Cik es te urbjot sapratu - bilžu editēšanai pa lielam tas ir galīgi pie kājas! Tas galīgi netraucē! Tā ir lieta kas iespaido video un games! paliek tie ekrāna špociņi... Nu ja nu vienīgi žigli kustinot peli pa ekrānu lpaliks tādas kā dziestošas kursora iepriekšējās atrašanās vietas Agrāk logim bija speciāla fīča - leave mousepointer trails...
Cik sapratu ir vajadzīgs IPS monis - tā ir kautkāda tur tehnoloģija precīzai krāsu attēlošanai un nodrošinot ~178°aplūkošanas leņķus. Trūkumi IPS moņiem: kontrasts ~1:500 - citiem moņiem ir par až 1:10000, ja nekļūdos lēns realcijas laiks parasti 12-16 milisekundes, jaunākiem 6 milisekundes, kas skaitoties megaātri priekš IPS matricas Riktīgam gameru monim 2, 3 milisekundes ne pārak pārliecinošs melnais tonis - ķipa nepietiekami dziļš, toties nodrošina daudz "naturālākas" krāsas bieži zems apgaismojums ~120 cd/cm² (gaišās telpās var bū nepietiekams), gameru moņiem ir daudz spožāks gaismojums un var močīt ļaunos čuķ ne ar sauli pakausī
Plusi - H-IPS matricas ļauj parādīt nevis 16 miljonus bet 1,03 miljardus toņu, tas ir nevis 256 bet 1024 gradācijas katram pikselim Lielākā daļa gatava parādīt plašāku krāsu telpu par sRGB (kas līdz acīm pietiek gamerim), bieži spēj parādīt gandrīž vai pilnu AdobeRGB vai pat plašāku krāsu telpu... Daudz precīzāk kalibrējami (te nu gan kā kuram veicās ar kalibrēšanas panāktajiem rezultātiem, kam ērtāk, kam švaki, kam ir kāda ķibeles)
Bieži testos, kas saistīti ar monitoru testiem tiek iepītas mazsvarīgas lietas - kāda kāja, sik un kādi štekeri, vai pagriežam vertikāli, vai pieskrūvējams pie sienas, kā performē gamju un fiģiku režīmos, ko iesākt ar sRGB krāsu telpu un tmldz. muļķībām pa burzmu piemirstot salīdzināt tieši matricas krāsu atbilstību un statisku bilžu atainošanu...
Cik sapratu nezkāpec 27" Dells ir kruta, bet kaut kādu tur sīkumu dēļ 24" dells ir slikti, bet vai tas labojams ar updeitiem - tā arī nav saprotams Pa lielam matricas ražo 2-3 koncerni, katram tās modīgās IPS matricas un to klasifikācija atšķiras, kam S-IPS, kam PVA, kan E-IPS (šim dēļ tehnoloģijas varot izmantot lētāku izgaismojumu), kam H-IPS (raksta ka ir tie 30 bitu krāsas ar 1024 pustoņiem). Mazliet var sajukt prātā...
A vietas, kur apkopo un salīdzina tikai fotomīlim svarīgās lietas neta neatradu. Un pavisam jauki būu tos dzīvā daba aplūrēt uz viena galda vienādos apstākļos un nokalibrētus. Bet šādi moņi maksā parasti sākot ar 50% vai 2x dārgāk kā gameru širpotrebs un dažādu ražotāju specifiskos monitorus reti kurš dīleris gribēs salikt uz viena galda. Nākās aplūkot pa vienam un dazādas bildes un pēc tam mēģināt restaurēt iepriekšējos iespaidus citā vidē aplūkojot citu bili uz nākamā kandidāta godu alkstošā moņa...
Dārgu un precīzu moni vajag tikai tad, ja ar to pelna daudz naudas, piemēram, drukājot bildes citiem. Pašam... tikai daudz, lai pēc iespējas vairāk pustoņu var redzēt, bet arī tikai sirdsmieram. Esmu mēģinājis savējo kalibrēt, lai ķipa būtu kruta un atliku atpakaļ uz defaut setingiem, nedaudz piegriestiem manai acij. Da nu i nafig. Nevienam tas nav vajadzīgs. Nu man būs super truper nokalibrēts monis katru mēnesi, lai viss perfekti, apstrādāšu super truper bildi, precīzu, ideāli dzīvei atbilstošām krāsām, atnesīšu pie klienta, kam zanzungs stāv par 50Ls un saņemšu pārmetumus, ka kaut kas tām bildēm nav, vai nevar bik pielabot, varbūt nedaudz košāku, kontrastaināku utt...
Es savas bildes lieku stockā un tur džeki skatās uz dārgā gala moņiem, tāpēc arī man jāredz viss, ko viņi varētu ieraudzīt. Ja taisītu tikai sev, tad būtu pircis nedaudz lētāku (pēc specenes), bet lielāku. 23 collas dažreiz liekas par maz
tas DELL 2311 ja, ir baigi ok par savām naudām, pats nesen nopirku dell 2211 - nu mazio brāli ar 21.5" ekrānu - nevienu mirkli nenožēloju, kāpēc: ir ar ko salīdzināt - tāda pat izmēra viewsonic un philips monitori - kakas pēc krāsām; - ir liliska pēda un augstuma, sagāzuma + leņķa mainīšana, ļooooti noder; - ir E-IPS matrica - lētā, kuru tā kā LG ražo, bet nu nav par ko sūdzēties - redzes leņķis ir gandrīz 180 grādi nezaudējost krāsas, ir lielisks melnais, tikai man bija jāpagroza krāsas, citādi no rūpnīcas bija pārāk sarkanas krāsas.
Tātad - domāju ka neesi tāds pro, lai atšķirtu no dārgākiem, cena/performance ir vienkārši izcila, atlikušo naudu ieguldi kādā labāk un lētā fixfokālī
Tucha:Ja uz to naudu nepelni pērc crt televizoru, kas sitīs pušu gan led gan oled gan plasma, gan citus ekrānus un dzīvo laimīgs, ja ne tad aple ar visu monitoru un onanē tālāk.
Neblato. Ja par TV runājam, tad CRT sitīs pušu pārējos nosauktos tikai vērojot LV un citu banānzemju TV kanālus - nežēlīgi sakompresētu, interleisētu SD video bildi. Tik tālu Tev pilnīga taisnība. Bet, ja Tu vari nosaukt kādu CRT, kas H.264/MPEG-4 AVC 1080p materiālu rādīs labāk kā Panis V20, esmu gatavs apēst cepuri.
Monitors jāpērk, redzot tā krāsas! Diez vai interneta veikalā tas būs iespējams... mani favorīti, viennozīmīgi, ir ekrāni ar glancētu pārklājumu! Matētajiem, lai arī daudziem "uz papīra" ir labāki rādītāji, dzīvē izskatās štruntīgāk!
Nu vo. Speciālisti arī atnāca glancēts ekrāns ir super bilžu apstrādei. Žēl man tāda nav!
Monitori, kas maksā 2000Ls uz papīra izskatās vienkārši briesmīgi. Es brīnos ko tie cilvēki viņus pērk. Laikam jau D&G efekts kaut kāds būs...
LC:Monitors jāpērk, redzot tā krāsas! Diez vai interneta veikalā tas būs iespējams... mani favorīti, viennozīmīgi, ir ekrāni ar glancētu pārklājumu! Matētajiem, lai arī daudziem "uz papīra" ir labāki rādītāji, dzīvē izskatās štruntīgāk!
Monitorus vajag izvēlēties pēc principa-paskatos no priekšas,gaišs,paskatos no sāniem-tumšāks un arī krāsas mainās.Tad vairs nav jādomā par kalibrēšanu,adobe krāsu telpu kaut kādām milisekundēm.Ir tikai viens nosacījums-nekad neskatīties savas bildes labā monitorā.
Senders:Es savas bildes lieku stockā un tur džeki skatās uz dārgā gala moņiem, tāpēc arī man jāredz viss, ko viņi varētu ieraudzīt. Ja taisītu tikai sev, tad būtu pircis nedaudz lētāku (pēc specenes), bet lielāku. 23 collas dažreiz liekas par maz
Senders:Es savas bildes lieku stockā un tur džeki skatās uz dārgā gala moņiem, tāpēc arī man jāredz viss, ko viņi varētu ieraudzīt. Ja taisītu tikai sev, tad būtu pircis nedaudz lētāku (pēc specenes), bet lielāku. 23 collas dažreiz liekas par maz
khmm - man laptopam 1920x1200 pix 15" ģīmis kādam tāds pats uz 21" Tev 23" es vēl saprotu, ka ja ir 15", bet ar tādu pašu izšķirtspēju 23" ģīmis - tā ir milzīga starpība bet ja ir 23" ģīmis un paņemt tad 24" ģīmi ar tādu pašu izšķirtspēju - neredzu jēgu tad jau labāk ņēmt kādu 27" moni, kam būš kāsa 25600x1440 pix. jo citādio tā pati bilde, tikai lielāka dēļ lielākiem pikseļim. Ja ņemt ko lielāku, tad obligāti ar augstāku izšķirtspēju...
LC:Monitors jāpērk, redzot tā krāsas! Diez vai interneta veikalā tas būs iespējams... mani favorīti, viennozīmīgi, ir ekrāni ar glancētu pārklājumu! Matētajiem, lai arī daudziem "uz papīra" ir labāki rādītāji, dzīvē izskatās štruntīgāk!
Un cik forši ir mocīies uz glancētā ekrāna mēģināt saskatīt sev vajadzīgo cauri bļikiem un atspīdumiem? Tas tikai šķiet, ka bilde ir foršāka, toties strādāt grūtāk. Ne velti Ābols neilgi pēc pēc savas ūberglancēto ģīmju izlaišanas tomēr sāka piedāvāt arī ar matētu virsmu...
martc:laiku atpakaļ kad vēl ar elektroniku krāmējos, iedeva man remontā pioneer magnetolu, gala pakāpe nosvilusi, pieejami divi varianti, abi vienā rūpnīcā ražoti, specifikācija un marķējums identiska protams, vienīgā atšķirība, ka vienai ir pioneer logo otrai nav, tā kura bez maksāja ja nemaldos ~12Ls, ar pioneer logo maksāja pāri ~20Ls. morāle?
Morāle vienkārša pazaveries nelineāros kropļojus katrai mikrenei un sapratīsi,kura vajadzīga.
es jau rakstiju, specifikācija identiska, marķējums identisks, vienā rūpnīcā štancētas... vienīgā atšķirība ir logo. nedomāju ka parametri atšķirsies tāpat kā psrs pretestībām ar 20% izkliedi
neiet runa par to , ko tu domā, vai kas tev šķiet Iet runa par faktu! Jautājums - faktiski ir vai nav atšķirība?
Kur garantija, ka mikrenes iziet savdabīgu OTK - uz vienām uzdrukā Pioneer zīmi, jo iztur kropļojumu testu, otrām neštancē virsū neko, jo pārkāpj pielaides.
No viena konveijera nonākoši gultņi arī ir dažādu diametru...
MARTS:tas DELL 2311 ja, ir baigi ok par savām naudām, pats nesen nopirku dell 2211 - nu mazio brāli ar 21.5" ekrānu - nevienu mirkli nenožēloju, kāpēc: ir ar ko salīdzināt - tāda pat izmēra viewsonic un philips monitori - kakas pēc krāsām; - ir liliska pēda un augstuma, sagāzuma + leņķa mainīšana, ļooooti noder; - ir E-IPS matrica - lētā, kuru tā kā LG ražo, bet nu nav par ko sūdzēties - redzes leņķis ir gandrīz 180 grādi nezaudējost krāsas, ir lielisks melnais, tikai man bija jāpagroza krāsas, citādi no rūpnīcas bija pārāk sarkanas krāsas.
Tātad - domāju ka neesi tāds pro, lai atšķirtu no dārgākiem, cena/performance ir vienkārši izcila, atlikušo naudu ieguldi kādā labāk un lētā fixfokālī
Lūk to es arī gribēju noskaidrot - paldies lietotājam MARTS! Es neiebilstu pret domu apmaiņu - bet pie jautājuma par monitoriem par Dosju īsti nav vēlmes diskutēt par šīm "trešo valstu" lietām un rūpnīcām esmu dzirdējis viskautko. Šeit interesējos tieši par to vai ir kādi jēdzīgi Price/Perfomence piedāvājumi versijā līdz 200 latiem monitoram kurš pakļaujas kalibrācijai (tātad TN matrica neder). Es pirms tam izlodāju netu, t.sk. www.tftcentral.co.uk
Paldies kas atbildēja pa tēmu - pārējiem arī veiksmi darbā!
es jau rakstiju, specifikācija identiska, marķējums identisks, vienā rūpnīcā štancētas... vienīgā atšķirība ir logo. nedomāju ka parametri atšķirsies tāpat kā psrs pretestībām ar 20% izkliedi
Es tev labāk nemaz neteikšu cik maksāja Cisco 64MB compact flash karte lai tevi neķer trieka
A ko lai dara - aftermarket un spare parts bizness ir lieliska iespēja nopelnīt. Nepatīk - pērc veikalā CF par piečuku, tikai rēķinies, ka jebkādu problēmu gadījumā suports tev nepieņems RMA, jo dzelža konfigurācijā būs neoriģinālas sastāvdaļas.
Man domāt, sāc ar šo: www.pchardwarehelp.com... Ja piekrīti tam, ka noteicošā lieta ir monitora matricas tips un tam, ka arī tev vajadzīga S-IPS matrica, tad jau puse darba padarīta. Tālāk ej uz salidzini.lv, vai uz citu līdzīgu lapu, ieraksti S-IPS un skaties un izvēlies. Nedomāju, ka ražotājs ir noteicošais, stāsti par to, ka uz Latviju sūta moņus ar brāķētām matricām ir iespējami, bet man tomēr liekas, ka lētāk viņiem ir izmest tādas matricas vispār ārā, nevis šķirot, kura uz kurieni Bet tā kā nezinu, apgalvot nevaru.
Pats lietoju pietiekami lētu VP930 un nesūdzos, katrā gadījumā starpība ar "geimeru' moni ir ļoti redzama.
Šķirošana ir realitāte,maniem nikona 14-24 un 24-70 sērijas numuri sākas ar burtiem US (no turienes šie arī nākuši).Tas nozīmē,ka ražošans procesā jau ir zināms uz kuru reģionu konkrētais eksemplārs tiks sūtīts,tas vedina uz zināmām aizdomām.
Ņemot vērā cik Amerika ir liels noieta tirgus un kāda ir konkurence ar citiem brendiem, esmu vairāk kā pārliecināts, ka Amerikā ir vismaz viena Nikon rūpnīca. piemēram BMW X5 priekš eiropas tiek ražoti Amurikā, lai Amurikā (tādā pat džipu zemā kā Latvijā) tie būtu lētāki, a to sīkumu ko nopirks Eiropā var arī pāri okeānam ar kuģi atvest...
Un cik forši ir mocīies uz glancētā ekrāna mēģināt saskatīt sev vajadzīgo cauri bļikiem un atspīdumiem? Tas tikai šķiet, ka bilde ir foršāka, toties strādāt grūtāk. Ne velti Ābols neilgi pēc pēc savas ūberglancēto ģīmju izlaišanas tomēr sāka piedāvāt arī ar matētu virsmu...
Nu neesi jau piekalts pie krēsla- ja kādā brīdī kaut ko nevar saskatīt, tad tak mazliet pabīdīties uz sānu un visu redzēsi! Man glancētais ekrāns ir tā ievietots, ka nekas netraucē, nekādu atspīdumu!
A uz matētā ekrāna par šo jautajumu vispār nav jādomā - Noliec kur gribi, sēdi kā gribi, nekur nav jāgrozās utt. Vienkārši ņem un lieto...
Nu protams nav jau kā kārtīga, spīdīga, manuprāt, tomēr blingmantiņa.
Kā tur bija... Tirgus. Rinda. Dāmītes iepērk gurķus Viena saka - man tos garos, lūdzu! Otra - Man tos īsos resnos! Trešā - Man tos pumpainos Ceturtā - man vienalga, man salātiem...
palaidniex: nu jā šitos sajaucu, bet 1:400 IPS vs 1:1000 Gamermoņiem statiskā dinamiskā diapazona ir gan...
Nav tik traki. Skatījos tajā pašā tftcentral pēdējos review - ir arī IPS ar 1:1000.
nu ir jau - tikai jautājums kā vienmēr par cenu
E-IPS matrica radīa tā, lai varētu pielikt ģošāku apakšgaismu. TIkai nekas nav teikts par cik gradācijas katram pikselim H-IPS matrica savukārt tik gaiša nav... Vismaz neesmu atradis
palaidniex:Ņemot vērā cik Amerika ir liels noieta tirgus un kāda ir konkurence ar citiem brendiem, esmu vairāk kā pārliecināts, ka Amerikā ir vismaz viena Nikon rūpnīca. piemēram BMW X5 priekš eiropas tiek ražoti Amurikā, lai Amurikā (tādā pat džipu zemā kā Latvijā) tie būtu lētāki, a to sīkumu ko nopirks Eiropā var arī pāri okeānam ar kuģi atvest...
Šitās sazvērestības teorijas ir forši palasīt. Uzlabo garastāvokli. Neviens mums speciāli pāri nedara un brāķu sūtīšana navkorporatīvā politika. To ku un kur ražo nosaka loģistika un tehnoloģiskie procesi, bet ne vēlme piečakarēt patēretāju tādā nelielā tirgū kā Austrumeiropa.
Visticamāk, ka X5 ASV ražo, jo tas bija lielākais plānotais tirgus, neatmaksājās taisīt 2 rūpnīcas un ražošanu nolika tuvāk tirgum, lai ietaupītu uz transporta izmaksām. Uz muitas nodokļu fona transporta izmaksas ir daudz lielākas. ja būtu svarīgi nodokļi, tad ASV X5 uzlipinātu pārs detaļas, lai izcelsmes valsts būtu ASV. Savukārt tagad noteikti jāmokas ar kvalitātes kontroli
Ar pāris detaļām nekas nesanāk. Daudzās valstīs ir ārkārtīgi stingri noteikumi par to, cik lielam % no mezgliem jābū vietējiem, lai atceltu muitu. Krievijā ir tas pats - piegādāt uz krieviju fordus no pat no spānijas būtu lētāk, nekā nomaksāt Krievijas muitas. Daudzas valstis reāli aizsargā savus tirgus. Tāpēc Fordus Krievijā ražo, jo tajā tirgū fordam lieli plāni, Gribi tirgū izsisties, nodrošini draudzīgāku cenu. Par fordiem krievijā un bēmēvē iksīšiem amurikā zinu no drošiem ar auto ražošanu (nevis tirdzniecību) saistītiem avotiem.
Daudzreiz muitas nodevas ir iemesls ir tieši ražot kaut ko kārotajā noieta zonā dēļ nodokļiem.
Pats pirms kāda laika iegādājos Samsung SyncMaster 2333HD. Manām vajadzībām - PERFEKTS. Iebūvēts TV, kad apnīk pie datora sēdēt, var ieslēgt mūžīgo muldētāju un baigais pluss ir tas, ka neaizņem vietu lieku. 23 collas, HD video skatīties - mmmm.... skatīties LTV - baisi
Jolan:nu redz,paliku biki gudrāks.Kāds ir optimālais pixeļa izmērs?
Skaties tādu, lai tajās 27 vai 30 collās būtu iespiesti 2560*1900 (1440 paltekrāniem 27 collu) punktiņi. Vēl ir tāda lieta, ja pieminēts LED, tad labāk izvairīties - tas būs spožeklis, bet nevienmērīgs un slikti kalibrējams.
Šajā lapā ir labi monitoru testi. Turklāt tā ir Eiropas (vācu) lapa (pats izklikšķināsi visas sadaļas): www.prad.de...
Pāusus IPS paneļus visiem DEL, NEC, EIZO u.t.t. ražo tāds ledusskapju kantoris kā... LG. Un LG monitoru rūpnīca atrodas Polijā, attiecīgi visi LG monitori Eiropā maksā patuveini tikpat cik štatos. Ja pirkt kādu lētuci, tad papēti kādu no LG modeļiem ar IPS matricu.
NEC un EIZO maksā desmitreiz dārgāk par LG, jo izņemot pašu IPS matricu, vēl jau nepieciešams vienmērīgs fona izgaismojums, Polarizācijas plēve ekrāna priekšā u.c. visādi knifi.