forum.gif
Nakts foto ar ilgu ekspozīciju.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Nakts foto ar ilgu ekspozīciju.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 19.12.10 12:32 labots
 citēt
Nēsmu specs,tikai iesācējs.Sakiet lūdzu kā dabūt naktī šādas bildes,tās ir bildētas ar ilgu ekspozīciju.Kā uzstādīt parametrus fotoaparātā,lai dabūtu tādu bildi www.bildites.lv... www.bildites.lv... Man ir sony dsc-h50 Vai M sledzim jābut ar lielāku vai mazāku ciparu. Paldies.
Publicēts: 19.12.10 12:46
 citēt
Ja kaifo par starainām gaismām, tad to taisa filtrs...:face-smile: ekspozīciju piemeklē "metodom naučnogo vtika"; pēc proves uzņēmuma histogrammas...:face-smile: Lai veicas
Publicēts: 19.12.10 12:48 labots
 citēt
Jā tieši to es biju domājis,kā panākt naktī tādas gaismas.Tik diemžēl nekur netā es nevaru atrast savam fotoaparātam tādus filtrus,ja kāds zin dodiet ziņu.
Publicēts: 19.12.10 12:52 labots
 citēt
tādas labāk nevajag škatīties un bildēt ne tik...
bļin, pat man tāda ir :D content2-foto.inbox.lv...
Publicēts: 19.12.10 12:53 labots
 citēt
Googlē izbanots esi?
www.tiffen.com...
Un meklē pēc savas kameras objektīva/filtruadaptera vītnes...
te vēl.
www.cs.mtu.edu...
Publicēts: 19.12.10 15:27
 citēt
Publicēts: 19.12.10 16:04
 citēt
Es jums neprasu bāzt te bildes ar tiem efektiem,es jums lūdzu kā to izdarīt un kur iegādāties tādu filtru priekš sony dsc-h50 kameras
Publicēts: 19.12.10 16:11
 citēt
armis:Es jums neprasu bāzt te bildes ar tiem efektiem,es jums lūdzu kā to izdarīt un kur iegādāties tādu filtru priekš sony dsc-h50 kameras

======
a man bez filtra sanāk :D
Publicēts: 19.12.10 16:33
 citēt
ņem parastu UV filtru, nozieķē ar speķainu pirkstu, tad ar sērkociņu savelk krustam strīpas, tik cik zvaigznītei starus gribās.
Vsjo.
Publicēts: 19.12.10 16:35
 citēt
Smukas 14staru zvaigznītes sanāk ar Nikkor 50mm objektīviem, tikai nedaudz jāpiever diafragma.
Laikam tikai Sony šī optika nederēs...
Publicēts: 19.12.10 18:25
 citēt
pietiekami starainas lampas sanaak vnk ar mazu diafragmas atveerumu, nekaadus spec filtrus nevajag
Publicēts: 19.12.10 20:31
 citēt
Pinus:pietiekami starainas lampas sanaak vnk ar mazu diafragmas atveerumu, nekaadus spec filtrus nevajag

Tikai, ja štruntīgs/lēts objektīvs...:face-grin:
Publicēts: 19.12.10 21:02
 citēt
cilvēks taču neprasīja neko par stariem,bet par ekspozīcijas laiku.
skaitļiem jābūt mazākiem,slēdža ātrumam lēnākam.ilgums atkarīgs no f skaitļa,gaismas daudzuma.Noteikti izlasi fotoaparāta instrukciju.
Publicēts: 19.12.10 21:11
 citēt
ISO pēc iespējas mazāks piem. 100, F skaitlis pēc iespējas lielāks šim modelim tas cik saprotu ir F8.

Bet man domāt, ka ar F8 nekādu garo ekspozīciju neizvilksi.
Publicēts: 19.12.10 21:17
 citēt
vinieks-kāpēc iso jāliek pēc iespēja mazāks?Kustību jau nevienam nevajag,varbūt statīvs sūdīgs,troksnis būs arī no ekspoz.ilguma.Cilvēkam vienkārši vajag naktī nobildēt lampiņas,bet tā lai nebūtu tikai tās redzamas,bet arī citas mazāk izgaismotas vietas.Pārgaismotās vietas vairāk nepārdegs,bet sensors paņems gaismu arī no tumšākajām vietām.
Publicēts: 19.12.10 21:17 labots
 citēt
Atradu netā: DSC-H50 ISO-80, F8 = 8 sek

Publicēts: 19.12.10 21:20
 citēt
ekoists:vinieks-kāpēc iso jāliek pēc iespēja mazāks?Kustību jau nevienam nevajag,varbūt statīvs sūdīgs,troksnis būs arī no ekspoz.ilguma.Cilvēkam vienkārši vajag naktī nobildēt lampiņas,bet tā lai nebūtu tikai tās redzamas,bet arī citas mazāk izgaismotas vietas.Pārgaismotās vietas vairāk nepārdegs,bet sensors paņems gaismu arī no tumšākajām vietām.
Es tās bildītes nepaskatījos :D Bet jautājums ir :"Sakiet lūdzu kā dabūt naktī šādas bildes,tās ir bildētas ar ilgu ekspozīciju."
Publicēts: 19.12.10 21:22
 citēt
vinieks:Atradu netā: DSC-H50 ISO-80, F8 = 8 sek

8 sek laikā mašīnas izvilks svītras, lidojošās vārnas arī
Publicēts: 19.12.10 21:24
 citēt
Oliss:
vinieks:Atradu netā: DSC-H50 ISO-80, F8 = 8 sek

8 sek laikā mašīnas izvilks svītras, lidojošās vārnas arī
Neko nezinu :D
Jauns tematsAtbildēt
  1.