forum.gif
Būs PVN jāmaksā par trešo valstu Latgalītēm
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Būs PVN jāmaksā par trešo valstu Latgalītēm
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >
IerakstsAutors
Publicēts: 06.12.10 17:49
 citēt
Bzh:
Ritenbraucejs:
Izlasi vienu pasaciņu Čipolīno - tur daudz ideju var smelties, kur naudu valstij raut :bad_egg:

Šito domāji?
www.youtube.com...

:)

Šis jau arī neslikts variants - paskaidrota ideoloģija! www.youtube.com... ;)
Publicēts: 06.12.10 17:54
 citēt
Kaut kāds bārdas nodoklis jau arī bija cariskajā krievijā.
Publicēts: 06.12.10 17:58
 citēt
Bzh:
Ritenbraucejs:

Izlasi vienu pasaciņu Čipolīno - tur daudz ideju var smelties, kur naudu valstij raut :bad_egg:

Šito domāji?
www.youtube.com...

:)

Jā, tikai tur vēl daaudz labas idejas klāt bija tjā grāmatiņā..
Publicēts: 06.12.10 18:05
 citēt
kā mēs varam pārbaudīt no kuras valsts mums sūta preci? amazon.com jau tagad sūta preci arī no Vācijas!
varbūt, internetveikaliem būs izdevīgāk veidot filiāles ES valstīs, lai ieinteresētu potenciālos klientus?:face-sad:
Publicēts: 06.12.10 18:09
 citēt
sansete:kā mēs varam pārbaudīt no kuras valsts mums sūta preci? amazon.com jau tagad sūta preci arī no Vācijas!
varbūt, internetveikaliem būs izdevīgāk veidot filiāles ES valstīs, lai ieinteresētu potenciālos klientus?:face-sad:

Kā tad,Latvijas labad tagad visi taisīs filiāles eiropā.Baigi jau nu daudz te potenciālo klientu.
Publicēts: 06.12.10 18:18
 citēt
nez kadi igaunija nodokli sadam lietam? bus jasuta viss uz dzivokli tartu
Publicēts: 06.12.10 18:35
 citēt
zo:nez kadi igaunija nodokli sadam lietam? bus jasuta viss uz dzivokli tartu

Domāju ka uz pastu Valgā , reizi mēnesī ~3h un esi Tur un brauc atpakaļ uz Rīgu svilpodams.
Publicēts: 06.12.10 18:45
 citēt

tur visas preces, kas tiek sūtītas priekš letiņiem apliekās ar divkāršu nodokli.....
Publicēts: 06.12.10 18:46
 citēt
ehh
Publicēts: 06.12.10 18:46
 citēt
www.delfi.lv... turpinājums vēl sekos
Publicēts: 06.12.10 18:50
 citēt
Valsts dodas pareizajā virzienā un pacietība, ar kādu sabiedrība uztver visus nepopulāros valdības lēmumus esot ievērības cienīga, intervijā LETAi sacīja Eiroparlamenta Ekonomikas un krīzes komisijas loceklis Franks Engels. (Skat. video) www.tvnet.lv...
Publicēts: 06.12.10 18:57
 citēt
Lunis:

Domāju ka uz pastu Valgā , reizi mēnesī ~3h un esi Tur un brauc atpakaļ uz Rīgu svilpodams.

nu par cik es valmiera dzivoju tad man tas aiznemtu mazliet mazak laika pat
Publicēts: 06.12.10 20:00 labots
 citēt
atmiutojot preces likumaa rakstiits ka preces veertiibaa ir ieklauta piegaade !!! interesanti ko tad jaasuuta lai preces vertiiba + iegaade buutu zem 10 euro. no tiem 10eiro jeegas nav. ta jau uzreiz par visu jaamaksaa

un interesanti ja es tagad pasuutiiju preci un taa atnaaks tikai janvaarii tad ir ieberziens vai nav ?
Publicēts: 06.12.10 20:14 labots
 citēt
kā jau rakstīju šeit - www.fotoblog.lv...
nekomerciālus sūtījumus (starp privātpersonām) apliek ar nodevām sākot no 45 eur un ir pilnīgi vienalga, vai virsū rakstīts gift, vai used shit

ja prece pasūtīta decembrī, bet saņemta janvārī nodoklis būs jāmaksā. Šī te norma ir visā ES, tākā variants ar preces saņemšanu vācijā vai igaunijā nestrādās! vienīgā atšķirība, ka vācijā apliek sākot no 22eur

nav ko maukoties, šo informāciju iemetu vēl tad, kad varēja iesniegt priekšlikumus, piketēt un rakstīt vēstules tautas kalpiem, citiem vārdiem sakot -NEGULI -APZAGS!
Publicēts: 06.12.10 20:19
 citēt
var igaunijā, jo igauņiem PVN ir 20%
Publicēts: 06.12.10 21:08
 citēt
MaVi:
nav ko maukoties, šo informāciju iemetu vēl tad, kad varēja iesniegt priekšlikumus, piketēt un rakstīt vēstules tautas kalpiem, citiem vārdiem sakot -NEGULI -APZAGS!

neatceros maniijis. zheel.
Publicēts: 06.12.10 23:05
 citēt
Par šito paldies tie biznesmeniishiem ss sludinaajumos, kleitnjas bla bla bla facebooks ar pilns bija, taadaa zinjaa prieks, ka to visu aizklapee ciet!
Publicēts: 06.12.10 23:12
 citēt
Ar ko gan PVN tepat ražotai lietai par pārdesmit latu atšķiras no ķīnā ražotas? Ne ar ko!!!
Nodoklis pats par sevi ļoti loģisks, brīnums, ka iepriekš nebija jāmaksā, nevis brīnums, ka tagad jāmaksā.

Galvenais jau, lai samaksas shēma tiek izdomāta normāla. Lai nav jānes kontu izdrukas (t.i. uz banku un atpakaļ jāiet) vai vispār, jābrauc vienmēr uz lidostu.
Publicēts: 06.12.10 23:19
 citēt
UG-photo:Ar ko gan PVN tepat ražotai lietai par pārdesmit latu atšķiras no ķīnā ražotas? Ne ar ko!!!
Nodoklis pats par sevi ļoti loģisks, brīnums, ka iepriekš nebija jāmaksā, nevis brīnums, ka tagad jāmaksā.

Galvenais jau, lai samaksas shēma tiek izdomāta normāla. Lai nav jānes kontu izdrukas (t.i. uz banku un atpakaļ jāiet) vai vispār, jābrauc vienmēr uz lidostu.

tas nu gan man pārsteigums, ka PVN ir loģisks nodoklis - pastāsti. Interesanti zināt kāpēc
Publicēts: 06.12.10 23:22
 citēt
ak34:
UG-photo:Ar ko gan PVN tepat ražotai lietai par pārdesmit latu atšķiras no ķīnā ražotas? Ne ar ko!!!

tas nu gan man pārsteigums, ka PVN ir loģisks nodoklis - pastāsti. Interesanti zināt kāpēc

un kas tur neloģisks???? :amazing: visā civilizētā pasaulē ir tāds nodoklis
Publicēts: 06.12.10 23:25
 citēt
Oliss:
ak34:

un kas tur neloģisks???? :amazing: visā civilizētā pasaulē ir tāds nodoklis

izlabo ja kļūdos, bet visā civilizētā pasaulē arī iedzīvotāji redz un jūt labumu no nodokļu maksāšanas.Nē nu protams par labumu var arī uzskatīt, ka maciņš palicis vieglāks :bad_smile:
Publicēts: 06.12.10 23:25
 citēt
es visu uz norgi suutu, mani laikam tas neskar. :)
Publicēts: 06.12.10 23:27
 citēt
Bebīte - nevisur jūt :D tāpat daudzās valstīs cilvēki ir nikni ja kādu nodokli paceļ :D
Publicēts: 06.12.10 23:32
 citēt
ASV nav PVN,Šveicē ir 7,5% bet dzīvo daudz turīgāk...
Latvija izceļas ar to,ka visu dara ačgārni...JO ŠEIT IR LATVIJA...Varat padziedāt,par to vēl nodokli nav uzlikuši.
Interesanti-cik daudz tauta ir mainījusies kopš mērnieku laikiem?
Publicēts: 06.12.10 23:32
 citēt
Bebiite:
Oliss: un kas tur neloģisks???? :amazing: visā civilizētā pasaulē ir tāds nodoklis

izlabo ja kļūdos, bet visā civilizētā pasaulē arī iedzīvotāji redz un jūt labumu no nodokļu maksāšanas.Nē nu protams par labumu var arī uzskatīt, ka maciņš palicis vieglāks :bad_smile:

Pastāsti to tiem 40%, kas saņem algu aploksnē. Civilizētā pasaulē 95% maksā nodokļus, pastāsti to tiem, kas 40% tirgo nelegālo degvielu. Vācijā domāju, ka 99,9% pērk legālo degvielu.

Visa tauta tik dzīvo tā, lai apčakarētu valsti un čīkst, ka viss slikti. Kā nebūs slikti, ja viss uz apčakarēšanu vērsts. Padomju produkts, diemžēl pārlecis arī uz nākamo paaudzi. Ja godprātīgi maksātu, tad arī valstij nebūtu jādomā neloģiskas shēmas, ka vairāk noplēst no tiem, kas maksā. Domā, ka lielākā daļa, kas brauc ar krutām mašīnām maksā LV nodokļus, ha!!! viņiem visiem offšori, ar vienu mērķi - apčakarēt valsti, kurā viņi dzīvo.

Tikai žēl, ka dēļ tādiem ciest nākas tiem, kam nav ofšoru, kas saņem mazas algas, kas godprātīgi maksā.
Publicēts: 06.12.10 23:36
 citēt
ekoists:ASV nav PVN,Šveicē ir 7,5% bet dzīvo daudz turīgāk...
Latvija izceļas ar to,ka visu dara ačgārni...JO ŠEIT IR LATVIJA...Varat padziedāt,par to vēl nodokli nav uzlikuši.

Dievs dod politiķiem vīrīšķību šajā sasaukumā pieņemt likumu par nulles deklarāciju. Tas būs atskaites punkts normālai valstij, kad vairs nevarēs tērēt, nenomaksājot nodokļus. Vēl kā skandināvijā - kaimiņam par kaimiņu stučīt, ja kas kruts nopirkts, bet aizdomas, ka nodokļi nav samaksāti.

Ekoists, papēti arī cik tur ir pelēkā nauda ekonomikā un cik ir mums. Saliekot ciparus, domāju, ka ja mums 90% saņemtu oficiālu algu un nomaksātu nodokļus, tad arī PVN būtu ap 10%, lai sasniegtu budžetā to pašu rezultātu.

Visa vaina tautā, nevajag meklēt kaut kādu bubuli politiķos! Pamostaties taču!
Publicēts: 06.12.10 23:48
 citēt
UG-photo - sāksim katrs ar sevi, nevis skatīsimies kā tur tas vi šitas darās nemaksā utt Un arī tie kas sēž ofšoros maksā lai viņus neaiztiktu un zini citreiz ir izdevīgāk nomaksāt nodokļus nekā trīcēt un drebēt ka tik kads kaut ko neuzož......
Publicēts: 06.12.10 23:55
 citēt

Pirms mēneša beidzu pārlasīt "Mērnieku Laikus" un diezgan droši varu apgalvot ka tauta nav necik mainījusies.
Publicēts: 06.12.10 23:57
 citēt
UG-photo:

Es gan teiktu ka pēdējos pāris gados politiķi ir izdarījuši visu, lai tauta pēc iespējas vairāk izvarītos no nodokļu maksāšanas.
Publicēts: 07.12.10 00:07
 citēt
Šis noklis ir tam, lai vairāk pirktu no Latvijas preci, atkal iedzītu kampēju rokās!Konkrēts gadījums vienā veikalā spēļu mobīlais 4 lati, citā tieši tāds pats 11 ar santīmiem, domā tajā veikalā kur maksā mobītis 4 lati jau nenāk peļņa?Kam tad pieder visas nepieciešamās struktūras, cilvēkiem, kuri ar savām pūlēm izlolojuši biznesu, vai politiķiem un to radiniekiem hmm?Tas ir normāli, ka no gan no vienas gan otras puses tiek celtas cenas un piegrieztas jebkādas izvairīšanās iespējas?

Absurds, ka viens valsts uzņ., Pasažieru vilciens, slēgs vdīzeļu maršrutus, jo cits valsts uzņ., LDz, paaugstina maksu par infrastruktūru.----- Lūk realitāte!Pamosties pats!
Publicēts: 07.12.10 00:10
 citēt
Pirks tā patās ārzemēs un maksās tos PVN, jo vienalga tur ir lētāk.....
Es šovasar no ASV nopirku auto detaļas, samaksāju muitu un PVN un vienalga ietaupiju ap 200 Ls ;)
Publicēts: 07.12.10 00:15
 citēt
UG-photo:

Dievs dod politiķiem vīrīšķību šajā sasaukumā pieņemt likumu par nulles deklarāciju. Tas būs atskaites punkts normālai valstij, kad vairs nevarēs tērēt, nenomaksājot nodokļus. Vēl kā skandināvijā - kaimiņam par kaimiņu stučīt, ja kas kruts nopirkts, bet aizdomas, ka nodokļi nav samaksāti.

Ekoists, papēti arī cik tur ir pelēkā nauda ekonomikā un cik ir mums. Saliekot ciparus, domāju, ka ja mums 90% saņemtu oficiālu algu un nomaksātu nodokļus, tad arī PVN būtu ap 10%, lai sasniegtu budžetā to pašu rezultātu.

Turies vecais!
Esi uzsācis cīņu ar daudzskaitlīgi pārāku pretinieku. :D

P.S. Lai arī esmu dikti aktīvs štruntiņu pircējs un man tas nodoklis nepatīk, tomēr ar sakostiem zobiem atzīstu - ļoti labs! Ja tas pasākums arī reāli darbosies, pastāv iespēja, ka nedaudz atdzīvosies vietējā mazumtirdzniecība. Attiecīgi vietējos Elkoros un internetbodēs nedaudz nokritīs cenas, parādīsies dzīvība - lasi - darbinieki rukā, nauda apgrozās u.t.t.

Cits pozitīvais piemēras. Pieņemsim, latvijā nav izplatītāja kaut kādiem ķīniešu sfotboksiem/atstarotājiem/benro statīviem. Es, Olis, UGphoto, vai piemēram, KapsparsF (kurš, manā skatījumā varētu būt izcils pārdošanas meistars) nekādā veidā Latvijā šādu te oficiālā izplatītāja biznesu nevarētu uzsākts - jo ficiālajām būs jāmaksā muitas nodoklis+pvn + vēl formalitāšu izmaksas visādās. Jo e-bajā bez PVN to visu var nopirkt un atvilkt šurp lētāk.

Un patērētājam tad labi, visi tie štruntiņi būtu uz vietas šiet apskatāmi, pačamdi, paskaties, nopērc. Nav kaut kas labi - nes atpakaļ. Ne tākā man šonedēļ sāpe - nopirku statīvam somu honkongā (labu!), tak nebiju parēķinājis pareizi, tas mans Gitzo nelien tajā somā iekšā.

Tagad gaidīšu jauno gadu - lai var pārdot kādam citam bišķi dārgāk, ar visu 22% pvn :D
Publicēts: 07.12.10 00:21 labots
 citēt
UG-photo:

Mums tik bēdīgi iet tāpēc, ka nodokļi ir stipri par lielu. Turklāt daudz kur civilizētā pasaulē iztiek bez PVN. Šis nodoklis bija ļoti populārs Rietumeiropā un izplatījās tās teritorijā. Ļoti vienkārši nodokļus var saprast ar šādām analoģijām:

- PVN - aptuveni kā maksājums reketam. ~ procents no apgrozījuma - kā vecajos "labajos" laikos.
- Soc nodoklis - prasta piramīdas shēma (Auseklītis u.c.). iegūst tikai tie, kas pirmie. ja kāds no šī nodokla maksātājiem, kam tagad ir mazāk par 40 gadiem domā, ka kādreiz saņems sakarīgu pensiju, jo maksājis šo nodokli, tad pārāk gudrs viņš nav
- IIN - šis pēc butības ir diezgan sakarīgs nodoklis. tikai pārāk liels. kā rāda dažu pietiekami pārtikušu valstu pieredze, tad normāli pietiek tikai ar šo nodokli ~ 10% apmērā no ienākumiem.
- citi nodokļi (akcīze, muita utt.) - tie domāti tikai lai savāktu pēc iespējas vairāk naudas no iedzīvotājiem.

Turklāt no ekonomikas teorijas saktoties - nodokļus maksāt vajag pēc iespējas mazāk. Katrs katrs lats, kas nenonāk valsts kabatā veicina valsts un tās iedzīvotāju labklājību. Šo "paradoksu" politiķiem parasti nepatīk pieminēt
Publicēts: 07.12.10 00:29
 citēt
NODOKLIS ja štrunts ar viņus BET tie papīri kas jāvzā šurpu turpu un tā braukšāna pa tiem kantories ES LABĀK izdomāšu kā no ta visa izvairoties tīrī dēļ LAIKA ekanomijas.
Publicēts: 07.12.10 00:31 labots
 citēt
kasparsf:

Pirms mēneša beidzu pārlasīt "Mērnieku Laikus" un diezgan droši varu apgalvot ka tauta nav necik mainījusies.

Grib "Cepli" iedošu palasīt , pamanīsi ka "Valsts @ Vara " ar nav mainījusies pa 80 gadiem ne par matu , filma nav ne pusi tik "Krāšņa" kā Pavila Rozīša pēc Zociķu pasūtījuma uz kāda tur gada vēlēšanām rakstītais bestsellers:):)
Publicēts: 07.12.10 00:37
 citēt
vienalga kā nebūtu, ķīnietis šā kā tā saņems to savu summu. manā dumajā pakausī neliek mieru viens naudas riņķa dancis un proti- es nopelnu 10 Ls, samaksāju no tiem nodokļus valstij, ar atlikušo aizeju pie friziera, tas atkal nomaksā nodokļus... un pāri šim palika 2 Ls ar kuriem aizgāja uz vietējo pašvaldību pēc izziņas, ka ir maznodrošinātais..
Valstī neražo un kamēr neražos, tikmēr nodokļi neko nedos...
Publicēts: 07.12.10 00:46
 citēt
Katrs katrs lats, kas nenonāk valsts kabatā veicina valsts un tās iedzīvotāju labklājību. Šo "paradoksu" politiķiem parasti nepatīk pieminēt...
Zelta vārdi, draugos pat ieliku runā, līdz šim neko netiku likusi tur :big_smile:
Publicēts: 07.12.10 00:52
 citēt
oms:vienalga kā nebūtu, ķīnietis šā kā tā saņems to savu summu. manā dumajā pakausī neliek mieru viens naudas riņķa dancis un proti- es nopelnu 10 Ls, samaksāju no tiem nodokļus valstij, ar atlikušo aizeju pie friziera, tas atkal nomaksā nodokļus... un pāri šim palika 2 Ls ar kuriem aizgāja uz vietējo pašvaldību pēc izziņas, ka ir maznodrošinātais..

Pieņēmums par Laimes Lāceni, sauktu par ražošanu, ir mīts. Vēl briesmīgāks par tirdzniecības un banku biznesiem. 1990.tajā gadā latvija bija pilna ar ražotnēm, tās visas nobeidzās. Vai tad tā būtu noticis, ja ražot būtu bijis tik izdevīgi? truklāt uz to brīdi darbaspēks bija fantastsiski lēts? Bet nomira visa tā padarīšana...

Atbilde slēpjas pavisam citā - mēs nevienam neesam vajadzīgi. Nav vairs 1201.gads. Tagad esam nomale un tranzītā caur likteņupi neviens, neko, nekur neved.
Publicēts: 07.12.10 01:06
 citēt
Vaards:
oms:vienalga kā nebūtu, ķīnietis šā kā tā saņems to savu summu. manā dumajā pakausī neliek mieru viens naudas riņķa dancis un proti- es nopelnu 10 Ls, samaksāju no tiem nodokļus valstij, ar atlikušo aizeju pie friziera, tas atkal nomaksā nodokļus... un pāri šim palika 2 Ls ar kuriem aizgāja uz vietējo pašvaldību pēc izziņas, ka ir maznodrošinātais..

Pieņēmums par Laimes Lāceni, sauktu par ražošanu, ir mīts. Vēl briesmīgāks par tirdzniecības un banku biznesiem. 1990.tajā gadā latvija bija pilna ar ražotnēm, tās visas nobeidzās. Vai tad tā būtu noticis, ja ražot būtu bijis tik izdevīgi? truklāt uz to brīdi darbaspēks bija fantastsiski lēts? Bet nomira visa tā padarīšana...

Atbilde slēpjas pavisam citā - mēs nevienam neesam vajadzīgi. Nav vairs 1201.gads. Tagad esam nomale un tranzītā caur likteņupi neviens, neko, nekur neved.

----

es tā nedomāju! piekrītu, ka esam maz un neinteresanti, bet atceries, ka mūs pazīst kā gaunerus biznesā un ne vienreiz vien esmu pārliecinājies, ka latvim vajag vienmēr vairāk pelnīt, vairāk nozagt un tā sliktā īpašība neļava arī ražošanai pārstrukturizēties. Visi kam bija iespēja kaut kā attīstīties, to vien domāja kā pirmo kumosu lielāku noraut un ātri opelītī nobraukt.
mēs taču nespējam pat sev lētu lauksaimniecības produkciju saražot, par ko te runāt... Luxsemburgā es katru nedēļu pieleju pilnu bāku ar dīzeli par 99 senti litrā. Vācijā es katru dienu pērku pārtiku, kura ir lētāka kā Latvijā, nemaz nerēķinot algu/cenu attiecības.
Latvija nekad nav bijusi lēta! Tu ļoti slikti esi sekojis līdzi mūsu kaimiņu cenām. Visu laiku ir braukts uz kaimiņu valstīm pēc kaut kā un tur jau tā bēda. Redz, šobrīd ES, īpaši Vācija, griež rūpnīcas uz pilnu klapi, jo euro kurs ir zemē. Tajā pašā laikā Šveice raud gaužas asaras, jo franks turās augšā un nekas nelīdz, ne mākslīga tā gremdēšana, ne vaimanas. tūristi diemžēl laikam savu naudu atstās Austrijas Alpos šoziem.
Viss varēja arī pie mums būt savādāk un neviens cits te nav vainīgs... tikai paši, mēs ar savu mentalitāti.
Publicēts: 07.12.10 01:12
 citēt
labi. bet tagad vajag piedaavaajumu. kaadas kuram idejas situaacijas uzlaboshanai??? kamooon!! spljaujiet aaraaa, apnicis klausiities gaudoshanaa...nu dajebkaadas, vispaardroshaakaas...:face-glasses:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt