Nu vispār man pirmais, kas "iešāvās" prātā, bija šis puisis lv.wikipedia.org... ... Šodien pilna pasaule visādiem "gadžetiem" - nesen paspēlējos ar pildspalvā iebūvētu 1.3 mpix kameriņu un 4gb atmiņu ...
p.s. Tā tikai ar ierakstu - nedaudz dārgāki "gadžeti" tagad nāk gan ar iebūvētu atmiņu, gan raidītāju, gan uztvērēju, lai nodrošinātu nepārtrauktu ierakstu datora cietajā diskā ...
feLine, vinieks .... ai - ne tajaa virzienaa urbjat ...... ir tads zhanrs fotogtraafijaa "miniatuura"... jautajaums luk taads - kam ir jaabuut attelotam tai miniatuuraaa ... vai pareizaak - kadai jaabuut kompenei/kadrejumam uttt ....
maris, a vot pilniigi glupi pateici!!!!!! nu nevar dajebko iebaazt 6x6 lai tas buutu skataams .... U N.... miniatuuras izmeers ir max 10x10 ;-ppp taa ka nav tkai 6x6.....
dansiga:feLine, vinieks .... ai - ne tajaa virzienaa urbjat ...... ir tads zhanrs fotogtraafijaa "miniatuura"... jautajaums luk taads - kam ir jaabuut attelotam tai miniatuuraaa ... vai pareizaak - kadai jaabuut kompenei/kadrejumam uttt ....
vinieks, man diemzheel nav piemeera ..... man ir tikai nojausmas ... ja buutu piemeeri - tad jau te nejautaatu (zinot cik daudz pa vidu ir spama bez normaala info) ;-)))
Tieši tapēc arī pateicu, ka tas bija pirmais, kas ienāca prātā + jautājums, vai tas ir tas! Par kompozīciju arī ienāca prātā, bet nu skatoties uz uzdoto jautājumu 2x, gribēju Tevi pakaitināt - draudzīgi, tikai un vienīgi! :P
Man tas associējas ar crop gatavajam kadram - rupji sakot, uzņem kadru, paņem mazu daļu no tā visa un woalā - protams dpi sanāks traki maz un uzlabo to veicot papildus kadru izvēlētajam objektam ar zoom ...
Tas nu tā - ērtāk laikam būtu aizvērt vienu aci, saprast kompozīciju, prātā apgriezt un uzņemt "izgriezto" kadru ...
dansiga:maris, a vot pilniigi glupi pateici!!!!!! nu nevar dajebko iebaazt 6x6 lai tas buutu skataams .... U N.... miniatuuras izmeers ir max 10x10 ;-ppp taa ka nav tkai 6x6.....
a tā ir muļķīga doma, ka, vienalga kādā formātā, vispār ir jēga (cerība, ka būs jēga) *iebāzt dajebko*
bildīte jābūvē - mēsls paliek mēsls neatkarīgi no izmēra a labu bildi var thumbnailī pamanīt
vinieks, nechakareju un pagaidaam negribu teikt savu viedokli, lai nesajauktu galvas .... bet pec shii vakara man ir izkristalizejusies tiiri mana subjektiiva doma, kas ir miniatuura fotgraafijaa ....
Dansiga - principā uzdodot jautājumu "kas fotogrāfijā ir miniatūra?" un vēloties dzirdēt viedokļus un patreizējos pasakot "ni ni" vēlies lai citu viedokļi saskanētu ar Tavu?
fetLIne, nu labi labi ...... miniatuura ..... bilde ne lielaaka par 10x10 (man gan patiktos 6x6), kurā attelotais ir viegli uztverams, BET tomeer bishk papeetams. NO lielaaka attaluma, lai buutu kaut vai kaa dekoratiivs elements ( jo zinam tachu, ka katrs izmeers skataams no atteiziiga attaluma). Nu taas ir tiiri manas domas .... jo pag aidaam nekur neesmu atradusi definicciju miniatuuraam ...
Oliss, njifiga ..... vienigais ko zinu, ka miniatuura ir ne lielaaka par 10x 10 .. (tas no viena konkursa nolikuma) un ar maziem priekshmetiem te NEKAADA sakara!!!!
Nu tādā gadījumā aparatūru bliez f11-f16 (gan šeit uzmanies no putekļiem uz matricas) un veido kompozīciju vienmērīgās krāsās un izceļamajiem objektiem izvēloties mazliet kontrastainākas krāsas! Derēs?
p.s. Turpināšu dzert - rīt vien vajag netrīcošas rokas, jo skrūvēšu sev jaunus dzelžus ...
dansiga:fetLINE, nee -joprjaam neder Tava atbilde ... ar f te nekaada sakara (Nu toch toch!!!)
P.S. kur tu tos dzelzhus SEV skruuveesi!?!?!?!
Damn - grūti Tev izpatikt! :P
Daļu darbā agri no rīta, tad nedaudz bilžu apstrāde un pēc tam mājās "pīsli" diezgan papildināšu .... Vēl šo to ar urbi un skrūvgriezi vajag virtuvē izdarīt - izmantoju brīvdienas ...
Offtopic .. viss tiek samazināts www.youtube.com... ... Messier 83 uztaisīja mūziku un entuziasti uztaisīja klipu ar samazināšanu ...
dansiga:manaa izpratnee viedoklji ir tas, kas MAN ir pienjemams;-ppp;-)))))) Bet nu labi .... lasot komentarus, rodas skaidriba, kursh uz ko tendeets ;-)
Izvairies no atbildes - caca vai vienkārši patīk kaitināt publiku?
Man domājot par miniatūru nāk prātā kostīmfilmas par prinčiem un princesēm, kas kaklā sev nēsāja kulonu, kuru atverot iekšā bija maza glezniņa - mīļotā (s) portrets. Ar foto ir savādāk?
Sapper:Man domājot par miniatūru nāk prātā kostīmfilmas par prinčiem un princesēm, kas kaklā sev nēsāja kulonu, kuru atverot iekšā bija maza glezniņa - mīļotā (s) portrets. Ar foto ir savādāk?
Paldies, ka jānoskatās "Alise brīnumzemē" ... btw pēdēja versijā traki patīk J. Deps trakajā krāsu fonā ... Ja tiks panesta kārtējā runa par narkotikām - katrs spriež pēc sevis un tas jau ir kādus gadus 400 valkāts sauklis, spriest pašam(-ai) pēc sevis ...
Ja domāji ko analoģisku glezniecībai/tēlotājai mākslai, kā šeit: - en.wikipedia.org... - en.wikipedia.org... tad šaubos, vai fotogrāfijā kaut kas speciāls kā žanrs, kas tiek saukts "miniatūra", būtu izdalīts. Attiecībā uz fotogrāfiju tiešām visur saistībā ar miniatūru tiek minēts tiltšifts. Bet nu var jau būt arī kaut kur ir tāds žanrs Pēc tā wiki portrait miniature spriežot, tās bija kā līdznēsājamas mīļotā cilvēka, radinieku bildītas vai vizītkartes
RobertsJ:Ja domāji ko analoģisku glezniecībai/tēlotājai mākslai, kā šeit: - en.wikipedia.org... - en.wikipedia.org... tad šaubos, vai fotogrāfijā kaut kas speciāls kā žanrs, kas tiek saukts "miniatūra", būtu izdalīts. Attiecībā uz fotogrāfiju tiešām visur saistībā ar miniatūru tiek minēts tiltšifts. Bet nu var jau būt arī kaut kur ir tāds žanrs Pēc tā wiki portrait miniature spriežot, tās bija kā līdznēsājamas mīļotā cilvēka, radinieku bildītas vai vizītkartes
+++ It kā izglītoti cilvēki ,bet nu teksti (nu vēl Sapper ko saprātigu raksta).
80.gados bija tāds lietuviešu fotogrāfs ar nedaudz it kā krievisku uzvārdu...nu ne pa kam nevaru atcerēties kā vārdā sauca...vopščem paprasi saviem FIAP-iem-tie noteikti zinās,jo viņš bija visnotaļ slavens.Viņš taisīja tādas mazas,mazītiņas bildiņas uz lielām lapām.Vai tās sauca par miniatūrām nepateikšu,bet tāds vecis bija 100 punkti.Pie kam tās bildiņas viņam bija tādas kosmiskas,sarežģītas montāžas ar slapjo tehnoloģiju toreiz.