mmm, tik ļoti daudz lasu daudz un dažādus komentārus pie bildēm. Kapēc jāskaka ka galīgs sūds vai miskaste? Manuprāt, šī ir vieta kur ir jādalās ar zināšanām! Jāpasaka kā būtu labāk!
Un cilvēkiem, katram ir savas domas par visu, kādam patīk tā bilde, kādam nē. Nevar jau visi domāt vienādi! Un viss patikt vienādi! Man, piemēram, nepatīk tās bildes ar Rīgas tiltiem, viņas ir visur, bet es nekā nesaku! Manuprāt, vajadzētu cilvēkiem palīdzēt, nevis nod**** par to kāda ir bilde! Jo katrs mēs sākam no nulles, mēs cenšamies, mēs mēģinam, citiem sanāk, citiem nē. Bet vai ar to mēs esam sliktāki un + vēl sūdi?
Domāju, ka ir jāpalīdz, lai pēc laika, tie cilvēki ( arī es tajā skaitā) varētu fotogrāfēt ļoti skaisti un, lai bilde būtu baudāma. Nevis vienkārši pateikt: "SŪDS"
Ja jau ir, jaasaka, bet maigi, iejuutiigi un ne paaraak publiski.
Jāpasaka kā būtu labāk!
Katrs no mums katru Felliini filmu mazliet svaadaak buutu uznjeemis - nu, es domaaju, jaapasaka / jaauzraksta, kaa rakstiitaaja subjektiivpraat buutu labaak.
Nevis vienkārši pateikt: "SŪDS"
Varbuut kaadam arii taa labaakaa paliidziiba, bet ja taa - tas rets un ne taadeelj vien iipashs gadiijums. Labaak jau nenolaisties liidz personaalo apvainojumu liimenim.
Bet ja bilde ir mesls, tad kapēc neteikt, ka tā ir mesls, iespējams, ka tu arī nav ko prātīgu ieteikt blablabla... bet vienmēr jau var noklusēt :mrgreen:
pedeja laika vairs negribas vertet bildes. Shadow, no offence, bet... tas konkurss galiigi visu samaitaaja. tagad cilveki bljauj, prasa pamatot katru atziimiiti, katru 4inieku, gaida uuber vertejumus un teelo to kas nav. blogaa esmu gadu. pirms gada taadu useru bija paris, tagad paris ir to, kuri tadai nav. tad ir kategorija, kas agrak tiri aktivi skatija bildes, balsoja. pro fotografi. tagad tikai liek bildes, un nez vai pat visus komentus zem tam izlasa. useru daudz, atkritumu tapat. nav speka izrakties cauri 100 sudiem lai novertetu 5 teicamas bildes.
ka glabt situaciju? 1. slept bildes autoru pirms nobalsoshanas 2. pie regjistreshanas likt iesutit 3 bildes, kuras ievietot publiski. ja vismaz 10 bloga useru ar reitingu 5.5 un augstak pasaka "JAA", tad ljaujam lietotajam turpmak likt bildes un vertet peec 2aas. one.lv ari ir lietotaju moderacijas sistema, kad lietotaji izverte, vai ljaut bildi pievienot profilam. blogaa useru tagad daudz, domaju ka stradatu. par aktivu shadu balsoshanu pieskjirt AR punktus.
ja kads tagad mani sutis uz shutter, erfoto, vai dajebkur, kaa te atljaujas dazhs labs citos foruma topikos, tad paldies, zinu, kur atrodas lietotaja dzeshanas poga, zinu kaa regjistreties citur. the point is - pirms gada te bija teicami. garastavokli uzlabot vareja skatoties galeriju. tagad - labak neskatities, uzdzen negativismu. diemzhel, poke valda visur. face.lv, one.lv, boot.lv - piemeri saitiem un forumiem, kurus nogremdee pokemoni. ar to jacinas jau iepirieksh. nekadas tirishanas nevajkag veikt, ka te iesaka dazhs labs, kas tikai kadus 2 meneshus varbut te, neatceras un nevar atcereties sakumlaikus, zaulonu, andre dzeeshanos, utt lietinjas. lietonjas, kas veidoja blogu. te vairs nav amatieru vortaals. te ir "es esmu pro, wiii" vortaals, kur 90% no tiem, kas sevi sauc par fotografiem tadi nav, un nekad nebus. iespejams, mani ieskaitot.
pagari sanaaca. zinu, ka 4.0 versija izmaksaas daargi. tieshi tapec ir verts padomat, vai uz to bridi, kad nauda bus izetereta, vel bus vajadziba pec taa? piedodiet, ja kadam uzkapu uz varzhaciim, ir sheit labi makslinieki, labi fotografi, vienkarshi interesanti cilveki, kas raada pasauli taadu, kadu to redz, bet nu jau stingri mazaakumaa. vairakumaa ir to, kas raada pseidomaakslu.
Katra bilde ne var buut maaksla, ne vaig, bet kautkaadiem motiiviem jau jaabuut to publiceet un kautkaadiem to apluukot. Un ja bilde nekaada un tomeer tajaa juutama pretenzija uz to, ka taa baigaa "maaksla" vai vismaz kraujaa bilde, nu, obidno.
a vispar gribu atgadinat, ka blogs nav galerija, bet "vortals cilvekam ar fotokameru" kur katrs raksta, fotografee, reportee un maaca kaa nu prot, par to dabuu vainu bietee vai tieshi preteeji - slavu atzinibu un cienju
yo nigeri, varat droshi teikt ko gribat, demokratija, neapvainoshos ne uz tevi versatile, ne uz sandiju kam laikam berniba bus bijis bargs matematiks skolotajs un licis 2niekus nepaskaidrojot ))
kaut kaa labs garigais shodien.
vienigi tie trukstoshie 10k prieksh nakamas versijas mazliet skumdina, bet atrisinams jautajums arii tas!
Erfoto man piemeeram nevisai.....Man patiik ka sheit kautko var iemaaciities un pilnveidoties..Bet manliekas taadiem kaa a... kuri neklausa citu teikto un veel d**š pretii kautko nav vietas.....un no visaam dienaa ievietotajaam bildeem ir dalja pilniigs s*ds....Zheel ka 10K pietruukst...Ja buutu aizdotu.. Vispaar kkur dzirdeeju ka kaadam bija spozha ideja uztaisiit dazhus maksas pakalpojumus....Extras...Taa vareetu pilnveidot FotOblog.lv...
lai tas ekstras ieviestu jau ari vajag kapostu. a tapat neparko prasit esam kautrigi parak. bet davaj par naudu nevajag. davaj labak par to cik te slikti/labi komentee un balso un ko vel vajag mainit
bet taas extras ieviest manliekas ka sanaaktu leetaak...Bet nez tas ir baigais ekonomikas jautaajums(nevar pateikt vai atpelniis ieguldiito naudu...:/).....pashlaik blogam arii nav ne vainas...iznjemot dazhas lietas.....
ldavaj labak par to cik te slikti/labi komentee un balso un ko vel vajag mainit
Shadow, ta vien izskatas, ka Tu neesi mani sapratis...
ne jau tas, cik te labi balso ir no svara. ne jau tas, ko vajag mainiit.
tas idejas, par kuram Tu man vasaraa stastiji - ar pashreizejo auditoriju tas nebus realizejamas, p0k3s nav ne maksatspejigi klienti, ne lojaali klienti. shodien amigo, rit toxic, parit zelta zive. analogjiju redzi?
a vispar gribu atgadinat, ka blogs nav galerija, bet "vortals cilvekam ar fotokameru"
pahslaik ta neizskataas. pashalik galerija ir primarais, tad seko skola, reportazhas un tad blogs. pashreiz te IR galerija.