Nejauši uzgāju, kāds internetā ielicis kaut kādu daļu no izbijušā Erfoto topa. Bildes samazinātā versijā. Vienalga, prieks bija paskatīties www.spoki.lv...
jā, nedaudz nostaļģiski... Erfoto ir un paliks atmiņās. Beidzās, jo bija kur aizmigrēt, ja sakasījās viens ar otru.. Beigu beigās punktu pielika lapas ačgārnais veidojums, kur neko vairs normāli nevarēja atrast. Es savas bildes nevarēju apskatīt, bija jāmeklē kaut kādi aplinkus ceļi...
Pinus:uz pašreizējā FB "mps" fona ERfoto bilžu kvalitāte tiešām bija nesalīdzināma.. bet, acīmredzot, tas ir sabiedrības spogulis..
------- Fotoblogs pēc definīcijas bija tautas daiļrade. Toreiz Erfoto tomēr vairāk jeb mazāk bija ar foto nopietni nodarbojošos vai aizrautīgu amatieru portāls. Skaidrs, ka internets nebija ienācis katrā mājā un digi aparāti toreiz maksāja naudu.. Tur ar tā atšķirība, kaut gan īpaši neviens neēdās forumā par reitingiem un pietika ielikt bildi un pagaidīt pāris stundas, lai būtu skaidrs, ka bilde nevienu neaizķer.. Publika bija vienkārši nedaudz advancētāka.
GG:Kā Erfoto tā izdevās noiet dibenā? Viss taču it kā bija...
Īpašniekam un sponsoriem mainijās koncepts par Latvijas foto pasauli un komunikācijas metodēm. Mainoties speles laukam un līmenim īpašniekam nebija velmes mainīties tam līdz tas ir "Laist līmeni kapitāli lejā". Elmārs vienkārši kā daudz vecie un pieredzējušie vīlās Latvijas foto lauciņā [ERfoto izveides koncepts bija spējīgāko autoru atlase tālākam profesionālām darbam] , Latvijas līmenis visās "Foto" jomās graujoši krita zemāk un zemāk. Kā nesen uzzināju tad principā Aģentūra kura viņš bija piedalījies dibināšanā un strādāja , pēc savdabīga konfidenciāla līguma tika pardota un jaunajiem īpašniekiem mainījās biznesa koncepts, principā šie pēvērsās "Paparaci un Mobilogrāfu" stila fočenei nu un šim tai visā nebija velmes un idejas piedalīties tā šie šķirās . Kā šis teica "Labāk krāvējs nekā sūdu ražotājs" tā nu šis pievērsās citam biznesam un likvidēja kā sevi izsmēlušu arī Erfoto projektu. Par taksistu pie Nagļa uz mašinas Nr.001 gan šis ilgi nepastrādāja liekas pāris mēnešus , beigās šo tomēr pārvilināja pie sevis viens no lielākajiem Latvijas komerc foto kantoriem , kurš šis joprojām ražigi darbojās
dienas prieks - mana viena bilde arī tur nejauši ietrāpījusies. tiesa, nedomāju, kas tas ir visu laiku ze best bilžu tops, man tur ir bijušas labākas. btw visu laiku labākā erfoto bilde bija Ogres Mārīša akts jūrmalā, tās tur nav.
zbmono:dienas prieks - mana viena bilde arī tur nejauši ietrāpījusies. tiesa, nedomāju, kas tas ir visu laiku ze best bilžu tops, man tur ir bijušas labākas. btw visu laiku labākā erfoto bilde bija Ogres Mārīša akts jūrmalā, tās tur nav.
Nu man kaut ka lielakoties pec popsiga materiala izskatas. Ja, ljoti skaisti, bet tieshi tik skaisti, lai patiktu lielam ljauzhu masam. Fb visu laiku labakais tops ir lidzigi popsigs. Vai kada no bildem paliks vesture - es gribetu teikt, ne. Piedodiet par negativismu. Tas tads noskanjojums uz gada beigam.
Vo,vo!Es arī tur pie "jaunajiem" sākumā skaitījos.Aizbraucis uz pirmo kodienu,domāju,ka grīdas liks mazgāt un veči iekaustīs.Bet pie 3. vai 4. reizes jau visi zināmi un dāmas apķer un uz bučām velk...oi,labi bija!
Vo,vo!Es arī tur pie "jaunajiem" sākumā skaitījos.Aizbraucis uz pirmo kodienu,domāju,ka grīdas liks mazgāt un veči iekaustīs.Bet pie 3. vai 4. reizes jau visi zināmi un dāmas apķer un uz bučām velk...oi,labi bija!
A tu zin bija jau.Vārds aicināja un es pat pieteicos,bet man kaut kas ar veselību fakino nojuka un iekritu slimnīcā.Nu zin kā penžiem,kas visu mūžu bijuši priekšgalā-gan pīpēšanā gan dzeršanā.Bļ...ģ tagad jāmaksā par izpriecām.
viecha:A tu zin bija jau.Vārds aicināja un es pat pieteicos,bet man kaut kas ar veselību fakino nojuka un iekritu slimnīcā.Nu zin kā penžiem,kas visu mūžu bijuši priekšgalā-gan pīpēšanā gan dzeršanā.Bļ...ģ tagad jāmaksā par izpriecām.
Bija kautkad aprīļa beigās kaučkur pirtiņā pie Daugmales. Es arī sataisījos, bet netiku. Žēl. Paliekam kūtri...
viecha:A tu zin bija jau.Vārds aicināja un es pat pieteicos,bet man kaut kas ar veselību fakino nojuka un iekritu slimnīcā.Nu zin kā penžiem,kas visu mūžu bijuši priekšgalā-gan pīpēšanā gan dzeršanā.Bļ...ģ tagad jāmaksā par izpriecām.
Bija kautkad aprīļa beigās kaučkur pirtiņā pie Daugmales. Es arī sataisījos, bet netiku. Žēl. Paliekam kūtri...
Ja tie tiik bij laiki...arī tiku aicinats uz "Likvidācijas balli" pat biju jau sabīdījis laikus, bet pēdējā brīdī iekrita kaukādi mači, tā nu palaidu garam....ERfoto tomer bij mazāks, bet patstāvīgaks iesaistīto loks.......nostaļģija, nostaļgija!
Nu principā jau Tusiņiem utt. tika izveidota organizācija REfoto , kura beidzamos pāris gadus ar Organizēja Tussiņus , Plenērus un Izstādes ne tikai ERfoto projektam, bet arī individuāliem interesentiem kas šiem pievienojās. ERfoto kā WEBprojekts izbeidzās taču REfoto turpina savu funktieri un šie nelielā, bet aktīvā kompānijā turpina darbību REĀLĀ vidē , šie joprojām organizē plenērus mācību seminārus un tussus fotogrāfiem klātienē , taisa kopējus projektus , ko šie dara var uzzināt reku refoto.lv , starp citu drīz briest šiem tuss atkal JA KAS