forum.gif
18-55 IS, strādā tas IS vai nē?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / 18-55 IS, strādā tas IS vai nē?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 10.12.10 23:36 labots
 citēt
Tātad nopirku 18-55 kitu ar IS, un īsti nevar pateikt, vai tas IS strādā vai nē, nejūtu starpību.
It kā ilzlasīju, ka var pārbaudīt uzliekot uz statīva garāku ekspozīciju.

Uztaisīju 2 bildes 20 sekundes, un bildes ir identiskas.
Publicēts: 10.12.10 23:38
 citēt
a dzirdeet nevar? parasti jau kkadu skanju izdod
Publicēts: 10.12.10 23:46
 citēt
Kaut kādu tikšķēšanu/sīkšanu var dzirdēt...
Publicēts: 10.12.10 23:50
 citēt
briedis:Kaut kādu tikšķēšanu/sīkšanu var dzirdēt...

Tad jau straadaa ne? driizaak testee uz kaadu 1/10 sleedzi ar un bez is
Publicēts: 10.12.10 23:53
 citēt
Manam kiteniekam strādā 1/5 iso800
Publicēts: 11.12.10 00:02 labots
 citēt
vinieks, varbūt vari, lūdzu, notestēt uz statīva vairākas sekundes - ar IS un bez, vai ir identiskas bildes, vai tā kas ar IS būs nedaudz miglaina? :)

Tēstēt ar roku ir sūdīgi, nevar tak nodrošināt vienādu "trīcēšanu" abos gadījumos...
Publicēts: 11.12.10 00:04
 citēt
Varu pamēģināt ;)
Publicēts: 11.12.10 00:15
 citēt
20 sek no statīva
1. IS off
2. IS on
Publicēts: 11.12.10 00:20
 citēt
Nu redz, man bildes ir identiskas :)
Un es te testēju ar roku, nu, dažreiz bez IS uz 1/5 sanāk asāk kā ar...

Karoč, pagaidām man ir sajūta, ka viņš ir noplīsis...
Vinieks, kad pirki, tad nāca līdzi mīkstais futrālis?
Publicēts: 11.12.10 00:25
 citēt
briedis:Nu redz, man bildes ir identiskas :)
Un es te testēju ar roku, nu, dažreiz bez IS uz 1/5 sanāk asāk kā ar...

Karoč, pagaidām man ir sajūta, ka viņš ir noplīsis...
Vinieks, kad pirki, tad nāca līdzi mīkstais futrālis?

Tā vien izskatās, ka būs nojucis. Futlāra nebija, standarta iepakojums.
Publicēts: 11.12.10 00:32 labots
 citēt
man bija 2, abi straadaaja.

pikseljus neskaitiiju. success-rate krietni augstaaks nekaa bildejot ar bez-IS versiju shim pasham stiklam, sanaca palietot Stokholmas braucienaa (paldies Alorai)...
Publicēts: 11.12.10 00:34
 citēt
versatile:man bija 2, abi straadaaja.

Čekoji uz statīva, bija ar IS miglaina bilde?

Eh, tā ir kad pērk šaubīgos internetveikalos caur salīdzini.lv :D
Publicēts: 11.12.10 00:41 labots
 citēt
uztaisīju vēl vienu šotu, tagad gan šķiet identiski :D

tās pašas 20sek
1. IS off
2. IS on
Publicēts: 11.12.10 02:27
 citēt
uz statīva nahren vajag IS.:face-smile:
Publicēts: 11.12.10 03:20
 citēt
vinieks, nu jopcik :D Negrib vēl kāds patestēt, kam ir šis objektīvs? Gribētos tikt kaut kādā skaidrībā. Negribas nest pa tukšo uz remontu, bet negribas arī palikt apčakarētam ar nestrādājošu IS :))

haralds:uz statīva nahren vajag IS.:face-smile:

Tas ir fakts, tieši tāpēc mēs te bildējam uz statīva lai saprastu, vai tas IS strādā vai nē :)
Publicēts: 11.12.10 07:49
 citēt
uz statīva IS ir traucēklis,taisa pretēju efektu,jo lēcas kustas,bet aparāts ne.Var jau protams arī tā pārbaudīt.Labāk pabildēt no rokas ar 1/6-1/15 vairākus kadrus.Svarīgs faktors ir arī roku trīcēšanas intensitāte,ir gadījumi,kad arī IS nepalīdz.
Publicēts: 11.12.10 15:18 labots
 citēt
1/5 no rokas, IS ieslēgts, (100% krops skatoties pilno izmēru): www.dropbox.com...

Man rādās, ka nestrādā man tas IS :(
Publicēts: 11.12.10 15:30
 citēt
ar ieslēgtu IS pat nerekomendē no statīva bildēt, var sajāt, tam jābūt instrukcijā rakstītam. par ieslēgtu-darbojošos IS liecina viegli dzirdama dūkoņa. dūkoņa, atkarībā no objektīva stāvokļa, var pārvērsties par citām, mazāk patīkamām, vai vispār apklust......
Publicēts: 11.12.10 15:31
 citēt
Lai iegūtu vienādu "roku trīcēšanas efektu" var darīt kautvai tā: paņem urbjmašīnu, urbja vietā iestiprini kādu nesimetrisku grabuli - nu tā, li griežoties būtu vibrācija, to visu pieskočo pie kāda ļurkanāka statīva, slēdz urbi iekšā un bildē ar IS/ bez IS. :face-grin:
Publicēts: 11.12.10 15:39
 citēt
p.s.
www.fotoblog.lv...
1/15 F2,8 Tamrons 17-50mmf2,8 , bez IS, no rokas......,par šitā diapazona 10-50mm objektīviem, īpaši iespringt par IS esamību nevajadzētu
Publicēts: 11.12.10 18:26
 citēt
Bet jūs apskatījāties tās bildes, kā jums liekas, strādā tas IS vai nē? Man vienkārši nav bijusi praktiska pieredze ar IS stikliem...

Es saprotu, ka tas IS būtu svarīgāks pie daudz garākiem fokusa attālumiem, bet kaut kā stulbi būtu, ja nopērku objektīvu ar jau nestrādājošu IS :) Šī vairāk kā principa lieta.
Publicēts: 11.12.10 20:30
 citēt
IS pārbauda elementāri. Piespiežot slēdža pogu fokusēšanas režīmā, atskan klikšķis/šņikšķis, t.i. atbrīvo objektīva kustīgo lēcu grupu; ja uzmanīgi ieklausās var dzirdēt žiroskopu motorīšu dūkšanu/murkšķēšanu, ja švaka dzirde pieliec pie auses.
uz garāko fokusa attālumu pie līdz pirmajam klikšķim nospiestas slēdža pogas var redzēt, kā kompensē roku drebēšanu; ja šās nedreb, kameru pakustini:)
Ja rokas kā statīvs, nafig ISu; Ja fočējot no statīva redz IS darbību, izmet to statīvu miskastē.
Lai veicas.:face-smile:
Publicēts: 11.12.10 22:51
 citēt
Elmarss, es jau augstāk minēju, ka tiksķēšanu/sīkšanu var dzirdēt, bet efektu nejūtu!

Rekur ir bildes, kuras uzņēmu ar 1/5 no rokas - www.dropbox.com...
Visās ir ieslēgts IS. Vai tas ir normāls rezultāts ar IS, vai man viņš nestrādā - to es gribu saprast!
Publicēts: 12.12.10 07:46 labots
 citēt
Kas attiecas uz IS, tad man kā drebelīgu roku īpašniekam uz tik plata objektīva šī verķa aktivitātes ir jūtamas jau pie 1/50-1/30. Maksimums līdz kuram izjūtu IS ir 1/10, bet tālāk nekādi IS (ja vien tā nav BTR ložmetēja platforma) manu roku trīcēšanu noslēpt nevar. Rezumējums- pie 1/5 IS man bildes būtu izplūdušas gan ar IS, gan bez. Reāli man IS palīdz maksimums līdz 2 stopiem, bet tālāk nu nekā. Ieteiktu patestēt uz 50mm kur ir tā nosacītā roku trīcēšanas robeža un tad mēģināt IS. IS efektivitāte vislabāk būs jūtama tajās robežās, kur roku trīcēšana vēl atļauj pa kādai normālai bildei noķert, bet pārsvarā tās ir izplūdušas- šajā situācijā IS būtu jānodrošina maksimālo efektivitāti.

P.s. Rēķinies, ka lētā gala objektīviem IS efektivitāte viennozīmīgi nebūs 100% visās bildēs un ja būsi no rokas bildējis īstajā momentā (pēc izelpas), tad bez IS var sanākt pat labāk nekā ar IS nepareizajā brīdī.
Publicēts: 13.12.10 09:48
 citēt
ja aparatam ir live view diezgan viegli var parliecinaties strada is vai nee
Publicēts: 13.12.10 11:03
 citēt
haralds:uz statīva nahren vajag IS.:face-smile:

+ 18-55mm vinju arī nahren nevajag, ja vien rokas no pakaļas neaug :grimace:
Publicēts: 13.12.10 15:50
 citēt
grr, jūs te galīgi ne pa tēmu braucat :super_man:

Es pats varu izdomāt cik svarīgs man ir tas IS, bet es nevaru izdomāt - viņš manam objektīvam ir dzīvs vai miris kopš pirkšanas brīža? :cry:
Publicēts: 13.12.10 16:24
 citēt
nu bet bildē!!! tad sapratīsi. Tak gana liela pieredze Tev lai saprastu, kad bilde sanaks, kad ne. Ja jau uz digi bildee, tad vari atljautioes nospiest sleedzi ari tad, kad liekas ka sasmeeresies - ja to kadru, kas sanak, paliek vairak, tad strada.
nav tik mega efektiivs shitas is kaa piemeram 100-400 L, bet, ka jau te teica, tos kadrus kas ir uz robezhas notureeshu/nenotureeshu (un man rokutriice vienmer bijusi aktuala lieta) pavelk aaraa.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):