forum.gif
Kāzas ziemā- jūsu ieteikumi?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kāzas ziemā- jūsu ieteikumi?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 19.12.10 12:02
 citēt
Nekad neesmu fotografējis kāzas ziemā. Būtu ideāli ja jūs varētu padalīties ar savām pieredzes niansēm, ko un kā. Piemēram kā cīnatiesar lēcu aizsvīšanu? Pret ko vēl būtu vērt padomāt jau laicīgi? paldies.
Publicēts: 19.12.10 12:22
 citēt
Ja esi ierāvis sotaku drosmei tad nepūt dvašu uz lēcām :grimace:
Vari lēcas ieziest ar roņu taukiem vai šķidro parafīnu....

p.s. bet ja nopietni par tām pārdesmit minūtēm kad būsi ārā nekas neaizsvīdīs...
Publicēts: 19.12.10 12:28
 citēt
laikam vistrakākais ziemā ir melnais uzvalks...
Publicēts: 19.12.10 12:39
 citēt
balanss visam pēc tam jākoriģē more or less... tātad jābildē RAW. Expozīciju vislabāk manuālo, pusautomātiski nespēs precīzi nomērīt un ar kompensāciju darboties visu laiku, man personīgi, ir pārāk liela galvassāpe.

galvenais lai pašam rokas siltas, jo ja pirksti sāks salt tad ne modes normāli varēsi pārslēgt ne koncentrēties uz darbu.
noteikti patērēs vairāk baču tapēc vajag līdzi lādētāju vai arī trešo aķīti kā rezerves.
neieteiktu arī ārā mainīt objektīvus pārāk daudz, bet tas pašsaprotami..
Publicēts: 19.12.10 12:50
 citēt
ar centrālo punktu, fokusējos uz tumšo un kompensāciju mīnusā.
Publicēts: 19.12.10 12:51
 citēt
piektdien fotografēju. vienīgais, kas sagādāja problēmas bija apgērbs, vedējiem bija ideja, ka vajag tiltu un tad bija jālec ārā no mašīnas un jātuntulējas, tapēc forši ir padomāt par viegli lietojamu virsjaku. tapēc pāris reizes lecu ārā tikai žaketē un tagad cīnos ar temperatūru un kaklasāpēm.
kaut kā paveicās laikam, jo nekas nevienā brīdī neaizsvīda.
Publicēts: 19.12.10 13:05
 citēt
ai nu tas jau individuāls variants. Vienam kažoks, otra peldkostīms...
Svīšana gan problēma, jo kamera no mašīnas ārā un iekšā ... un paiet kāds laiks, kamēr svīdums pazūd, bet vedēji jau ar jaunajiem tilta otrā galā.:face-grin:
Publicēts: 19.12.10 13:10
 citēt
oms:ar centrālo punktu, fokusējos uz tumšo un kompensāciju mīnusā.

Kur Tu līgavai sniegā tumšo atradīsi??? :face-grin:
Publicēts: 19.12.10 13:28
 citēt
Sapper:
oms:ar centrālo punktu, fokusējos uz tumšo un kompensāciju mīnusā.

Kur Tu līgavai sniegā tumšo atradīsi??? :face-grin:

-
līgava garā melnā kleitā un līgavainis gaišā gaisīgā uzvalkā :D
Publicēts: 19.12.10 15:16 labots
 citēt
vinils:Nekad neesmu fotografējis kāzas ziemā. Būtu ideāli ja jūs varētu padalīties ar savām pieredzes niansēm, ko un kā. Piemēram kā cīnatiesar lēcu aizsvīšanu? Pret ko vēl būtu vērt padomāt jau laicīgi? paldies.

2 kameras, viena visu laiku somā, iekštelpām, otra āra lietošanai, vēlams ar L stiklu,jo mitrumizturīgs
Var noderēt lietussargs, ja sāk spēcīgi snigt.
Nepūt elpu uz fočika, iespēju robežās
Publicēts: 19.12.10 19:13 labots
 citēt
Iesaku divas kameras ja realize nacionalo balaganu "Ienaksjana telpas" no aras , tad labi ja viena kamera jau ieksja istaba temoeratura
Publicēts: 19.12.10 19:18
 citēt
Oliss:
p.s. bet ja nopietni par tām pārdesmit minūtēm kad būsi ārā nekas neaizsvīdīs...

Protams, jo svīst tad, kad ienāk siltumā... :D
Publicēts: 19.12.10 19:23
 citēt
Billy:lai pašam rokas siltas ...
kartufeļu mizotāju cimdus silti iesaku!:grimace:
Publicēts: 19.12.10 20:41
 citēt
Pinus:
Oliss:

+ kondensāts, kas ir krietni kaitīgāks
Publicēts: 19.12.10 20:58
 citēt
pats kaitīgākais ir gaismas trūkums,ja ceremonija ir paredzēta 16.00 un jaunais pāris grib nofotogrāfēties pie jūras ar visiem viesiem pl.18.Parasti gan ziemā daudz ārā nekas nenotiek,tā kā uzsvars vairāk uz telpu bildēšanu,un tur jau vairs nekādas atšķirības,ziema vai vasara.
Publicēts: 19.12.10 23:43
 citēt
NilsS:
Pinus:

tādos gadījumos, vajag ielikt aparātu politelēna kulītē, kondensāts nosēdīsies uz kulītes, ne aparāta.
Publicēts: 19.12.10 23:44
 citēt
nesanāk diezko asas bildes bildējot caur polietilēna kulīti.. :D
Publicēts: 20.12.10 09:02
 citēt
betas-apsargs:
NilsS:

tādos gadījumos, vajag ielikt aparātu politelēna kulītē, kondensāts nosēdīsies uz kulītes, ne aparāta.

mazāk attīstītie indivīdi joprojām izmanto fotosomas.........
Publicēts: 20.12.10 09:19
 citēt
Ja ziemā, tad labi maksimāli atspoguļot to, ka ir ziema. Forši, ja sanāk trāpīt pabildēt individuālo sesiju tieši, kad snieg. Vēlams sniegu izgaismot atsevišķi ar zibspuldzi no malas, uz statīva (ar lietussargu sanāk labi, var arī softboksu vai sliktākā gadījumā defūzeri, ar pliku zibeni būs par asu, sniegs neizskatīsies dabīgs). Kad snieg sniegs, var jebkur, kaut vai pilsētas centrā. Ja nesnieg, tad vēlams, lai vismaz fonā ir ziemīgums, apsnigušas egles, aizsalis dīķis utt utjp. Ir darīts (esmu bildējis kāzas ziemā). Patika gan pašam, gan klientiem. ;)
Publicēts: 20.12.10 10:07
 citēt
un līgava baltā kleitā uz balta sniega diezko neizcelsies, vajaga sniegu iekrāsot dzeltenu lai būtu kontrasts ;)
Publicēts: 20.12.10 18:37
 citēt
NilsS:
betas-apsargs: tādos gadījumos, vajag ielikt aparātu politelēna kulītē, kondensāts nosēdīsies uz kulītes, ne aparāta.

Tev fotosoma ir hermētiska? Ir labāki ieteikumi kā no viņa ātrāk atkratīties?
Publicēts: 20.12.10 18:46
 citēt
alvils:Ja ziemā, tad labi maksimāli atspoguļot to, ka ir ziema. Forši, ja sanāk trāpīt pabildēt individuālo sesiju tieši, kad snieg. Vēlams sniegu izgaismot atsevišķi ar zibspuldzi no malas, uz statīva (ar lietussargu sanāk labi, var arī softboksu vai sliktākā gadījumā defūzeri, ar pliku zibeni būs par asu, sniegs neizskatīsies dabīgs). Kad snieg sniegs, var jebkur, kaut vai pilsētas centrā. Ja nesnieg, tad vēlams, lai vismaz fonā ir ziemīgums, apsnigušas egles, aizsalis dīķis utt utjp. Ir darīts (esmu bildējis kāzas ziemā). Patika gan pašam, gan klientiem. ;)

This thread is useless without pics :big_smile:
Publicēts: 20.12.10 18:48
 citēt
Oliss:un līgava baltā kleitā uz balta sniega diezko neizcelsies, vajaga sniegu iekrāsot dzeltenu lai būtu kontrasts ;)

paši krāsotāji piedos bildei kolorītu. :haha:
Publicēts: 20.12.10 19:07
 citēt
NilsS:mazāk attīstītie indivīdi joprojām izmanto fotosomas.........
:face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 20.12.10 21:46 labots
 citēt
betas-apsargs:
NilsS:

Tev fotosoma ir hermētiska? Ir labāki ieteikumi kā no viņa ātrāk atkratīties?

tas te ir apspriests plaši un gari, skat vecos topikus par tēmu
Publicēts: 20.12.10 21:48
 citēt
Siltās apakšbikses?
Publicēts: 21.12.10 17:23
 citēt
Jāpiekodina jaunais paŗis padomāt par attiecīgi pieskaņotu mēteli/jaku kleitai, uzvalkam. Bija pagājušogad ziemā ap -25 grādiem, ļooti nepatika, ka kāzu klietu nosedz ar krāsainu fufaiku, taču neko darīt jābildē ir un ne vienmēr līgavai gribējās līgavai vilkt nost jaku.
Baterijas vēlams turēt iekškabatā, siltumā. Citādāk aukstumā ātri izbeidzas.
Publicēts: 21.12.10 19:52
 citēt
Ārā un baznīcā tikai RAW, telpās protams var bliezt JPEGus ja ar studijniecēm :)
Ja ārā saulains, lieku manuālo ar nelielu rezervi mīnusā, lai neizdedzina kleitu, un izmantoju zibeni piegaismošanai bet ja apmācies tad nav tik kritiska tā lieta, ar 7D jau var šaut AV modē :)
Protams 2 body ar stikliem, kā jau te pieminēja.
Publicēts: 27.12.10 12:47
 citēt
man ir jautajums par zibspuldzes lietošanu kāzās
vai jūs visus parametrus liekam manuāli vai bildēajt automātiskajā režimā? piem. ar 430ex? ja lieku automatisko- bildes sanāk briesmigas, taču visu laiku iestadot manuālo režimu un skatotties kā labāk, sanak liela čammāšanās, tā var sanakt palaist labākos kadrus garām, fočukā nav problemu ar manuāliem režimiem, tie laikam ļoti "izkosti", bet man tieši problema ar zibspuldzi, plus vēl tas drausmigais dzeltenigums nāk līdzi, nu vismaz man tā škiet, protams, petot citu fotografu darbus, aridzan viņiem zibspluldzes bildēs ir tas dzeltenigums, bet nu man viņš sanak ļoti uzkrotošs. ši iemesla dēl man ļoti nepatik zibspuldzes, bet nav jau variantu. man 1.javarii kā reiz jabilde kāzas 5os, dienasgaismas nekadas:( visur dzletenigās spuldzes, kā lai dabun smukas bildes?
Publicēts: 27.12.10 13:01
 citēt
tille-bille:man ir jautajums par zibspuldzes lietošanu kāzās
vai jūs visus parametrus liekam manuāli vai bildēajt automātiskajā režimā? piem. ar 430ex? ja lieku automatisko- bildes sanāk briesmigas, taču visu laiku iestadot manuālo režimu un skatotties kā labāk, sanak liela čammāšanās, tā var sanakt palaist labākos kadrus garām, fočukā nav problemu ar manuāliem režimiem, tie laikam ļoti "izkosti", bet man tieši problema ar zibspuldzi, plus vēl tas drausmigais dzeltenigums nāk līdzi, nu vismaz man tā škiet, protams, petot citu fotografu darbus, aridzan viņiem zibspluldzes bildēs ir tas dzeltenigums, bet nu man viņš sanak ļoti uzkrotošs. ši iemesla dēl man ļoti nepatik zibspuldzes, bet nav jau variantu. man 1.javarii kā reiz jabilde kāzas 5os, dienasgaismas nekadas:( visur dzletenigās spuldzes, kā lai dabun smukas bildes?

Nu tā vien izskatās ka jautājuma autors ir pirms mēneša fočiku iepircis un tagad ņemas kāzas bildet...
Vispār jau prātīgi onkas bildē visu RAWa, zibenei izmantojot ETTL režīmu ja nav laika regulēt uzstādijumus.
Publicēts: 27.12.10 13:24
 citēt
nu bet ettl tak ir pilniga automatika jeb es jaucu?
par raw es visu saprotu, bet par zibspuldzi vienalga ne
Publicēts: 27.12.10 13:32
 citēt
Es nedaudz ačgārni to daru, bet priekš manis strādā.

Kamera iestādīta šādi:

M režīms ar iestatījumiem lai nebūtu pilnīgi melns fons un paķertu kaut kādu ambient light. 2-3 stopus tumšāka par zipenes izgaismoto objektu.

Kamera mēra expozīciju ar Spot mode.

Katru reizi pirms ar zipeni kaut ko bildēju nomēru un nolokoju zibspuldzes ekspozīciju ar FE Lock pogu kameras aizmugures pusē. Parasti nomēru pēc sejas. Zibspuldze darbojas ETTL.

Attiecīgi, ja bildēju ar kādu difūzeri vai šauju griestos zipenei parasti uzstādīta + 1/3 EV lai kompensētu zūdošo gaismu.

Ir cilvēki kas Iestāda uz katru kadru expozīcijas korekciju kamerā vai zipenē, bet man tas liekas pārāk liels čakars un lielāka iespēja kaut kur kļūdīties.
Publicēts: 27.12.10 19:36 labots
 citēt
es diezgan līdzīgi kā Billy daros, tikai M uz kameras, vienīgi balanss uz wb bieži.
blicei jauda tikai uz M, kliedēta gaisma, vai gaismas, ja vairākas blices.
Tāpat cenšos + - savietot gaismas ar esošo apgaismojumu, bet ja kas to traucē, var arī uzspiest + pāris jaudas iedaļas un izgaismot atbilstoši vajadzībai.
Dzeltena gaisma, visticamāk, tev sanāk tāpēc, ka šauj zibseni griestos guļbaļķu namiņos un jebkur citur, kur virsma nav balta - gaisma iekrāsojas atbilstoši virsmai, pret kuru kliedējas.
Līdz wb iestādīšana uz M
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):