forum.gif
Unlimited "Dzēst" vs "Dzēst" dzēst!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Unlimited "Dzēst" vs "Dzēst" dzēst!
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 26.12.10 17:23
 citēt
Oliss:
Tas ka tev nepatīk kompozīcija, neko nenozīmē ka ir slikta kompozīcija.... un tas ka tev bilde nepatīk arī nenozīmē ka tā bilde ir slikta.......

Loģiski, ka viss ir subjektīvs un relatīvs - nav jau viena pareiza formula kā vajag bildēt un attiecīgi nekā savādāk nedrīkst bildēt. Bet nu šeit iet runa par 'dzēst' - tādos gadījumos parasti tomēr gan kompozīcija ir greiza un nepareiza, gan bildes ir sliktas..
Publicēts: 26.12.10 17:23
 citēt
Pogu "dzēst" un "bans" vajag atcelt.
Publicēts: 26.12.10 17:30 labots
 citēt
Teatkales:Blogā, protams, nevar iemācīt autoru ne fotogrāfēt, ne izmantot pareizu kompozīciju, ne bilžu pēcapstrādi...Bet apzīmējums "slikti" ir neko neizsakošs un var būt arī tikai komentētāja gaumes, paša prasmju un pieredzes atspoguļotājs. :face-glasses:

Tas laikam ir visai individuāli kā katrs cilvēks uztver to komentāru 'slikti'. Vienam tas slikti neko neizsaka, cits apvainojas, cits ignorē. Diemžēl ir tāda sajūta, ka mazākā daļa autoru pēc komentāra 'slikti' sāk domāt kāpēc un kas tieši ir slikti... Bet tieši domāšana, analizēšana, mācīšanās ir tas, kas var pacelt autora līmeni - pat ja pie sliktām bildēm rakstītu garas analīzes par to, kas ir tieši slikti un ko vajadzētu uzlabot, tik un tā autors turpinās bildēt slikti, ja negribēs domāt un izanalizēt uzrakstīto! :)
Publicēts: 26.12.10 17:44
 citēt
CerambyX:
Oliss:

Bet nu šeit iet runa par 'dzēst' - tādos gadījumos parasti tomēr gan kompozīcija ir greiza un nepareiza, gan bildes ir sliktas..

Iedomājies bildi, kurā ir nobildēts kaķis (perfekti, ļoti labi), bet fons ir garām šķībs, greizs, miglains, krāsas čau :D un tu šādai bildei ieliec DZĒST..... tu domā autors sapratīs????
Publicēts: 26.12.10 17:45 labots
 citēt
CerambyX:

Tas laikam ir visai individuāli kā katrs cilvēks uztver to komentāru 'slikti'. Vienam tas slikti neko neizsaka, cits apvainojas, cits ignorē. Diemžēl ir tāda sajūta, ka mazākā daļa autoru pēc komentāra 'slikti' sāk domāt kāpēc un kas tieši ir slikti... Bet tieši domāšana, analizēšana, mācīšanās ir tas, kas var pacelt autora līmeni - pat ja pie sliktām bildēm rakstītu garas analīzes par to, kas ir tieši slikti un ko vajadzētu uzlabot, tik un tā autors turpinās bildēt slikti, ja negribēs domāt un izanalizēt uzrakstīto! :)
______________________________________________________________________________________
Uztvere droši vien, ka ir individuāla. Bet kādēļ gan lai autors neņemtu vērā konstruktīvu kritiku pat, ja sākumā to grūti uztvert? Apvainojoši un nesaprotami ir saņemt ironiskas, nepamatotas piezīmes, kā arī to pašu "dzēst" bez saprotama jeb jebkāda pamatojuma.:face-crying: Protams, ir komentētāji, no kuru piezīmēm var mācīties un tas priecē! :face-glasses:
Publicēts: 26.12.10 17:52
 citēt
Teatkales:
Bet kādēļ gan lai autors neņemtu vērā konstruktīvu kritiku pat, ja sākumā to grūti uztvert?

Tāpēc, ka cilvēki mūsdienās ir slinki uz domāšanu! Bieži vien nepietiek, ka cilvēkam visu ar karotīti mutē iebāž - viņš grib, lai viņa vietā vēl to arī sakošļātu, norītu, sagremotu, izkakātu un vēl pakaļu noslaucītu! :)
Publicēts: 26.12.10 18:06
 citēt
Katrā ziņā ne poga dzēst,ne plašāki komentāri zem bildēm neko neuzlabos.Savu sniegumu var uzlabot tikai katrs individuāli,tad,kad grib to uzlabot.Es piemēram netaisos nevienam kaut ko paskaidrot zem viņa momentuzņēmumiem,ja man to individuāli neprasa.Pašam arvien gribas kaut ko jaunu apgūt,paskatīties no cita punkta.
Publicēts: 26.12.10 18:40
 citēt
Teatkales: Bet kādēļ gan lai autors neņemtu vērā konstruktīvu kritiku pat, ja sākumā to grūti uztvert? Apvainojoši un nesaprotami ir saņemt ironiskas, nepamatotas piezīmes, kā arī to pašu "dzēst" bez saprotama jeb jebkāda pamatojuma.

Kritiķim ir vajadzīga daudz augstāka kvalifikācija, nekā jebkuram fotogrāfam. Ja paskatāmies uz Latvijas fotosabiedrību, tad ļaužu, kuri ir spējīgi kvalificēti kritizēt fotogrāfiju, ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi. Toties tādu, kuri ir gatavi nolamāt jebkuru fotogrāfu un jebkuru bildi - tādu ir daudz. Vienīgais mierinājums, ka ir daži, kuri vispār neizsakās. :-)
Publicēts: 26.12.10 18:51
 citēt
Teatkales:Man patiktu, ja pogu "dzēst" drīkstētu izmantot tikai ar pamatojumu "kādēļ". Apgalvojums "slikta" kvalitāte, kompozīcija utt., manuprāt, ir nepietiekošs. Ir jāvēlas un jāprot pamatot savu domu neatkarīgi no tā, vai autors bildi ir izlicis "apskatei" vai "kritikai". :face-glasses:

Tam "pamatojumam" reālas jēgas nav, nu ierakstīs tur kko, piemēram *** vai ///// vai nu ko citu, tāpat kā pie bildēm, kas izliktas vērtēšanai arī komentārs ir obligāts. Pilns tur ar ### vai //////...
Lai reāli un "pa tēmu" kritizētu, jāpiekrīt fottto teiktajam. pie tā visa - kurš te gribēs par baltu velti izcelties ar konstruktīvu kritiku, tērēt cilvēkresursus, lai pamatotu savu "nepatīk" ar piemēriem, kurus bildes autors ne redzējis, ne manījis iraid...
Publicēts: 26.12.10 18:55
 citēt
ekoists:Katrā ziņā ne poga dzēst,ne plašāki komentāri zem bildēm neko neuzlabos.Savu sniegumu var uzlabot tikai katrs individuāli,tad,kad grib to uzlabot.Es piemēram netaisos nevienam kaut ko paskaidrot zem viņa momentuzņēmumiem,ja man to individuāli neprasa.Pašam arvien gribas kaut ko jaunu apgūt,paskatīties no cita punkta.

Es tomēr ticu, ka atsevišķiem cilvēkiem komentāri palīdz. Komentēju reti un pārsvarā gadījumos, ja redzu, ka cilvēks "ir ar galvu", kurš pat no maniem ne īpaši kompetentajiem komentāriem mēģinās gūt kādu labumu, nevis uztvers aizrādījumu kā "uzbraucienu".
Publicēts: 26.12.10 18:57
 citēt
kasnukas:
ekoists:Katrā ziņā ne poga dzēst,ne plašāki komentāri zem bildēm neko neuzlabos.Savu sniegumu var uzlabot tikai katrs individuāli,tad,kad grib to uzlabot.Es piemēram netaisos nevienam kaut ko paskaidrot zem viņa momentuzņēmumiem,ja man to individuāli neprasa.Pašam arvien gribas kaut ko jaunu apgūt,paskatīties no cita punkta.

Es tomēr ticu, ka atsevišķiem cilvēkiem komentāri palīdz. Komentēju reti un pārsvarā gadījumos, ja redzu, ka cilvēks "ir ar galvu", kurš pat no maniem ne īpaši kompetentajiem komentāriem mēģinās gūt kādu labumu, nevis uztvers aizrādījumu kā "uzbraucienu".

jāatzīst, ka "cilvēki ar galvu" strauji iet mazumā... :) jo vairāk kaķu, jo mazāk galvas... kkā tā... :)
Publicēts: 26.12.10 18:58
 citēt
fottto:[
Kritiķim ir vajadzīga daudz augstāka kvalifikācija, nekā jebkuram fotogrāfam. Ja paskatāmies uz Latvijas fotosabiedrību, tad ļaužu, kuri ir spējīgi kvalificēti kritizēt fotogrāfiju, ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi. Toties tādu, kuri ir gatavi nolamāt jebkuru fotogrāfu un jebkuru bildi - tādu ir daudz. Vienīgais mierinājums, ka ir daži, kuri vispār neizsakās. :-)

tu te par augstu pagrābi. lielākajai daļai bilžu te kritika nav nepieciešama, pietiek ar ļoti konkrētu ieteikumu atbrīvot vietu uz servera :)
Publicēts: 26.12.10 19:18
 citēt
Teatkales:Man patiktu, ja pogu "dzēst" drīkstētu izmantot tikai ar pamatojumu "kādēļ". Apgalvojums "slikta" kvalitāte, kompozīcija utt., manuprāt, ir nepietiekošs. Ir jāvēlas un jāprot pamatot savu domu neatkarīgi no tā, vai autors bildi ir izlicis "apskatei" vai "kritikai". :face-glasses:

Tas, ka Tu, ja pamani, tad centies uz ielas neiekāpt suņa fekālijās arī prasa pamatojumu??? Nedomāju, ka kritiķim vajadzētu refarātu uzrakstīt, ja autoram pašam nav pamatojums, ar ko viņa bilde ir pelnījusi publisku apskati. "Man pašam patīk" neko nenozīmē. Kaprofāgi par pirmajā teikumā rakstīto arī tā teiktu. :D
Publicēts: 26.12.10 19:24
 citēt
Sapper:Kaprofāgi

koprofāgi :what:
Publicēts: 26.12.10 19:31 labots
 citēt
neko
Publicēts: 26.12.10 19:34
 citēt
fottto:

________________________________________________________________________________________

Jāa, kritikas kvalitāte ir apgriezti proporcionāla komentētāja fotoprasmei, pieredzei un teorētiskajām zināšanām. Vēl jāņem vērā subjektīvā gaume. Un šī te bagāža vistiešāk ietekmē balsojumus, kritiku jeb konkrētās fotogrāfijas/autora ignorēšanu. Bet "dzēst", manuprāt, ir vairāk kā nepatīk, tādēļ būtu tikai saprotami, ka tam sekotu kaut kāds pamatojums. Un, kā zināms, ir kāds procents balsojumu par autoriem nevis bildēm:face-glasses:
Publicēts: 26.12.10 19:36 labots
 citēt
Teatkles, ja gribi kādu citēt, tad vienkārši nospied podziņu "citēt
Publicēts: 26.12.10 19:44 labots
 citēt
Sapper:

Tas, ka Tu, ja pamani, tad centies uz ielas neiekāpt suņa fekālijās arī prasa pamatojumu??? Nedomāju, ka kritiķim vajadzētu refarātu uzrakstīt, ja autoram pašam nav pamatojums, ar ko viņa bilde ir pelnījusi publisku apskati. "Man pašam patīk" neko nenozīmē. Kaprofāgi par pirmajā teikumā rakstīto arī tā teiktu. :D
_________________________________________________________________________________________
Ja suns piederētu man un es būtu pārliecināta, ka tās ir fekālijas, tad es tās savāktu plastmasas vai papīra maisiņā (tas pēc suņu turēšanas noteikumiem pilsētā). Bet, ja nu tas ir melnais zelts? Tev neko nenozīmē "patīk"? Vai Tev patiktu, ja par Tavām bildēm balsotu ar "dzēst"? :face-glasses:
Publicēts: 26.12.10 19:45
 citēt
vinieks:Teatkles, ja gribi kādu citēt, tad vienkārši nospied podziņu "citēt

Pamēģināšu...
Publicēts: 26.12.10 19:47
 citēt
Teatkales:
vinieks:Teatkles, ja gribi kādu citēt, tad vienkārši nospied podziņu "citēt

Pamēģināšu...
un vēl, līnijas ___________________ izstiepj forumu ;)
Publicēts: 26.12.10 19:59
 citēt
CerambyX:
Sapper:Kaprofāgi

koprofāgi :what:

da te pilns ar tādiem - nu tir ir tie, kas uzbudinās no sū... :D
Publicēts: 26.12.10 20:02
 citēt
Teatkales:Sapper:

_________________________________________________________________________________________
Ja suns piederētu man un es būtu pārliecināta, ka tās ir fekālijas, tad es tās savāktu plastmasas vai papīra maisiņā (tas pēc suņu turēšanas noteikumiem pilsētā). Bet, ja nu tas ir melnais zelts? Tev neko nenozīmē "patīk"? Vai Tev patiktu, ja par Tavām bildēm balsotu ar "dzēst"? :face-glasses:

Ja manām bildēm liks dzēst, tad nekad nedomāšu kategorijās patīk/nepatīk. Mēģināšu saprast, kur ir problēma manā bildē.

Ja Tev mašīnai riepa pārplīst, Tu arī aprobežojies ar savu nepatiku par notikušo un tālāk ej kājām, vai mēģini pati, vai ar kāda palīdzību zapasku uzlikt??????????
Publicēts: 26.12.10 20:06
 citēt
Teatkales:
Vai Tev patiktu, ja par Tavām bildēm balsotu ar "dzēst"? :face-glasses:

Un kas tur tāds, ja par sliktu bildi pasaka, ka bilde ir slikta? Pietiek jau ar visādām importa vietnēm kur ir savākušiem pozitīvi oligofrēni amurikāņi, kas zina, ka nedrīkst teikt neko sliktu, tas maitājot karmu. Vienmēr vajagot sameklēt kaut ko pozitīvu - tas nekas, ka bilde visa miglaina, tas nekas, ka cilvēku sejas maigi rozā krāsā, malacis, tu esi atradis send pogu, par to vien tev buča uz vaiga.
Publicēts: 26.12.10 20:12
 citēt
Sapper:
Ja Tev mašīnai riepa pārplīst, Tu arī aprobežojies ar savu nepatiku par notikušo un tālāk ej kājām, vai mēģini pati, vai ar kāda palīdzību zapasku uzlikt??????????

tad sēž ceļa malā un dusmojas uz tiem, kas iesaka riepu nomainīt :face-devil-grin:
 citēt
Teatkles, var palūgt no Tevis argumentētu pamatojumu šīs bildes publicēšanai. www.fotoblog.lv...
 citēt
Sapper:
Teatkales:Sapper:

Ja manām bildēm liks dzēst, tad nekad nedomāšu kategorijās patīk/nepatīk. Mēģināšu saprast, kur ir problēma manā bildē.

Viss atkarīgs no tā, kādēļ riepa pārplīsusi. Sajūsma jebkurā gadījumā izpaliktu, bet, ja kāds iepriekš būs apzināti uzmetis uz ceļa asu priekšmetu, klāt pievienosies arī sašutums! Kādēļ gan neizmantot kāda palīdzību, ja vien roku nepastiepj asā priekšmeta īpašnieks...:face-glasses:
Publicēts: 26.12.10 20:18 labots
 citēt
Sapper:Teatkles, var palūgt no Tevis argumentētu pamatojumu šīs bildes publicēšanai. www.fotoblog.lv...

štrunts par publicēšanu, mani vairāk interesē kas tiem desmit cilvēkiem tajā bildē tik ļoti patika :face-wink:
Publicēts: 26.12.10 20:20
 citēt
Sapper:Teatkles, var palūgt no Tevis argumentētu pamatojumu šīs bildes publicēšanai. [url=http://www.fotoblog.lv/img/251212/?cid=51172

Atbildi]http://www.fotoblog.lv/img/251212/?cid=51172

Atbildi[/url] uz šo jautājumu atradīsi šī portāla fotogalerijas bilžu pievienošanas noteikumos! :face-wink:
Publicēts: 26.12.10 20:29
 citēt
Par pogas DZĒST esamību tomēr nav riktīgas skaidrības, jo var būt man nepatīk tas skats kas ir nobildēts, bet kvalitāte laba... Likt dzēst nav korekti, likt patīk a man nepatīk, iet garām..... un te ir rezultāts simtiem saulrietu, simtiem akmeņi jūras malā, simtiem apsarmojušu koku utt.
Publicēts: 26.12.10 20:47
 citēt
par ko cepiens? Mandarīni, piparkūkas un vīns izbeidzies, atstājot sliktu garastāvokli? :D
Publicēts: 26.12.10 20:52
 citēt
oms:par ko cepiens? Mandarīni, piparkūkas un vīns izbeidzies, atstājot sliktu garastāvokli? :D

cepiens par dzēšanu. ļaudīm pažarnieki dikti patīk, tie arī uz dzēšanu kāri... :)
Publicēts: 26.12.10 21:10
 citēt
zbmono:
Teatkales:
Vai Tev patiktu, ja par Tavām bildēm balsotu ar "dzēst"? :face-glasses:

Un kas tur tāds, ja par sliktu bildi pasaka, ka bilde ir slikta? Pietiek jau ar visādām importa vietnēm kur ir savākušiem pozitīvi oligofrēni amurikāņi, kas zina, ka nedrīkst teikt neko sliktu, tas maitājot karmu. Vienmēr vajagot sameklēt kaut ko pozitīvu - tas nekas, ka bilde visa miglaina, tas nekas, ka cilvēku sejas maigi rozā krāsā, malacis, tu esi atradis send pogu, par to vien tev buča uz vaiga.

Pozitīvisma piekritējs, vai optimists ne vienmēr ir oligofrens:)
Prasme visur saskatīt pozitīvo nenozīmē neredzēt negatīvo! Būtība jau ir cilvēka pasaules uztverē - vai vīņš priecājas par dzīvi, vai arī iznieko to, meklējot negatīvo:)
Publicēts: 26.12.10 21:11
 citēt
Prāts vienmēr pieķeras negatīvajam...
Publicēts: 26.12.10 21:12
 citēt
oms:par ko cepiens? Mandarīni, piparkūkas un vīns izbeidzies, atstājot sliktu garastāvokli? :D

Ja mandarīnu vietā ierakstām ceptu karpu, pārējam = ++++++++++++++++++++++++
Publicēts: 26.12.10 21:13
 citēt
Ignorēšana, manuprāt, sit pa pašapziņu daudz sāpīgāk, un liek darīt kaut ko tādu, kas tiks tomēr ievērots.
Aplaimojot vājo bilžu autorus ar saviem uzmanības apliecinājumiem, kaut vai "dzēst" izskatā, var tikai stimulēt viņu bravurīgo uzskatu paušanu par "īpašo" redzējumu, "māksliniecisko" pieeju utml. Spilgts piemērs - MPSisma kā atsevišķa žanra izveidošanās šajā blogā:)
Publicēts: 26.12.10 21:15
 citēt
ekoists:Prāts vienmēr pieķeras negatīvajam...

mjā, un tā tiek izniekotas prāta spējas, pārlieku uzmanību pievēršot negatīvismam:)
tas jau arūi skumdina, ka it kā prātīgi cilvēki cenšas izcelt negatīvo, nevis pozitīvo, kuta līdz ar to paliek arvien mazāk, tas tiesa:)
Starp citu, 43 (!) ievietotie foto dienā arī par kaut ko liecina:(
Publicēts: 26.12.10 21:28
 citēt
Teatkales:
Sapper:Teatkles, var palūgt no Tevis argumentētu pamatojumu šīs bildes publicēšanai. [url=http://www.fotoblog.lv/img/251212/?cid=51172

Atbildi]http://www.fotoblog.lv/img/251212/?cid=51172

Atbildi[/url] uz šo jautājumu atradīsi šī portāla fotogalerijas bilžu pievienošanas noteikumos! :face-wink:

Neatbilst nevienam noteikumam.

- kā tev patika ideja vai ziņa, ko fotogrāfs gribēja tev pateikt; (Ideju pat autore nespēj formulēt)
- kā tu vērtē idejas pasniegšanas veidu jeb, vienā vārdā, izpildījumu; (nevar pasniegt to, kā nav.)
- vai šī bilde izraisīja tevī emocijas, sajūtas. ( jā, nospiest pogu "nākamā bilde", jo spiest pogu "dzēst" nav jēgas, autore ignorē cēloņsakarības)
Publicēts: 26.12.10 21:32
 citēt
Tomēr piespamojāt! :) Ek Jūs, bet vajadzēja tikai cipariņu ielikt :) Special thanks to Droperidol un ekoistam! Pāris citātus nosperšu :) Laiks uzcetp jaunu - negatīvisma apsēstu postu, lai totālā pozitīvisma sludinātājiem būtu kur iepostēties! Iespējams, tikšu pie jaunām prātulām :) Visiem ommm!
Publicēts: 26.12.10 21:33
 citēt
Jautājums ja šo bildi www.fotoblog.lv... būtu ielicis kāds no jaunpienācējiem cik viņš DZĒST dabūtu :amazing: :amazing:
Publicēts: 26.12.10 21:41
 citēt
Sapper:
Teatkales:
Atbildi uz šo jautājumu atradīsi šī portāla fotogalerijas bilžu pievienošanas noteikumos! :face-wink:

Neatbilst nevienam noteikumam.

- kā tev patika ideja vai ziņa, ko fotogrāfs gribēja tev pateikt; (Ideju pat autore nespēj formulēt)
- kā tu vērtē idejas pasniegšanas veidu jeb, vienā vārdā, izpildījumu; (nevar pasniegt to, kā nav.)
- vai šī bilde izraisīja tevī emocijas, sajūtas. ( jā, nospiest pogu "nākamā bilde", jo spiest pogu "dzēst" nav jēgas, autore ignorē cēloņsakarības)

*Bildei ir nosaukums (tātad ir arī ideja);
*Bilde ir pasniegta noteiktā izpildījumā (labākā vai sliktākā, bet nevar ignorēt to, kas pastāv);
*Autore respektē pamatotus viedokļus!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas