Ja pareizi sapratu ka Nikonam problēmas rodas tikai tad ja mēģina piekombinēt kādu vecu objektīvu, kas paredzēts filmu kamerām, bet ar tiem objektīviem, kas paredzēti digitālajām, problēmu nav, tā ir?
Publicēts: 15.03.07 18:13
 citēt
uz pārdošanu toč šitās mantas neies
jo tai pašā plauktā stāv arī Zenit EM vai kaukas tāds
pa reizei tiek lietots 8)
Publicēts: 15.03.07 18:34
 citēt
ar nikoniem gan ir 2as probleemas - nav iespejams nofokuseet uz bezgaliibu

Izrunaats, tobish, nevis adapteri /perehodnjiku/ jaajuuzee, bet jaaapmaina Jupiiteram pakalja.
helios un jupiters shausmonji peedeejie a mir normaals
Moraali novecojis jau 10 gadus pirms razjot saakshanas, bet ziimee ne tik slikti.
Publicēts: 15.03.07 19:59
 citēt
NON-CPU nozīmē lēcas bez centrālā procesora, tipa tāds, kurām nav nekādas elektrības pievadītas, un kurās iekšā nav shēmas, kas skaitļo.
Publicēts: 15.03.07 20:07
 citēt
Un eksponometru nevajadzeetu, iestaadi uz Tv/A - aperture priority un tik bliez :)
Publicēts: 16.03.07 09:21
 citēt
ar nikoniem gan ir 2as probleemas - nav iespejams nofokuseet uz bezgaliibu

Izrunaats, tobish, nevis adapteri /perehodnjiku/ jaajuuzee, bet jaaapmaina Jupiiteram pakalja.

vienu veidu ko aatrumaa sagoogleeju laikam var redzeet te: www.ragarecords.com...
bet tik ljoti man to nevajag jo kaa jau teicu tad expoziiciju taapat d50 nemeera ar shaadu stiklinju. :(
Publicēts: 16.03.07 09:43
 citēt
briedis, ar canoniem viss easy.
bet, ja nikons nemeera... :(
skumji...
Publicēts: 16.03.07 09:43
 citēt

vienu veidu ko aatrumaa sagoogleeju laikam var redzeet te: :(

Normaljoks, bet tas, ko es piedziivoju, pakaljinja, noskruuvee to ar viitni, uzskruuvee to ar bajoneti. Gan mazliet citaadam Jupim.
Publicēts: 16.03.07 19:23
 citēt

vienu veidu ko aatrumaa sagoogleeju laikam var redzeet te: :(

Normaljoks, bet tas, ko es piedziivoju, pakaljinja, noskruuvee to ar viitni, uzskruuvee to ar bajoneti. Gan mazliet citaadam Jupim.

es atkal nesaprast ko haralds runāt :? :? :?
Publicēts: 16.03.07 20:14
 citēt
Kas ir non-cpu stikli? Ja pareizi sapratu ka Nikonam problēmas rodas tikai tad ja mēģina piekombinēt kādu vecu objektīvu, kas paredzēts filmu kamerām, bet ar tiem objektīviem, kas paredzēti digitālajām, problēmu nav, tā ir?

Cpu vai non cpu, bet ja kamerai ir paljurka AF mehaniskai no kameras stelleeshanai /un d80 ir!/ un stiklam kontakti, viss notiek. Man vairaak kaa 6-8 g.v. stikli funicee, arii digitaalaas kameras stikli ieksh F-4, tikai tos stuurus apzaagjee.
Publicēts: 16.03.07 20:20
 citēt
es atkal nesaprast ko haralds runāt :? :? :?

Es meegjinaat paskaidrot - tas, ko es pats izdariiju - noskruuveeju pakaljinju ar m42 viitni, uzskruuveeju to ar bajoneti. Pakaljinja ir liidziiga, kaa perehodnjiks, bet atshkjiriibaa no "Tamron Adaptal" pakaljaam ne blendi lecina, ne dod info par uzlikto fragmu un arii nav visiem stikliem 1-naada un vispaar retam ir, Jupiiterim 37A vai kaa vinju, 135 mm ir. Apaljsh mammas gals ne tajaa 1/2-see, kuraa m 42 / bajonete, tajaa ieliek optikja to galu, kursh pret kameru un pieskruuvee ar 3 skruuviiteem, ja no tiesas interesee, varu uz 1-mdienu ilustreet.
Publicēts: 16.03.07 21:08
 citēt
Uz nikonu arī ir tāda pāreja, lai varētu zenīta objektīvu lietot?
Publicēts: 16.03.07 23:37
 citēt

ja tik slinks tad - cgi.ebay.de...
ebay jau ir viss :lol:
Publicēts: 17.03.07 21:44
 citēt
nezinu, par ko iisti runa, bet ja lieto makrouznee'sanai starptrubu, tad objektiivi , kuros diafragmu var reguleet ar roku ir neatvietojami...un tie kas izsakaas slikti par siem objektiiviem nav iisti godiigi...krievu stikli savaa laikaa bija vieni no labaakajiem...kinemaatika kliboja
Publicēts: 19.03.07 17:31
 citēt
Aizdomas, ka var atshkjiriigu darba attaalumu deelj buut probleemas ar asumu uz bezgaliibu. To korigjee ar leecu /taa "jaunajaam" /saakot ar 5000, 7000, 9000/ Minoltaam perehodnjiks prieksh veco /X-500, X-700/ Minoltu stikliem/. A nafig 2 liekas virsmas, uz kuraam atstarojumiem un putekljiem kraaties. "Non-glas adapter" buus bez leecas iekshaa.
Publicēts: 19.03.07 18:43
 citēt
Ralliju bildeeja, ij neslikti pat sanaaca. Naacaas gan paiet bik taalaak uz atpakalju nekaa paareejiem bildeetaajiem, bet taa ne vainas. :))

Alien, to kaa saprast???

Taa, ka 500 x 1.6 ir padaudz...
Publicēts: 19.03.07 19:18
 citēt
Un eksponometru nevajadzeetu, iestaadi uz Tv/A - aperture priority un tik bliez :)

Ja nav lecoshaas fragmas /un arii fragmas mehaaniskaa datcjika /i stiklam, i kamerai//, tad jaaaizgriezj fragma, pirms bliezt, bet iipashi gudrs Nikons var nemeeriit un cauri.
Publicēts: 19.03.07 23:06
 citēt

Alien, to kaa saprast???

tas bij domāc par atpakaļgaitu :wink:
Publicēts: 20.03.07 18:39
 citēt
Ljoti incanta konstrukcija. :)
Jaa, tas laikam no tiesas krievu pashu izgudrojums, fragma izpaliek principaa un skjiet arii teoreetiski nav iespeejama MTO tipa stikliem.
Publicēts: 20.03.07 20:24
 citēt
mto 8/500

mto šķērsgriezumā

Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):