forum.gif
Pirmā, svinīgā ziepju trauka izvēle :)
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Pirmā, svinīgā ziepju trauka izvēle :)
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 02.01.11 21:28 labots
 citēt
Sveiki!
Tā kā man radās lieks kāposts, nospriedu, ka neiztērēšu to sīkumos, bet atlikšu to sava pirmā fotoverķīša iegādei. Līdz šim vairākus gadus šad tad dabūju aizņemties un pabildēt ar Panasonic Lumix dmc-fz8 ziepi,kas manā skatījumā ir visai interesants aparātiņš. (manas ar fz8 bildētās redzamas te:www.flickr.com... )
ā jā, laicīgi argumentēšu - ziepi gribu pirkt, jo spoguleni iegādāties neļauj stipri ierobežotais budžets. :grimace: Un jā, ziepi vēlos arī tāpēc, ka lielākoties fotografēju visai ekstremālās vietās, tobiš,bieži pastāv risks kameru nejauši noslīcināt/sasist kamēr tā nav siksnā iekārta kaklā ;)
Tākš...Galvenie nosacījumi,lai aparātiņā viss nepieciešamais sastellējams iekš M,iespējamais garās ekspozīcijas laiks būtu VIRS 8sec, lai būtu iestatījami vismaz divi vai trīs zemi ISO(zem 200) - cik esmu skatījusies, mazāk trokšņainas bildes šādiem aparātiem sanāk ar pēc iespējas mazāku ISO, uuun lai video izšķirtspēja būtu lielāka par 848 x 480,jo šad arī filmēju.Cik esmu skatījusies, pēdējo gadu ziepjiem video ierakstīšanas kvalitāte ir krietni uzlabojusies. Vēlamā cena: līdz Ls 200.
Vēlos uzzināt viedokli/ieteikumus izvēlei no cilvēkiem,kuri vēljoprojām bildē ar ziepjaparātiem vai tādiem, kuri ir n-tos gadus bildējuši ar ziepjiem :face-wink:
Vieglākais variants,teorētiski, būtu iegādāties tās pašas sērijas (lumix fz) jaunāku modeli, piemēram, fz38. Pati līdz sim personīgi esmu saskārusies tikai ar olympus un panasonic...Nezinu kādas kurai firmai ir priekšrocības, tāpēc prasu viedokli. Cik zinu, Fudžiki lielākoties darbojas ar pirkstiņbaterijām, kas ir sava veida pluss..
Vēlāk ielikšu linkus uz konkrētiem potenciālajiem fotoaparātu modeļiem uz kuriem metu acis..
p.s.
Nespamojiet no sērijas "visi ziepji ir m*sli,pērc spoguleni vai neko" - iepriekš skaidri un gaiši argumentēju, kāpēc esmu ziepju meklējumos. :face-wink:
Publicēts: 02.01.11 22:28
 citēt
pamēģini nežmiegties un pakrāj priekš powershoot,
man tas bija pirmais, labas atmiņas cik nu labas par canon var būt :big_smile:

www.zip.lv...
1shop.lv...
Publicēts: 02.01.11 23:11 labots
 citēt
Nu nazinu, izskatās, ka autorei "ziepis" asociējas ar ultrazūmu (maziņa matricīte, milzīgs zūms). Tūrismam un izklaidei labos gaismas apstākļos jau nav ne vainas. Bet švakākā gaismā un telezūma garajā galā nekas prātīgs nebūs.
Un, domāju, ka no šīs sērijas visu lielo brendu modeļi būs diezgan līdzīgi- gan Oly, gan Pana, gan Canon.
Man pirmais digi arī bija līdzīgs- Fuji S5000. Sākumā likās gana labs (līdz pirmai spogulenei...:)

Manā uztverē gan "ziepis" nozīmē aparātu, ko var ne tikai kaklā nēsāt, bet arī kabatā (nelielā rokassomiņā) iebāzt. Minētie hiperzūmi pēc izmēriem tuvojas nelielai spoguļkamerai.
Un, lai būtu iespējami labāka kvalitāte, vēlams meklēt aparātu pēc atslēgvārda "sensor size". Parasti ziepjiem tas ir 1/2,5", bet ir aparāti arī ar krietni lielāku sensoru- 1/1,6- 1,/1,8". Teorētiski kvalitātei jābūt krietni labākai.

Man pašam ir pavecs, bet pietiekami labs Canon Powershot S70. Lielais sensors (1/1,8') , platāks leņķis (28-100 ekviv.), ir RAW. Pirku lietotu pa 60 Ls un jau gadi 3 man kalpo bez vainas.

Tagad šai sērijai ir arī modernāks- S95
www.dpreview.com...

Bik dārgāks gan ir pa 200 Ls...:)
www.salidzini.lv...

Bet tā ir gaumes lieta (un mans IMHO)- citam svarīgs superzūms, citam mazs izmērs un platleņķis. Jādomā pašai.
Publicēts: 03.01.11 08:01
 citēt
No zūma izmantošanas vispār cenšos izvairīties cik varu, jo novēroju,ka jo vairāk zūmo ar fz8, jo plakanāks attēls top, izzūd teju jebkāda telpiskuma izjūta. Tā teikt,zūms uz trejdeviņām jūrām un kalniem ir wtf feature. :D
Labi, ka ieteici ņemt vērā sensora izmēru. Aplūkoju Sigma DP1s digīša radītās bildes - oho! :amazing: Svarīgs aspekts, ko lieku aiz auss! :) bet tad jau pats sensora veids arī ietekmē,ne tikai izmērs...
Eh, palēnām sāku izstaigāt un izsijāt cauri dpreview,youtube un flickr... :D Nojaušu, ka tomēr būs grūti izvēlēties, traki gražīga esu. :face-grin:
Publicēts: 03.01.11 08:12 labots
 citēt
Sensora veidu nav nemaz tik daudz... Sigma ar foevon matricu ir īpašs gadījums. Pārējie izmanto veco "labo" Baijera režģi. Super bildes taisa ne kamera, bet fotogrāfs. Krrrrruta kamera ir tikai iespēja uz tehniski labākām bildēm, kas nebūt nenozīmē šedevrus.... un labākas bildes arī.. Lai veicas.:face-smile:
Publicēts: 06.01.11 00:36 labots
 citēt
Pagaidām "wishlistē" ir nonācis Panasonic Lumix LX3 (www.dpreview.com... ), tādu lietotu sludiķos tagad piedāvā pa ~ Ls 160. :big_smile:
Tiesa gan, pirkties varēšu tikai pavasarī, nez kādi tad būs piedāvājumi.
Tā kā neizslēdzu iespēju pēc vairākiem mēnešiem iegādāties lietotu aparātiņu, vēlējos uzzināt, kas OBLIGĀTI ir jānotestē un kam ir jāpievērš uzmanība pērkot lietotu mantu un kādus jautājumus vajadzētu uzprasīt...Un vai vispār ir vērts iegādāties lietotu fotorīku?
Publicēts: 06.01.11 10:12
 citēt
Kāpēc lai nopirktu ziepju trauku ir jācep tāds topiks :amazing: Var taču aiziet uz bodi, piem. Depo un izvēlēties kāds ziepju trauks patīk :what: Mēs taču nevaram zināt kāda ir tava gaume :grimace:
Publicēts: 06.01.11 10:16
 citēt
telefontubbie:
Tiesa gan, pirkties varēšu tikai pavasarī

wtf? ko jūs visi pīpējat?
Publicēts: 06.01.11 10:59
 citēt
Es nemsu s95 canon un citiem ari iesaku. Nebus gan 200 ls, bet manuprat ir to verts. Pat raw var bildet:)
Publicēts: 06.01.11 11:34
 citēt
Man par ziepjiem interesētu viena lieta-t.s.šaterlags jeb slēdža aizture.Vai jaunajos modeļos ir kāds progress šai virzienā?Apstāstiet kurš zina!Vienīgajam,ko esmu lietojis(no znota aizņemtu)šitā štelle bija vienkārši katastrofāla.Līdz pat tam,ka gribas to verķi triekt pret mūri.Bet sen tas bija...vai ir izmaiņas?:face-wink:
Publicēts: 06.01.11 12:13
 citēt
Biju iepirkusi darba vajadziibaa sho Lumix LX3 - man patika! Arii sleedzha aizture bija cieshama .... cik nu ziepim tas iespejams ..
Publicēts: 06.01.11 12:27
 citēt
Es izvēlētos kādu no Panasonic Lumix sērijas ar filmēšanas fīču, kas ir diezgan kvalitatīva.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):