forum.gif
Waze - sociāla navigācija Tavā mobilajā
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Waze - sociāla navigācija Tavā mobilajā
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 21.12.10 15:27
 citēt
Līdz ar HTC Desire HD iegādi nedaudz "ierakos" Androidam (un ne tikai) pieejamos softiņos. Viens no meklējuma mērķiem bija piemērota navigācijas programma. Dažu variantu meklēšanas un testēšanas rezultātā uzdūros Waze world.waze.com bezmaksas programmai.
Patīkami bija atklāt, ka programma "mācās" no braucēja (gājēja), iezīmē "jaunatklātās" ielas (karte nav 100% pilnīga), pati saprot, kad esi iesprūdis sastrēgumā un tas automātiski tiek parādīts kartē citiem wazeriem. Ja ir vēlme, Tava pārvietošanās var tikt ietwītota, iefeisbukota... Tā pat ir iespēja manuāli ziņot par sastrēgumiem, policijas posteņiem, fotoradariem, avārijām utt. - ir arī iespēja ziņojumam pievienot foto. Un tas viss tiek parādīts kartē reālajā laikā. Šī ir programma, ar kuras palīdzību tās lietotāji var viens otram palīdzēt pārvietoties optimālāk, neiekļūt neparedzētā sastrēgumā, neuzrauties uz fotoradaru un policistiem un pat komumicēt savā starpā.
Varbūt vēl kāds lieto Waze (?), un tiem, kas nelieto - iesaku pamēģināt (!).
Publicēts: 21.12.10 16:21
 citēt
Kā tu vari apvienot braukšanu un komunicēšanu pa šo ierīci, rakstot ziņojot utt. :amazing:

p.s. vajadzētu aizliegt autovadītājiem lietot šāda veida ierīces, jo drošība uz ceļiem pasliktinās....
Publicēts: 21.12.10 16:30 labots
 citēt
Normālās -braucēju mašīnās - nu, kā raļļos .Draiveris un stūrmanis. Zinu, ļoti sarežģīta sistēma. Kad mana tuva draugaPētera Mežaka dēls trasē pazaudēja stūrmani - viņš pailgi nespēja braukt.. Nu jau tam, skatos, ticis pāri...
Publicēts: 21.12.10 17:35
 citēt
Oliss:Kā tu vari apvienot braukšanu un komunicēšanu pa šo ierīci, rakstot ziņojot utt. :amazing:

p.s. vajadzētu aizliegt autovadītājiem lietot šāda veida ierīces, jo drošība uz ceļiem pasliktinās....

Dažreiz sastrēguma laikā var daudz negantākas lietas sadarīt...

P.S vajadzētu aizliegt dot tiesības tiem, kas iemācījušies nevis braukt, bet gan tikai nolikt eksāmenus... ar drošību uz ielām uzreiz kļūs labāk.
Publicēts: 21.12.10 18:23
 citēt
Gabiz:
Oliss:Kā tu vari apvienot braukšanu un komunicēšanu pa šo ierīci, rakstot ziņojot utt. :amazing:

Dažreiz sastrēguma laikā var daudz negantākas lietas sadarīt...

P.S vajadzētu aizliegt dot tiesības tiem, kas iemācījušies nevis braukt, bet gan tikai nolikt eksāmenus... ar drošību uz ielām uzreiz kļūs labāk.

Nezinu vairs pašreizējo tendenci.60-tie.ments. Aptura par ātruma pārsniegšanu. Pats - Sporta Maeistarkandidāts, ja tas ko izsaka pasažieriem...Jānobruc Aplis Bīķerniekos, lai uz Hronometra būtu vidējais 60h/stundā.Itk';a elementāri, tikai 99% nevarēja. Izņēmunms - kuri jau bija Biķerniieku trasē braukuši...
Publicēts: 21.12.10 18:50
 citēt
Voldemorts:Nezinu vairs pašreizējo tendenci.60-tie.ments. Aptura par ātruma pārsniegšanu. Pats - Sporta Maeistarkandidāts, ja tas ko izsaka pasažieriem...Jānobruc Aplis Bīķerniekos, lai uz Hronometra būtu vidējais 60h/stundā.Itk';a elementāri, tikai 99% nevarēja. Izņēmunms - kuri jau bija Biķerniieku trasē braukuši...

1) hronometrs ātrumu nemēra :)
2) Domāju, ka šodien mašīnas ir jaudīgākas par 60. gadu žiguli, tāpēc nobraukt uz 60km/h varētu būt daudz vieglāk :)
Publicēts: 21.12.10 19:07 labots
 citēt
Bzh:
Voldemorts:Nezinu vairs pašreizējo tendenci.60-tie.ments. Aptura par ātruma pārsniegšanu. Pats - Sporta Maeistarkandidāts, ja tas ko izsaka pasažieriem...Jānobruc Aplis Bīķerniekos, lai uz Hronometra būtu vidējais 60h/stundā.Itk';a elementāri, tikai 99% nevarēja. Izņēmunms - kuri jau bija Biķerniieku trasē braukuši...

1) hronometrs ātrumu nemēra :)
2) Domāju, ka šodien mašīnas ir jaudīgākas par 60. gadu žiguli, tāpēc nobraukt uz 60km/h varētu būt daudz vieglāk :)
Hromerts ideāli parāda apļa laiku.
Jaudai ar prasmi nav sakara ,Biķernieku traseir saražģītākā Eiropā.KārlisOšiņš viņu izveidoja. Nu, brac Dāmas, juniori, arī es uknKārlis. Ar savu175 cm - Toreizējā Ļeņingrādas samoļ'jotu rūpnīcā pēc paša rasējumiem uztaisīja dzinēju!V -veida, nu, kā Harļiem. Paguglējieet - 14 PxPSRS čempionātu nepārspēts vinners. face-wink:Ar savu smoģelku....Draiveri hujev....
Publicēts: 21.12.10 19:11
 citēt
Ar prasmi, protams, nav. Ar apļa laika uzlabošanu ir gan.. :)

P.S. Bet nu nejauksim Gabiz topicu.. Moš tiešām tas Waze ir labs :)
Publicēts: 21.12.10 19:14
 citēt
Bzh:Ar prasmi, protams, nav. Ar apļa laika uzlabošanu ir gan.. :)

P.S. Bet nu nejauksim Gabiz topicu.. Moš tiešām tas Waze ir labs :)

Kā teiksi...
Publicēts: 21.12.10 20:09
 citēt
Waze Tev derēs tikai tad ja pārsvarā pa Rīgu brauksi, a tā navigācijai uz Android ir labs Navitel.
Var izvēlēties kuras kartes liec uz SDatmiņas, jo mazāk karšu, jo atsaucīgāka programma.
Publicēts: 21.12.10 21:00
 citēt
Tiewz:Waze Tev derēs tikai tad ja pārsvarā pa Rīgu brauksi, a tā navigācijai uz Android ir labs Navitel.
Var izvēlēties kuras kartes liec uz SDatmiņas, jo mazāk karšu, jo atsaucīgāka programma.
Uz doto brīdi 98% manu kilometru apgriežas pa Rīgu. Wazē saskatu ne tikai pliku katre-navigācija, bet ir savs interaktīvs, līdzdalība. Jeb kā savādāk man pilnībā pietiek ar defaulto googleMaps, jo ar topogrāfisko idiotismu nesirgstu.
Cik pamanīju, tad es jebkuru ielādēto (Downloaded) softu varu mētāt no HD>SD un SD>HD...
Ielādēju Navitel, apskatīju.. japērk... Jāpērk? Garām!
Publicēts: 21.12.10 21:12
 citēt
nekas,pagaidi līdz pavasarim... google solās martā-aprīlī pieviest nafigāciju teju visai eiropai.gan jau ka LV arī būs iekšā.
būs i bezmaksas i labas kartes.
Publicēts: 21.12.10 21:13
 citēt
p.s. citādi lietojam igo8 (vektorkartes ar nafigāciju) un androzic (rastra kartes mežam).
Publicēts: 21.12.10 21:46
 citēt
Māte Google ar laiku pārņems visu un tad MicroSoft monopols mums šķitīs kā bērnu spēles...
Publicēts: 21.12.10 22:24
 citēt
nekādi neizdodas piereģistrēties :( htc tatto
Publicēts: 22.12.10 03:38
 citēt
ne tikai Androidam.. nupat uzliku uz Nokia e71 Symbiana.. apskatiishu, kaa darbojas..
Publicēts: 22.12.10 15:03
 citēt
Tēvuzemē tak arī bija operatori ar diezgan lietojamiem ineta trafika pieslēgumiem, tarifu plaana un operatora izvēle tak katra paša rokās..
Publicēts: 22.12.10 21:08
 citēt
gabiz jau nav no tiem, ka shkjiezh naudu pa labi /pa kreisi .....
Publicēts: 22.12.10 22:47
 citēt
Palietoju drusku, pakačāju "punktus", drusku apnika :) Braucot pa pilsētu vairāk kā spēlīte šis, tik noderīgi zināt par policijas posteņiem.
Publicēts: 22.12.10 23:19
 citēt
absolūti nav skaidrs, kas ir noderīgs zināšanās par policijas posteņiem?
pašiem neapnīk visu mūžu pavadīt bailēs?
nu takš barauciet uz 60/100 un nekāda policija netraucēs gadiem!:)
Publicēts: 22.12.10 23:23
 citēt
nū.... man pieejams tēvzemes ikmēneša trafiks 2GB izmēros un pilnā jaudā... waze trafika stati sent: 436kB; recieved: 5.4MB... tas ir kopš install, + karte, + dažas dienas lietojot, + reportiem pievienojot foto, + skatoties reportu foto, + bakstot visu pēc kārtas... uz kopējā fona Total GPRS/EDGE/3G - Sent: 10MB; Recieved: 70MB; Total WiFi - Sent: 34MB; Recieved: 632MB; Waze neta izmantojums ir knapi pamanāms... pat speedtest.net vairāk neta "noēdis".
Manās acīs Waze`s galvenā priekšrocība ir iespēja reportēt sastrēgumus, avārijas, policistus un protams saņemt reportus no citiem. Lai gan lietotāju ir vēl maz, bet dažas dienas atpakaļ "neuzrāvos" uz policistiem, bet šodien, kaut nedaudz, tomēr palīdzēja apbraukt sastrēgumu.
Publicēts: 22.12.10 23:27
 citēt
normāls zēnu vēlmju paspēlēties ar mantiņām apmierināšanas veids:)
no policistiem nav ko raustīties, bet sastrēgumi - Rīgā tie vēl nemaz nav sastrēgumi:)
Publicēts: 23.12.10 00:47
 citēt
Droperidol:normāls zēnu vēlmju paspēlēties ar mantiņām apmierināšanas veids:)
no policistiem nav ko raustīties, bet sastrēgumi - Rīgā tie vēl nemaz nav sastrēgumi:)

Nu jā, tie, kam nav mantiņu, spēlējas ar krāniņiem :haha:
Piekrītu, no policistiem nav jāraustās, bet uzmanīties gan nenāk par skādi.
Publicēts: 23.12.10 01:13
 citēt
U N- ja sastreegums ir uz Bruuklnesiisha - tad sastreegums ir arii uz gaisa tilta un zemitaana uttt ...... nu ja labu briidi esmu secinaajusi, ka nav jeega "mest auto rinjkjii" un meklet labaakus celjus ...... izjemot gadiijumus, kad juuti, ka uz kada no tiltiem ir avarija .....
Publicēts: 23.12.10 01:17 labots
 citēt
Tas nu gan , Rīgas sastrēgumi tie nav nekādi sastrēgumi atceroties Vācijas , Francijas sastrēgumus uz četrdesmit Km pa 5 joslām šite tāda sīka iespriešanās vien ir :face-grin::face-wink:
Publicēts: 23.12.10 01:26
 citēt
Lunis, a nafig man akut ko atcereties, ja es DZIIVOJU sheit? un mna jasadziivo ar shiem satreegumiem!!!!
Publicēts: 23.12.10 01:34
 citēt
dansiga:
Bla bla LIELI BURTI, jautaajums??? daudz IZSAUKUMA ziimes!!!!!!!!!!11!!!

Kas tev tas par rakstības stilu? Rekur var uzstādīt arī garumzīmes: laacz.lv... Ņem par labu!
Publicēts: 23.12.10 01:45 labots
 citēt
dansiga:Lunis, a nafig man akut ko atcereties, ja es DZIIVOJU sheit? un mna jasadziivo ar shiem satreegumiem!!!!

Publicēts: 23.12.10 10:10
 citēt
kopsh pabiju maskavaa, riga man vairs nav sastregumu :)
Publicēts: 23.12.10 13:44
 citēt
nu ja jau par to... kopš es pie auto stūres pabraukāju pa Vāciju, sapratu, ka Latvijā ielu nav, šoseju nav.. ir tikai bedrainas mežu takas ar vājām asfatējuma pazīmēm...
Publicēts: 23.12.10 17:00
 citēt
briedis, paldies par ieteikumu ;-pppp
Publicēts: 24.12.10 17:33
 citēt
Pāris dienas pabraukāju ar Waze- kā sociālas saziņas līdzeklis varētu būt interesants, bet, tikai tad, ja daudz lietotāji. Kā navigācijas līdzeklis stipri švaks. Kartē nav tādi ceļi kur google maps ar visu street view.. (esmu Anglijā, te google street view ir gandrīz visiem lauku celiņiem)
Vairāk kā spēlīte.. kad autiņa ikona pārvēršas par PCman un ēd punktiņus uz ceļa, tas noteikti sajūsminātu manus sīkos, nevar viņiem tādu nemaz rādīt.. :D
Publicēts: 26.12.10 15:58
 citēt
Tā, kā mans pamatdarbs saistīts ar auto vadīšanu pa Rīgas ielām, tad ar kolēģiem šo lietojam diezgan intensīvi...
Publicēts: 25.01.11 20:58
 citēt
Šodien pamēģināju to waze, reāli labs! Ļoti patika ja jau izbraucot no Ikšķiles uzrādija ka poliči Saulkalnē sēž, info par sastrēgumiem u.t.t.
Liekas ka šitā štelle aizies, vajag tikai lai vairāk lietotāju un protams auto lādētājs, jo manam iphone batareju nosēdināja Ikšķile-Rīga-Ikšķile.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):