forum.gif
Kādu objektīvu nomāt?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Kādu objektīvu nomāt?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 07.12.10 22:26
 citēt
Radiniecei jāpabildē dejošanas koncerts. Zāle kā skolās, īpaši ar zibspuldzēm neļauj zibsnīt, dejotāji patālu. Gribās ar kādu portretiņu. Pašai tikai kit un tele, bet tumšs. Domāju iznomāt, kādu ieteiktu tādam pasākumam. Un ko tā noma varētu maksāt, tik uz vienu dienu.
Paldies.
PS. aparāts man Canon 450
Publicēts: 07.12.10 22:28 labots
 citēt
70-200 f/2,8 vai vēl kāds gaišāks fikss... tiesa to būs pagrūti dabūt.

Labots: nea,redz ka 135 f/2 tomēr ir www.fotopreces.lv...
Publicēts: 07.12.10 22:31
 citēt
1 min. googlē www.mdfoto.lv...
Publicēts: 07.12.10 22:35
 citēt
tā kā neesmu ar tādiem objekt. saskarusies, tad tur kas īpašs jauzstada, lai var bez zb un lai bildes arī neizsmērētos, tomēr tur dejos, viss būs nemitīgā kustībā.
Publicēts: 07.12.10 22:36 labots
 citēt
Avatars:tā kā neesmu ar tādiem objekt. saskarusies, tad tur kas īpašs jauzstada, lai var bez zb un lai bildes arī neizsmērētos, tomēr tur dejos, viss būs nemitīgā kustībā.
viducī redzamais 70-200 f2.8 par 12 ls dienā

un protams, ja būs ļoti tumšs, tad arī tas nelīdzēs
Publicēts: 07.12.10 22:38
 citēt
o,nezināju ka mdfoto arī objektīvus iznomā.
a ko tur uzstādīt? nu tam 70-200 var vienīgi fokusa limiteru uzslēgt,lai fokusējas no cik tur tiem metriem.... tas tad,ja skatuvi tālumā bildē.
a pārējais jau kā vienmēr.
Publicēts: 07.12.10 22:39
 citēt
ā,ja auto ISO lietojam,tad paceļam robežu uz augšu un bildējam RAW. labāk trokšņainas,nevis izsmērētas bildes.
Publicēts: 07.12.10 22:41
 citēt
te man liekas būtu prātīgāk iznomāt aparātu, kas uztur augstus iso
Publicēts: 07.12.10 22:41
 citēt
nu,mdfoto piedāvā arī otro piecīti :face-grin:
Publicēts: 07.12.10 22:42
 citēt
shvaboc:ā,ja auto ISO lietojam,tad paceļam robežu uz augšu un bildējam RAW. labāk trokšņainas,nevis izsmērētas bildes.
450d ISO 400 ir robeža, tālāk ir ārprāts :cry:
Publicēts: 07.12.10 22:43
 citēt
man domaat, ka sakumaa jaapatreneejas, jaaizanalize kljuudas un tad jaazunjemas tik nepateiciigs darbs, ka akoncerta fotografeeshana (nepateiciigs liidz briidm, kamer nav pieshauta roka)
Publicēts: 07.12.10 22:43
 citēt
nu, ja bez zibenja, tad obligaati lieli iso un valjeeji caurumi. bet jaaskataas jau cik tumsha taa zaale. Varbuut tomeer bez zibenja neiztikt....
Publicēts: 07.12.10 22:45
 citēt
vinieks:
shvaboc:ā,ja auto ISO lietojam,tad paceļam robežu uz augšu un bildējam RAW. labāk trokšņainas,nevis izsmērētas bildes.
450d ISO 400 ir robeža, tālāk ir ārprāts :cry:

Nau vis tik slikti. Lidz 1600 iso diez gann normali vis strada. Tik apstrādei neka nepaliek.
Publicēts: 07.12.10 22:50
 citēt
mmax:
vinieks:50d ISO 400 ir robeža, tālāk ir ārprāts :cry:

Nau vis tik slikti. Lidz 1600 iso diez gann normali vis strada. Tik apstrādei neka nepaliek.
Es 450 kā ļaunu murgu atceros :D
Publicēts: 07.12.10 22:50
 citēt
trokšņainas negribas, a koncerts tiek bildets sava mājas albuma vajadzībam :)
Publicēts: 07.12.10 22:51
 citēt
vinieks:
mmax:

Kāpē kā murgu?
Publicēts: 07.12.10 22:53
 citēt
nu,ar 450D un tumšu koncertu,sorry,bet bez trokšņiem neiztiksi.tiesa gan,kas katram skaitās trokšņains.
Publicēts: 07.12.10 22:53
 citēt
vinieks:
mmax:

Tad tev vēl paveicas, ka tu neesi bildējis ar D80 un lidzigiem nikoniem. Tur ir reālais murgs. :face-grin:
Publicēts: 07.12.10 22:55
 citēt
shvaboc:nu,ar 450D un tumšu koncertu,sorry,bet bez trokšņiem neiztiksi.tiesa gan,kas katram skaitās trokšņains.

un ja ar zibspuldzi? vai tad būs kas līdzēts?
Publicēts: 07.12.10 22:56
 citēt
skatoties kaada zibspuldze un no kaada attaaluma
Publicēts: 07.12.10 22:56
 citēt
mmax:
vinieks:s 450 kā ļaunu murgu atceros :D

Tad tev vēl paveicas, ka tu neesi bildējis ar D80 un lidzigiem nikoniem. Tur ir reālais murgs. :face-grin:
Nē nav bijuši Nikon, pag viens bija gan L4 coolpix, kruts verķītis :D
Publicēts: 07.12.10 22:57
 citēt
dansiga:skatoties kaada zibspuldze un no kaada attaaluma

kas manā gadījuma būtu lādzīgs, un glābtu situāciju?
Publicēts: 07.12.10 22:58 labots
 citēt
Nuu... mdfoto piedāvā pat Metz 45 CL-4 iznomāt,tas varētu būt risinājums :face-grin:
Publicēts: 07.12.10 23:04
 citēt
var iznomāt studijas blices,var iznomāt 5dmk2,var iznomāt da jebko,bet bez zināšanām nesanāks nekas labāks par 450 ar kit.es ieteiktu fotogrāfēt,eksperimentēt,mācīties mazāk atbildīgos pasākumos.
Bet ģimenes albumam noderēs jebkas un jebkad.
Publicēts: 07.12.10 23:09
 citēt
ekoists:var iznomāt studijas blices,var iznomāt 5dmk2,var iznomāt da jebko,bet bez zināšanām nesanāks nekas labāks par 450 ar kit.es ieteiktu fotogrāfēt,eksperimentēt,mācīties mazāk atbildīgos pasākumos.

piekrītu, tomēr arī mājas albumam nu gluži nederēs jebkas...
Publicēts: 07.12.10 23:10
 citēt
bet reāli,ja nav koncerti pirms tam bildēti,tad kāds būs jāziedo eksperimentiem/praksei.
Publicēts: 07.12.10 23:12
 citēt
ja jau zb neljauj lietot - tad nav jeega par taam runaat! jaanjem peec iespeejas gaishaaks objektiivs. Es pati foografeju tadus pasaakumus ar 24-70/2.8, bet man ir nikons d300 ....
Publicēts: 08.12.10 00:44 labots
 citēt
Nu paklau - ja mājas albumam, tad jau tā reāli griežam līdz 1000-1200pix garāko malu, kur īsti nevarēs redzēt izsmērētos trokšņu labojumus ... Vecajai a100 uz šādu izmēru varēja pat līdz ISO800 "dragāt" un tieši šim modelim bija problēmas ar iso augstāku par 400 ... 450D matrica arī tīri ok līdz iso800 šādam izmēram (ja ģimenes albums tiek veidots oranžajā portāla, tad pat vēl mazāks bildes izmērs), vien jāatceras, ka menu jānomaina režīmi - fotografēt raw un apstrādā "jēlo" raw failu ... Labāku objektīvu gan paņem - šādos pasākumos būs diezgan tāla distance, tā kā līdz 200mm ieteiktais objektīvs būs "manta" ...

p.s. Avatar - man sabojāta domāšana - mājas/ģimenes albumam viss nederēs! :D
p.p.s. ty vinieks - pat nezināju, ka šie metz zibeņus par demokrātiskām cenām tirgo!
Publicēts: 08.12.10 02:14
 citēt
ekoists:var iznomāt studijas blices,var iznomāt 5dmk2,var iznomāt da jebko,bet bez zināšanām nesanāks nekas labāks par 450 ar kit.es ieteiktu fotogrāfēt,eksperimentēt,mācīties mazāk atbildīgos pasākumos.

piekrītu, tomēr arī mājas albumam nu gluži nederēs jebkas...

moš noīrē fotogrāu ar visu tehniku, un miers?
Publicēts: 08.12.10 02:35
 citēt
Sapper:
Avatars: piekrītu, tomēr arī mājas albumam nu gluži nederēs jebkas...

moš noīrē fotogrāu ar visu tehniku, un miers?

Teksts "ģimenes albūmam" izteica vairāk vai mazāk visu ... Var jau paņemt fotogrāfu, kurš ar visu aparatūru nesīsies par apm 30-50 Ls uz pasākumu pie 500 bilžiem ... Bet Tu paprasi - varbūt Tevi nolīgs ... ;)
Publicēts: 08.12.10 07:05
 citēt
Ja skatuve būs izgaismota,tad neredzu lielas problēmas.Dažreiz pasākumu laikā mēdzu piedāvāt kādam censonim gaišāku objektīvu no saviem,bet parasti to negribīgi izmanto,jo īsti nesaprot jēgu no tā.(tāpat melns izskatās)
Publicēts: 08.12.10 12:09
 citēt
nju kautkā tāpat ir jāmēģina, ir pirmais bet ne pēdējais koncerts. Kto neriskujet i neeksperimentirujet, tot nepjot shampanskoje.:face-grin:
Publicēts: 08.12.10 12:20 labots
 citēt
Nu es darīju tā:

- 70-200 f 2,8 uzliku uz statīva, statīvam atlaidu skrūvi, lai varu kustināt pa labi, pa kreisi, bet lai nekustās citos virzienos.

- apstājos tā, lai uz 70mm redzētu vismaz 80% no skatuves un uz 200mm konkrēti cilvēki pa visu kadru.

- diafragmmu uzstādīju tā, lai fokuss būtu gan skatuves sākumā (priekšā) līdz pat skatuves aizmugurei - Tas man ļāva nedomāt par to vai konkrētajā bildē būs fokuss pareizi. Protams - manuālais fokuss, nevis autofokuss! Manā gadījumā tas bija 3 komats kaut kads, 2,8 asuma dziļums bija par īsu.

- slēdža ātrumu liku tā ap 100 +/- 20 (ar šo es darbojos atkarībā no debīlā gaismotāja, kurš ik pa 2 sek mainīja apgaismojumu) + fočēju raw, jo sapratu, ka netrāpīšu vienmēr uz pareizo (šajā posmā varbūt kāds cits var ieteikt kā pareizāk rīkoties, lai diafragmma būtu konkrētā, bet slēdža ātrums nenokristos zem minimālā pieļaujamā).

- iso uzliku 1600

Konkrētajos apstākļos mani izglāba tikai statīvs un gaismotāju izglāba tas, ka aizlasījās uzreiz prom, savādāk būtu labi iepazinis manu statīvu!!! :face-grin:

Iesaku:
- vispirms apjautāties gaismotājiem par to vai bieži tiks mainīta gaismas intensitāte?
- seko līdzi ekpozīcijas mērītājam un koriģē.
Publicēts: 08.12.10 13:04
 citēt
ekoists:Ja skatuve būs izgaismota,tad neredzu lielas problēmas.Dažreiz pasākumu laikā mēdzu piedāvāt kādam censonim gaišāku objektīvu no saviem,bet parasti to negribīgi izmanto,jo īsti nesaprot jēgu no tā.(tāpat melns izskatās)

visu cieņu :)
Publicēts: 08.12.10 13:50
 citēt
Avatars:Radiniecei jāpabildē dejošanas koncerts. Zāle kā skolās, īpaši ar zibspuldzēm neļauj zibsnīt, dejotāji patālu. Gribās ar kādu portretiņu. Pašai tikai kit un tele, bet tumšs. Domāju iznomāt, kādu ieteiktu tādam pasākumam. Un ko tā noma varētu maksāt, tik uz vienu dienu.
Paldies.
PS. aparāts man Canon 450

a, kaads ir Tavs jau pieejamais tele???
Publicēts: 08.12.10 13:54
 citēt
NilsS:
ekoists:Ja skatuve būs izgaismota,tad neredzu lielas problēmas.Dažreiz pasākumu laikā mēdzu piedāvāt kādam censonim gaišāku objektīvu no saviem,bet parasti to negribīgi izmanto,jo īsti nesaprot jēgu no tā.(tāpat melns izskatās)

pievienojos par visu cieņu!
Publicēts: 08.12.10 13:57
 citēt
versatile:
NilsS:

nu, bet cilveeki tak zin tikai to zaljo TURBO SHEDEVRU rezjiimu. viss paareejais sanaak vel sliktaak
Publicēts: 08.12.10 14:34
 citēt
Dambis:
versatile:

nu, bet cilveeki tak zin tikai to zaljo TURBO SHEDEVRU rezjiimu. viss paareejais sanaak vel sliktaak

ne jau par tiem cilvēkiem ir stāsts....
Publicēts: 08.12.10 14:38
 citēt
man domāt, ka "visu cieņu" bija par ekoistu kā labo samarieti, nevis par lohiem, kas to neizmanto. :)
Publicēts: 08.12.10 16:35
 citēt
Jā,reti kurš zin kā tos gaišos stiklus izmantot.
Tieši tāpēc šodien nopirku 24mmf1,4,varbūt kādam vajag 35mmf1,4(600ls),ja vajag kastes arī varu līdzi iedot.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):