forum.gif
Objektīvs arhitektūras (interjers / eksterjers) fotogrāfijai
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Objektīvs arhitektūras (interjers / eksterjers) fotogrāfijai
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 15.12.10 23:08
 citēt
pareizi. ok, vienreiz gadā a3, bet aizmirstam.
par pēcapstrādi, tikai piekrist tev.
foto ir hobijs pie kura nesen esmu pēc ilgas pauzes atgriezies, jeb esmu procesā ar atgriešanos. :) attiecīgi - jā, man patīk pats bildēšanas process. jā, man nepatīk šopot. mērķis ir uzņemt bildi, kurai ir nepieciešama vismazākā pēcapstrāde. nav tāda $$$, bet meklēju, ko tad nu labāko par esošo naudiņu varu piemeklēt un atrast. man patīk darboties ar veciem stikliem. uzstādīt vienu kadru "stundu" :)
tos lētos šifta variantus arī meklēju - bet tas ir kā apakšdiskusija, jo primārais ir atrast Platu Objektīvu Ar Minimālām Distorcijām. ir tās pers. īpašibas, kas minētas augstāk, kā arī, ja nu tiek koriģēta vertikālā perspektīva TIKAI softiski, zūd ļoti daudz - tāpēc shift būtu jauki. piemēri ir. ne tikai izmērs, bet arī spiešana (pieņemot ka trapeci nestiepjam) ietekmē bildi baigi. bija, kur kaut daļēji izkoriģē ar shiftu in situ un piegludina softiski. rezultāts ir krietni labāks.
perfekcionists, bet arī reālists. perfekcija lai paliek tad, kad varēšu tādu atāluties ;)
šis viss jau sāk palikt par tādu kā progresa blogu. :)
Publicēts: 15.12.10 23:22
 citēt
krokO_O:
ak34:Tīri no loģikas un veselā saprāta viedokļa fiksēta fokusa objektīvam ir jābūt labākam par zoomu.

piekrītu.
bez lineāla. ir ir grūti pateikt! atsķiras kopējā expo abām. uz aci 1ajā bildē vinjete šķiet lielāka, cik nu tur var saskatīt (pēc loģikas tātad tas zooms). tas taisnais vertikālais, kur saiet kopā plaukti, man pirmajā bildē šķiet taisnāks, arī apakša pirmajā tā kā atsveras (ti tur tieši ēna, kas otiski var mānīt). saku - 1ais zoom. kāda tad ir pareizā atbilde? :) un ar kādu atvērumu? un paldies!

Pirmais tik tiešām ir zooms. Ekspozīcijas arī atšķiras, lai gan abas bildes tika bildētas ar vienu fokusa attālumu, diafragmas prioritāti (f/8) un "matrix" mērīšanas metodi ar kompensāciju -2/3. Fotoaparāts bija uz statīva un mainīti tika tikai objektīvi. Pirmajai bildei ekspozīcija ir 3, bet otrajai 5. Neiedomājos, ka šitā atšķirsies mērījums un pārbildēt bija slinkums
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):