forum.gif
istockphoto
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / istockphoto
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 16.12.10 21:13 labots
 citēt
Sveiki tautieši. Izdomāju pamēģināt microstoka priekšrocības. Piereģistrējos istockphoto.com, tad izpildīju anketu. Prasa 3 pārbaudes bildes. Nevēlos izgāzties testā tāpēc pajautāšu. Tie kuri ir tikuši iekšā. Varbūt var parādīt tās 3 bildes ar kurām jūs nokārtojāt to testu. Nav man mērķis nozagt no jums, bet gan redzēt kas viņus apmierina. Pats domāju speciāli fotografēt kādu izolētu bildi, tad kādu ielu/māju/arhitektūru un beidzamo ar kādu dzīvību. Piemēram kādu zvēru vai cilvēkus. Tad man radās jautājums. Varbūt testa bildēs viņiem vajag jau redzēt kaut ko uz komercijas pusi nevis savu daiļradi. Kā tur ir?
paldies :face-glasses:
Publicēts: 16.12.10 21:44
 citēt
Drīzāk nobildē un parādi, tad arī varēs pateikt vai paņems vai ne. Vari uzlikt kaut kur (piemēram, flickr) to bildi, drošības pēc uzliec kādu watermark virsū.
Publicēts: 16.12.10 21:52 labots
 citēt
nav jau jēgas līst stockos, ja mērķis ir tik vien kā pārrāpties pāri žogam... apskaties, kas ir pieprasītākie foto un dzenies pēc tiem!

divreiz provēju ar shutterstock, tur vajag 7 no 10 testa bildēm lai akceptē... pirmajā piegājienā visas 10 izbrāķēja, otrajā 7... jātipina tik uz priekšu, pēc kāda pusgada jāmēģina atkal varbūt...
Publicēts: 16.12.10 22:02
 citēt
Bez sava stila, jaunām idejām un oriģinālu pieeju nekas nesanāks. Dzenoties pēc pieprasītākajām bildēm ar laiku sapratīsi, ka netiec līdzi un būsi viens no pelēkās masas, kas pelna 50$ mēnesī (ja vispār tik daudz). Ja gribi sabildēt pieprasītāko bilžu variantus, tad tikai ar vienu nosacījumu - ja droši zini, ka vari labāk. Citādāk tāda laika nelietderīga patērēšana vien ir.

MaVi:nav jau jēgas līst stockos, ja mērķis ir tik vien kā pārrāpties pāri žogam... apskaties, kas ir pieprasītākie foto un dzenies pēc tiem!

divreiz provēju ar shutterstock, tur vajag 7 no 10 testa bildēm lai akceptē... pirmajā piegājienā visas 10 izbrāķēja, otrajā 7... jātipina tik uz priekšu, pēc kāda pusgada jāmēģina atkal varbūt...
Publicēts: 16.12.10 22:09
 citēt
Varbūt info jau nedaudz novecojis, bet principā var palasīties:

www.fotoblog.lv...

www.fotoblog.lv...
Publicēts: 16.12.10 22:12
 citēt
iesūtīju shutterstock 10 bildes. 7 vai 8 paņēma, bet maksā baigi maz... nav jēgas
Labāk maksā fotolia
Publicēts: 16.12.10 22:15
 citēt
Shutterstocka meginaju 3 reizes. Pirmo izsvilpa visas. Otro 8, trešo biju sajaucis folderi un ielādēju bildes ar melniem pārs pixeļu rāmīšiem, tā arī paliku ārpusē... bet īpaši nepārdzīvoju.
Publicēts: 16.12.10 23:53
 citēt
bet kā tur ir, sender - skatos tu liels speciālists par stokiem - ir vērts vispār tajos stokos brist iekšā šobrīd? var kaut ko reāli nopelnīt? daudzi saka ka esot aizgājis vilciens utml.? gribētos pamēģināt, bet negribās lieki zaudēt laiku un naudu, lai nav tā, ka viss pa tukšo.
Publicēts: 17.12.10 00:10
 citēt
Vilciens ir aizgājis priekš pelēkās masas. Tagad lai izsistos ir jābūs kam īpašam. Viens labs piemērs ir viena ukrainiete, kura bija un ir visai populāra photosight.ru. Viņa nelika bildes stockos, bet kad uzzināja, ka istockphoto piedāvā Vetta kolekciju (īpašas bildes par lielāku cenu), tad sāka grūst iekšā savus darbus. Pacēlās nenormālā ātrumā. Viņa tur ir 10 mēnešus, bijusi nedēļas labākais mākslinieks, bijusi kā nedēļas labākā bilde (man pa 4 gadiem nav izdevies ne viens, ne otrs). Viņai jau ir 3300 download'i un tā kā lielākoties Vettas, tad pēc maniem aprēķiniem vidēji 10 - 15 dolāri par vienu DL un tas ir tikai sākums. Paskaties viņas bildes: www.istockphoto.com... uz pirmo acu uzmetienu liekas, kāds tur stocks - drīzāk Art, kurš it kā nevienam nav vajadzīgs (pēc uzskata, kas izveidojies par microstockiem), bet tomēr...

Tāpēc es teikšu NĒ, vilciens nav aizgājis, tas tikai traucas ar 500km/h, ir tikai jāmāk tajā ielekt...
Publicēts: 17.12.10 00:15
 citēt
paldies!
Publicēts: 17.12.10 00:21
 citēt
Elena Vizerskaya ir māksliniece. Varbūt viņa sev iztiku spētu arī nopelnīt gleznojot gleznas. Bet te vairāk ir runa par "parastiem" stokistiem.
Publicēts: 17.12.10 00:30
 citēt
Tas bija tikai piemērs... varu atrast vēl vairākus, kas iesākuši salīdzinoši nesen un ir visai tālu tikuši. Tikai lieta tāda, ka daudzi jautājumi atkrīt, kad skaties viņu portfolio.

Joka pēc var apskatīties kādu vecos bukus (da kaut vai manu portfolio. Neesmu tik vecs, bet vismaz nav tālu jāmeklē), sašķirot pēc datuma un tad uz pašām pirmajām. Ļoti daudziem nav ar ko lepoties un var labi redzēt, kā notika attīstība, meklējumi, veiksmes un neveiksmes. Ja izdara to pašu ar jaunajiem kadriem, kurus es pieminēju sākumā, tad var redzēt atšķirību. Nav pirmās fāzes. Viņi ienāk uzreiz ar to līmeni, līdz kuram daži kārpās gadiem. Tur arī tā atķirība.
Publicēts: 17.12.10 00:46 labots
 citēt
Paskatoties pa kategorijām dažādas bildes liekas, ka tur ir viegla peļņa. Piemēram smuki nofotografēts ābols. Kādas 2000 lejuplādēts, tad skolas tāfele ar kādu krītiņu arī kādas 3000 reizes. Cik es esmu lasījis dažādas pamācības, tad ir minēts tas, ka bildei jābūt pēc iespējas vienkāršākai, bilde par sevi visu jau pasaka un bildei sevi jāmāk pārdot. Pie tam bildei jāizceļas, lai redzētu arī mazajās parauga bildītēs. Tā tāda teorija. It kā elementāri, bet viss atduras pret ideju un kreativitāti. Tiklīdz paņem fočiku rokās sabildē kādas bildes, tad vakarā ieliek kompī un beigās secina, ka nekas TĀDS nav, lai būtu jēga turpināt kaut kādu apstrādi vai ielādēt lapās. Nezinu vai tas ir dabas dots talants ieraudzīt to ko citi neierauga vai vnk ilgstošs treniņš un nemitīga sevis paškritika.

Skatoties Tavu IPS profilu daudzas bildes ir līdzīgas.
Publicēts: 17.12.10 00:50
 citēt
māksla ir pamatā parādīt emocijas jeb ar bildi izraisīt emocijas. Pašas emocijas jau par sevi ir stoku pamats, tad vēl aktuālus priekšmetus jeb to sērijas...
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):