forum.gif
Foto izgatavošana no diapozitīviem.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Foto izgatavošana no diapozitīviem.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 15.12.10 14:04
 citēt
Sveiki. Vēlētos uzzināt vai iespējams izgatavot taustāmu fotogrāfiju no diapozitīviem (laikam tā tos sauca). Kur to vŗlams Rīgā var izdarīt un cik tas varētu maksāt. Paldies.
Publicēts: 15.12.10 14:09
 citēt
BFS to noteikti var izdarīt. Atrodas tas prieks Pulkveža Brieža ielā 3. Cenas gana demokrātiskas par to kvalitāti.
Publicēts: 15.12.10 14:37
 citēt
šķiet, ja cilvēks nemuld par manuālu pieregulēšanos katram atnestajam filmas gabalam, tad izdevīgāk būtu griezties pie šā kunga:

www.fotoblog.lv...

dabūsi niknākus ciparu failus kā bfs, varēsi glabāt savos arhīvos + drukāt kurā kantorī prātā ienāk
Publicēts: 15.12.10 14:48
 citēt
Protams,ka iespējams.Ieskanēt jeb digitalizēt no diapozitīva vai negatīva nav nekādas starpības.:face-glasses:
Publicēts: 15.12.10 15:45
 citēt
viecha:Protams,ka iespējams.Ieskanēt jeb digitalizēt no diapozitīva vai negatīva nav nekādas starpības.:face-glasses:

Protams,ka nav starpības,kāda starpība vai ielaist mašīnā filmas rullīti,vai čakarēties ar rāmīšos saliktiem,pāržuvušiem,kūkumus sametušiem atsevišķiem kadriem,kurus skaneris īsti negrib ņemt pretī un dēļ kūkuma asums ir tikai vienā zonā,nevis visā kadrā. Pilnīgi nekādas starpības,tādēļ arī cena mēdz reizes 10 atšķirties par skanēšanu. :)
Publicēts: 16.12.10 20:43
 citēt
Tātad, pamēģināju pats ieskanēt diapozitīvu ar parasto printeri/skaneri (respektīvi aparāts viss vienā :D). Sanāca šāds rezultāts, bet tas ir tikai otrais mēģinājums, un jautājums paliek, vai bez apstrādāšanas datorā superspeciālisti dabūs kaut ko mega labāku? Īstenībā mani pat apmierina šāda kvalitāte, skatīt bildi linkā ->> www.bildites.lv...
Publicēts: 16.12.10 20:54
 citēt
Leopolds:Tātad, pamēģināju pats ieskanēt diapozitīvu ar parasto printeri/skaneri (respektīvi aparāts viss vienā :D). Sanāca šāds rezultāts, bet tas ir tikai otrais mēģinājums, un jautājums paliek, vai bez apstrādāšanas datorā superspeciālisti dabūs kaut ko mega labāku? Īstenībā mani pat apmierina šāda kvalitāte, skatīt bildi linkā ->> [url=http://www.bildites.lv/images/j0rbicb2d6iujtjrpq5z.png

Tas]http://www.bildites.lv/images/j0rbicb2d6iujtjrpq5z.png

Tas[/url] nav "ieskanēju",tas ir pizģec!Pilnīgs un neglābjams.
Publicēts: 16.12.10 20:58
 citēt
Var mēģināt dabūt šādu verķi:

secure.serverlab.net...

Man pirms pāris gadiem dēls atveda no USA, izmaksāja ap 60 Ls.. Tas gan nav īsti skaneris- drīizāk digiziepis makrorežīmā ar LED apgaismojumu.
Ģimenes arhīvam WEB kvalitātē sanāk pieņemami. Vienīgi grūti ar pārkaltušiem un izliektiem dipiem rāmjos- nav vienmērīgs asums.
Šos aparātus (līdzīgus) nereti redzu arī ar citiem nosaukumiem.
Publicēts: 16.12.10 21:11
 citēt
60uz5komats6:
Leopolds:Tātad, pamēģināju pats ieskanēt diapozitīvu ar parasto printeri/skaneri (respektīvi aparāts viss vienā :D). Sanāca šāds rezultāts, bet tas ir tikai otrais mēģinājums, un jautājums paliek, vai bez apstrādāšanas datorā superspeciālisti dabūs kaut ko mega labāku? Īstenībā mani pat apmierina šāda kvalitāte, skatīt bildi linkā ->> [url=http://www.bildites.lv/images/j0rbicb2d6iujtjrpq5z.png

Tas]http://www.bildites.lv/images/j0rbicb2d6iujtjrpq5z.png

Tas[/url] nav "ieskanēju",tas ir pizģec!Pilnīgs un neglābjams.

kāpēc uzreiz tā - normāls akvarelis.
Vienīgais nesaprotu - perforētā filmiņas daļa labi, asi, a pa vidu - akvarelis... Kā tā?
Publicēts: 16.12.10 21:33
 citēt
]http://www.bildites.lv/images/j0rbicb2d6iujtjrpq5z.png[/url]

rēcīgi jau ir :face-grin: - nē ja iedosi normālā vietā (vai lietosi ciešamu tehniku) būs šādi bez superapstrādāšanas datorā:

www.fotoblog.lv...
Publicēts: 16.12.10 21:38
 citēt
maris, tas tak nav no 35 mm filmiņas, kas uzbildēta ar kādu Smenu, kam ar taukainu pirkstu lēca iztīrīta...
Publicēts: 16.12.10 21:54
 citēt
Tieši par ciešamu tehniku es runāju vakar.Ne par pro klasi.Man ir tāds vecs Epson skanerītis flatbediņš Perfection 4870 Photo un neredzu nekādas problēmas...dipiņī iet iekšā ar visiem rāmjiem(nu galīgi sačakarētus neesmu provējis,bet gadus 25 vecus ORWO gan)un sadzīves līmenim pavisam OK.Pat labāk padodas kā tikpat veci negatīvi strēmelēs.Atkārtoju sadzīves līmenim(nu kaut vai mana profilbilde)ne izstādei vai komercijai.
Publicēts: 16.12.10 22:26
 citēt
palaidniex:maris, tas tak nav no 35 mm filmiņas, kas uzbildēta ar kādu Smenu, kam ar taukainu pirkstu lēca iztīrīta...

nu ok - optikas zīmējums tāds nebūs, bet no 35mm, ar vidēju planšetnieku (nu ķip epsoni kas 5 gadi atpakaļ jauni maksāja 120-170LVL) - taga jūzētus pa 100eiro var iepirkt), var dabūt dzidru, krāsaināku pa cipariem, asu kadru arī ja tas bildēts ar APS formāta *Čaiku*, par smenu nerunājot

Leopolds jau skenējis ir ūdens vārāmo krūzi + kadrs sajāts softiski ar megaNOISEreduction - ķipa baiss šarps + vēl baisāks Treshold
Publicēts: 16.12.10 22:28
 citēt
nu skaidrs, ja kadrs brāķis no dzimšanas - nu vnk neass, nedagaismots, pirksts objektīvam priekšā... nu tur ne barabāna skeneris ne Imaconveidīgais nepalīdzēs...
Publicēts: 16.12.10 22:34
 citēt
viecha:Tieši par ciešamu tehniku es runāju vakar.Ne par pro klasi.Man ir tāds vecs Epson skanerītis flatbediņš Perfection 4870 Photo un neredzu nekādas problēmas...dipiņī iet iekšā ar visiem rāmjiem(nu galīgi sačakarētus neesmu provējis,bet gadus 25 vecus ORWO gan)un sadzīves līmenim pavisam OK.Pat labāk padodas kā tikpat veci negatīvi strēmelēs.Atkārtoju sadzīves līmenim(nu kaut vai mana profilbilde)ne izstādei vai komercijai.

Problēma jau parasti ir nevis dzelzī,bet blīvītē starp krēslu un klavieri.Skaneru softiem baigi patīk pieņemt lēmumus patstāvīgi uzgāžot skanējuman trīssāvīgu kaudzi "uzlabotāju"un apšķērējot tonālo diapazonu.Ja "blīvīte" piespiež softu neiejaukties un atkož dzelža īpatnības,tad arī ar planšetnieku sanāk gana ciešami.Man ir bijis gadijums,kad senais 3200 epsona planšetnieks ielika 4000 nikonam skanējot šauro melnbalto filmu priekš 1x1.5m drukas.Ielika ar tonālā diapazona vadāmību un asuma vienmērību pa visu laukumu,jo ko dod,ka nikons asāk noskanē kadra centru,bet perifērija ir pilnīgā šļurā(briedenē tīstītās filmas bija baigajā silē saliekušās).
Publicēts: 16.12.10 22:46
 citēt
kurš Epson 3200?

šis ir galvassāpe

savukārt šis ir oioioi ku laba manta

Publicēts: 16.12.10 22:56
 citēt
Galvassāpe.
Bet atkosta galvassāpe,labās un sliktās īpašības zināmas un tiek ņemtas vērā.
Ne visas bildes ir jākopē ar punkteni,dažām difūzā gaisma ir piemērotāka,tā "galvassāpe" ir "difūzā gaisma" un nevajag no tās prasīt punktenes efektu.
Publicēts: 16.12.10 23:11
 citēt
nenu 3xxx, 4xxx planšetEpsoni ir salīdzinoša galvassāpe - varēt var (kautko), bet jāsmadzeņo līdz + reizēm der rāmīti uzķūnēt

savukārt tas otrs pēc būtības jau ar ir *planšetnieks* tik savādāku korpusu da padevi, bet rezultāti vnk teicami + SilverFast nāk pa freiju līdzi
Publicēts: 16.12.10 23:25
 citēt
Rāmītis ir pirmais ,kas jāuzķūnē,dzimtie priekš 3200 planšetnieka ir par augstu virs stikla.Kad atrod maksimālā asuma zonu un atkož kam labāks dzimtais softs,kam labāks silverfasts,tad šim un tam tīri lietojams agregāts.Svaigākie augšejā gala epsona planšetnieki ir vēl drusku labāki.Neba nu visi kadri ir pelnijuši tikt nobildēti ar leiku un neba nu visi negatīvi ir imakona cienīgi.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):