Par to PēVēeNu sākot no 10 EUR vērtām mantām un par muitu sākot no 150 EUR esot pieņemts VISĀ JEVROPIJĀ Vārdu sakot izmantopjot Vācijas pastkastes redirektu nāksies samaksāt tos nodokļus vācijā...
Par to PēVēeNu sākot no 10 EUR vērtām mantām un par muitu sākot no 150 EUR esot pieņemts VISĀ JEVROPIJĀ Vārdu sakot izmantopjot Vācijas pastkastes redirektu nāksies samaksāt tos nodokļus vācijā...
ivog:Vācijā tomēr tikai 19% PVN un atkrīt čakars - jamie paši visu nokārto, vismaz LBSS
tipiska bāleliņu pieeja - lai nopirktu pienu par trīs santīmi lētāk izbrauks no viena Rīgas gala līdz otram neparēķinot, ka benzīnā iztērē vēl trīs litru piena cenu. bija te cilvēki sasparojušie braukt paiku pirkt uz leitiju, jo tur, redz, pvn esot par vienu procentu mazāks
tipiska bāleliņu pieeja - lai nopirktu pienu par trīs santīmi lētāk izbrauks no viena Rīgas gala līdz otram neparēķinot, ka benzīnā iztērē vēl trīs litru piena cenu. bija te cilvēki sasparojušie braukt paiku pirkt uz leitiju, jo tur, redz, pvn esot par vienu procentu mazāks
Tā varētu būt, jo muitas tarifi vispār nav atsevišķu ES valstu kompetencē, bet kopēji visai eiropai un tos pieņem Eiropa (atšķirībā no pārējiem nodokļiem, kas ir pašu valstu kompetencē) un tiek piemēroti valstī, kurā prece tiek ievesta no ārpus ES.
Precīzi! Labāk grūti pateikt
Tak lielākai daļai cilvēku kapeiku pi**na ir laikam iedzimta, tie labāk tērē stundām laiku lai ietaupītu pāris latus, kaut tajā laikā varētu izdarīt ko daudz jēdzīgāku, kas tiešā vai netiešā veidā ienes vairāk kā tos pāris ietaupītos latus.
Tātad , sagaidot preci latvijas muitas punktā, to neatmuitojam, bet pārdodam uz piemēram Baltkrieviju , noformējam exporta dekl. , ar savu a/m , braucam uz Silenes vai Pāternieku muitas punktu, izvedam preci. Pēc tam saliekam, izpakojam visu foto tehniku ārā. Un braucam atpakaļ LV iekšā. ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????/
ImkaSm:Tātad , sagaidot preci latvijas muitas punktā, to neatmuitojam, bet pārdodam uz piemēram Baltkrieviju , noformējam exporta dekl. , ar savu a/m , braucam uz Silenes vai Pāternieku muitas punktu, izvedam preci. Pēc tam saliekam, izpakojam visu foto tehniku ārā. Un braucam atpakaļ LV iekšā. ?????????????????/
Kurš asprātis to izdomāja Viss jau ir ļoti labi, bet lai taisītu tranzītu vajag reālu saņēmēju Baltkrievijā, jo kas tad atmuitos to preci uz robežas
p.s. nevis eksporta bet tranzīt deklerāciju, jo lai formētu eksporta deklerāciju pa priekšu ir jāatmuito prece
ImkaSm:1. Latvijai nav pieejas pie BL uzņ.reģistra un fizisko datu reģistra 2. MKP Silene !!! ????
OK nav. Bet rakstot deklerāciju, deklarācijā ir jāuzrāda pircēja dati. Uz robežās (Latvijas pusē) tu to kravu atmuitosi tas ir slēgsi tranzīta deklerāciju, bet baltkrievijas pusē tu vai pircējs viņu atmuitos. Jo viens eksemplārs no tranzīta deklerācijas ar Baltkrievijas muitas zīmogu aizceļos uz Latvijas muitas galveno pāsrvaldi, ja viņi mēneša laikā šādu eksemplāru nesaņems tad pret tevi var ierosināt lietu.....
un vēl vedot tranzītā līdz robežai muita tavas pers mašīnas bagāžnieko aizblombēs, un ja ceļā kaut kas notiks, tu pārdursi riepu, lai atvērtu bagāžnieku būs jāsauc muita
p.s. un ja tavai mašīna nav sedans, kurā ir slēgts bagāžas nodalījums tev kravu neatļaus vest, jo kravas nodalījumu nevar noblombēt
Bet rakstot deklerāciju, deklarācijā ir jāuzrāda pircēja dati. : Lukašenko utt. blā , blā blā... Bļin neviens to kravu līdz BL muitniekam nevedīs. Tātad es viņu BL pusē neatmuitošu. Uz Latvijas robežas beidzas TR dekl. darbība. Man uz rokām paliks viens expl.TR lapa ar latvijas robežpunkta muitnieka zīmogu par kravas izvešanu. To tad es arī vajadzības gadījumā spraudīšu VIDam feisā, ja uzbāzīsies par izvešanu. Nekādu dokumentu no BL man priekš VIDa , ar BL muitas utt. zīmogiem man nav jāmeklē.
Nevajag nekādu draugu. Uzraksti ar roku invoice ar 1 Ls vērtību, kaut kādam Ivanam. Piegādes nosacījumi: pārdevējs līdz robežai, apmaksas noteikumi: pēcapmaksa. utt. blā, blā, blā.....
Tas ko tu vedīsi vai nevedīsi tā ir tava problēma, bet ja negribi nepatikšanas tad papīriem jābūt tīriem.
Es vēlreiz paskaidroju uz trazīta deklerācijas (3 vai 4 eksemplāra precīzi neatceros) ir jābūt baltkrievijas muitas zīmogs. un tas eksemplārs tev uz rokas nepaliek tas tiek sūtīts uz Rīgas muitu pa pastu.
Nu un ko man darīt , ja baltkrivs pakāš to TR explāru un neaizsūta, tad vienīgais dokuments-mans ir mans explārs ar latvijas muitnieka zīmogu. Un basta, iepūt man.
Uris85:Man laikam paveicās, nesen šādi tādi loriņi no dealextream ieradās aptuveni 50 eiro vērtībā. Nepaprasija samaksāt ne santīma.
Blondajai tieši bija no mana iemīļotā dealextream , es viņai tur trigeri atradu šito www.dealextreme.com... , atnāca uz pastu Ogrē un tur +2,2Ls domāju ka PVN + 1Ls par pakalpojumu un STAIGĀ LAIMĪGS
Gadus 10-12 atpakaļ vedu kravu tranzītā caur Latviju. zīmogs par ievešanu, zīmogs par izvešanu un Lietuvas muitnieki aizmirsa uzlikt zīmogu par ievešanu Lietuvā Krava uz robežas atmuitojās, bet pēc tam man Rīgas muita kopā ar VID visu ko gribēja piešūt dēļ viena zīmoga, kā mani visur vazāja....... Pēc tam es 10x pārliecinos vai visi zīmogi paraksti vienmēr ir vietā....
Man bija gadījums: klients piedalās Rīgā izstādē, viņam prece-vienreizējie trauki, arī lidmašīnām. Vopšim ievedu viņam uz laiku-uz izstādi. Pēc tam izvedu no latvijas un starprobežu zonā iemetu miskastē, jo nevienam viņus nevajadzēja, bet maksāt visus nodokļus par importu LV stulbi.
Tālavieti, un Oliss varam padiskutēt svētdien bloga pasākumā. Ar muitu strādāju no 1992. gada. Visiem atā ! Sākās piektdiena !
Es dziļi apšaubu. Kaut ko tādu var uzrakstīt tikai cilvēks kurš nekad nav veicis muitas procedūras.
Man bija gadījums: klients piedalās Rīgā izstādē, viņam prece-vienreizējie trauki, arī lidmašīnām. Vopšim ievedu viņam uz laiku-uz izstādi. Pēc tam izvedu no latvijas un starprobežu zonā iemetu miskastē, jo nevienam viņus nevajadzēja, bet maksāt visus nodokļus par importu LV stulbi.
kādi importa nodokļi ievedot uz laiku? un kā tavs klients atskaitīsies kad viņam uzjautās kur ir izvešanas deklarācija? m? Muita laiku palaikam pārbauda šitos ievedējus uz laiku un drāž, ja nav laikā izvests.
ImkaSm:Tālavieti, un Oliss varam padiskutēt svētdien bloga pasākumā. Ar muitu strādāju no 1992. gada. Visiem atā ! Sākās piektdiena !
Diemžēl svetdien nebūšu pasākumā..... p.s. Ar muitošanu nodarbojos no 1995.gada pārsvarā mans lauciņš ir bīstamās, stratēģiskās, infekciozās un radioktīvās kravas.... Muitai šausmīgi nepatīk tās kravas kuras ieved, izved uz laiku, tad nu tur jābūt visam perfekti, jo piekasās pat sīkumiem