forum.gif
Fokusa attālumi
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Fokusa attālumi
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 20.03.07 13:01
 citēt
Sveiciens!

Atvainojiet, ka vēršos te ar tik dumju jautājumu, bet nekur citur nevaru rast skaidrību. Lieta tāda, ka pamazām briestu sava Canon S3 IS nomaiņai pret spoguļkameru, un pētīju internetā objektīvu parametrus un cenas. Bet man ir svarīgi iepirkt objektīvu, ar ko var krietni pietuvināt bildējamos objektus, jo patīk bildēt savvaļas dzīvniekus. Ar manu patreizējo kameru viss skaidrs - ir 12x zoom, tātad objektu varu pievilkt 12 reizes. Bet teleobjektīviem neuzrādās cik reižu var pievilkt, uzrādās tikai fokusa attālumi, piemēram līdz 300 mm. Cik tas ir reizes? Kā var pārrēķināt, vai ir kāda formula? Kāds objektīvs būtu vajadzīgs šādai bildēšanai (orientējos uz nedārgu variantu, jo tas man ir tikai viens no vaļaspriekiem).
Publicēts: 20.03.07 14:10
 citēt
Tas, cik tuvu var pievilkt tiek izteikts mm.

Bet pēc kādas formulas?
Publicēts: 20.03.07 14:28
 citēt
Sveiciens!

Cik tas ir reizes? Kā var pārrēķināt, vai ir kāda formula? Kāds objektīvs būtu vajadzīgs šādai bildēšanai (orientējos uz nedārgu variantu, jo tas man ir tikai viens no vaļaspriekiem).

A Tu nepārrēķini reizēs, bet skaties uz to, ka S3 IS diapazons mmm izteikts ir 36-432 mm. Standarta kita zooms spogulenei ir 17-55. Tādā diapazonā kā S3 IS Tev nebūs neviens objektīvs.
Publicēts: 20.03.07 14:29
 citēt
Tas, cik tuvu var pievilkt tiek izteikts mm.

Bet pēc kādas formulas?

Izdali garo galu ar plato galu: 55/17=3.2 ;)
Publicēts: 20.03.07 15:46
 citēt
Sveiciens!

Atvainojiet, ka vēršos te ar tik dumju jautājumu, bet nekur citur nevaru rast skaidrību. Lieta tāda, ka pamazām briestu sava Canon S3 IS nomaiņai pret spoguļkameru, un pētīju internetā objektīvu parametrus un cenas. Bet man ir svarīgi iepirkt objektīvu, ar ko var krietni pietuvināt bildējamos objektus, jo patīk bildēt savvaļas dzīvniekus. Ar manu patreizējo kameru viss skaidrs - ir 12x zoom, tātad objektu varu pievilkt 12 reizes. Bet teleobjektīviem neuzrādās cik reižu var pievilkt, uzrādās tikai fokusa attālumi, piemēram līdz 300 mm. Cik tas ir reizes? Kā var pārrēķināt, vai ir kāda formula? Kāds objektīvs būtu vajadzīgs šādai bildēšanai (orientējos uz nedārgu variantu, jo tas man ir tikai viens no vaļaspriekiem).

Ja tā būs mazās matricas spoguļkamera, piemēram Canona gadījumā 350D vai 30D, tad tas 300mm objektīvs arī aptuveni dos to palielinājumu kāds bija tam S3. Vienīgi, ja skaties uz lēto galu, tad kvalitāte būs sliktāka kā tam S3 un lietojams būs daudz retāk, jo vajadzēs vairāk gaismas, bildes iegūšanai.
Publicēts: 20.03.07 16:01
 citēt
Nu doma bija par Canon 400D
Publicēts: 20.03.07 16:10
 citēt

Vienīgi, ja skaties uz lēto galu, tad kvalitāte būs sliktāka kā tam S3 un lietojams būs daudz retāk, jo vajadzēs vairāk gaismas, bildes iegūšanai.

Hmm, tas nu gan liek aizdomāties, jo ir doma bildēt vakara krēslā, kad ir lielākas iespējas kādu dzīvnieku noķert. Vai tiešām tā ir? Un kāds tad būtu objektīvs priekš Canon 400D, ar kuru tas būtu paveicams? Protams, ne jau cenā ar 4 cipariem.
Vislabāk, ja kāds iemestu reālu linku.
Publicēts: 20.03.07 16:23
 citēt
Neko vājāku ņemt neiesaku, kaut neesmu mēģinājis.

Labs teksts! :D No sērijas - kņigu nečital, no mņeņije imeju ;)

Man, piem., ir Sigma 70-300/4.5-5.6 APO Macro. Ap 180 Ls LV. Nafig man lētas kvalitātes Canon stiklam maksāt par IS un USM?
Publicēts: 20.03.07 16:25
 citēt

Vienīgi, ja skaties uz lēto galu, tad kvalitāte būs sliktāka kā tam S3 un lietojams būs daudz retāk, jo vajadzēs vairāk gaismas, bildes iegūšanai.

Hmm, tas nu gan liek aizdomāties, jo ir doma bildēt vakara krēslā, kad ir lielākas iespējas kādu dzīvnieku noķert. Vai tiešām tā ir? Un kāds tad būtu objektīvs priekš Canon 400D, ar kuru tas būtu paveicams? Protams, ne jau cenā ar 4 cipariem.

Vakara krēslā un savvaļas zvērus pa gabalu UN bez 4 cipariem cenā - aizmirsti! ;)
Publicēts: 20.03.07 16:27
 citēt

Sigma 70-300/4.5-5.6 APO Macro.

Nav par mazu tas blendes atvērums?
Publicēts: 20.03.07 16:28
 citēt

Diemžēl zem 4 cipariem būs grūti savākt slr komplektu, kas dos kvalitatīvākas bildes par megazoom zipjutrauku imho.
Publicēts: 20.03.07 16:31
 citēt

Sigma 70-300/4.5-5.6 APO Macro.

Nav par mazu tas blendes atvērums?

Mazu? 4.5-5.6 ir minimālais f cipars. Maksimāls f viņam ir kaut kāds 28 vai 32. Nosaukumā objektīviem netiek uzrādīts maksimālais f cipars, tikai minimālais.
Publicēts: 20.03.07 16:41
 citēt

Tur pat četri cipari nav vajadzīgi :lol: piem. Elkorā EF 70-200 F/2.8 www.fotoveikals.lv... bez stabilizatora maksā trīs ciparus - 999 Ls, bet ir dzirdēts, ka var dabūt pa 750 Ls. Līdzvērtīgs Sigmas objektīvs maksās ap 600, bet vakar salīdzināju un ar Sigmu sanāca līkas bildes :?
Savukārt, ja gribi gaišu stiklu uz 300 mm, bez četriem cipariem neiztikt :(
Vēl vari ievērtēt fiksēto EF 200 mm F/2.8 [url=http://www.fotoveikals.lv/index.php?p=productsMore&iProduct=212

200mm]http://www.fotoveikals.lv/index.php?p=productsMore&iProduct=212

200mm[/url] uz zvēriem visticamāk varētu būt par īsu.
Publicēts: 20.03.07 18:19
 citēt
Tas, cik tuvu var pievilkt, tiek izteikts mm.

Bet pēc kādas formulas?

Izdali garo galu ar plato galu: 55/17=3.2 ;)

Nu, tas jau ne cik "tuvu", bet cik X "tuvaak" taalajaa galaa, nekaa platajaa, nu, cik reizes lenjkjis mainaas /lenkjis +/- tikpat X, cik fokuss gan tikai pie gariem zoom/.
Publicēts: 20.03.07 18:21
 citēt
mani sasmiidinaaja tas, ka rakstiji, ka zveerus vakaraa, kreeslaa bildeet taisies.. :D
Varbuut labaak nakts laikaa?
Nu, smiekliigi jau ir, bet esmu kjinii redzeejis tiigjerus uzfilmeetus naktii nepaarprotami ar maaksliigu gaismu, tiesa, tie bija aiznjemti ar zebras eeeshanu.
Publicēts: 20.03.07 18:21
 citēt
var pienemt, ka 55mm ir 0 zooms.

tatad
18mm fokusa attalums ir 55/18=3x attuvinajums jeb platais gals
200mm ir 200/55=3.6x pietuvinajums jeb zooms

a ziepishiem vini rekina: 18-200 tatad zooms 200/18=11 reizes pietuvina, bet isteniba nevis pietuvina bet ta ir starpiba starp platako galu un tele galu...

tas ta, bish oftopiks :P
Publicēts: 20.03.07 18:29
 citēt
Nu, tie attuvinaajumi, pietaalinaajumi un taalummainjas kaa termini mani ne ljoti paarliecina - mainaas kaa nekaa lenjkjis, kuraa kameras stikls redz pasauli un attieciigi arii perspektiive, praktiski jau gan tikai platajaa galaa.
Publicēts: 20.03.07 23:39
 citēt
S3 is ir 6 mpix: 432mm telezoom.
400d 10mpix: 200mm x 1.6 = 320mm - taads zooms buus uz 400d ar 200mm leecu
sqrt(10/6) = 1.3 - taada ir megapixelju palielinaajuma starpiiba abaam kameraam.
reaali tas noziimee, ka ar 400d 200mm leecu piezuumot tik tuvu nevareesi, bet bilde buus 1,3x lielaaka deelj megapixeljiem, izkropojot, tas pats vien sanaaks kas ar s3 zoomu (416mm vs 432mm).

principaa var jau njemt arii tumsho 200mm leecu bez is, sanaaks krietni leetaak un bliezt ar iso 1600, kas 400d ir pienjemams. leeti un labi nesanaaks :(.

ieliec kaadu bildi, lai ir skaidrs ko tad tu iisti bildee!
Publicēts: 21.03.07 11:54
 citēt
Tagad jāpērk kaut kāds olīmpūs (Olympus SP-550 UZ), tam ir 18x zūm, izpogā visus ...

:twisted:
Publicēts: 21.03.07 13:21
 citēt
sp550 zooms ir 28-504mm, kas, protams ir iespaidiigi.
Bet limpusi beidzot ir sasparojushies: 410, 510, P1, jaunas 4/3 leecas... :).
Publicēts: 21.03.07 21:44
 citēt
focheju stirnu ziemas pecpusdienā ar to 700-300mm no kadiem 60m, nu nekas praatiigs nesanaaca, laiks par garu un stirna par tālu..
ja gribi sakariigu bildi tad bez 4ciparu naudinnam neiztikt. vari meģinat tos objektiiva ciparus palielinat ar konverteru palidzibu bet tur vajadzes labu gaismu, vakaros praktiski nekas nesanaaks.
Publicēts: 22.03.07 10:01
 citēt
mani sasmiidinaaja tas, ka rakstiji, ka zveerus vakaraa, kreeslaa bildeet taisies.. :D
Varbuut labaak nakts laikaa?

Lieta tāda, ka esmu mednieks un vasaras vakaros gaides medībās nākas ilgi sēdēt un ir daudz laika lai kaut ko mēģinātu uzbildēt. Vienkārši uzdevu jautājumu lai saprastu kāda tehnika būtu nepieciešama, jo ar spoguleni reāli vēl nesmu bildējis. Ar to pašu S3 arī šis tas sanāk, tikai pie ISO 800 ir nejēdzīgs grauds :(

P.S. Nedaudz izbrīna fakts, ka lētajam galam (ziepenēm) var uztaisīt objektīvu ar 12x vai pat 16x megazūmu, bet normālai tehnikai nekas tāds nav pieejams :(

P.P.S. Dienas gaismā dzīvniekus var bildēt tikai zooparkā.
Publicēts: 22.03.07 10:12
 citēt
ziepīšiem lielu zōōm var uztaisīt no vienas kokakolas pudeles dibena. Objektīvos, kas domāti pieaugušo fotoaparātiem, aiziet daudz kvalitatīva stikla. Un tādus nav nedz viegli uztaisīt, nedz viegli paņemt līdzi uz medībām :)
Publicēts: 22.03.07 10:24
 citēt
nu nez vai gluzhi mediibaas spogulene ar kadu 2.8f un 300mm objektivu butu gana eerti lidzi nesat ... bet kas vinu zin ....

ja tev tagad ir s3, un neapmierina tikai grauds, tad domajams ar 200mm puslidz sakarigu f varetu sakumam pietikt.

jo labaka gaismas caurlaidiba un jo lielaks zoms, jo nezheligi lielaks arii pats objektis, neparocigaks, smagaaks utt.

bisej vieta ari jaatstaaj :)
Publicēts: 22.03.07 10:30
 citēt
nav jau taa ka nekas no slr nav pieejams, rekur leets variants:
olympus e500 (crop faktors 2x, iso800 lietojams, un saliidzinot ar s3 arii 1600 buus ok) ~300ls
sigma 55-200mm f4-5.6 (jaa tumsha, jaa miixta, bet leeta) ~100ls

buus tev 400mm zooms pa 400ls, 8mpix un dslr :D. vai ar taadu varees ko nobildeet vakaraa - hvz, bet man domaat ka roku taisnums ir tik pat svariigs cik tehnka. imho...
Publicēts: 22.03.07 12:07
 citēt
Ko jūs cilvēku biedējiet ar tādām summām, pirmkārt ja ir iesācējs, no sākuma viss jāpamēģina.
Varbūt labāk der: SIGMA AF 18-200mm/3.5-6.3 DC C - 215Ls(Pie manis) Cena citur - 225 Ls (salidzini.lv)
SIGMA AF 17-70/2.8-4.5 DC C - 210Ls Cena citur - 248.63 Ls (salidzini.lv)
ja kas: CANON EOS 400D/18-55 Black - 507Ls(pie manis)
CANON EOS 400D 18-55/55-200 KIT + 2GB Ultra CF - 735Ls(pie manis)
2GB ULTRA CF (SanDisk) - 40Ls(pie manis)
Piegāde bez maksas, ja vēl kas interesē, prasi...
Publicēts: 22.03.07 12:30
 citēt
Canon flash 580EX?
Publicēts: 22.03.07 14:20
 citēt
Njā, jo vairāk sāk lasīt, jo grūtāk izvēlēties :( Sākot jau ar pašu kameru - sākumā likās, ka Canon ir ļoti OK, tad palasījos par Pentax K10D - liekas labāks, kā nekā stabilizators + mitruma/putekļu izturīgs korpuss. Tad skatījos ieks dpreview.com un sapratu, ka Nikon D80 tomēr šim ieliek un svara ziņā arī ir daudz vieglāks.
Tagad esmu nesaprašanā :(

AchAngel - kur tas ir "pie manis"? Vai ir pieejama cenu liste? Kaut gan droši vien tāpat sūtīšu no vācijas kad nobriedīšu pirkumam, tur sanāk lētāk.

Izštukoju, ka laikam tomēr jāpaliek pie Nikon D80, tikai nedaudz mulsina fakts, ka šai kamerai esot augstāks trokšņu līmenis nekā Canon 400D pie lielām ISO vērtībām. Bet vai būtiski augstāks? Ir kādam pieredze ar D80?
Publicēts: 22.03.07 16:50
 citēt
D80 driizaak buus zemaask trokshnju liimenis nekaa CANON 400D
NIKON D 80 /AFS 18-135DX KIT pie manis maksā 785Ls (piegāde bez maksas) (letākais latvijā - 788Ls)
Pie manis nozīmē ka man ir internetveikals, www vēl under construction, bet preces pārdot varu :) garantija 2gadi, visas preces nāk no ELKOR, ja pirksi vācijā, tad latvijā var rasties problēmas ar garantijas apkalpošanu.
Publicēts: 22.03.07 20:42
 citēt
OK, pieņemšu zināšanai - tagad vēl netaisos pirkt, maybe uz vasaru :)
Ko vispār labu vai sliktu vari pateikt par to kita objektīvu? Izskatās jau neslikts - labs diapazons, bet interesē kādas atsauksmes no tiem, kas lietojuši.

Bet kas attiecas uz vāciju, tad viņi it kā dod eiropas garantiju šāda līmeņa kamerām, tādēļ problēmām nevajadzētu rasties.
Publicēts: 22.03.07 22:13
 citēt
Vēlreiz saku tiem kas nav dzirdējuši, šajā ziņā mēs neesam eiropā, mēs esam baltijas reģions, uz mums attiecas BALTIC garantijas reģions Nevis EU1, vācijā iepirktu tehniku šeit nelabo, tas viss ir domāts lai kontrolētu tehnikas kontrabandu. Garantijas tev te nebūs.
Publicēts: 23.03.07 18:07
 citēt
Objektīvos, kas domāti pieaugušo fotoaparātiem, aiziet daudz kvalitatīva stikla.
Nū ja, pirms kara tādus stiklus dzesēja pa grādam mēnesī, tagad jau nav laika.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):