Bija te blogā pirms pāris mēnešiem domu apmaiņa, www.fotoblog.lv... kuras laikā sasolīju bloga publikai „Vecrīgas ziemas skatu” fotokonkursu. Tad nu tas brīdis ir klāt, Vecrīga kur bija tur ir, ziema ir, ka pa maz neliekas, saliekot abus kopā, skati ir, tikai jāmāk tos saskatīt un safotografēt.
Konkursa noteikumi.
1. Fotokonkursa dalībniekam obligāti ir jābūt fotogrāfijas autoram, kā arī ir jābūt reģistrētam kā fotOblog.lv lietotājam līdz 2009. gada 1.decembrim.
2. Viens dalībnieks var iesūtīt neierobežotu skaitu fotogrāfiju.
3. Fotokonkurss ir anonīms, t.i., dalībniekam līdz konkursa beigām aizliegts jebkādā publiskā veidā atklāt savu saistību ar konkursā iesūtīto fotogrāfiju.
4. Fotogrāfijas saturam jāatbilst konkursa nosaukuma tematikai: „Vecrīgas ziemas skati”. Fotogrāfijai jābūt uzņemtai pēc fotokonkursa izziņošanas dienas.
5. Dalībniekam konkursa fotogrāfijas jāiesūta JPG formātā pa E-pastu: vecrigas_ziemas_skati@delfi.lv . Kopā ar fotogrāfiju E-pastā ir jānorāda brīvi izvēlēts 6 (sešu) ciparu skaitlis. Pēc šāda satura E-pasta saņemšanas, dalībniekam tiks nosūtīts atbildes skaitlis. Tas dalībnieks, kura rīcībā būs attiecīgās fotogrāfijas atbildes skaitlis, tiks atzīts par fotogrāfijas iesūtītāju.
6. Dalībniekiem, kuri pretendē uz fotokonkursa naudas balvu, līdz fotokonkursa beigām (tas nav jādara vienlaicīgi ar fotogrāfijas nosūtīšanu pa E-pastu) jānogādā fotogrāfijas izdruka A4 formātā aizlīmētā aploksnē Rīgas Tūrisma koordinācijas un informācijas centrā, Rīgā, Rātslaukumā 6. Uz aploksnes ir jābūt uzrakstam: „Vecrīgas ziemas skati”, bez jebkādas norādes uz autoru.
7. Konkursam iesūtītās fotogrāfijas tiks ievietotas vispārējai apskatei samazinātā formātā www.fotOblog.lv un foto.delfi.lv... (parole: vecrigas_ziemas_skati).
8. Līdz ar fotogrāfijas iesūtīšanu fotokonkursam, tās autors piekrīt iesūtīto fotogrāfiju publicēšanu Internetā samazinātā formātā un iesūtīto fotogrāfiju izdruku izstādīšanu publiskai apskatei bez norādes uz autoru.
9. Konkursa fotogrāfijas vērtēs vērtēšanas komisija. Visi vērtēšanas komisijas dalībnieki ir populāri un zināmi portāla fotOblog.lv dalībnieki. Lai vērtēšanas komisijas vērtējumi netiktu jebkādā veidā ietekmēti, vērtēšanas komisijas sastāvs netiks publicēts.
10. Konkursa balvu fonds: 100 (viens simts) lati. Par balvu fonda sadali starp labākajām fotogrāfijām un citiem mērķiem, lemj tikai un vienīgi vērtēšanas komisija.
11. To fotogrāfiju autoriem, kuru fotogrāfijas tiks novērtētas ar naudas balvu, tiks nosūtīts uzaicinājums uzrādīt iesūtītās fotogrāfijas oriģinālo failu (vai failus).
12. Fotokonkursa sākums ir šo noteikumu publicēšanas diena portālā fotOblog.lv, fotokonkursa beigu diena ir viena nedēļa pēc apkures sezonas beigām Rīgas pilsētā.
speciaali lai tie, kas mazak par gadu te, nevaretu piedalities, vai kljuuda?
3. Fotokonkurss ir anonīms, t.i., dalībniekam līdz konkursa beigām aizliegts jebkādā publiskā veidā atklāt savu saistību ar konkursā iesūtīto fotogrāfiju.
speciaali lai tie, kas mazak par gadu te, nevaretu piedalities, vai kljuuda?
bloga publiceta ari nedrikst but?!
1. nav kļūda, viss ir pareizi. 2. vari publicēt, bet līdz ar to šī bilde vairs nebūs anonīma
9. Konkursa fotogrāfijas vērtēs vērtēšanas komisija. Visi vērtēšanas komisijas dalībnieki ir populāri un zināmi portāla fotOblog.lv dalībnieki. Lai vērtēšanas komisijas vērtējumi netiktu jebkādā veidā ietekmēti, vērtēšanas komisijas sastāvs netiks publicēts.
Ja bilde būs bijusi publicēta, kāds to var atcerēties un iespaidoties no emocijām....)))
Anita_:9. Konkursa fotogrāfijas vērtēs vērtēšanas komisija. Visi vērtēšanas komisijas dalībnieki ir populāri un zināmi portāla fotOblog.lv dalībnieki. Lai vērtēšanas komisijas vērtējumi netiktu jebkādā veidā ietekmēti, vērtēšanas komisijas sastāvs netiks publicēts.
Ja bilde būs bijusi publicēta, kāds to var atcerēties un iespaidoties no emocijām....)))
Eltons:Ēmmm... konkurss konkursa pēc, jeb arī kāds praktisks pielietojums bildēm būs?
Kas tavā izpratnē ir "praktisks pielietojums"? Fotoalbums nespīd... Nu kaut vai kārtīgs tirgus par vienas konkrētas tēmas bildēm, nevis kā parasti- nu ja es būtu bildējis, tad gan būtu bilde!, vai arī- es, mēs, ar šito drazu nenodarbojamies...
UldisS:12. Fotokonkursa sākums ir šo noteikumu publicēšanas diena portālā fotOblog.lv, fotokonkursa beigu diena ir viena nedēļa pēc apkures sezonas beigām Rīgas pilsētā.
hmm.. man piemēram nav ne jausmas par apkures sezonas sākumu un beigām... jo neesmu pakļauta "Rīgas siltuma" untumiem... Tad vismaz būtu labi, ja kād stā plašāk izziņo šī notikuma beigas!
"Visi vērtēšanas komisijas dalībnieki ir populāri un zināmi portāla fotOblog.lv dalībnieki. "
Mani toties shis mulsina .... Kas nu kuram zinaams .... un populaari un zinaami veel nenoziimee labi veerteetaaji. Pie tam - lielaakoties konkursos zhuurija ir zinaama un biezhi vien konkursanti pieskanjojas tieshi zhuurijas "gaumei". Sleept zhuuriju neredzu jeegu, JO ja zhurija ir uzperkama tad tas taac suuc uz kocinja vien ir.......
dansiga:"Visi vērtēšanas komisijas dalībnieki ir populāri un zināmi portāla fotOblog.lv dalībnieki. "
Mani toties shis mulsina .... Kas nu kuram zinaams .... un populaari un zinaami veel nenoziimee labi veerteetaaji. Pie tam - lielaakoties konkursos zhuurija ir zinaama un biezhi vien konkursanti pieskanjojas tieshi zhuurijas "gaumei". Sleept zhuuriju neredzu jeegu, JO ja zhurija ir uzperkama tad tas taac suuc uz kocinja vien ir.......
Ha ha TEV TAISNĪBA lielā konkursu profesionāle Kā man reiz mācija profesionāls "Konkursu žurētājs" piedaloties konkursos jāņem vērā tikai divas lietas ŽURIJAS LOCEĶLU STILS / GAUME , sponsoru darbības virziens stils, VISS parejais nav izšķiroši Tas mums bija kautkas jauns Onka bija Latvietis no USA Auxstskolas foto pasniedzējs un neviena viena Latviešu fotografa un mākslinieka menedzeris USA Boriss Mangolds , lasija lekcijas LMA 90 sākumā par Foto biznessu un marketingu. Vēlāk pats būdas daidzu konkursu zūrijā un jo seviškī Rīga onkursos perfekti pārliecinājos SISTĒMA STRĀDĀ 100% , taka šaka paskaties kādus "Saulrietus , Bebuju , Salkanus skatus" apjūsmo tava žurija drukā uz savas drazas sponsori un 90% Laimests / kontrakts rokā , man partneriem ar šis lietas pētīšanu vesela tirgus marketinga izpetes nodaļa ņemas KĀDA GAUME pircēja sievai piemēram , nemāz nesmejies Piemēram viena Rīgā notiekošā liela starptautiska pasākumā tika speciāli atzīmēta kāda bilde , PILNĪGS MĒSLS lai neteiktu nožēlojams sūds , kad rīkotāji bija vieglā neizpratnē , viņiem tika paskaidrots "Šefa sievai šis lopiņš atgādina bērnību , kad viņu valstī tādi vel dzīvoja" ko tur piebilst ilgi smējāmies
Jā, tiešām, kā Dansiga saka, kas kam ir zināms un populārs... Ja es, piemēram, spaidot televīzijas pogas dzirdu "tagad skataties iemīļoto un populāro ugunsgrēku" tad steidzu pārslēgt citu kanālu lai tas sūds man nerēgotos...
UldisS:12. Fotokonkursa sākums ir šo noteikumu publicēšanas diena portālā fotOblog.lv, fotokonkursa beigu diena ir viena nedēļa pēc apkures sezonas beigām Rīgas pilsētā.
hmm.. man piemēram nav ne jausmas par apkures sezonas sākumu un beigām... jo neesmu pakļauta "Rīgas siltuma" untumiem... Tad vismaz būtu labi, ja kād stā plašāk izziņo šī notikuma beigas!
Nu ir tev taisnība par tiem untumiem , tas vairāk ir domāts, ka tad kad ārā būs atkal +10, tad arī sniegs nebūs un ziemas skati būs beigušies. Tad izziņosim pēdējo nedēļu un viss.
Eltons:Jā, tiešām, kā Dansiga saka, kas kam ir zināms un populārs... Ja es, piemēram, spaidot televīzijas pogas dzirdu "tagad skataties iemīļoto un populāro ugunsgrēku" tad steidzu pārslēgt citu kanālu lai tas sūds man nerēgotos...
+118 punkti.Es tūlīt nosaukšu vēl desmit ""populārus un tautā iemīlētus" raidījumus,pasākumus un lietas,no kurām novēršos automātiski un momentā tiklīdz tās piemin.
Mīļie cilvēki, nu nešūmējaties un nekreņķējaties Nu nebūs nekādas "žūrijas studijā", neviens nevienam ar varu būt mīļš netaisās. Garšo- ēd, negaršo- neēd. Viss ir pat pārāk vienkārši
Šūmēšanās un kreņķēšanās ir normāla jebkura publiska procesa sastāvdaļa, kad kāds kaut ko izdara, bet atsevišķi indivīdi, kuri tikai stāv un pārgudri noskatās, neaizmirst dot gudros un viedos padomiņus... Ņemiet un palaidiet savu konkursiņu, kur pirmais punkts ir žūrijas saraksts. Kas traucē jums to darīt???
12. Fotokonkursa sākums ir šo noteikumu publicēšanas diena portālā fotOblog.lv, fotokonkursa beigu diena ir viena nedēļa pēc apkures sezonas beigām Rīgas pilsētā.