Esiet informēti kad un kāds tas varētu būt? Vajadzētu mainīt savu D200 uz ko labāku - noteikti tādu, kuram ir arī HD video režīms Skatos netā dažādi raksti un katrā cita specene Vienā 24pikseļi, citām 16, vienā 720p video citā 1080p.
Ja viņu nākošā gada sākumā izlaiž, kad reāli viņu varētu dabūt LV? Piemēram, laptop.lv Gan jau situācija būs līdzīga kā ar D700 un Canon 5D mark2
neticu, ka tik ātri būs. un tik ilgi gaidīt negribu. Gan jau jaunajai modelim jau būtu jābūt visām fīčām, kuras man nepieciešamas. Tā pat bija ar D300, kurā nekas daudz labāk nebija kā D200 modelī.
martc:noteikti gribi Fx? 300s arī šķiet ir filmēšanas iespēja...
Jā, ja mainu foķiku, tad gribu pilnu kadru, savādāk vēl gadus 2-3 pilnīgi noteikti varu dzīvot ar D200. Jaunākajiem modeļiem ISO labāks un tas pa lielam arī viss(?). Pikseļi man pietiek jau tagad.
Es jau skatos arī no tāda viedokļa, ka ar foķiku filmējot rezultāts ir labs, nevis kā vairumam lēto video kameru - šausmas nāk ārā. Nav jēgas 2x iegūldīt optikā - vienu reizi foķika, otro video kamerai. Nevajag man to filmēšanu pro līmenī, bet vimaz tā, lai pašam prieks un nav kauns(attiecībā uz tehnisko kvalitāti) citam radīt.
Ir jau visādi digi ziepji, kuri arī filmē ar 1080p, bet vai ir jēga tērēt 400Ls par tādu, ja var pagaidīt (nedaudz) un nopirktu visu vienā.
"Nevajag man to filmēšanu pro līmenī, bet vimaz tā, lai pašam prieks un nav kauns(attiecībā uz tehnisko kvalitāti) citam radīt"
Bet tas ir tieši tas, ko tev dslr piedāvās. Robusta sistēma, kas dos ārā ļoti labu attēlu. Neaizmirsti nolīgt fokusa pulleri, vai arī filmē tikai guļošus bērnus.
ox3r: Gribas ātrāk filmēšanas iespēju (kamēr bērns(i) mazi), bet naudu tērēt par video kameru un pēc dažiem gadiem atkal par foķiku, negribu.
Ja gribi paspēt safilmēt bērnus, tad gaidīt D700 aizstājēju noteikti nav prātīgi, jo ja tas nav pat anonsēts, tad reāli iegūstams tas būs, ja būs, pēc 1+ gada no šodienas. Tajā laikā bērni ja ne lieli, tad pārauguši smieklīgo posmu būs pavisam garantēti. (:
Pēdējā laikā neesmu sekojis līdzi kas notiek ar consjūmeru videokamerām un vai mini DV ir pilnībā nomiris paliekot tikai HD kamerām ar HDD. Pats tevis aprakstītiem mērķiem izmantoju pirms 4 gadiem iepirktu mini DV - Canon MVX350i, kas protams nav par velti, bet ir stipri labāka alternatīva kā izmantot digi ziepi priekš video. Domāju, ka mūsdienās tāda kamera nemaksātu vairāk par 100Ls.