forum.gif
Kāds negrib pie zemes gabala tikt?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kāds negrib pie zemes gabala tikt?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 30.12.10 13:44
 citēt
Nav gan manējais sludinājums, bet tik un tā interesanti :)
www.ss.lv...
Publicēts: 30.12.10 13:57
 citēt
Kopš sākās tā saucamā krīze, diezgan esmu manījis sludinājumus, ka zemi maina pret automašīnu, bet ka zemi maina pret fotokameru, gan redzu pirmo reizi :)
Publicēts: 30.12.10 14:08
 citēt
ai - man ar savaam cirsmaam jaatiek galaa ... nupat taisiijos naakamo nodod izcirshanai ...... a shitaads sniegs ..... aaaaaaaaaa .. jaagaida pa vasaris ;_((((
Publicēts: 30.12.10 14:22
 citēt
^ Tev gan grūti :grimace: meži piesniguši, blogā nemīl ....:face-devil-grin:
Publicēts: 30.12.10 14:25
 citēt
ak jeee - 3 ha pret vienu marku!??!?!?!?! laikam toch kriize .....
Publicēts: 30.12.10 15:08
 citēt
Dansiga, mežus vislabāk ziemā izcirst. Lētākas izmaksas.
Publicēts: 30.12.10 15:09
 citēt
Cik man zinams loti daudz tiesi ziema zage, jo pa vasaru veidojas mitrums un 20 tonnigiem kokvedejem tas ir ta ka vitamini lai nobeigt kadu reduktoru spolejoties :)
Publicēts: 30.12.10 15:23
 citēt
Ziemā zāģē gan, jo pavasarī/rudenī var apslīkt....tikai pie tada sniega, būs kā krievijā ... vasarā celmi līdz kulei vai vēl augstāk...:D

Cik tad l/s zemīte tagad iet tajā novadā 500 Ls/ha max...?
Publicēts: 30.12.10 16:06
 citēt
Izrādās ka šeit ne tikai par fotogrāfiju var "derīgus" padomus dabūt, bet arī par zemes iegādi, mežu ciršanu u.t.t.
Publicēts: 30.12.10 16:55
 citēt
Man vakar zvanīja no Citadeles bankas un piedāvāja patēriņa kredītu par 30!(trīsdesmit)procentiem.Vai nu atomkarš būs un visu tāpat norakstīs vai arī cilvēki nudien kļuvuši par analfabētiem un arī aritmētiku līdz simtam vairs nespēj veikt.Par to liecina arī šai lapā publicēto bildiņu kvalitātes izmaiņas.Esat ievērojuši?
Publicēts: 30.12.10 17:04 labots
 citēt
Dzekam labās velmes vai nu CANON 1D Mark Iv vai NIKON D3S , būs laikam kādos kuršiņos bijis un dzirdējis ka "Foto zeltu lāpstām grābj" :face-grin::face-wink: Mežu žāgē pamatā ziemā vieglāk izvest :)
Publicēts: 30.12.10 17:55
 citēt
Lunis:Dzekam labās velmes vai nu CANON 1D Mark Iv vai NIKON D3S , būs laikam kādos kuršiņos bijis un dzirdējis ka "Foto zeltu lāpstām grābj" :face-grin::face-wink: Mežu žāgē pamatā ziemā vieglāk izvest :)

Ko piesienies? Cilvēks pat komplektā OBJEKTĪVU grrrrib....:face-grin: Značit zin ko vajag.
Publicēts: 30.12.10 23:01
 citēt
Arī par šo pabrīnijos, man zeme tomēr liekas vērtīgāka par kaut kādu lūzni.
Publicēts: 30.12.10 23:08
 citēt
nav jau tā zeme tik dārga, kā gribētos.. ja vēl kādā nostūrī bez ceļiem, mazs, 3 ha gabaliņš bez praktiska pielietojuma, tur var arī neatrasties mainītājs pret kādu lietotu 350D... :)
Publicēts: 30.12.10 23:08
 citēt
andreass, mhm mhm - tik lai taksaaciju uztaisiitu - neviens negrib brist pa sniegu liidz paduseem .....
Publicēts: 30.12.10 23:14
 citēt
dansiga:andreass, mhm mhm - tik lai taksaaciju uztaisiitu - neviens negrib brist pa sniegu liidz paduseem .....

paņem ar sniega lāpstu atroc taciņas :D neesi slinka :grimace:
Publicēts: 30.12.10 23:16
 citēt
Oliss, ne jau es to taksaaciju taisiishu ...... un atrakt tacinjas pie 100 un 1 koka .... njaaaaa .....
Publicēts: 30.12.10 23:17
 citēt
taksaacija tak ir uztaisiita.. domaaji cirsmas veerteejumu.. :)p
Publicēts: 30.12.10 23:48
 citēt
Elmarss:
Lunis:Dzekam labās velmes vai nu CANON 1D Mark Iv vai NIKON D3S , būs laikam kādos kuršiņos bijis un dzirdējis ka "Foto zeltu lāpstām grābj" :face-grin::face-wink: Mežu žāgē pamatā ziemā vieglāk izvest :)

Ko piesienies? Cilvēks pat komplektā OBJEKTĪVU grrrrib....:face-grin: Značit zin ko vajag.

Es jums nestāstīju joku , kolēģe pirms brīža iepirka PILNĪGI jaunu Canon 5D , nokaulēja pa 200Ls ! Pilnīgi jaunu kameru ko kāds celtnieks bij nopircis pa ahūno ciparu 1750Ls Elcorā! Nopircis bez stikla un tāpēc nav varējis izmantot , tā arī nebij lietojis , kad ieliku kadri skaitītājs bija kautkādi 80 kadri :):) Piedāvāja pa 300Ls kolēģe nokaulēja pa 200Ls :):)
Publicēts: 31.12.10 00:48
 citēt
tādus stāstus labāk nedzirdēt... :)
Publicēts: 31.12.10 11:05 labots
 citēt
dansiga:ai - man ar savaam cirsmaam jaatiek galaa ... nupat taisiijos naakamo nodod izcirshanai ...... a shitaads sniegs ..... aaaaaaaaaa .. jaagaida pa sasaris ;_((((

Noīrē Profus. VALMET HARVESTER, Trīs operatori strādā 24h/diennaktī.8 stundās-3ha. Nozāģē, atzaro.pa sortimentiem,mēra ar lāzeri, Tad - VALMET FORVARDER - izved līdz Pirmajai krautuvei. Nu tur kokvedēji/SISU - Osta. Dolāri. Pēdējos 30 gadus nodarbojos ar firmas tehnikas remontu/apkopi, lieliski pārzinu tematu, pašam Birzgalē mežs.:face-wink:Tikai neprasi - vai sniegs netraucēs - noturēs par Blondīni...
Publicēts: 31.12.10 12:20
 citēt
Njā - visu ka tik nocirst.. A prātīgi saimniekot tā, lai pietiek arī citiem gadiem un vēl maz un maz maz bērniem, neviens negrib :face-crying:
BTW ja nu cērt tad ar tik ziemā jācērt tāpēc, lai dabai mazāks traucējums.
Publicēts: 31.12.10 13:27
 citēt
CerambyX:Njā - visu ka tik nocirst.. A prātīgi saimniekot tā, lai pietiek arī citiem gadiem un vēl maz un maz maz bērniem, neviens negrib :face-crying:

A kur varēja secināt, ka Dansiga grib izcirst nesaprātīgas saimniekošanas rezultātā?
Kādēļ, ja kāds pasaka, ka cērt mežu, tad uzreiz jādomā, ka notiek neapdomīga saimniekošana?!
Publicēts: 31.12.10 13:40 labots
 citēt
CerambyX:Njā - visu ka tik nocirst.. A prātīgi saimniekot tā, lai pietiek arī citiem gadiem un vēl maz un maz maz bērniem, neviens negrib :face-crying:

Kur to esi saklausījies?Kad pienāk rudens, un kviešu druva ir nobriedusi, tu cenšas novākt. Lai ne graudiņš neiet zudumā.Ar priedi, egli - tas pats. Katrai sugai savs-optimālais ciršanas laiks. Īsti Saimnieki mēnes fāzes skatās.Un neviens mežzinis neparkstīs ciršanas atļauju, pirms tam neizejot/neizdastojot mežu.. Kur, vellos,esiet mācījušies...P.S.Visas cirtēju/huskvarnistu brigādes ir Relikts. Te jaunās/pārbaudītās tehnoloģijas.
Publicēts: 31.12.10 14:05
 citēt
nav nemaz relikts.. harvesteru ne katrā cirsma iedzīsi, un rentabls tas būs tikai pie labiem stumbriem, tā teikt- pļaujamā cirsmā. ja tur būs resnas apses, sarežģīts reljefs utml, tad bez cirtējiem nekādi.. un uz nelielu cirsmu neviens arī nedzīs harvesteru..
Publicēts: 31.12.10 14:33
 citēt
harvesters laba lieta, bet, ka jau teica, ne panaceja.
Publicēts: 31.12.10 14:47
 citēt
Pinus:nav nemaz relikts.. harvesteru ne katrā cirsma iedzīsi, un rentabls tas būs tikai pie labiem stumbriem, tā teikt- pļaujamā cirsmā. ja tur būs resnas apses, sarežģīts reljefs utml, tad bez cirtējiem nekādi.. un uz nelielu cirsmu neviens arī nedzīs harvesteru..

Kā visiem likumiem - laī tie būtu likumi/aksiomas - ir jābūt izņēmumieam.
Šeit - pāraugušas lielzaru apses.
Publicēts: 31.12.10 14:58 labots
 citēt
Vēsture.1981-ais.Lavijas mežinieki -11-īt MRS aņēma pa vienam Vzlmetam - vēl - forvarderi.Minitrs Vītols. un Kursu bāes šefs Boķis nolēma. Lai būtuizslēgts blats - visa terhnika apkalpojas centralizēti - Ogrē.Kad aizg.aju pensijā, katrā MRS bija 11-ītt Valmetu. Tad sākās Valsts izlaupīšana ar atlēgas vārdu -PRIHVATIZĀCIJA....
Publicēts: 31.12.10 15:44
 citēt
Varbūt, ka kāds grib tikt pie objektīva?

www.ss.lv...
Publicēts: 31.12.10 19:11
 citēt
Andreass:Dansiga, mežus vislabāk ziemā izcirst. Lētākas izmaksas.
izmaksa zemākas zienmā, bet celmi augstāki, jo sniegs dziļāks! :D
Publicēts: 31.12.10 20:24
 citēt
RudeWolf:Varbūt, ka kāds grib tikt pie objektīva?

http://www.ss.lv/msg/lv/electronics/photo-optics/objectives/adkdh.html

varbūt ir canona 85mmf1,2,varētu pret akumulatoru lūžņiem iemainīt.
Publicēts: 31.12.10 20:35
 citēt
cerambyx, a kam maniem mazbeerniem paaraudzis mezhss!??!?!?!?!
Publicēts: 31.12.10 20:55 labots
 citēt
dansiga:cerambyx, a kam maniem mazbeerniem paaraudzis mezhss!??!?!?!?!
laikjam -pseidozaļais...
Publicēts: 31.12.10 21:32
 citēt
Cerambyxam interesē kukaiņi, paaraugušā mežā tiem labi... :)
Publicēts: 01.01.11 19:48
 citēt
dansiga:cerambyx, a kam maniem mazbeerniem paaraudzis mezhss!??!?!?!?!

Ir tāda lieta kā izlases cirtes un tā... bet, protams, ja mežā saimniekošana skaitās tikai no vienas kailcirtes līdz otrai, tad saprotams ka veidosies viena vecuma audze, kura, lai nebūtu finansiāli zaudējumi, jācērt visa uzreiz nost... Nocirtīs visu un būs īstermiņa labums, bet naudiņa no meža vairs tuvāko desmitu gadu laikā nebūs un varēs sūkāt ķepu. Būs tikai izdevumi to mežu pēc tam atkal stādot un kopjot, lai pēc tam atkal būtu kvalitatīva koksne, ko nocirst. Izlases cirtes tomēr nodrošina meža īpašnieku ar varbūt ne pārāk lieliem, bet toties regulāriem ienākumiem.
Protams es jau uz to visu skatos ar biologa aci - bet tajā pašā laikā es nesaku, ka nav jācērt - var un droši vien vajag cirst un tā, bet kāpēc to nevar darīt tā, lai labums būtu gan pašam, gan dabai?
Starp citu kailcirtes arī var izveidot tā, lai tas būtu dabai draudzīgi - bet tas saproties pārāk sarežģīti un dārgāk.. Kurš tad ies ko tādu darīt.. :what:
Publicēts: 01.01.11 19:51
 citēt
man jau ir. 25 m2/5 =5 m2. un kapos kādi 8 m2.
Publicēts: 01.01.11 20:25
 citēt
cerambyx, un kaapeec domaa, ka es to sliktaako variantu piekopju? ko tu vispaar zini, ko es daru mezhaa?;-))))))) Bet Tev galvenais ir uzbrukt un pateikt - fui kaada tu ;-ppp;-))) neesmu es tik blonda , kaa Tev shkjiet ;-)))
Publicēts: 02.01.11 13:08
 citēt
Oi, kāda teorija te panesusies.
1. Par viena vecuma audzēm - mans vecvectēvs, dabas nīdējs tāds, stādīja mežu savas dzīves laikā, nepadomājot, ka mežam cērtamais laiks pienāks laikos, kad zaļie zinās, ko tajā laikā laicīgi neļaut.
2. Par kailciršu izvietošanu pēc zaļo prāta. Ap 2002-3. gadu paklausīju – atstāju, kā vēlēts, 100m neizcirstu joslu, ar gatavām eglēm Z-D virzienā, Kurzemē. Pēc dažiem gadiem to sagāza krustu-šķērsu un zaļie publiski brēca, ka nešķīstie mezu īpašnieki, attaisnojoties ar vējgāzēm, tagad izzags (tieši izzags tie īpašnieki!!!) arī tos kokus, ko citādi varētu noliegt cirst. Toreiz, kad kokiem cenas bija zemē līdz grīdai bet meža darbiem – mākoņos, ar prieku būtu ļāvis dabas draugiem sastutēt visas egles atpakaļ, iežogot un sargāt gadus 10 no tā zaglīgā īpašnieka. Nekā, nācās izvāk bez prieka un labuma, zaļām fanfarām par elli bazūnējot.
Publicēts: 02.01.11 13:15
 citēt
Tādiem penžiem kā es un Frīdis cērtamais laiks jau garām.Vēl jau kādu kociņu nogāzt varam uz pieredzes rēķina,bet tādā kārtīgā jaunaudzē mums vairs nav ko darīt-zāģi neasi un cirvji tupi palikuši.:face-sad:
Publicēts: 02.01.11 17:11
 citēt
viecha, njaaa a- jums galiigi gruushi ;-p;-))))
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):