ekoists:Jā,reti kurš zin kā tos gaišos stiklus izmantot. Tieši tāpēc šodien nopirku 24mmf1,4,varbūt kādam vajag 35mmf1,4(600ls),ja vajag kastes arī varu līdzi iedot.
uh... apsveicu ar pirkumu.... man jau tas stikls dikti patiik. Ta ka agriinaa ZS daavana sev???
Kas ir ziemassvētki?Es pērku,kad varu un gribu,negaidu nekādus svētkus,tie man katru dienu.Izskatās,ka man arī patīk šis objektīvs,tādēļ nolēmu pārdot 35mm.
vismaz bildēšanai garajā galā / ar garo glāzi domā uz monopodu vai labāk tripōdu - nu, ar inerces mehānismu jau nedos. tad var cerēt uz kādu rezultātu arī pie mazbišķi garāka laika, ja dejotājam trāpa tādā statiskākā momentā.
Ja runā par objektīvu, tad ieteiktu meklēt 85/1.8. 135/2 būs par garu bieži un 70-200/2,8 par tumšu. Un bildēt, lai slēdža laiks ir 1/400 - 1/640. Un ja gribas bluru, tad 1/8 - 1/30. Tas ideālā variantā. Bet kā rakstīju - svarīgāk ir iepriekš patrenēties, jo nemākot arī ar ar labāko tehniku nekas nesanāks, bet ja māk, tad gandrīz ar jeb kādu tehniku no pasākuma ar labām bildēm aizies
Teksts "ģimenes albūmam" izteica vairāk vai mazāk visu ... Var jau paņemt fotogrāfu, kurš ar visu aparatūru nesīsies par apm 30-50 Ls uz pasākumu pie 500 bilžiem ... Bet Tu paprasi - varbūt Tevi nolīgs ...
sorry, man ir cits bizness. foto tik tā - hoooobijs.
ak34:Ja runā par objektīvu, tad ieteiktu meklēt 85/1.8. 135/2 būs par garu bieži un 70-200/2,8 par tumšu. Un bildēt, lai slēdža laiks ir 1/400 - 1/640. Un ja gribas bluru, tad 1/8 - 1/30. Tas ideālā variantā. Bet kā rakstīju - svarīgāk ir iepriekš patrenēties, jo nemākot arī ar ar labāko tehniku nekas nesanāks, bet ja māk, tad gandrīz ar jeb kādu tehniku no pasākuma ar labām bildēm aizies
ak34:Ja runā par objektīvu, tad ieteiktu meklēt 85/1.8. 135/2 būs par garu bieži un 70-200/2,8 par tumšu. Un bildēt, lai slēdža laiks ir 1/400 - 1/640. Un ja gribas bluru, tad 1/8 - 1/30. Tas ideālā variantā. Bet kā rakstīju - svarīgāk ir iepriekš patrenēties, jo nemākot arī ar ar labāko tehniku nekas nesanāks, bet ja māk, tad gandrīz ar jeb kādu tehniku no pasākuma ar labām bildēm aizies
bet ne jau maina blūru. Blūru maina f vērtība un fokusa attālums, ne jau slēdzis. PS ātros sporta veidos, tipa hoķis, basis, 1/30 radīs ārtu, nevis fočenes reportāžai