Nekad neesmu fotografējis kāzas ziemā. Būtu ideāli ja jūs varētu padalīties ar savām pieredzes niansēm, ko un kā. Piemēram kā cīnatiesar lēcu aizsvīšanu? Pret ko vēl būtu vērt padomāt jau laicīgi? paldies.
balanss visam pēc tam jākoriģē more or less... tātad jābildē RAW. Expozīciju vislabāk manuālo, pusautomātiski nespēs precīzi nomērīt un ar kompensāciju darboties visu laiku, man personīgi, ir pārāk liela galvassāpe.
galvenais lai pašam rokas siltas, jo ja pirksti sāks salt tad ne modes normāli varēsi pārslēgt ne koncentrēties uz darbu. noteikti patērēs vairāk baču tapēc vajag līdzi lādētāju vai arī trešo aķīti kā rezerves. neieteiktu arī ārā mainīt objektīvus pārāk daudz, bet tas pašsaprotami..
piektdien fotografēju. vienīgais, kas sagādāja problēmas bija apgērbs, vedējiem bija ideja, ka vajag tiltu un tad bija jālec ārā no mašīnas un jātuntulējas, tapēc forši ir padomāt par viegli lietojamu virsjaku. tapēc pāris reizes lecu ārā tikai žaketē un tagad cīnos ar temperatūru un kaklasāpēm. kaut kā paveicās laikam, jo nekas nevienā brīdī neaizsvīda.
ai nu tas jau individuāls variants. Vienam kažoks, otra peldkostīms... Svīšana gan problēma, jo kamera no mašīnas ārā un iekšā ... un paiet kāds laiks, kamēr svīdums pazūd, bet vedēji jau ar jaunajiem tilta otrā galā.
vinils:Nekad neesmu fotografējis kāzas ziemā. Būtu ideāli ja jūs varētu padalīties ar savām pieredzes niansēm, ko un kā. Piemēram kā cīnatiesar lēcu aizsvīšanu? Pret ko vēl būtu vērt padomāt jau laicīgi? paldies.
2 kameras, viena visu laiku somā, iekštelpām, otra āra lietošanai, vēlams ar L stiklu,jo mitrumizturīgs Var noderēt lietussargs, ja sāk spēcīgi snigt. Nepūt elpu uz fočika, iespēju robežās
pats kaitīgākais ir gaismas trūkums,ja ceremonija ir paredzēta 16.00 un jaunais pāris grib nofotogrāfēties pie jūras ar visiem viesiem pl.18.Parasti gan ziemā daudz ārā nekas nenotiek,tā kā uzsvars vairāk uz telpu bildēšanu,un tur jau vairs nekādas atšķirības,ziema vai vasara.
Ja ziemā, tad labi maksimāli atspoguļot to, ka ir ziema. Forši, ja sanāk trāpīt pabildēt individuālo sesiju tieši, kad snieg. Vēlams sniegu izgaismot atsevišķi ar zibspuldzi no malas, uz statīva (ar lietussargu sanāk labi, var arī softboksu vai sliktākā gadījumā defūzeri, ar pliku zibeni būs par asu, sniegs neizskatīsies dabīgs). Kad snieg sniegs, var jebkur, kaut vai pilsētas centrā. Ja nesnieg, tad vēlams, lai vismaz fonā ir ziemīgums, apsnigušas egles, aizsalis dīķis utt utjp. Ir darīts (esmu bildējis kāzas ziemā). Patika gan pašam, gan klientiem.
alvils:Ja ziemā, tad labi maksimāli atspoguļot to, ka ir ziema. Forši, ja sanāk trāpīt pabildēt individuālo sesiju tieši, kad snieg. Vēlams sniegu izgaismot atsevišķi ar zibspuldzi no malas, uz statīva (ar lietussargu sanāk labi, var arī softboksu vai sliktākā gadījumā defūzeri, ar pliku zibeni būs par asu, sniegs neizskatīsies dabīgs). Kad snieg sniegs, var jebkur, kaut vai pilsētas centrā. Ja nesnieg, tad vēlams, lai vismaz fonā ir ziemīgums, apsnigušas egles, aizsalis dīķis utt utjp. Ir darīts (esmu bildējis kāzas ziemā). Patika gan pašam, gan klientiem.
Jāpiekodina jaunais paŗis padomāt par attiecīgi pieskaņotu mēteli/jaku kleitai, uzvalkam. Bija pagājušogad ziemā ap -25 grādiem, ļooti nepatika, ka kāzu klietu nosedz ar krāsainu fufaiku, taču neko darīt jābildē ir un ne vienmēr līgavai gribējās līgavai vilkt nost jaku. Baterijas vēlams turēt iekškabatā, siltumā. Citādāk aukstumā ātri izbeidzas.
Ārā un baznīcā tikai RAW, telpās protams var bliezt JPEGus ja ar studijniecēm Ja ārā saulains, lieku manuālo ar nelielu rezervi mīnusā, lai neizdedzina kleitu, un izmantoju zibeni piegaismošanai bet ja apmācies tad nav tik kritiska tā lieta, ar 7D jau var šaut AV modē Protams 2 body ar stikliem, kā jau te pieminēja.
man ir jautajums par zibspuldzes lietošanu kāzās vai jūs visus parametrus liekam manuāli vai bildēajt automātiskajā režimā? piem. ar 430ex? ja lieku automatisko- bildes sanāk briesmigas, taču visu laiku iestadot manuālo režimu un skatotties kā labāk, sanak liela čammāšanās, tā var sanakt palaist labākos kadrus garām, fočukā nav problemu ar manuāliem režimiem, tie laikam ļoti "izkosti", bet man tieši problema ar zibspuldzi, plus vēl tas drausmigais dzeltenigums nāk līdzi, nu vismaz man tā škiet, protams, petot citu fotografu darbus, aridzan viņiem zibspluldzes bildēs ir tas dzeltenigums, bet nu man viņš sanak ļoti uzkrotošs. ši iemesla dēl man ļoti nepatik zibspuldzes, bet nav jau variantu. man 1.javarii kā reiz jabilde kāzas 5os, dienasgaismas nekadas visur dzletenigās spuldzes, kā lai dabun smukas bildes?
tille-bille:man ir jautajums par zibspuldzes lietošanu kāzās vai jūs visus parametrus liekam manuāli vai bildēajt automātiskajā režimā? piem. ar 430ex? ja lieku automatisko- bildes sanāk briesmigas, taču visu laiku iestadot manuālo režimu un skatotties kā labāk, sanak liela čammāšanās, tā var sanakt palaist labākos kadrus garām, fočukā nav problemu ar manuāliem režimiem, tie laikam ļoti "izkosti", bet man tieši problema ar zibspuldzi, plus vēl tas drausmigais dzeltenigums nāk līdzi, nu vismaz man tā škiet, protams, petot citu fotografu darbus, aridzan viņiem zibspluldzes bildēs ir tas dzeltenigums, bet nu man viņš sanak ļoti uzkrotošs. ši iemesla dēl man ļoti nepatik zibspuldzes, bet nav jau variantu. man 1.javarii kā reiz jabilde kāzas 5os, dienasgaismas nekadas visur dzletenigās spuldzes, kā lai dabun smukas bildes?
Nu tā vien izskatās ka jautājuma autors ir pirms mēneša fočiku iepircis un tagad ņemas kāzas bildet... Vispār jau prātīgi onkas bildē visu RAWa, zibenei izmantojot ETTL režīmu ja nav laika regulēt uzstādijumus.
Es nedaudz ačgārni to daru, bet priekš manis strādā.
Kamera iestādīta šādi:
M režīms ar iestatījumiem lai nebūtu pilnīgi melns fons un paķertu kaut kādu ambient light. 2-3 stopus tumšāka par zipenes izgaismoto objektu.
Kamera mēra expozīciju ar Spot mode.
Katru reizi pirms ar zipeni kaut ko bildēju nomēru un nolokoju zibspuldzes ekspozīciju ar FE Lock pogu kameras aizmugures pusē. Parasti nomēru pēc sejas. Zibspuldze darbojas ETTL.
Attiecīgi, ja bildēju ar kādu difūzeri vai šauju griestos zipenei parasti uzstādīta + 1/3 EV lai kompensētu zūdošo gaismu.
Ir cilvēki kas Iestāda uz katru kadru expozīcijas korekciju kamerā vai zipenē, bet man tas liekas pārāk liels čakars un lielāka iespēja kaut kur kļūdīties.
es diezgan līdzīgi kā Billy daros, tikai M uz kameras, vienīgi balanss uz wb bieži. blicei jauda tikai uz M, kliedēta gaisma, vai gaismas, ja vairākas blices. Tāpat cenšos + - savietot gaismas ar esošo apgaismojumu, bet ja kas to traucē, var arī uzspiest + pāris jaudas iedaļas un izgaismot atbilstoši vajadzībai. Dzeltena gaisma, visticamāk, tev sanāk tāpēc, ka šauj zibseni griestos guļbaļķu namiņos un jebkur citur, kur virsma nav balta - gaisma iekrāsojas atbilstoši virsmai, pret kuru kliedējas. Līdz wb iestādīšana uz M