Diezgan normāls jautājums no cilvēka kam ISO parametrs izsaka pārāk maz ko.
Ko dotu atbilde ja godīgi es atbildētu - iso 50 ? Mazs grauds ? Un viss ???? Muļķīgi! Tas iso cīpars slēpj sevī netikai cik gaismas jutīgs ir konkrētais fotomateriāls. Ekspzīcijas laiki, grauds, radošā iecere, aparāta speciika, krāsas, toņi, kontrastu un visbeidzot kautvai vekala piedāvāto filmu klāsts Un neviens no tā visa nav mazsvarīgs. Lietoju iso 50 gan naktī gan dienā, gan saulē gan miglā. Lietoju arī iso 3200 kā naktī tā arī dienā, saulē un miglā. Tas viss iespaido galarezultātu. Konu vēl runāt par materiāla tālāko apstrādi atkarībā no tā paša iso ( es gan slinks, ar to īpaši neņemos ) Un vistupākāis variantis ir "Auto"
Eu vecīt ! Baigi foinā bilde - kādu iso lietoji ? Ai - auto lietoju Tas auto tak ir vainu 100 vainu dajebkurš cits johaidī. Nevāji biju vīlies kad kāda bildējoša jaunkundze sniedza man savu jauno ciparu fotokameru ar lūgumu šo uzknipsēt, apskatu verķi, 350 D un affffffigel, tā komandknopka uzlikta uz "P" !!!! Meitene pirms tam bildēja ar sakarīgu mehānisko kameru, pirms to 350 d iepirka. Labi bildēja, tik labi ja jabrīnās bija, sajūsma i viss. A te pēkšņi "P" Kautkāds paradokss. Cilvēks visu mūžu strādājis ar labu zāķi, tad ticis pie motorzāģa un jau vairs neskatās ko un cik zāģē un kapēc.
...bet, arii uz "P" rezhiima 350D ir iespejams mainiit iso...
P rezhiims neamaz nav tik blameejams... slinks, piekriitu, bet ne blameejams.. arii tu ir iespeejams korigjeet expoziiciju un diafragmu, tiesa gan vinjas abas ir saistiitas, bet taa pat var arii EV mainiit un ISO, fokusa punktus un veel sho to takaa ne pa r ko neuzskatu ka P buutu slitkaaks par AV vai TV... M jau ir pavisam cita lieta...
350D man M redzhiimaa kaitina tas ka vinsh automaatiksi tomeer kaut arii ri M liek to EV peec saviem ieskatiem.. ZB! kaads nezin kaa to novaakt?
350D man M redzhiimaa kaitina tas ka vinsh automaatiksi tomeer kaut arii ri M liek to EV peec saviem ieskatiem.. ZB! kaads nezin kaa to novaakt?
Viņš to EV nevis liek, bet gan parāda tev cik tu esi novirzījies no normas... lai tev M režīma lietotājam tomēr būtu špikeris cik tad tu īsti no automātiskā režīma esi atkāpies...
Viņš to EV nevis liek, bet gan parāda tev cik tu esi novirzījies no normas... lai tev M režīma lietotājam tomēr būtu špikeris cik tad tu īsti no automātiskā režīma esi atkāpies...
Fotogrāfa bieds - eos ar atomātisko manuālo režīmu
Cik nu taas automaatikas, bet taam "kameraam", kuras par latu vai diviem paretam lielveikalos pie kases nopeerkami, malo togo, manuaali vai pediaali, bet nekaadi parametri un nekaadaa veidaa nav mainaami. Bet ISO cik nu filmas gabalinjam, kursh iekshaa.
d1 ir ---> The sensitivity is set by holding down the ISO button and turning the main command dial. Settings of ISO200, 400, 800 and 1600 are possible in this way, though you can push this to ISO3200 and ISO 6400 using Custom Settings
attieciigi, pieljauju, ka iepriekshmineetajam verkjim vareetu buut liidziigi ... konkreetaak 6400 autors gan jau ka veelmes gadiijumaa vareetu kautko piebilst, bet nu pieljauju, ka pagaidiis mazliet
Viss ir jāskata vienoti, Andre... un tu to ļoti labi zini... neticu, ka sākumā nesajūsminājies par jebkuru tehnisko lieto, ko atklāji par fotoaprātu... tad ļauj arī citiem papriecāties
Parasti jau vienmēr cenšos likt iespējamo mazāko,bet ir situācijas,kad jāceļ, lai būtu īsāks slēdža laiks. šeit,protams nav domātas specifiskās situācijas,kad jābliež uz maksimālo.