Tātad - man ir tāda problēma, ka fočējot pasākumu sanāca diezgan daudz bildes (visas vienā atmiņas kartē), bet tagad sakonektējot kameru ar kompi kompis bildes, kas ir sākot no tūkstošās bildes met virsū pirmajai un tās pārklājas, jo ir vienādi nosaukumi, līdz ar to es netieku pie pirmajām ~150 bildēm. Vai varat piedāvāt kādu saprātīgu risinājumu, kā man tikt pie šīm bildēm? Paldies par palīdzību un priecīgus un labām bildēm pārbagātus svētkus
Ja canon,tad vienkārši ar DPP-sort shooting date-batch rename.Labāk jau gan ar karšu lasītāju iekopē visu mapi kompī un tad dari ko gribi.Lai jauki svētki!
Shadow:ar ko tu kameru pie datora koenktee ka "kompis met bildes virssuu" ? kada kamera?
ekoists:Ja canon,tad vienkārši ar DPP-sort shooting date-batch rename.Labāk jau gan ar karšu lasītāju iekopē visu mapi kompī un tad dari ko gribi.Lai jauki svētki!
fočēju ar Nikon D80 un konektējos klāt ar vadu pa taisno no kameras, jo pirms laika kompis nobira un pašreizējam pc kkā karšu lasītāju neatpazīst.
Droperidol:Ar Nikon Transfer tā notiek? Vai ar Windows kopē?
o. nebiju Nikon Transfer izmēģinājis - te vismaz parāda tās bildes kā atšķirīgas, nevis vienādas. redzēs, kas notiks, kad kompī sadzīšu. Pagaidām paldies. ja būš vēl kādi jautājumi, tad neļaušu šim topikam nogrimt nebūtībā
Man arī nesen gadījās, ka mainot baču, aparāts pats uztaisījis jaunu folderi uz kartes un sāk bildes numurēt no 0001 (Nikons). Tā nu sanāca, ka daži simti bilžu pa pāriem ir ar vienādiem nosaukumiem. Vienkāršākais variants, kas uz ātro ienāca prātā - pārsaukt vienādās bildes. Izrādās, ka to elementāri var izradīt windowsā - iezīmē visas bildes, labais taustiņš, rename un vienai bildei pieliek kādu "a" vai tamlīdzīgi. Windows automātiski visām iezīmētajām bildēm pieliek to "a" Tas gan strādā tikai ar karšu lasītāju.
USB karšu lasītājs maksā 7 ls, tā nu gan nav problēma tādu nopirkt, ja karšu lasītājs ir nobiris, kaut vis ticamāk draivers nav uzinstalēts. Ar kar''su lasītāju izmantojot Lightroom, importejot vis pa mapem saliekas un nav problēmas ar pārsaukšanu.
Schneider:Tie kartrīderi vēl ir ar saviem gļukiem. Manējais parastais ņem pretī CF, bet Pentakša SD vispār neredz. No tās jāliek caur Hama Card reader with mp3.
nevajag kaut kādus multi cardreederus ņemt bet vienkaršu un nebus problēmas
Schneider:Tie kartrīderi vēl ir ar saviem gļukiem. Manējais parastais ņem pretī CF, bet Pentakša SD vispār neredz. No tās jāliek caur Hama Card reader with mp3.
man kautkāds simgadu vecs apacer ar tikai cf lasa, bet, starpcitu arii pentakša, sd neparko negrib lasiit
Karšu lasītāji nav vienādi - pa 7 ls neko labu nopirkt nevar. Bet ja skatās uz bilžu ielādi - iesaku vienmēr datorā lādējot tās pārsaukt, lai failu nosaukumi būtu unikāli.
nevajag kaut kādus multi cardreederus ņemt bet vienkaršu un nebus problēmas
http://img.fotoblog.lv/491/321/900.jpg
Man ir kaut kas līdzīgs. Ja nemaldos, nāca līdz telefonam vai kādam citam gadžetam, strādā bez problēmām.
Tieši vakar sačakarēju, datorā integrētais bija(bļāviens, tās CF kartes slots jau pēc idejas ir tāds mēsls! Paspēju jau aparātā un divos lasītājslotos adatiņas sačakarēt:3) Betnu salīdzinot ar citiem atmiņu veidiem i pagrūtāk tikt klāt.
Tieši vakar sačakarēju, datorā integrētais bija(bļāviens, tās CF kartes slots jau pēc idejas ir tāds mēsls! Paspēju jau aparātā un divos lasītājslotos adatiņas sačakarēt:3) Betnu salīdzinot ar citiem atmiņu veidiem i pagrūtāk tikt klāt.
Karšu lasītājs priekš CF vienkārši ir krietni rūpīgāk jāizvēlas- respektīvi, jāskatās dzīvē, nevis internetveikalā, kur bildē neko nevar saprast (drūmā dzīves pieredze ar salocītajām "kājiņām" to saka priekšā). Izvēloties lasītāju ar normāla dziļuma slotu un pareizām vadīklām, neko salocīt nevar. Pērkot veikalā, starp veselu kaudzi lasītāju tikai viens atbilda šīm prasībām un pagaidām (trīs reizes nospļaujos pār kreiso plecu) nav pievīlis.
chukmasoff:USB karšu lasītājs maksā 7 ls, tā nu gan nav problēma tādu nopirkt, ja karšu lasītājs ir nobiris, kaut vis ticamāk draivers nav uzinstalēts. Ar kar''su lasītāju izmantojot Lightroom, importejot vis pa mapem saliekas un nav problēmas ar pārsaukšanu.
esmu gandrīz drošs, ka man vnk nav vajadzīgais draiveris, jo līdz kompja nobiršanai kartes lasītājs darbojās perfekti. kaut gan pastāv arī iespējamība, ka viņš vnk nelasa SDHC kartes, jo iepriekš bija 4GB, bet tagad 8... šobrīd pārbaudīt nevaru, jo vecā karte nav pie manis... bet šaubos, jo kad piekonektējos pie kompja viņš atrod jaunu hardwearu un liek man kko ieinstalēt, bet man nav nekāda instalācijas diska, ko man prasa... krc esmu baigais rītards datorlietās
f-foto:Uz šādas pieredzes fona jūtos nedaudz neērti - pagaidām nav izdevies sabojāt nevienu karšu lasītāju vai tā elementus. Lietoju 6 veidu kartes, arī Smart Media. Sliktākā pieredze ir bijusi ar SD un Memory Stick kartēm. No fotoaparāta jākopē, neizņemot karti.
Kaut kad sen norādīju, ka ar foto-loto-oto un citiem šīs personas virtuālajiem atvasinājumiem diskusijās neiesaistīšos (iemesls- konsekvences trūkums no minētā personāža puses, kā arī klaja vēlme bez jebkāda būtiska iemesla provocēt konfrontāciju), tāpēc mans teksts nav atbilde f-foto, bet informācija kādiem tik pat neveikliem un neveiksmīgiem pokemoniem kā es, lai samazinātu drūmas pieredzes bagāžu nākotnē. Man ikdienā sanāk lietot tikai SD un CF kartes. Ar SD karšu lasītājiem nekādas problēmas nekad nav bijušas. Ar CF karšu lasītājiem bija gan! Viens lasītājs zaudēja normālas CF lasīšanas spējas pēc pirmās CF kartes lietošanas reizes. Iemesls- sekls slots, neprecīzas vadīklas, no dzimšanas līki kontakti. kā rezultātā viena kājiņa iestūmās iekšā karšu lasītājā. Otram karšu lasītājam tikai saliecu kontaktus, bet tos izdevās iztaisnot, tāpēc CF karšu lasīšanas funkciju pilda, tikai karte tiek ievietota lasītājā ļoooti uzmanīgi. Trešo karšu lasītāju pirku pēc rūpīgas apskates veikalā un ar to pagaidām nav bijušas nekādas problēmas- dziļš slots, precīzas vadīklas, taisni kontakti, karti var spraust iekšā kaut ar aizvērtām acīm.
Droperidol, un Tevi apmierina failu ielādes ātrums, piemēram, savienojot ar datoru Nikon D70s? Un tas ir tikai viens no iemesliem, kāpēc es lietoju karšu lasītāju!
Jā, mani apmierina! Man ir daudz cita ko padarīt, kamēr tās bildes lādējas VESELAS 5minūtes Droši vien profesionāļiem, kam jālādē tonnas bilžu, varētu būt citas vajadzības. Bet tas jau ir pavisam cits stāsts
Jā, un šaubos, ka kartes izņemšana -ielikšana lasītājā - bāzšana atpakaļ neaizņems to pašu laiku +kaudze citu risku un izdevumu Bet toties vēl papildus mantiņa ar ko paspēlēties, tas gan
300-500 rav bildītes jau nu kačā dikti lēni no kameras, bet man jau liekās, ka tas vairāk mana arhaiskā kompja dēļ... Vai tad nu tam fočika kabelim ir tik plāni vadi?
Neskaitot gliemeža ātrumu, ar kādu Nikon transfer ielādē bildes, otrs iemesls, kāpēc to nelietoju, ir laikam kaut kāds gļuks, kas manam eksmplāram gadījies - pēc bilžu ielādes 90% gadījumos uzkarās.
esmu gandrīz drošs, ka man vnk nav vajadzīgais draiveris, jo līdz kompja nobiršanai kartes lasītājs darbojās perfekti. kaut gan pastāv arī iespējamība, ka viņš vnk nelasa SDHC kartes, jo iepriekš bija 4GB, bet tagad 8... šobrīd pārbaudīt nevaru, jo vecā karte nav pie manis... bet šaubos, jo kad piekonektējos pie kompja viņš atrod jaunu hardwearu un liek man kko ieinstalēt, bet man nav nekāda instalācijas diska, ko man prasa... krc esmu baigais rītards datorlietās
Bet viņš ari prasa draiverus, pirms tam tie bija, un tagad jasameklē, ja nav diska tad ar rociņām pa netu japarok, jaskatās kādam agregātam vajadzīgs, jo parliekot sistēmu lielākā daļa draiveru neuzliekas paši bet visu vai nu no diska vai caur netu jasarok, vispār tas nav sarežģīti.
truls jautājums - kā, pie velna, no 350D dabūt ārā bildes? 400D draiverim jāstāv virsū, tagad neiet nekas. Novilku no kanon lapas kautkādu drazu kas visu met vordā.. idijotisms! (ha, nevietā pirmīt zobjos par Nikon problēmām. hehe..)
betas-apsargs:truls jautājums - kā, pie velna, no 350D dabūt ārā bildes? 400D draiverim jāstāv virsū, tagad neiet nekas. Novilku no kanon lapas kautkādu drazu kas visu met vordā.. idijotisms! (ha, nevietā pirmīt zobjos par Nikon problēmām. hehe..)
Tak paņem caur lasītāju ne vis kameru pie kompja sledz
betas-apsargs:truls jautājums - kā, pie velna, no 350D dabūt ārā bildes? 400D draiverim jāstāv virsū, tagad neiet nekas. Novilku no kanon lapas kautkādu drazu kas visu met vordā.. idijotisms! (ha, nevietā pirmīt zobjos par Nikon problēmām. hehe..)
Tak paņem caur lasītāju ne vis kameru pie kompja sledz
Nujā, dāvaniņu jau ziemassvētkos sev uztaisīju, lasītāju sačakarēju un čau tagad!
nu noperc citu ja tikai CF kartem, tad maxa 2-3 ls, un vispar kompim ja ir chipseta draiveri salikti un mamai vis ok, tad kompim fočiku vai telefonu jaatpazīst ta pat vien kā lielapjoma atmiņu.
chukmasoff:nu noperc citu ja tikai CF kartem, tad maxa 2-3 ls, un vispar kompim ja ir chipseta draiveri salikti un mamai vis ok, tad kompim fočiku vai telefonu jaatpazīst ta pat vien kā lielapjoma atmiņu.
zināms, zināms.. Bet tas dslr onkulītis pie manis stāv tik uz kādu laiciņu.. Bet labi, to ko man tiešam vajadzēja caur paintu laidu un kompī ir!