forum.gif
Par filtriem ...
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Par filtriem ...
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 16.03.07 22:08
 citēt
Vajag atrast tā saucamos "Protection Filter". Ražotāju ir daudz un dažādu, ko cilvēki var ieteikt +/- saprātīga cenā ?

par 40-100 LVL neieteikt!

Ja tas kaut ko maina tad vajag uz 77mm ;)
Publicēts: 16.03.07 22:12
 citēt
Vajag atrast tā saucamos "Protection Filter". Ražotāju ir daudz un dažādu, ko cilvēki var ieteikt +/- saprātīga cenā ?

par 40-100 LVL neieteikt!

Cik saprotu, tie ir tie paši UV filtri...
Publicēts: 16.03.07 22:13
 citēt
Nu tā arī viņus mēdz saukt ;)
Publicēts: 16.03.07 22:17
 citēt
njaa, uz 77 padārgi.

A kam visp. tev vinju vajag?
Publicēts: 16.03.07 22:22
 citēt
Lai rūpētos par stiklu, briedi, šamie jau neko citu nedod :)
Publicēts: 16.03.07 22:42
 citēt
art, uz kāda stikla tiek turēts ?
Publicēts: 16.03.07 22:47
 citēt
art un pilnīgi nekādu sūdzību, te gudri cilvēki vārpstī, ka nav vērts iepirkt labu stiklu un beigās uz viņa uzlikt pagalam dranķīgu filtru :D
Publicēts: 16.03.07 22:50
 citēt
es bi teiktu labāk vispār filtru nelikt, esmu testējis vairākus filtrus un uz visiem objektīviem pēc filtra uzlikshanas parādās backfokuss, kā noņem nost tad ok. Tas itsevišķi ir jūtams kad taisa makrobildes, kur svarīgs katrs milimetrs uz lielām aināvām to protams nepamanīs.
Publicēts: 16.03.07 22:54
 citēt
skaidrs :)

whos's next... ?
Publicēts: 16.03.07 23:02
 citēt
skaidrs :)

whos's next... ?

ieklausies velreiz crashaa :) vinsh par sho man neskaitamas reizes liepaja boreeja smadzenes :) pats beigas secinaju ka taisniba vinjam vien ir :)
Publicēts: 18.03.07 12:56
 citēt
Pie reizes iespamošu, lai nav jauns topiks jātaisa:

1)Vai filtrus var skrūvēt vienu uz otra? Piemēram vispirms polarizācijas un pa virsu UV filtru.
Piemēram www.xnet.lv... + www.xnet.lv...
2)Pētot par filtriem literatūru tā arī nesapratu, ko dara Skylight filtrs?
Publicēts: 18.03.07 14:24
 citēt
Man gan liekas, ka UV filtrs palīdz... mēs jau tos UV starus neredzam, bet kamera gan, tāpēc arī parādās asuma un kontrasta zudums... droši vien, ka uz švaka stikla to nemaz neizjutīs, bet nopērkot labu stiklu man liekas, ka vajag no tā izpiest maksimumu. Par backfocusu diemžēl nezinu, bet arī par iepriekšējo apgalvojumu negribu likt galvu ķīlā, jo pats pārbaudījis neesmu, zinu tikai to, ko pasniedzēji stāsta...
Publicēts: 18.03.07 15:45
 citēt
Man gan šķiet, ka gan objektīvu, gan DLSR ražotāji ir pietiekoši zinoši par UV un citiem starojumiem, lai uztaisītu sistēmas, kuras labi iztiek arī bez visādiem UV filtriem. Gribētos redzēt praktisku piemēru no ikdienas bildēšanas, kur UV filtrs ir uzlabojis bildi - uzlabojis, nevis padarījis nedaudz neasāku vai ieviesis papildus atspīdumus. Kalnos - jā, tur UV ir pārpārēm un labs UV filtrs varētu noderēt arī digitālajiem bildētājiem.

Kas attiecas uz filtru skrūvēšanu vienu virsū otram - teleobjektīviem nav problēmu, bet platajiem stikliem jāuzmanās - kaudzē sakrāmēti filtri mēdz aizēnot bildes stūrus pārāk daudz. Ja domā skrūvēt vienu virs otra, tad ieteicams iegādāties superplānos filtrus.
Publicēts: 18.03.07 15:47
 citēt
Nu vairāk par diviem nav plānots. 52mm diametrā.
Publicēts: 18.03.07 22:50
 citēt
Pie reizes iespamošu, lai nav jauns topiks jātaisa:

1)Vai filtrus var skrūvēt vienu uz otra? Piemēram vispirms polarizācijas un pa virsu UV filtru.
Piemēram www.xnet.lv... + www.xnet.lv...

Tas zigmas pol filtrs ir gaužām švakrs!
Nu ok, lēts, bet asu bildi ar viņu dabūt nav iepējams.
Ir man tā gnēze mājās, mētājās, es nekad to vairs virsū neliktu (lasīt kā ieteikums)
Publicēts: 18.03.07 23:21
 citēt
77mm filtri labi un lēti nemēdz būt. Ja jau tik liels objektīvs, tad pietiekami dārgs un kaut kādu sūdu tam virsū skrūvēt nav diez ko loģiski. Filtri ietekmē bildes kvalitāti, it īpaši slikti. Kā ne kā 2 papildus virsmas.

Vienīgais objektīvs kam man UV filtrs stāv virsū visu laiku ir makro, jo ar to sanāk rāpot pa zemi un liela iespēja, ka ūdens vai kas vēl sliktāks tiks uz priekšlēcas. Tas ir kaut kād B+W 72mm UV filtrs, kas nebija lēts. Pārējiem ir blendes un ja nu pavisam bīstama vide -- stiprs lietus, sālsūdens utt., tad tik filtru uzskrūvēju, ja var.
Publicēts: 18.03.07 23:49
 citēt
ak, tapec ari mekleju to labako cenas un kvalitates apvienojuma:)
Publicēts: 19.03.07 11:42
 citēt
uz 77 b&w . cena ja nekljuudos bij 58 vai 68 ls fleeraa. tur vieniigi naacaas kaadus ~ 4 meeneshus gaidiit kameer uz sho izmeeru dabuuju, un tad ar tik 2i bij palikushi ..
principaa pie izmeera 77 un uz augshu jaareekjinaas ar pamatiigu cenas kaapumu attieciibaa pret mazaaku diametru ... bet nu loogjiski jau vien tas ir. kas attiecas uz razhotaajiem, tad b&w price performance ir ok.
Publicēts: 19.03.07 14:48
 citēt

www.hoyafilter.com...

Man patīk tas efekts, ko Skylight rada - siltāki toņi un ādas krāsa cilvēkiem patīkamāka. Lietoju kā aizsargājošo filtru ikdienā.
Publicēts: 19.03.07 15:03
 citēt
Un ko dara CPL filtrs vai tas ir tas pats, kas Skylight?

CPL - Circular Polarisation filter

Neesi slinks, meklē fotOskolās, tur bija labs raksts ar paraugiem. Tākā, neslinko...
Publicēts: 19.03.07 15:42
 citēt
Un ko dara CPL filtrs vai tas ir tas pats, kas Skylight?

Nē, CPL domāts tam lai tas taisa labas bildes bet UV domāts tam lai tas aizsargā objektīvu kas taisa labas bildes :)

:D
Publicēts: 19.03.07 17:34
 citēt

Maina cenu.

Neizsleedzu, ka pasaakushi razjot vienkaarshi objektiiva sargaajamos stiklus, bet UV droshi var taa vietaa juuzeet.
Publicēts: 20.03.07 00:20
 citēt

Maina cenu.

Neizsleedzu, ka pasaakushi razjot vienkaarshi objektiiva sargaajamos stiklus, bet UV droshi var taa vietaa juuzeet.

ir razhotaaji, kas taa arii sauc --P protection filter, ir taadi kas sauc uv.
ir veel tirgotaaji, kas nosauc par protection filter, bet kas patiesiibaa ir uv.
jebkuraa gadiijumaa, ir jaanoskaidor kas tas pa verkji ir ko tu baaz uz taa cauruma virsuu ... mok konservu bundzas vaax ??? da ir te vieni kaukaadi hoya laikam bij .. paniekojos te ar dazhiem .. nu tip toneejoshie ... nu itkaa funkciju pilda ... bet nu ... sorre ... tur pat ar neapbrunjotu aci redz, ka tas stikls ir garaam :( bet nu labi, ka to vienkaarshi panjeemu joka peec paniekoties :D nepatika ... bet nu katram saus ....
Publicēts: 20.03.07 18:36
 citēt
ir razhotaaji, kas taa arii sauc --P protection filter, ir taadi kas sauc uv. Ir veel tirgotaaji, kas nosauc par protection filter, bet kas patiesiibaa ir uv.

Nu jaa, protect - aizsargaat, bet aizsargaat var gan stiklu no putnu meesliem un treknumiem, gan filmu / matricu no UV. Un UV pirmais naak praataa, kad gribas pielikt kaadu nekaitiigu stiklinju objektiivam priekshaa.

jebkuraa gadiijumaa, ir jaanoskaidro kas tas pa verkji

Sure, tramvaju logu stikla filtrs nederees un jaabiistas, ka ziemaa bildeejot sniegs kaa samiists var sanaakt - kaa ar MIR-1 un caur krievu polarizaacijas filtriem.
Publicēts: 20.03.07 19:01
 citēt
www.jackgrahamphoto.com...

Smuki sarakstiits...

Es tikai par tiem UV bishku nesapratu... cik atceros no fizikas tad UV cauri laida kvarca stikls, a parastais nee... Tad nu no shejienes jautaajums kaads stikls ir objektiivos un ja parastais tad jau sanaak ka tas ar aiztur UV ? ... Tad kaada pii peec ir vajadziigs UV filtrs? :)
Publicēts: 20.03.07 19:04
 citēt
... Tad kaada pii peec ir vajadziigs UV filtrs? :)

Esmu naacis uz liidziigaam domaam, bet laikam tas UV iet cauri stiklam, bet ljoti maz, taa, ka cilveeks ar brilleem vistas aklumu nenorauj, bet filmas kadra pamaitaashanai pietiek. Par matricaam nav droshticamu zinju.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):