Radiniecei jāpabildē dejošanas koncerts. Zāle kā skolās, īpaši ar zibspuldzēm neļauj zibsnīt, dejotāji patālu. Gribās ar kādu portretiņu. Pašai tikai kit un tele, bet tumšs. Domāju iznomāt, kādu ieteiktu tādam pasākumam. Un ko tā noma varētu maksāt, tik uz vienu dienu. Paldies. PS. aparāts man Canon 450
tā kā neesmu ar tādiem objekt. saskarusies, tad tur kas īpašs jauzstada, lai var bez zb un lai bildes arī neizsmērētos, tomēr tur dejos, viss būs nemitīgā kustībā.
Avatars:tā kā neesmu ar tādiem objekt. saskarusies, tad tur kas īpašs jauzstada, lai var bez zb un lai bildes arī neizsmērētos, tomēr tur dejos, viss būs nemitīgā kustībā.
viducī redzamais 70-200 f2.8 par 12 ls dienā
un protams, ja būs ļoti tumšs, tad arī tas nelīdzēs
o,nezināju ka mdfoto arī objektīvus iznomā. a ko tur uzstādīt? nu tam 70-200 var vienīgi fokusa limiteru uzslēgt,lai fokusējas no cik tur tiem metriem.... tas tad,ja skatuvi tālumā bildē. a pārējais jau kā vienmēr.
man domaat, ka sakumaa jaapatreneejas, jaaizanalize kljuudas un tad jaazunjemas tik nepateiciigs darbs, ka akoncerta fotografeeshana (nepateiciigs liidz briidm, kamer nav pieshauta roka)
var iznomāt studijas blices,var iznomāt 5dmk2,var iznomāt da jebko,bet bez zināšanām nesanāks nekas labāks par 450 ar kit.es ieteiktu fotogrāfēt,eksperimentēt,mācīties mazāk atbildīgos pasākumos. Bet ģimenes albumam noderēs jebkas un jebkad.
ekoists:var iznomāt studijas blices,var iznomāt 5dmk2,var iznomāt da jebko,bet bez zināšanām nesanāks nekas labāks par 450 ar kit.es ieteiktu fotogrāfēt,eksperimentēt,mācīties mazāk atbildīgos pasākumos. Bet ģimenes albumam noderēs jebkas un jebkad.
piekrītu, tomēr arī mājas albumam nu gluži nederēs jebkas...
ja jau zb neljauj lietot - tad nav jeega par taam runaat! jaanjem peec iespeejas gaishaaks objektiivs. Es pati foografeju tadus pasaakumus ar 24-70/2.8, bet man ir nikons d300 ....
Nu paklau - ja mājas albumam, tad jau tā reāli griežam līdz 1000-1200pix garāko malu, kur īsti nevarēs redzēt izsmērētos trokšņu labojumus ... Vecajai a100 uz šādu izmēru varēja pat līdz ISO800 "dragāt" un tieši šim modelim bija problēmas ar iso augstāku par 400 ... 450D matrica arī tīri ok līdz iso800 šādam izmēram (ja ģimenes albums tiek veidots oranžajā portāla, tad pat vēl mazāks bildes izmērs), vien jāatceras, ka menu jānomaina režīmi - fotografēt raw un apstrādā "jēlo" raw failu ... Labāku objektīvu gan paņem - šādos pasākumos būs diezgan tāla distance, tā kā līdz 200mm ieteiktais objektīvs būs "manta" ...
p.s. Avatar - man sabojāta domāšana - mājas/ģimenes albumam viss nederēs! p.p.s. ty vinieks - pat nezināju, ka šie metz zibeņus par demokrātiskām cenām tirgo!
ekoists:var iznomāt studijas blices,var iznomāt 5dmk2,var iznomāt da jebko,bet bez zināšanām nesanāks nekas labāks par 450 ar kit.es ieteiktu fotogrāfēt,eksperimentēt,mācīties mazāk atbildīgos pasākumos. Bet ģimenes albumam noderēs jebkas un jebkad.
moš noīrē fotogrāu ar visu tehniku, un miers?
Teksts "ģimenes albūmam" izteica vairāk vai mazāk visu ... Var jau paņemt fotogrāfu, kurš ar visu aparatūru nesīsies par apm 30-50 Ls uz pasākumu pie 500 bilžiem ... Bet Tu paprasi - varbūt Tevi nolīgs ...
Ja skatuve būs izgaismota,tad neredzu lielas problēmas.Dažreiz pasākumu laikā mēdzu piedāvāt kādam censonim gaišāku objektīvu no saviem,bet parasti to negribīgi izmanto,jo īsti nesaprot jēgu no tā.(tāpat melns izskatās)
- 70-200 f 2,8 uzliku uz statīva, statīvam atlaidu skrūvi, lai varu kustināt pa labi, pa kreisi, bet lai nekustās citos virzienos.
- apstājos tā, lai uz 70mm redzētu vismaz 80% no skatuves un uz 200mm konkrēti cilvēki pa visu kadru.
- diafragmmu uzstādīju tā, lai fokuss būtu gan skatuves sākumā (priekšā) līdz pat skatuves aizmugurei - Tas man ļāva nedomāt par to vai konkrētajā bildē būs fokuss pareizi. Protams - manuālais fokuss, nevis autofokuss! Manā gadījumā tas bija 3 komats kaut kads, 2,8 asuma dziļums bija par īsu.
- slēdža ātrumu liku tā ap 100 +/- 20 (ar šo es darbojos atkarībā no debīlā gaismotāja, kurš ik pa 2 sek mainīja apgaismojumu) + fočēju raw, jo sapratu, ka netrāpīšu vienmēr uz pareizo (šajā posmā varbūt kāds cits var ieteikt kā pareizāk rīkoties, lai diafragmma būtu konkrētā, bet slēdža ātrums nenokristos zem minimālā pieļaujamā).
- iso uzliku 1600
Konkrētajos apstākļos mani izglāba tikai statīvs un gaismotāju izglāba tas, ka aizlasījās uzreiz prom, savādāk būtu labi iepazinis manu statīvu!!!
Iesaku: - vispirms apjautāties gaismotājiem par to vai bieži tiks mainīta gaismas intensitāte? - seko līdzi ekpozīcijas mērītājam un koriģē.
ekoists:Ja skatuve būs izgaismota,tad neredzu lielas problēmas.Dažreiz pasākumu laikā mēdzu piedāvāt kādam censonim gaišāku objektīvu no saviem,bet parasti to negribīgi izmanto,jo īsti nesaprot jēgu no tā.(tāpat melns izskatās)
Avatars:Radiniecei jāpabildē dejošanas koncerts. Zāle kā skolās, īpaši ar zibspuldzēm neļauj zibsnīt, dejotāji patālu. Gribās ar kādu portretiņu. Pašai tikai kit un tele, bet tumšs. Domāju iznomāt, kādu ieteiktu tādam pasākumam. Un ko tā noma varētu maksāt, tik uz vienu dienu. Paldies. PS. aparāts man Canon 450
ekoists:Ja skatuve būs izgaismota,tad neredzu lielas problēmas.Dažreiz pasākumu laikā mēdzu piedāvāt kādam censonim gaišāku objektīvu no saviem,bet parasti to negribīgi izmanto,jo īsti nesaprot jēgu no tā.(tāpat melns izskatās)
Jā,reti kurš zin kā tos gaišos stiklus izmantot. Tieši tāpēc šodien nopirku 24mmf1,4,varbūt kādam vajag 35mmf1,4(600ls),ja vajag kastes arī varu līdzi iedot.