forum.gif
Foto iegūšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Foto iegūšana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 21.12.10 06:13
 citēt
Gadās, ka fotogrāfi neatdod bildes pēc fotosesijām.
Ko iesākt darīt?
Idejas?
Ieteikumi?
Ir kāds fotogrāfu ētikas kodekss?
Ir melnais saraksts?
Publicēts: 21.12.10 07:39 labots
 citēt
Naudu maksāji vai "bezmaksas fotosesija pret skaistām bildēm"?
Pirmajā gadījumā kaut līdz tiesai var vilkt :D Otrajā tikai antireklāmu var sataisīt.
Publicēts: 21.12.10 08:27
 citēt
Mans laiks arī ir nauda, nedomāju, ka tas ko maina. Ne jau es uzprasījos uz bildēm
Publicēts: 21.12.10 09:03
 citēt
Kā tas ir neatdod :amazing:
Ir taču simtiem veidu kā fotogrāfs atdos gan bildes (tavas, svešas) gan fotoaparātu gan visu ko citu :face-grin:
Publicēts: 21.12.10 10:20
 citēt
Jautājums jau kāda bija vienošanās. Pēc Tava otrā teksta izskatās, ka fotogrāfs Tevi uzaicināja bildēties. Ja par to tika samaksāts, tad viss kārtībā, tad nekādas bildes var arī nepienākties, ja fotogrāfs nolīga Tevi par naudu konkrāta darba - modeļa - izpildei. Arī pat ja nesamskāja, bet parakstīji Model release, tad arī vari uzskatīt, ka neko nepanāksi, jo iekš model release parasti ir ierakstīts, ka finansiālie jautājumi nokārtoti.
Patiesībā, pat ja nav nekādas rakstiskas vienošanās, kā pierādīsi, ka bija mutiska vienošanās, ka par sesiju Tev pienākas bildes? Būs grūti
Risinājumu redzu tikai šādu. Ja ir tā, ka fotogrāfs Tevi uzaicināja un nesaņēmi ne naudu, ne bildes, bet ir kaut kur tās bildes publiski izrādītas (lai var pierādīt, ka tiešām pie fotogrāfa esi bijusi), tad juridiski vari mēģināt spiest uz tādu variantu kā nodarbināšana bez atlīdzības un bez līguma, no kā izriet arī nodokļu nemaksāšana, un tādējādi atrast kaut kur savas bildes internetā vai izstādītas, un vērsties ar situācijas aprakstu VIDā un Darba inspekcijā. Vai kas sanāks, protams, garantijas nav. Sākotnēji vari arī pabaidīt ar tādu variantu fotogrāfu vēl nekur nevēršoties. Tikai pirms tam noņem skrīnšotu no weblapas, kur bildes ar Tevi, vai nobildē (kaut ar telefonu) fiziski izstādītās bildes, kur esi redzams/a.
Bet nu tas tā, ja ir vēlēšanās ņemties.
Publicēts: 21.12.10 10:36
 citēt
Paldies liels par viedokļiem. Cik ņemšos- nezinu, domāju:) Un nav nav šis gadījums, kad bildes nepienāktos.
Cits jautājums, ka turpmāk fotogrāfējoties jāprasa ķīla no fotogrāfa (būs bildes- atdabūsi savu ķīlu).
Publicēts: 21.12.10 11:11 labots
 citēt
Diezvai darīšana būs bijusi ar fotogrāfu.Lai gan latvijā tiešam ir padaudz fotogrāfu,bet vēl vairāk (kādi padsmit tūkstoši) ir "fotogrāfam līdzīgi priekšmeti".Uzdoties par fotogrāfu ir daudz vieglāk ,kā par oligarhu-binesa haizivi,jo fotoaparātu vieglāk "saorganizēt",kā bentliju un pretī prezidenta pilij pietauvotu jahtu ar aizjūrzemju moriem-sulaiņiem.
Šķiet, šeit stāsts,nevis par bildēm,betpar iepazīšanos un palūrēšanu uz pliku zaķi. :)
Publicēts: 21.12.10 11:43
 citēt
Uztaisi kaut mini antireklāmu, lai citi zin, ar kādu fruktiņu labāk nesadarboties

+Robert
+ 60uz5....
Publicēts: 21.12.10 11:51 labots
 citēt
VinoRosso:Paldies liels par viedokļiem. Cik ņemšos- nezinu, domāju:) Un nav nav šis gadījums, kad bildes nepienāktos.
Cits jautājums, ka turpmāk fotogrāfējoties jāprasa ķīla no fotogrāfa (būs bildes- atdabūsi savu ķīlu).

pasākumā, kur viss notiek izklaides dēļ, nav sevišķi sakarīgi runāt par tiesībām un pienākumiem.
Ja gribi garantētu rezultātu - slēdz līgumu, bildējies par naudu pie kāda, kam tas ir darbs,vai meklē projektus, kuros vajag modeles
Publicēts: 21.12.10 12:34
 citēt
+ NilsS
Publicēts: 21.12.10 12:35 labots
 citēt
VinoRosso būs kritusi uz kādu "Lielu melnu fotoaparātu" pēc kā secinājusi ka tas ir "Fotogrāfs" , tas ir tik vien kā cilvēks kam ir fočuks nevis Fotogrāfs :):) Internetā daudz tādu stāstu kā kompleksaini puisīši [arī meitenes ja kas] uzdodamies par "Fotogrāfs" vienkārši cenšas iepazīties un palūrēt uz plikiem pusplikiem zaķiem , drošākā pazīme "Kailfoto sesijas" , "Kilfoto foto kursi" viss ar prievārdiem "Kailfoto" , lielā vairumā katra otrā teksta galā pat ja to nav paredzēts bildēt :D :D VĒL ir populāras "Tussi" ar fočukiem , pēc tiem bildes gaidīt ir mazākā mērā naivi , no visa bara labākā gadijumā PROT trāpīt kadrā 1-2 cilvēki un kā likums TIEM tevi nemaz nebildē , bildē citas jau sen zināmas čiksas, Merfija likums. Fotogrāfi kuri tiešām ir FOTOGRĀFI tas ir strādā šai jomā ARKARTĪGI reti kautko piedāvā bez maksas , un vispār kautko piedāvā , man personīgi tam "Treniņa izklaides nolūkos" nekad nav laika pat ja gribētu , piemēram ļoti forš modelis kuru es labprāt bildēju "Makslai" nevaru atlicināt laiku gandrīz gadu , pat sexretaršai nevaru jaunas bildes vismaz pus gadu satasit. Cita situācija ir "Cilvēkiem ar fočiku" , skuķiem parasi ar piedāvājumiem uzmācās izteikti kompleksaini eksemplāri , ja tadām tiešam kaut kas sanāk no "Sesijas" tā ir tikai cūcene un negadās bieži , tas tā pēc nostāstiem no skuķiem dzirdētiem:):)
Publicēts: 21.12.10 13:00
 citēt
Lunis, 60/50- o nē, cik jūs naivi........
Publicēts: 21.12.10 13:47
 citēt
"Cilvēks ar fočuku", "fotogrāfam līdzīgs priekšmets" kārtējo reizi izlasījis par savu nešķisto dabu, aiziet noraudāties.
Publicēts: 21.12.10 13:59
 citēt
orks- neviens jau neteica, ka Tev tā nešķīstā daba:anger:
Publicēts: 21.12.10 14:14
 citēt
Re kur ir....
www.apollo.lv...
Publicēts: 21.12.10 14:53
 citēt
ekoists:Re kur ir....
http://www.apollo.lv/portal/news/articles/224264/0?show_inbox=1

Lapss laps , jo vairāk visus šitos Monogrāfus fomogrāfus izķers jo pārējiem ar šo "Hoobiju" nesirgstošiem vieglāk strādāt . Šad tad nākās konsultēt "Tadu ziņi šitādu zini" par pēkšņus kailfoto talantus sajutušiem drebekļiem kas siekalojās gar tīnītēm visādos WEBos un pasākumos :)
Publicēts: 21.12.10 14:57 labots
 citēt
VinoRosso:Gadās, ka fotogrāfi neatdod bildes pēc fotosesijām.
Ko iesākt darīt?
Idejas?
Ieteikumi?
Ir kāds fotogrāfu ētikas kodekss?
Ir melnais saraksts?

sanāk, ka mums visiem ir jāuzmin kāda bija tava vienošanās ar fotogrāfu un jāizlemj, balstoties uz šo minējumu, vai tev pienākas bildes?

es tādā gadījumā ieteiktu sameklēt zīlnieci. derēs jebkura.
Publicēts: 21.12.10 15:02
 citēt
Kas Tev nav skaidrs? To,ka bildes pienākas es pati zinu.
Publicēts: 21.12.10 15:04
 citēt
VinoRosso:Kas Tev nav skaidrs? To,ka bildes pienākas es pati zinu.

nuja, es uzminēju, ka nekas tev nepienākas.
Publicēts: 21.12.10 15:07
 citēt
Staigā vien tālāk
Publicēts: 21.12.10 15:09 labots
 citēt
VinoRosso:Kas Tev nav skaidrs? To,ka bildes pienākas es pati zinu.

KĀDI MALDI , pienākties nepienākas nekas ja par to nav vienošanās ;D ;D Tas apmēram tā ka tu domā ka ja "Aicina uz kafiju" komplektā pienākas Sex :):) Nu nefiga :):) Mož onka domāja tāpat kā tās meitiņa kura te meklēja "Labdarus" kuriem nez kāpēc būtu "Jāgrib pafočit pasākums" bez maksas un AR PRIEKU labām emocijām utt. :D :D . Mož puika bij domās ka tev būs gana kruta jau viena pafočīšanās pie viņa :D
Publicēts: 21.12.10 15:13
 citēt
Luni- paldies.
Tad nevajag visādu sviestu pirms sesijas runāt un nez ko solīt.
Publicēts: 21.12.10 15:14
 citēt
VinoRosso:Luni- paldies.
Tad nevajag visādu sviestu pirms sesijas runāt un nez ko solīt.

SOLIJA ? Pirms tam solija vēlāk piemirsa ? Tad jau cita lieta .
Publicēts: 21.12.10 15:14
 citēt
VinoRosso:orks- neviens jau neteica, ka Tev tā nešķīstā daba:anger:

VinoRosso - ta ne jau Tevi citēju iepriekšējā textā. Te jau gadiem ilgi velkas īsteno fotogrāfu žēlabas par to, ka aparātus var nopirkt katrs bez licences. Un kaut kā parasti paliek aiz kadra, ka vairākums šo nekad sevi par fotogrāfiem nav saukuši un pat neatsaucas uz tādu vārdu.
Publicēts: 21.12.10 15:15
 citēt
Jā, bet, ja fotogrāfiem ir tāda filozofija, kā te daļai tad ir bezcerīgi. Jums visiem ir līgumi ar modelēm, visi prasāt naudu? Neticu- 1% to dara.
Publicēts: 21.12.10 15:16 labots
 citēt
Jebkurā gadījumā izklausās pilnīgs "Fomogrāfs monogrāfs" pēc stila :face-grin::face-wink: Kā te Traukos skuki raksta "Kads vispar kautko citu bez kailfoto bildē" ?:)
Publicēts: 21.12.10 15:18
 citēt
Luni- jā, izklausās gan:)
Man jau arī patiesībā tās bildes nevajag , tikai tracina, ka var solīt un muldēt vienu un darīt pilnīgi citu.
Bet ir no šīs diskusijas pa idejai, kas var noderēt nākotnē.
Publicēts: 21.12.10 15:33 labots
 citēt
VinoRosso:Jā, bet, ja fotogrāfiem ir tāda filozofija, kā te daļai tad ir bezcerīgi. Jums visiem ir līgumi ar modelēm, visi prasāt naudu? Neticu- 1% to dara.

Tā dara tikai tie kas strādā "Pa brīvu" ar cerību katru mēslu uzsist gaisā "Stokā" :D Man pavisam vienkārši AR KLIENTĒM vispār neko nekad neslēdzam , SAMAKSĀ uzbildēju atdodu izdzēšu :):) Darbā pavisam vienkārši līgumus ar "Cilvēkiem" slēdz aģentūras uz mums tam vispār nekāda sakara , nobildējam atdodam gatavo aģentūrai ar kuru mums līgums par darbu izpildi , pie sevis pilnīgi neko nepaturam ar modeļiem nekāda sakara uz "Plaukta" neko neliekam. Ļoti reti gadās ka kāda izčīkst saucamo "Bildes pret darbu" , ņemam standarta pirkšanas padošanas līgumu kur minam ka Līgums par darba samaksu "SAMAKSA xxLs" norēķina veids 3 bildes 30X45 formātā pēc autora ieskatiem:) Šeit nav USA šeit visi šie līgumi ir kaķim zem astes , ja "Modelis" pārdomās nekāds līgums tevi nepasargās respektēt modeļa tiesībām uz "Pārdomāju" , UN VISPĀR pārdomāt ir normāli sievišķīgi , es to pilnībā respektēju. Nu pārdomāja mainījās apstākļi visādi gadās. Parasti gan tāds modelis tiek vienkarši izmests no datubāzes un viss. Pilna pasaule taču ar "Standarta" modeļiem viens divu triju pārdomāšana kaut kādu daudzu gadu laikā tas tak nav nekas , uz kopējiem apjomiem tas nekādu iespaidu neatstāj. Piekam tādām lietām kas NAV KOMERCIJA man vaig specifiskus modeļus , spēcīgus izteiktus tipāžus sievišķīgas kuplas formas nobriedušus sievišķīgus augumus utt. TĀDI modeļi ir ļoti reti un PIEPRASĪTI . Taka pie manis personīgi var uz "Bildēm" pieteikties Borisa Bērziņa vai Renesanses laikmeta tipa modeļi , kā vienmēr esu teicis "Modeļus ārienes" īpašnieces netraucēt.
Publicēts: 21.12.10 16:05
 citēt
Ir jau arī LV tās modeles aptrakušas... Viņām viss pienākas! :D
Parasti, jo profesionālāka modele, jo mazāk ar viņu pēc tam čakars ar bildēm. Jo skaidri saprot ko kas kā sarunāts.

Ja tas fotogrāfs Tevi vēl kādreiz gribēs bildēt, tad bildes atdos...
Publicēts: 21.12.10 16:25 labots
 citēt
Varbūt varbūt , katrā ziņā mūsu vajadzībām MODEĻI Latvijā nav vērā ņemams piedāvājums. Godīgi sakot man nav skaidrs kur būtu izmantojami citur kā kaut kādos "Modes vai lupatu lietās" milzīgs bars ar vienveidīgiem bezpersoniskiem feisiem un augumiem. Mums 100% visi darbi ir bijuši ar aprakstu "Ikdienišķi cilvēki vai VIP personas" neatceros nevienu gadījumu beidzamo 10 gadu laikā kad kāds būtu prasījis pēc stila "Modeļu ārienes" tipa cilvēkus :):) Man personīgi nekad nav bijušas problēmas ne ar kādiem modeļiem , ir gadījies pa meitenes mainoties ģimenes stāvoklim vai sabiedriskam statusam nepublicēt konkrēta stila darbus , tas par kaut ko "Divdomīgu" pamatā :):) TAČU jāsaka ka no manas vāverīšu sērijas www.fotoblog.lv... kurā nu jau ir pār par 110 "Lūpiņu pāriem" nav bijusi neviena kam būtu bijusi kādi iebildumi pret viņu izrādīšanu JEBKUR :face-grin::face-wink:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):